• Gelas1

    Jag röstade på Israel!!!

    Hur många röstade i på Israel i årets eurovision??? De fick 12 poäng av svenska folket men 0 poäng av svenska juryn. Jag röstade på Israel och jag röstar aldrig annars, synd att så många andra svenskar ska vara tysta.. Vi är trötta på alla skrikande hamas terrorister som skriker antisemitiska saker på gatorna och tror att det är världens mittpunkt.. Har ni sett EN enda jude reagerat på dessa demonstrationer? Svar nej. Judar är ett fredligt folk och vänder andra kinden till.
    Hade det varit diverse däremot, att judar gick runt på gatorna och ropa ?Leve Israel och krossa palestina!? Så vet både DU och jag att det blivit skottlossning och blodbad...Sorgligt hur Sverige/Europa blivit allt mer antisemitiskt de senaste åren IGEN, efter all den islamiseringen som skett de senaste åren.😔💔

  • Svar på tråden Jag röstade på Israel!!!
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2024-05-13 18:20:21 följande:
    Jag rekommendera att kolla upp vad definitionen av terrorist är. 
    Ja du, var ska man börja. Terrorism är ett begrepp som saknar en universellt accepterad definition, men det finns vissa gemensamma drag i hur det definieras av olika länder och organisationer:

    Terrorism involverar användning eller hot om våld för att injaga fruktan hos en befolkning eller tvinga en regering eller organisation att agera på ett visst sätt. Målet är ofta politiskt, religiöst eller ideologiskt motiverat. Några centrala element i definitionerna är:

    Våld eller hot om våld mot oskyldiga civila eller icke-stridande.

    Avsikten att sprida fruktan i en befolkning eller del av befolkningen.

    Försök att påverka eller tvinga en regering/organisation genom skrämseltaktik.

    Politiska, religiösa eller ideologiska drivkrafter bakom våldshandlingarna.

    Även om det saknas en enhetlig definition, finns det alltså stora likheter i hur terrorism definieras av olika stater och organisationer som FN, EU och OECD. Definitionen innefattar vanligtvis avsiktliga våldshandlingar mot civila för att injaga fruktan och uppnå politiska eller ideologiska mål. Israel upfyller allt detta.

    Judisk terrorism har en lång historia, som går tillbaka till första århundradets. Det var  zeloter som använde terrorism romerska ockupanter i det antika Judéen. Judiska terrorister var de första terroristerna.

    I modern tid växte judiska terroristgrupper upp inför etableringen av Israel och utförde attacker mot brittiska myndigheter och palestinska araber. De mest kända judiska terroristgrupper Irgun (1931-1948) är en sionistisk paramilitär grupp som bedrev en terroristisj kampanj mot det brittiska styret och palestinier inklusive bombdådet på King David Hotel 1946 som dödade 91 människor. Irguna atackerade palestinska byar, dödade palestinier för att sprida skräck bland befolkningen.

    Lehi (1940?1948), även känd som Stern Gang, en terroristiskt sionistgrupp som bröt sig från Irgun. Det var de som mördade Lord Moyne och FN:s medlare Folke Bernadotte.

    Jewish Underground (1970-1980-talen) är  en israelisk terroristgrupp som utförde terrorustattacker mot palestinska mål, inklusive massakern i Hebron 1980 där Baruch Goldstein dödade 29 palestinska muslimer.

    Motivationer och taktik har varit judisk motiverade av önskan att upprätta en judisk stat i det historiska Palestina med terrorustiska medel mot brittiskt styre och palestinska araber. Taktik har innefattat mord, bombningar och urskillningslösa attacker på civila.

    Den judiska terrorismen som syftar till att uppnå ett suveränt Israel har vuxit fram sedan dess som en organisation sim motsätter sig territoriella eftergifter och fredsprocessen. Dessa inkluderar förövarna av "prislapp"-attacker - hatbrott och förstörelse av egendom riktade mot palestinier

    Över 300 judiska terrorattacker inträffade bara mellan 1946-2008. Det som händer just nu i Gaza är inte bara avskyvärd terrorism utan folkmord.

    Israels behandling av palestinier - Många fördömer Israels militära operationer i Gaza och på Västbanken, som har resulterat i enorma civila offer, som statlig terrorism som syftar till att förtrycka och terrorisera den palestinska befolkningen. IDF hjälper de fanatiska bosättarna att terrorisera palestinier i de ockuperade palestinska områden. IDF bevisligen terroriserar oftast små palestinska barn, slår och fängslar, riktar vapen mot dem och mördar dem. Det finns åtskilliga videobevis på det.

