Doktor Mikaels oväntade utspel – om Lottas skilsmässa: ”Störs”

Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström har varit ett par i fyra år. När Mikael gästar Nyhetsmorgon säger han plötsligt det oväntade om Lottas skilsmässa. 

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg bor ihop i Göteborg.

I över fyra år har Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström blev ett par efter att Lotta öppet flörtade med Soldoktorn i Aftonbladet. 

I en intervju med Hemmets Journal fick Lotta nyligen frågan om vad det var hon föll för hos doktor Mikael, och hennes svar var självklart: 

– På riktigt, undrar du det? Han är ju skitsnygg, jättesexig, intelligent och busig. Det är kanske inte är så många som får se den sidan, men han är fruktansvärt busig. Jag har aldrig skrattat så mycket med en partner som med Mikael.

Doktor Mikael Sanström och Lotta Engberg blev ett par 2020.

Lottas tidigare äktenskap 

Men Lotta har också två skilsmässor i bagaget. Innan hon fann kärleken i Mikael var hon nämligen gift två gånger. 

Hennes första make Anders Engberg, träffade hon redan 1984 när de körade bakom bröderna Herreys när de tog hem vinsten i ”Eurovision song contest”. De gifte sig 1987 och äktenskapet varade i 7 år och 1994 valde paret att gå skilda vägar. 

1999 gifte Lotta om sig med musikern och musikproducenten Patrik Ehlersson. Paret var sedan tillsammans i 16 år innan de valde att gå skilda väger 2015.

Läs mer: Lotta Engberg om tuffa uppbrottet: ”Inget som man räknar med”

Lotta Engberg och Patrik Ehlersson 2005.

Doktor Mikaels ord om Lottas skilsmässa 

Doktor Mikael brukar då och då gästa ”Nyhetsmorgon” för att bidra med sin kunskap och svara på tittarnas frågor. När han dök upp i rutan efter sommaruppehållet, sa han något oväntat. 

Han gästade nämligen programmet för att prata om fenomenet multitasking och vilka hälsorisker det finns med stress. När han plötsligt drar ett oväntat exempel – som fick programledarduon Sofia Geite och Martin Järborg att reagera. 

– De som har bättre koncentrationsförmåga, inte störs och lär sig det här i tidigare år, får bättre skolbetyg än de som alltid måste vara med. Det händer ju någonting, säger han och fortsätter:

– Särskilt med sociala medier. Vad är det som har hänt? Har Lotta Engberg skilt sig? Det måste vi ju veta nu.

Sofia Geite och Martin Järborg nappar direkt på Mikaels skämt. 

– Ja, framför allt vill man ju veta det om man lever med henne, säger Sofia.

– Ja, så är det inte. Det tror jag inte hon har gjort den sista kvarten. Inte på den här tiden i alla fall, förtydligar Mikael skämtsamt. 

Nyhetsmorgons Instagramkonto har delat klippet och skriver: 

”Haha Doktor Mikael, du är för rolig”

MISSA INTE: 

Vad ska man göra om barn har feber på natten men är frisk på dagen?

Roliga quiz: Frågor och svar till din frågesport • 12 tips

Odla eget popcorngräs – enkla tipsen