• Gelas1

    Jag röstade på Israel!!!

    Hur många röstade i på Israel i årets eurovision??? De fick 12 poäng av svenska folket men 0 poäng av svenska juryn. Jag röstade på Israel och jag röstar aldrig annars, synd att så många andra svenskar ska vara tysta.. Vi är trötta på alla skrikande hamas terrorister som skriker antisemitiska saker på gatorna och tror att det är världens mittpunkt.. Har ni sett EN enda jude reagerat på dessa demonstrationer? Svar nej. Judar är ett fredligt folk och vänder andra kinden till.
    Hade det varit diverse däremot, att judar gick runt på gatorna och ropa ?Leve Israel och krossa palestina!? Så vet både DU och jag att det blivit skottlossning och blodbad...Sorgligt hur Sverige/Europa blivit allt mer antisemitiskt de senaste åren IGEN, efter all den islamiseringen som skett de senaste åren.😔💔

  • Svar på tråden Jag röstade på Israel!!!
  • Anonym (Fader)
    Anonym (Anonym) skrev 2024-05-13 15:48:50 följande:

    Ryssland anföll ett självständigt och demokratiskt land.
    Israel är ett självständigt och demokratiskt land som blev anfallet.
    Inga Europeiska länder utöver möjligtvis Ungern vill längre ha några kulturella utbyten med den anfallande diktaturstaten Ryssland. Ryssland som inte bara hotar Ukraina utan hela Europa. 


    Jag förstår inte hur någon kan jämföra Israel med Ryssland.


    Israel är tusen gånger värre än Ryssland trots att även Ryssland är en skurkstat. Internationella domstolen (ICJ) har slagit fast att det är troligt (plausible) att Israels agerande i Gaza kan uppgå till folkmord.


    ICJ avvisade Israels försök att få ärendet avskrivet eftersom ICJ fann att Israel inte kan fortsätta att bombardera civila, fördriva och svälta befolkningen i Gaza, samtidigt som de tillåter dess politiker och tjänstemän att avhumanisera palestinier genom uttalanden som kan innebära uppvigling till folkmord.

    ICJ beordrade Israel att vidta omedelbara och effektiva åtgärder för att säkerställa att palestinier i Gaza har tillgång till mat, vatten, hälsovård och säkerhet, vilket har länge nekats dem.

    Men en månad efter ICJ:s beslut har Israel misslyckats med att vidta ens de absoluta minimiåtgärderna för att följa efter, och fortsätter att bomba civila och blockera och hindra passage av tillräckligt humanitärt bistånd till Gaza. Detta trots ICJ:s konstaterande att situationen i Gaza är hemsk för civila och kräver ett omedelbart genomförande av de provisoriska åtgärderna.

    Humanitära grupper och tjänstemän har rapporterat att hungersnöd redan har inträffat i Gaza på grund av Israels restriktioner och pågående militära överfall.

    Konflikten har hittills resulterat i minst 34 000 dödsfall, mestadels kvinnor och barn, och fördrivna över 80 % av Gazas 2,3 miljoner invånare.

    Så, ICJ har beslutat att Israels agerande i Gaza kan utgöra folkmord men det finns inget sådant mot Ryssland.

    ICJ beordrade Israel att säkerställa att dess militär inte begår några handlingar som kränker palestiniernas rättigheter i Gaza som en skyddad grupp enligt folkmordskonventionen, inklusive genom att förhindra leverans av humanitärt bistånd. ICJ gav Israel en deadline på en månad för att rapportera tillbaka om de åtgärder som har vidtagits för att följa det provisoriska beslutet. Detta sätter Israel under noggrann internationell rättslig granskning. Beslutet om provisoriska åtgärder representerar en betydande juridisk seger för Sydafrika, som väckte fallet med Israel bryter mot folkmordskonventionen genom sina handlingar i Gaza.

    Israel har fördrivit, mördat och förtryckt palestinier i över 70 år! Israel är ett apartheidregim.



  • Anonym (Fader)
    Anonym (Anonym) skrev 2024-05-13 15:45:51 följande:
    Ryssland hör inte hemma i Eurovision och i EBU, för landet är inte längre en demokrati. 
    Israel är inte heller ett demokrati utan apartheidregim.

  • AndreaBD
    Anonym (Trutt) skrev 2024-05-13 15:13:04 följande:

    Eurovision är över. Sluta tjafsa.


