Inlägg från: Anonym (Fader) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fader)

    Jag röstade på Israel!!!

    AndreaBD skrev 2024-05-15 16:42:35 följande:
    Alltså, jag skulle ju kunna bli förfärrad om någon verkligen tänker så fel. Men det är antagligen bara propagandasnack. 

    Nej, IDF slaktar inte folk, de dödar Hamas.

    Nej, det är ingen etnisk rensning, det är helt uppenbar att det inte är det. Annars skulle det vara extremt dåligt genomfört, och vi vet att IDF är ganska bra. 

    Självklart kan man inte släppa in palestinier till Israel, när så många stödjer Hamas. Då måste man ju räkna med att väldigt många kan begå terrordåd. Och det är löjligt att försöka påstå att Egypten skulle vara delaktig i något fiktivt folkmord, om de skulle rädda människorna. 

    Det tragiska är ju att du inte ens har palestiniernas bästa som mål. Det är viktigare att skada judarna uppenbarligen. Om du tänkte på palestiniernas bästa-  vad skulle hända OM Israel skulle avbryta kriget genast? Det vore inte bra för någon (utom Hamas) , inte för palestinierna heller. Då skulle Hamas göra samma sak igen som den 7. Oktober, Israel skulle slå tillbaka och då har vi två krig istället för en, och FLER döda, och mer lidande. 

    Minut 2.30 - 7.00
    Du svamlar som vanligt och skriver så mycket saker som är rena påhitt och lögner. 

    ISJ har anklagat Israel för folkmord. Ledande israeliska politiker har gjort uttalanden som kan tolkas som uppvigling till folkmord. Så det är mycket troligt att att det är som jag säger. UN, Amnesty, HRW är klart överens om det.

    Om Israel inte kan ta emot palestinier då borde Israel åtminstone sluta mörda de och fördriva de från deras hem och bygga illegala bosättningar på deras mark. LÅT OSKYLDIGA PALESTINER VARA. 

    Vi pratar om civila oskyldiga människor som du beskyller för att vara potentiella terrorister och som du tycker Israel inte ska ta emot. Samtidigt tycker du att de inte kan leva sida vid sida med judarna, dvs tvåstatslösning är inte något du tycker är bra. Sådan åsikter hör hemma bland de mest extrema bosättarna. 

    Jag bryr mig om alla oskyldiga civila, men du däremot har visat dubbelmoralen när det gäller palestinska barn tex. 

    Det du förespråkar är att palestinierna ska ge upp allt och bara fly till Egypten. Det är de facto etnisk rensning. Jag förväntar mig inte att du ska vilja förstå utan det här är skrivet för andra som läser.
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2024-05-15 16:52:12 följande:
    Ett problem är ju att det egentligen är för litet för att vara en stat, och för långt bort från västbanken för att de ska vara en stat tillsammans. Annars har vi en 3-stats-lösning. Hört någon skoja om att de kanske kan länka ihop det med tunnlar. 

    Men... Gaza... det jag kan föreställa mig är: Något annat land ockuperar Gaza (Saudiarabien eller Egypten föreslogs), avradikaliserar befolkningen och hjälper dem att bygga upp något vettigt, med donerande pengar (som måste ses över bättre generellt förstås). Kanske kan man producera något speciellt där som man sedan också vet att man kan sälja. Kanske är Egypten beredd att annektera Gaza om/när befolkningen väl är avradikaliserad.  
    Det landet som behöver avradikaliseras är landet som anklagas för folkmord och som bevisligen är apartheidregim. 

    Du är uppenbarligen mot tvåstatslösning och det återigen ett bevis på att du hyser väldigt extrema sionistiska åsikter.
  • Anonym (Fader)

    Palestiner har fördrivits från sina hem i över 70 år.

    Faktorer inblandade i fördrivningar av palestiner inkluderar förstörelse av arabiska byar, psykologisk krigföring dvs terror, direkta utvisningsorder från israeliska myndigheter och rädsla för massaker (särskilt efter massakern av palestiner i Deir Yassin)


    Palestinska flyktingar får inte återvända hem på grund av diskriminerande land- och egendomslagar, som beskrivs som etnisk rensning av vissa historiker. Däremot får judar från hela världen, som inte har någon anknytning till området, vandra in.


    Omkring 80 procent av de palestinska invånarna fördrevs från sina hem eller flydde för livet och bosatte sig i palestinska flyktingläger i grannstater.


