Inlägg från: Anonym (Fader) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fader)

    Jag röstade på Israel!!!

    Gelas1 skrev 2024-05-12 21:00:57 följande:
    Folkmord? Utveckla? För hade Israel velat begå ?folkmord? som hamas kramarna gapar hejvilt på gatorna så hade de kunnat begå det FÖR LÄNGESEDAN. Israel hade kunnat sänka hela Gaza på EN KVART om de velat. Med tanke på att dess militärstyrka är den starkaste i hela regionen. Israel vill ha fred, Palestina som vägrar som dessutom aldrig varit ett riktigt land på kartan, fenomenet Palestina var en idé som kom på 60-talet. Medans det finns BEVIS och belägg på att judarna befunnit sig inom Israels gränser från över 200 år tillbaka.. Sedan blivit utjagade och förföljda av muslimska araber. 
    Israel har gjort några som inget annat land gjort i hela historien inom krog, de varnade de civila. Bomba ner flygblad, radio osv om att fly fär de skulle komma in för att komma åt terrorn hamas. SEDAN att vissa valde att stanna och lyssna på deras framröstand hamas istället, och ?dö för Allah? är sorgligt. Men anklaga inte Israel för folkm för du hört PRO palestinier gapa det på gatorna.🙏🏼🇮🇱

    Det som händer i Gaza kommer med största sannolikhet att dömas som folkmord. FN:s särskilda rapportör för de ockuperade palestinska områdena, Francesca Albanese, uttalade att det finns "rimliga skäl att tro att tröskeln som indikerar att folkmordet har begåtts mot det palestinska folket i Gaza" har uppnåtts.


    Albanese citerade flera faktorer, inklusive:

    ·         Israel har dödat över 30 000 palestinier i Gaza sedan oktober 2023, där över 70 % av de registrerade dödsfallen är kvinnor och barn.
    ·         Israel har skadat över 70 000 palestinier och fängslat tusentals och utsatt dem för tortyr och misshandel.
    ·         Israel har förstört eller allvarligt skadat det mesta av Gazas livsuppehållande infrastruktur, inklusive sjukhus och jordbruksmark, vilket tillfogar "oöverskådliga kollektiva trauman" som kommer att kännas i generationer.


    Amnesty International har också anklagat Israel för att "trotsa ett beslut från ICJ för att förhindra folkmord genom att inte tillåta adekvat humanitärt bistånd att nå Gaza".


    De konstaterar att Israels 16-åriga blockad av Gaza har skapat "en av de värsta humanitära kriserna i världen" och att Israel visar "en känslosam likgiltighet inför Gazas befolknings öde".


    I Sverige har vi yttrandefrihet och vi får kritisera Israel eller vilket annat land som helst. Israel är inget undantag och du sprider sionistisk propaganda när du hävdar att demonstranter är antisemiter. Det är avskyvärt att du på det sättet förminskar hatet som finns mot judar. Att kritisera de hemska krigsbrotten som Israel begår och att demonstrera för fred är inte antisemitisk. 

    Israel borde aldrig tillåtas att vara med i Eurovision.

  • Anonym (Fader)
    Gelas1 skrev 2024-05-12 21:09:03 följande:
    Fast då får du googla upp vad folkmord betyder.,. Israel blev attackerade av hamas som har massa judiska gisslan.. Israel har inte varit inne i Gaza sedan 2005 så hur de skriker ?free palestine? oav måste vara kopplat tiöl deras egna framröstande islamiska Hamas.🥲 kalla inre något folkmord utan att ha koll. Krig och folkmord benämning är en skillnad.

    Konflikten i Palestina började inte med Hamas attack utan det har pågått  i decennier och är systemfråga med rötter i Israels ockupation och behandling av palestinier som i ett apartheidsystem. Israel är anklagat för folkmord av Internationella domstolen ICJ och kommer säkert att dömas för folkmord. 


    Israeliska tjänstemän, inklusive Netanyahu, har använt extremt avhumaniserande och folkmordsretorik för att beskriva palestinier, och målat upp dem som ett existentiellt hot som måste förstöras och utrotas. Denna retorik från de som har maktpositioner ses som bevis på avsikten att begå folkmord. Den retorik som används av Netanyahu och andra israeliska tjänstemän ses som en viktig del av beviset på folkmordsuppsåt.

    Sedan är det bara löjligt att hävda att det som händer i Gaza är självförsvar. 
    Enligt många bevis verkar det inte som att Israel har en legitim rätt till självförsvar enligt internationell rätt i sina militära operationer mot Gaza. De viktigaste punkterna är:
    ·         Israel har ockuperat Västbanken och Gaza sedan 1967, och enligt internationell lag kan en ockupationsmakt inte göra anspråk på rätten till självförsvar mot hot från det ockuperade området.
    ·         De senaste attackerna från Hamas och palestinska islamiska jihad var ett svar på Israels ockupation och handlingar i de ockuperade områdena, inte en oprovocerad attack från en annan stat. Som ockupationsmakt styrs Israels handlingar av internationell humanitär rätt, inte rätten till självförsvar.
    ·         Juridiska experter hävdar att Israel inte kan åberopa artikel 51 i FN-stadgan om rätten till självförsvar, eftersom situationen i Gaza involverar en ockupationsmakt som står inför hot från det ockuperade territoriet, inte en attack från en annan stat.

