Inlägg från: Tänk logiskt |Visa alla inlägg
  • Tänk logiskt

    Jag röstade på Israel!!!

    TS och andra isrealvänner skiter helt i lidandet i Gaza. Rent allmänt bryr ni er inte om palestiniernas lidande. Ni tycker förstås att de är undermänniskor.

  • Tänk logiskt
    Anonym (fi) skrev 2024-05-13 22:57:30 följande:
    Inte för att det har det minsta med schlagerfestivalen att göra men lidandet på Gaza är Hamas ansvariga för.

    Alla som bryr sig om den arabiska befolkningen i Gaza och annorstädes borde stötta IDF i deras arbete med att befria Gaza från Hamas.
    Det är den israeliska regimen, inte Hamas, som bombar, skjuter raketer mot och låter sina soldater döda civila i Gaza, 35 000 döda hittills, varav minst 8000 barn. Det är den israeliska regimen, inte Hamas, som stänger av el och vatten för Gazas invånare. 
    Det är den israeliska regimen, inte Hamas, som drivit 1-2 miljoner mäniskor på flykt undan israelieka bomber som förstört deras hem och sjukhus, och som nu vill driva dem på flykt igen, från Rafah.
    Det är den israeliska regimen, inte Hamas, som hindrar människor att fly från Gaza. 
    Det är den israeliska regimen, inte Hamas, som ofta hindrat hjälpsändningar att komma in i Gaza.
    Det är den israeliska regimen, inte Hamas, som är ansvariga för den humanitära katastrof i Gaza som hotar leda till massvält, undernäring och sjukdomar
  • Tänk logiskt
    Anonym (U) skrev 2024-05-15 07:22:54 följande:
    Det är Hamas som är ansvariga för allt som händer på Gaza.
    Hur då?

    Har inte den israeliska regimen något ansvar för det de gör?
  • Tänk logiskt
    AndreaBD skrev 2024-05-15 08:58:45 följande:
    Visst är det IDF som uppmanar folk att fly. Hamas vill hellre att de stannar kvar och dör. Hamas har skjutit folk som följer Israels uppmaning att fly.

    Hindrar folk att fly från Gaza? Ska Israel släppa in folk som nyss har massakrerat dem? Jag säger inte att det är alla, men man vet ju inte vilka var, om man bara släpper in dem. Dessutom - varför släpper inte Egypten in dem???

    Nja, det ser inte ut som om Israel verkligen har stoppat mycket där. Snarare påstår olika aktörer allt möjlgligt. Hamas plundrar hjälpsändningar. 
    Det var längesen man hörde talas om att Hamas hindrar folk att fly. Över en miljon finns ju nu i Rafah. Egypten kunde gott låta folk fly dit, men hur ska de klara en miljon eller så i flyktingläger?
    Ja, när Israel skluter på och bombar civila borde man förstås låta dem få en fristad i Israel. Man får väl visitera dem vid gränsen så att de inte får med sig vapen. 
  • Tänk logiskt
    AndreaBD skrev 2024-05-17 00:09:52 följande:
    Och så tjatas det ju jämt om att ingen vet något, för att det inte finns några journalister i Gaza. Så HUR skulle man veta att Hamas inte dödar folk nu? 
    Om du påstår att Hamas dödar flyende nu, så har du bevisbördan.
Svar på tråden Jag röstade på Israel!!!