    Israel har kritiserats för sin blockad av Gaza, som av vissa betraktas som en form av kollektiv bestraffning med målet att sätta skräck och svälta ut civila som motsvarar statsterrorism mot civila.

    Lavonaffären 1954, där israeliska agenter var ertappade med att plantera bomber riktade mot västerländska anläggningar i Egypten, nämns också som ett tidigt exempel på israelisk statssponsrad terrorism.

    Jag skulle kunna skriva hur länge som helst. Israels terrorism är omfattande.

  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2024-05-13 18:19:41 följande:
    Amnesty och delar av UN - ja.

    Övriga antagligen inte. Men de jobbar ju just med detta. Det är ju deras syfte att peka ut när människor lider någonstans, att göra folk uppmärksamma på det, och försöka hjälpa till. De har INTE som syfte att lösa problemet med Hamas. Men det har Israels regering. Oavsett om man gillar den eller inte, så har de som uppgift att helst får hem gisslan och att säkerställa att Israels befolkning inte hotas igen från Gaza. 

    Man måste också se detta. Vad har de för uppgift? Dessa hjälporganisationer behöver ju inte tänka på om man kan få tillbaka gisslan på något annat sätt än att föra krig, och de är nog inte kompetenta heller för det. Deras plan är just att hjälpa människorna. Men det är bara en del av helheten.

    Och jag kan tycka att det är också ganska människoföraktande att prata om "avskyvärd och slug propaganda"  när vi vet att Hamas faktiskt har som mål att döda varenda jude i världen. Det är fakta, det vet vi. Och då ska de inte få försvara sig? De ska alltså bara lägga sig och dö? 
    Vad fan svamlar du om? Det är helt obegripligt vad du vill säga. Du svamlar och säger emot dig själv.

    Ja Amnesty och UN är pålitliga oberoende internationella organisationer som kommit fram till att Israel är apartheidregim oh ockupationsmakt som olagligen ockuperar palestinska områden och bygger ILLEGALA bosättningar. Israel HAR STULIT palestinska områden hela tiden sedan Israel skapades. Israel blir hela tiden större och större medans palestinier trycks ihop till små ockuperade områden.
  • Anonym (Fader)
    Tänk logiskt skrev 2024-05-13 20:05:54 följande:

    TS och andra isrealvänner skiter helt i lidandet i Gaza. Rent allmänt bryr ni er inte om palestiniernas lidande. Ni tycker förstås att de är undermänniskor.


    Ja, visst är det så...det vimlar av sionister som genom rena lögner och sionistisk propaganda försöker försvara hemska krigsbrott som Israel begår. Att några av de tycker tom att palestinska barn är legitima mål är avskyvärt och visar hur ondskefull ideologi som de följer.
  • Anonym (fi)
    Tänk logiskt skrev 2024-05-13 20:05:54 följande:

    TS och andra isrealvänner skiter helt i lidandet i Gaza. Rent allmänt bryr ni er inte om palestiniernas lidande. Ni tycker förstås att de är undermänniskor.


    Inte för att det har det minsta med schlagerfestivalen att göra men lidandet på Gaza är Hamas ansvariga för.

    Alla som bryr sig om den arabiska befolkningen i Gaza och annorstädes borde stötta IDF i deras arbete med att befria Gaza från Hamas.
  • Meddelande borttaget
  • Anonym (fi)
    Anonym (XXX) skrev 2024-05-13 14:06:52 följande:
    Det är en konstig definition på antisemitism i så fall, för i så fall skulle alla klarsynta människor vara antisemiter. Jag känner en del judar, och det är sant att de har en starkare lojalitet med varandra och med judar i andra länder, än de har med värdfolket i länderna där de bor.

    Detta märker man för övrigt även som vän. Man kommer bara "hit men inte längre". I den innersta kretsen finns bara judar - och då menar jag inte att alla har blodsband som i de muslimska klanerna, där man annars också får samma behandling. D.v.s. "hit men inte länge", i den närmaste kretsen finns bara klanmedlemmar. 

    Tänk även på att de flesta judiska unga män - ja även här ifrån Sverige - åker ner till Israel och gör två års värnplikt. Du tycker inte att två års hård militärtjänstgöring i ökenklimat alldeles frivilligt, tyder på att de har liiiiiite lojaliet med staten Israel..? Tomte
    När du skrev det inlägg jag svarar på nu så visste du att påståendet om att judar är mer lojala mot andra judar och mot Israel än mot det land de lever i är antisemitism, per definition.