  • Anonym (Fader)
    Gelas1 skrev 2024-05-12 21:32:33 följande:
    Men snälla araber har förföljt och jagat ut judar i över 2000 år.. Vill att dom slutar??? Israel hade inget med dom att göra sen 2005. Deras egna terror islamiska ledare som attackera Israel oprovocerat. De vill inte att israel ska ?sluta?.. De vill att Israel INtE ska existera. Förstår du inte??? som gapar ?From the river the sea Palestine will be free? vilket är hela regionen.. Israel har alltså inte rätt att existera?? 43 muslimska icke demokratiska länder, sedan så har vi EN judisk demokratisk och fungerande stat? Men dom ska InTE få finnas. Handlar islamisering och antisemtism. lä Och JAG även upplevt den. Läs på själv
    Israel är absolut inte ett demokratiskt land utan en apartheidregim. 

    www.amnesty.se/aktuellt/israels-apartheid-mot-palestinier-ett-grymt-system-av-dominans-och-ett-brott-mot-manskligheten/



    Israeliska myndigheter som utövar apartheid mot palestinier måste hållas ansvariga, säger Amnesty International i dag i en ny kritisk rapport. Rapporten kartlägger hur Israel upprätthåller ett system med förtryck och dominans av det palestinska folket. Det gäller både palestinier i Israel och de ockuperade palestinska områdena (OPT), samt palestinska flyktingar i andra länder.


    Publicerad: 1 Februari 2022

    Den omfattande, 182 sidor långa rapporten ?Israel?s Apartheid against Palestinians: Cruel System of Domination and Crime against Humanity? dokumenterar hur Israel upprätthåller ett system som går att likställa med apartheid enligt folkrätten. Inom det här systemet utför Israel storskaliga konfiskeringar av palestinsk mark och egendom, tvångsförflyttningar, utomrättsligt dödande, begränsar rörelsefriheten drastiskt för palestinier och förvägrar dem nationalitet och medborgarskap. Det här är kränkningar som enligt Amnesty International utgör apartheid, som är ett brott mot mänskligheten enligt Romstadgan och Apartheidkonventionen.



  • Anonym (Fader)
    Gelas1 skrev 2024-05-12 21:32:33 följande:
    Men snälla araber har förföljt och jagat ut judar i över 2000 år.. Vill att dom slutar??? Israel hade inget med dom att göra sen 2005. Deras egna terror islamiska ledare som attackera Israel oprovocerat. De vill inte att israel ska ?sluta?.. De vill att Israel INtE ska existera. Förstår du inte??? som gapar ?From the river the sea Palestine will be free? vilket är hela regionen.. Israel har alltså inte rätt att existera?? 43 muslimska icke demokratiska länder, sedan så har vi EN judisk demokratisk och fungerande stat? Men dom ska InTE få finnas. Handlar islamisering och antisemtism. lä Och JAG även upplevt den. Läs på själv
    Israel har fördrivit palestinier i decennier, mördat och förtryckt dem, stulit deras land och byggt ILLEGALA bosättningar på ockuperade palestinska områden. Sedan när palestinier protesterar och gör motstånd och vill komma tillbaka till sina hem så är de islamister och antisemiter? Vad är det för propaganda? 
  • Anonym (Fader)
    Gelas1 skrev 2024-05-12 23:14:32 följande:
    Det var araberna som jagade ut Israel till Europa på 1600-talet. Idén om Palestina skapades på 1960 talet, Israel blev en stat 1948. Palestina var aldrig ett land innan? Hir tror du det hade sett ut med Palestina som Sture? Ännu en förtryckande och islamisk nation. Skärp dig och se verkligheten
    Du sprider sionistisk propaganda. Judarna var endast 10% av den totala befolkningen några år innan Israel skulle skapas. Resten av befolkningen var palestinier. Sedan började massinvandring av judar som flydde från bla Europa och nazister. De judiska terroristerna började atackera och fördriva palestinier. Det var så konflikten började. 

    Judarna hävdar att de har rätt till området eftersom de hade ett land där för två tusen år sedan. Fattar fu vad korkat det är att tänka på det sättet. Tänk om alla i hela världen började kräva det som var deras för två tusen år sedan. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2024-05-12 23:21:57 följande:
    Ähhh... hur vet du det?  Vem säger detta? Hamas! 

    Hur vet du att det är "vanliga människor"? Hamas brukar inte ha uniformer. Alltså kan det vara Hamas. 

    Varför skulle Israel döda vanligt folk? De vill inte ha Gaza. De vill bara slippa bli beskjutna stup i kvarten. Och därför vill de förstås döda Hamas. Och hitta sina gisslan. 
    Om israeler vill slippa att bli atackerade då borde de kanske låta bli att stjäla andras hem och mark, sluta med att fördriva palestinier, mörda och förtrycka och ockupera deras områden.  Det är enkelt. 