    Mellan 1947-1949 tvångsutvisades minst 750 000 palestinier från sina hem, vilket utgjorde ungefär hälften av den totala palestinska befolkningen vid den tiden. Detta utfördes av sionistiska paramilitärer och senare den israeliska militären. Utvisningarna berodde inte enbart på kriget 1948, utan hade redan börjat tidigare 1947 när sionistiska grupper attackerade och fördrev palestinier från 220 byar och begick massakrer som Deir Yassin.


    Fördrivningar har av många historiker beskrivits som etnisk rensning, och förnekandet av den palestinska rätten att återvända har citerats som bevis på Israels apartheidpolitik.


    Israel har fortsatt att förtrycka och fördriva palestinier sedan 1948, om än på mindre explicita sätt, och Nakba är en pågående process även idag. Det som vi ser i Gaza kommer med högsta sannolikhet att betecknas som etnisk rensning.


    Sammanfattningsvis visar de tillgängliga bevisen tydligt att utvisningen och fördrivningen av palestinier från deras hemland 1948 var en medveten, systematisk politik utförd av sionistiska och israeliska styrkor, vilket utgjorde en stor orättvisa och tragedi för det palestinska folket som fortsätter till denna dag.

  • Anonym (Fader)
    FuckGoggleAskMe skrev 2024-05-15 17:55:43 följande:
    Nu citerar du en bit som handlar om medeltiden. Jag citerade text om en betydligt senare tidsperiod
    Jaha? Så en gång i tiden, när europerna ville utrota judar, då flydde de till muslimska länder där de fick skydd. Det är vi överens om tillsammans med Wikipedia.

    Och sedan länkar du igen till extrem sionistisk propaganda full av desinformation och lögner 🤣🤣👍

    Jewish Virtual Library...förmodligen mest känd som sionistisk källa. 🤣
  • Anonym (Fader)
    Israels nationella lagen främjar utbyggnad av illegala bosättningar på palestinska områden.

    Palestinier är fast i ett ?moment 22?. Israel river palestinska hus och fördriver dem. Palestinier flyr för livet och försöker leva någon annanstans.Israel kräver då att de skaffar tillstånd för att bygga hus eller resa ett tält, men till skillnad från israeliska judar beviljas palestinierna sällan några tillstånd. Palestinier i Israel tex fär varken köpa eller hyra mark. Många tvingas därför bygga utan tillstånd. Sedan kommer Israel och river husen med hänvisning till att de byggts utan lov. Israel använder sig medvetet av diskriminerande detaljplaner för att skapa en ohållbar levnadssituation för palestinierna och tvinga dem att flytta och ge plats för judiska bosättare.
  • Anonym (Fader)
    Nekande av ekonomiska och sociala rättigheter

    De här åtgärderna har lett till att palestinier marginaliserats, utarmats och hamnat i ekonomiskt armod i hela Israel och de ockuperade palestinska områdena.


    Decennier av diskriminerande resursfördelning har förstärkt dessa ojämlikheter och gynnat israelisk-judiska medborgare och israeliska bosättare. Miljontals palestinier i Israel och östra Jerusalem bor i tätbefolkade kvarter som är underutvecklade och saknar viktig samhällsservice som sophämtning, elektricitet, kollektivtrafik och infrastruktur för vatten och sanitet. 


    Palestinier i alla områden som Israel kontrollerar har färre möjligheter till försörjning och att driva företag jämfört med israeliska judar . De lever med diskriminerande begränsningar när det gäller tillgång till jordbruksmark, vatten, gas och olja, och till tjänster som sjukvård, utbildning och annan service.


    Ovanpå detta har israeliska myndigheter lagt beslag på en stor majoritet av palestiniernas naturresurser i de ockuperade palestinska områdena, till förmån för israelisk-judiska medborgare och de illegala bosättningarna. 

  • Anonym (Fader)
    Anonym (Elisabeth) skrev 2024-05-15 20:21:22 följande:
    Så du tycker det är ONÖDIGT att samerna ska få sitt eget land. Både nu och förr. Trots att de är en ursprungsbefolkning som redan bor där de kommer ifrån. Och ja de upplever fortfarande rasism. 

    Men för Judarna är det NÖDVÄNDIGT att återvända till sitt ursprungsland där det redan bor andra människor. Sedan förflytta på dessa människor därifrån trots att de bott där i flera generationer. 

    I mina öron tycker jag samerna har en stabilare grund att ha sitt eget land i form av norra Norge, Sverige och Finland. Men du tänker annorlunda eller har du ändrat åsikt? 
    Som du säkert har märkt själv, sionisternas logik är  svår att förstå om man är normal människa med sunt förnuft. 
Svar på tråden Jag röstade på Israel!!!