    Myten om juden som den otrogne man inte kan lita på. Juden som säljer ut sitt land för andra judar och för Israel.
    .

    ÄNDÅ, till synes utan att skämmas, så UPPREPAR du denna antisemitiska myt i detta inlägg ...  för att "det är sant".

    Du skriver att varje "klarsynt" människa i så fall är antisemit för de "vet" att myten är "sann".

    Du säger att judarna bor hos ett "värdfolk".

    Vad menar du med att judarna bor hos "värdfolk"? Hör de inte hemma i Sverige? I Frankrike? I Italien och Spanien? I England?

    Om inte det är deras länder, vilket är då deras land?

    .
    Jag vet inte om du faktiskt inte förstår vilka antisemitiska uttalanden du gör just nu eller om du vet men inte bryr dig för att du faktiskt tycker så.

    Det mest oroväckande r i vilket fall det medhåll du får. Det lilla verbala motstånd du möter när du skriver som du gör.

    Men, i tråden om att rösta på Israel, så kan jag säga att det är just detta tankegods du sprider som fått oss andra att i protest rösta på Israel.

    En liten symbolisk gest som uppskattas i Tel Aviv och Jaffa
  • Anonym (fi)
    Anonym (Jz) skrev 2024-05-13 22:58:13 följande:
    Och det hade inte varit fel, faktiskt. Jag var naturligtvis glad för att Sverige vann, men  det kändes ändå fel. Käärijä har fåt MYCKET mer folkröster, vi pratat säkert miljoner.

    Det är just den arroganta inställningen att eliten ska veta bättre än folket som gör att populismen växer i hela fria världen.

    On topic: Det var så mycket politik kring Izrael att det överskuggade låten. Men jag är faktiskt glad att de fick bra med poäng, efter all buande, mobbing och okritisk propalestinsk godhetssignalering.
    Ett tips: Israel stavas med "s" - inte "z"

    Att stava Israel (och ordet "sionister") med "z" är något som antisemiterna gör då de vill förknippa Israel med nazi-Tyskland, vill kalla judarna för "de nya nazisterna"  - och det vill du inte göra.
  • Meddelande borttaget
  • Anonym (Jz)
    Anonym (fi) skrev 2024-05-13 23:19:16 följande:
    Ett tips: Israel stavas med "s" - inte "z"

    Att stava Israel (och ordet "sionister") med "z" är något som antisemiterna gör då de vill förknippa Israel med nazi-Tyskland, vill kalla judarna för "de nya nazisterna"  - och det vill du inte göra.
    Okej, det visste jag inte.
  • Anonym (Fader)

    Religösa fanatiska terrorister atackerar oskyldiga palestinier.



    Israeliska bosättares terrorism palestinier på Västbanken ökar kraftig de senaste månaderna. Detta inkluderar mord, misshandel, mordbrand, vandalism och stenkastning, skjutningar, ofta riktat mot palestinska gårdar och lundar i anslutning till judiska bosättningar . Våldet ses av människorättsgrupper som en del av en bredare strategi av extremistiska bosättare för att terrorisera och skrämma palestinier, med målet att utöka Israels närvaro i de ockuperade områdena . Detta inkluderar taktik som "prismärkning", där bosättare attackerar palestinier som vedergällning för att regeringen avvecklat otillåtna bosättares utposter . Den israeliska regeringen och militären har kritiserats för att inte göra någonting för att på ett adekvat sätt skydda palestinier eller åtala bosättare förövare, vilket leder till ett klimat av nästan fullständig straffrihet . Bosättarvåld möts ofta av ett dämpat svar från myndigheterna, med soldater som väldigt ofta till och med hjälper bosättarna i dessa atacker.

    Extremistiska sionistiska fraktioner fortsätter hela tiden att rättfärdiga och utföra attacker, inklusive mot kristna tillbedjare i Jerusalem . Ökningen av antikristna hatbrott av bosättare är en del av en bredare trend av ökat våld och extremism i det israeliska samhället . Sammantaget utgör det eskalerande bosättarnas våld mot palestinier, som möjliggörs av bristen på ansvarsskyldighet, ett allvarligt hot mot säkerheten och utsikterna för fred i regionen. 

Svar på tråden Jag röstade på Israel!!!