    Men nej, sionistiska extremister vill att Israel ska ha straffrihet när man begår värsta krigsförbrytelser och slaktar oskyldiga barn. Ja dessa barn är oskyldiga enligt alla stora internationella humanitära organisationer och UN.
  • Anonym (Fader)

    Jag råder er att tänka på hur ni uttrycker er eftersom israelvänner här anmäler precis all kritik som antisemitism och FL tar bort inläggen av rädslan för att stämplas som antisemiter. Det är välkänt att vår yttrandefrihet är begränsat när det gäller att tex kritisera Israel och att sionisterna anklagar allt och alla för antisemitism.

    Det råder en stor rädsla tex hos artister och kända personer att kritisera Israel eftersom de riskerar då att få sin kariär totalt förstörd. 

    Jag tycker att det är hemskt att sionisterna på det sättet missbrukar antisemitism och urvattnar egentligen det riktiga hatet som finns mot judar. Att kritisera Israel för de hemska krigsbrott och brott mot mänskliga rättigheter är inte antisemitism och det är tråkigt att israelvänner försöker tvinga folk till tystnad. I Sverige har vi yttrandefrihet och får kritisera alla länder och ifrågasätta makten och Israel är inget undantag.

  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2024-05-13 08:59:56 följande:
    Löjligt. De blev ju attackerade regelbundet EFTER att de hade gett Gaza till palestinierna och tvingat  alla judar därifrån. I 18 år har de blivit beskjutna flera gånger varje år. 

    Oftast har de inte ens skjutit tillbaka. 
    Israel gav inte Gaza till palestinier. Gaza har alltid varit palestiniernas område. Eller menar du att palestinier ska vara tacksama för att Israel byggt en mur kring hela Gaza och att Gazaborna inte får röra sig fritt? Israel tog över nästan alla palestinska områden och dödat palestinier i decennier men palestinier får inte göra något motstånd och när de gör det så är de antisemiter och terrorister? Vad heter då det som Israel gjort i över 70 år inklusive markstöld, fördrivningar, massmord, utomrättsliga fängslande av barn och systematiskt förtryck av palestinier? Är inte det som är terrorism? 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2024-05-13 09:12:01 följande:
    UN har just också börjat rätta sina siffror - de har just HALVERAT siffrorna för kvinnor och barn.

    www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-215

    Visserligen hävdar man fortfarade att sammanlagda antalet skulle vara 34.000, det här är de man har identifierat. Men litar du på Hamas om de bara påstår att det ändå är dubbelt så många, även om de inte vet vilka? 
    Du ljuger och sprider sionistisk propaganda. Antalet döda palestinier är mycket högre än 34 000 palestinier eftersom oerhört många ligger kvar under sönderbombade byggnader och är inte identifierade. Varför försöker du desinformera? Jag menar vad är syftet? Är det att få oss att tro att det är inte så många som dödas i Gaza? Ok....säg att det är hälften av det som redovisas...är inte 7 000 dödade palestinska barn extremt mycket och borde inte det räcka nu? Vad hade du tänkt om det handlade om judiska barn istället? 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2024-05-13 09:36:54 följande:
    Nja... tänk om de allierade hade tänkt så under andra världskriget, så hade man inte fått bort Nazisterna i Tyskland. Jag har en vännina som alltid var 100 % för fred, men när Ryssland attackerade Ukraina, då sa hon också: Fredstanken håller inte, när man har en sån här situation - ett angreppskrig!. 

    Och även Hamas är ju en motståndare som man inte kan prata med. Det finns inga kompromisser där. De vill bara utrota varenda jude. Och precis som nazisterna i Tyskland kan de tänka sig kompromissa ett tag, några få år. Under tiden förbereder de sig för att verkligen utrota judarna. Det finns inga kompromisser där. 
    Fast det är lite tvärtom. Israel försvara sig inte utan är parten som attackerat redan från första början. Det är viktigt att definiera vem som attackerade vem. Palestinier levde i sina områden i tusentalsår men sedan började judarna att vandra in. Sionisterna skapade en plan att bilda ett judisk land i Palestina där judarna utgjorde knappt 10% av den totala befolkningen. Sionisterna insåg att det skulle vara svårt ett skapa ett judiskt land så länger judarna var minoritet. Det var då de judiska terroristerna (Haganah, Irgun, Lehi) började attackera palestinier och fördriva dem från deras hem. Det var så konflikten började och det har aldrig slutat eftersom Israel har aldrig slutat med att stjäla palestiniernas områden. Israel har tagit över nästan allt! De sista palestinska områdena OCKUPERAS av Israel. De fanatiska bosättarna attackerar palestinier dagligen, fördriver de från deras hem och in flyttar religiösa extremister bosättare. Dessa bosättningar är ILLEGALA enligt alla lagar. Förstår du nu vem är det som attackerade och vem som har rätt att försvara sig? 
Svar på tråden Jag röstade på Israel!!!