    Du har en poäng där. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-13 17:10:15 följande:
    Israel är inte heller ett demokrati utan apartheidregim.
    Israel ÄR en demokrati, för att det uppfyller kriterierna för en demokrati. Du har diskuterat detta minst 30 gånger. Det börjar bli väldigt tjatigt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-13 11:58:03 följande:
    Israel och Hamas är terrorister. Oskyldiga barn får betala priset för att extremister stödjer de ena eller de andra.
    Det där var ju intressant. Både Hamas och Israel? Israel är ett land, som uppfyller kriterierna för en demokrati. Hamas är en terroristförening. På vilket sätt skulle Israel vara en terroristförening?  Israel har inte kapat arabiska flygplan eller tagit gisslan. Förutom kanske Eichmann. Visst, några Mossad-Aktioner. Men så är det i alla länder,  Israel har inte gått omkring med bombbälten och sprängt vanligt folk i luften.... 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2024-05-13 18:01:25 följande:
    Det där var ju intressant. Både Hamas och Israel? Israel är ett land, som uppfyller kriterierna för en demokrati. Hamas är en terroristförening. På vilket sätt skulle Israel vara en terroristförening?  Israel har inte kapat arabiska flygplan eller tagit gisslan. Förutom kanske Eichmann. Visst, några Mossad-Aktioner. Men så är det i alla länder,  Israel har inte gått omkring med bombbälten och sprängt vanligt folk i luften.... 
    Israel är en terroriststat som slaktar och fördriver oskyldiga människor. Israels armé tillsammans med bosättarna terroriserar palestinier VARJE DAG.  Palestinska barn fängslas utan rättegång och hålls fängslade många år utan att dömmas för något...det är gisslantagning. Israel använder sig av exakt samma metoder mot oskyldiga civila som Hamas.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-13 12:11:53 följande:

    Är Amnesty antisemiter? Är UN antisemiter? Är Röda Korset? Är Rädda Barnen antisemiter? Är läkare utan gränser antisemiter? Självklart inte. Alla som försöker berätta sanningen om de hemska krigsbrott som Israel begår anklagas av judiska extremister och sionister för att vara antisemiter. Det är en slug och avskyvärd propaganda som försöker  begränsa vår yttrandefrihet och kväva kritik mot Israel.


    Amnesty och delar av UN - ja.

    Övriga antagligen inte. Men de jobbar ju just med detta. Det är ju deras syfte att peka ut när människor lider någonstans, att göra folk uppmärksamma på det, och försöka hjälpa till. De har INTE som syfte att lösa problemet med Hamas. Men det har Israels regering. Oavsett om man gillar den eller inte, så har de som uppgift att helst får hem gisslan och att säkerställa att Israels befolkning inte hotas igen från Gaza. 

    Man måste också se detta. Vad har de för uppgift? Dessa hjälporganisationer behöver ju inte tänka på om man kan få tillbaka gisslan på något annat sätt än att föra krig, och de är nog inte kompetenta heller för det. Deras plan är just att hjälpa människorna. Men det är bara en del av helheten.

    Och jag kan tycka att det är också ganska människoföraktande att prata om "avskyvärd och slug propaganda"  när vi vet att Hamas faktiskt har som mål att döda varenda jude i världen. Det är fakta, det vet vi. Och då ska de inte få försvara sig? De ska alltså bara lägga sig och dö? 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-13 18:10:00 följande:
    Israel är en terroriststat som slaktar och fördriver oskyldiga människor. Israels armé tillsammans med bosättarna terroriserar palestinier VARJE DAG.  Palestinska barn fängslas utan rättegång och hålls fängslade många år utan att dömmas för något...det är gisslantagning. Israel använder sig av exakt samma metoder mot oskyldiga civila som Hamas.
    Jag rekommendera att kolla upp vad definitionen av terrorist är. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-13 13:05:47 följande:

     


     


    Att blanda ihop sionism och judendom för att likställa kritik av sionismen eller Israels politik gentemot palestinier som en attack mot judar, samtidigt som man framställer etableringen av Israel som byggandet av en "demokrati" för att fördriva den palestinska urbefolkningen.


    Återinföra rädsla för att bli anklagad för antisemitism för att säkerställa folkets fortsatta stöd för aggressiv, expansionistisk, hegemonisk och folkmordspolitik.


    Systematiskt sträva efter att ge världen en falsk uppfattning om palestinierna och framställa dem som omänskliga barbarer ovärdiga något land.


    Sionistisk propaganda har varit effektiv för att skapa sympati för det sionistiska programmet och skydda Israels våldsamt förtryckande status quo och expansionistiska politik från offentlig granskning. Men, vi ser att hela världen börjar förstå vad det är som händer. Studenter, stora internationella humanitära organisationer, journalister, läkare och vanligt folk med sunt förnuft börjar höja sina röster för fred och mot folkmord.


    SÅ, SIONISTERNA HÄR VILL HELST ATT NI SKA KÄNNA ER DÅLIGA OM NI UTTALAR ÄR KRITISK MOT DET SOM ISRAEL GÖR. LÅT DE INTE LYCKAS MED DET. ALLA BARN FÖRTJÄNAR ATT LEVA OCH DET SOM HÄNDER I GAZA JUST NU ÄR FOLKMORD.
    Att blanda ihop judendom och sionism gör ju bara antisemiter. 

    "Återinföra rädsla" - vad är det får något??? Tungan ute   Det finns inget sånt koncept. Gör man inte så, behöver man inte vara rädd. Är man antisemit så är man nog lite psykopat också, och då är man inte rädd överhuvudtaget. Och just Israel är inte efter expansion, eller i alla fall väldigt minimalt. Aggressiv, folkmordslysten? Hmmm.... det har jag inte sett hos judarna. Förutom några väldigt få. Men tyvärr mer på andra sidan. 
  • Tänk logiskt

    TS och andra isrealvänner skiter helt i lidandet i Gaza. Rent allmänt bryr ni er inte om palestiniernas lidande. Ni tycker förstås att de är undermänniskor.

Svar på tråden Jag röstade på Israel!!!