Så har Magnus Uggla hållit hustrun hemlig i alla år: ”Jag har alltid...”

Magnus Uggla och hustrun Louise Uggla har varit gifta sedan 1990, men hustrun har sällan synts till under åren. Nu berättar Magnus varför. 

Magnus Uggla har valt att inte dela med sig av sitt privatliv.

Året var 1977 när Magnus Uggla, 70, släppte sin första låt ”Varning på stan”och låten blev genast en stor succé. Sedan dess har artisten släppt hela 17 studioalbum och har berikat svenska folket med hits som ”Kung i baren”, ”4 sekunder” och ”Dansar aldrig nykter”, som än idag spelas på dansgolven ute i landet. 

På senare år har Magnus dykt upp i tv-rutan igen tillsammans med dottern Agnes Uggla i deras egna serie ”Jag och min far”. Och tillsammans driver de också podcasten ”Uggla & Uggla”. 

Läs mer: Magnus Ugglas enorma förmögenhet – så mycket tjänar han

Magnus Uggla har prisats för sitt avtryck inom svenskt musikliv.

Magnus Uggla om privatlivet

Sedan 1990 har Magnus Uggla varit gift med Louise "Lollo" Uggla och paret har tillsammans tre barn, Emelie Uggla, Agnes Uggla och Ruben Uggla. Men sedan Magnus blev offentlig har han varit mån om att inte dela med sig speciellt mycket av sitt privatliv. 

I en intervju med Aftonbladet kan Magnus dela med sig om att det ibland varit kämpigt att lyckas. 

– Framför allt när mina barn var små, så släppte jag inte fram dem inför pressen. Det tror jag att de är jätteglada för idag, berättar Magnus och berättar att det var hans beslut snarare än hustruns: 

– Eller, det var nog mitt beslut. Man ser för många barnstjärnor som det inte går bra för. Om man är för ung och får för mycket uppmärksamhet, jag tror inte att det är bra för en att bli känd tidigt.

Barnen vill inte kännas vid släktskapet 

Även barnen verkar tycka det är skönt att inte vara i offentligheten. Av Magnus tre barn är det endast Agnes som valt ett liv i offentligheten. I podcasten ”Uggla & Uggla” berättade Magnus nyligen att hans son Ruben, varit hos läkaren och blivit tillfrågad om han är släkt med artisten med samma efternamn. 

– Han vill ju inte koppla ihop släktskapet och han tycker det är en kul grej, sa Magnus i avsnittet och förklarar att hans son gav ett svar att han möjligtvis är släkt med honom på något sätt, eventuellt på håll. 

– Jag fattar hela den grejen att man inte vill koppla ihop släktskapet. Jag har också varit så hela mitt liv, svarade Agnes då. 

Magnus och Agnes Uggla driver en podcast tillsammans.

Så har Magnus hållit hustrun hemlig i alla år 

Även Louise Uggla har lyckats hålla sig utanför rampljuset i alla år. På bildbyrån TT finns det endast en bild på henne, och inte en enda bild på paret tillsammans – trots att de varit gifta i snart 35 år. 

När Aftonbladets reporter ställer frågan hur de lyckats undvika kamerorna i alla år. Svarar Magnus: 

– Nej. Men alltså. Det är bara att man får tråckla sig förbi. Jag går ju sällan på premiärer, till exempel. Det är bara att undvika. Jag har alltid haft en känsla av att så länge man inte bjuder upp till dans med skvallerpressen så är de schysta på nåt sätt.

MISSA INTE: 

Allt om Eva Rydberg: Make, barn och mystiska sjukdomen

Allt om Eric Stern: Längd, fru, barn, filmer och Bäst i test

Peg Parnevik om åldersskillnaden med pojkvännen Sebastian De la Vega