Inlägg från: Anonym (Fader) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fader)

    Gaza eller Israel?

    AndreaBD skrev 2023-12-07 18:13:52 följande:
    Jag fattar inte ens hur de skulle ha vetat att det var journalister?! De sitter i en stridsvagn - och även på norra gränsen är det ju inte Israel som har börjat skjuta. De har väl skjutit tillbaka på Hizbollah! Och råkat träffat nån journalist. Herregud..... det är sånt som händer i krig. 
    Det är mycket som du inte fattar men det betyder inte att det inte stämmer att IDF visste precis att det var journalister. IDF dödar journalister systematiskt för att tysta sanningen. Även när deras döda kroppar ska begravas atackeras de av IDF.

  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-07 19:02:12 följande:
    Men vad är det för skitsnack! Det finns ingen anledning varför Israel skulle döda journalister med flit. Journalister är människor som alla andra. Och människor dör i krig, tyvärr. Är det dåligt människosyn att konstatera att folk dör även om man inte har siktat sig in på dem speciellt! 
    Israel mördar journalister med flyt. Rekordmånga har mördats nu i Gaza under en mycket kort tid.  Motivet är att hindra journalister visa den sanna bilden av Israel och alla krigsbrott som begås av IDF.
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-07 19:09:08 följande:
    Men varför skulle de? Det vore då lättare att vara noga med att göra allt "rätt" dvs. inte bryta mot några krigslagar. Och så mycket som de HAR tagit till extra försiktighetsåtgärder för att inte döda civila - om de bara hade velat döda alla, så hade de inte gjort sig det besväret. 

    Jag tror inte att det är ovanligt att det drabbar just journalister. OM de kommer för nära. Det är därför journalister för svensk TV rapporterar från Jerusalem. Inte bara, de åker också runt lite och kollar. Men de brukar ha sin bas där.
    Nej. Journalisterna mördas medvetet för att hindra rapportering till andra länder.

  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-07 19:50:07 följande:
    "är kända för" är den värsta motiveringen man kan hitta på. JAG har inte hört det! 
    Det är för att du selektivt läser bara sionistisk propaganda.
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-07 19:49:16 följande:
    Grejen är ju just att du INTE skrev folkrätten. Man kan ju inte läsa tankar. Även lärare kan inte det. Och det är verkligen inte mitt bord, jag är inte SO-lärare. Men jag tror inte att de flesta där är insatta i detalj. Då får du i så fall fråga en specialiserad jurist.

    Och tror du att israelerna har fått leva vanliga liv?  Skyddsrum, självmordsattentat, m.m. 

    Israelerna säger att de håller sig till folkrätten och det går ju inte ens att avgöra sånt innan kriget är slut. 

    Förresten, enligt folkrätten så ockuperar inte Israel något. Den säger att ett område anses vara ockuperad om det placeras under "en fientlig armés myndighet". Båda Gaza och Västbanken har ju egna myndigheter. Så som Hamas.... 
    Du ser. Inte ens FAKTA går in i ditt huvud. Det är så extremt begränsat tankesätt och det är hemskt eftersom det är just av sådana tankar alla extremister drivs. Det är sådana som startar krig och tycker att barn är legitima mål och får dödas. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-07 22:54:18 följande:
    VIlken fakta? Försök inte säga att jag skulle vara extremistisk! Vet du inte att man blir mer och mer moderat (nu menar jag inte partiet) med åren? Ingen dödar barn med flit, och ingen tycker att de är legitima mål. Och ingen blir hjärntvättad av att du upprepar sånt hela tiden. 
    Min erfarenhet är att ju äldre desto mer extrem och hatisk och intolerant.

    Gällande barn...du sa själv att palestinska barn är potentiella terrorister och därmed legitima mål. Det är väldigt extremt. Sedan har du i princip försvarat allt det extrema våldet som Israel utövar över oskyldiga palestinier.

    Om du inte vill uppfattas som extrem då borde du sluta skriva extrema kommentarer.
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-07 22:39:38 följande:
    Flit, inte flyt. Fortfarande....
    Det gjorde jag med flyt bara för att du ska bevisa en gång till att du är intolerant. 😜
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-07 23:07:18 följande:
    Jag blundar inte för något, jag tar bara inte något för sanning innan det är bevisat. Folk drar slutsatser alldeles för snabbt. Hela tiden sprids det rykten som sedan visar sig inte stämmer. 

    Jag är lite extra kritisk mot såna rapporter just för att det just nu är fler nyheter som man hör som INTE stämmer än de som stämmer. Hur nyhetsredaktioner har fått ta tillbaka dessa? BBC t.ex. flera stycken uttalanden (Explosionen i ett sjukhus som sedan visade sig vara en raket för muslimska jihad, och påstående att IDF hade skjutit på arabisk-språkig personal - sanningen var de hade intervjuat dem. Och det hade förvrängts. Osv....)

    Att Ryssland gör sånt, det vet vi väl! Och SVT verkar inte vara orolig för sina journalister, även om de håller sig på avstånd, i Jerusalem. Och han är ju även arab, journalisten som brukar rapportera därifrån. Och de där organisationerna - kan de verkligen veta det? Medans kriget pågår? Kanske lättare att reda ut det helt när det är över. 
    Men snälla du. Jag har skickat så mycket bevis till dig och så många gånger, hänvisat till mycket pålitliga rapporter och infokällor. Men du svarar så där totalt ologiskt och avfärdar allting på ett så barnsligt sätt, som ett bortskämt snorunge. Det finns inga bevis i  världen som du vill förstå. Du har bestämt dig för det.

    Oavsett, världen är som den är. Israel är aggressor och ockupationsmakt och apartheid. Det kommer att bevisas och du är just nu på fel sida av historien. Det var några som gav sitt stöd till nazisterna också men visade sig vara otroligt dumt.
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-07 23:12:52 följande:
    Stämmer inte, det finns undersökningar på det. Politiskt så är ungdomar de mest extrema och äldre människor röstar på mitten. Kolla vem som röstar på SD, V och MP! Inte de gamla.

    Och nej, det hjälper inte att du förvrider allt jag säger. Jag har INTE sagt så. Jag har sagt att barn KAN vara tonåringar som krigar för Hamas. Alla under 18 räknas som barn. Hur kan man tjafsa mot något så självklart. Att inte alla omkomna barn är tonåringar förstår väl alla?! 
    När ska du sluta ljuga och komma med osannigar? Utbilda dig och läs innan du uttalar dig om något.
     Vilka röstar för SD? Det är äldre extremister. Nu har jag igen bevisat att du ljuger. Men som vanligt kommer du nu att säga något typ " men du tolkar det fel" 🤣

  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-07 23:20:17 följande:
    Herregud, jag kan väl inte täcka alla aspekter här, jag har även annat att göra. Och framför allt så går jag efter "oskyldigt tills skuld är bevisad".  Och det ÄR vanligt att journalister tar ganska stora risker. Men det menade jag allmänt, jag menade inte särskilt dessa i Libanon nu.

    Jag har inte kollat detaljerna nu, men om du har gjort det: Kan man utesluta där att Israel har blivit beskjuten därifrån? Kanske har de också vapen som kör "hit and run", dvs. förflyttar sig till annan plats efter att ha skjutit. Vi har ju såna. Iofs så går det ganska fort ändå, så journalister i området borde inte ha missat det om det pågick beskjutning? Jag vet inte, många detaljer som man inte är insatt i. 
    Hur kan du komma med påståenden att det inte stämmer om du nu själv erkänner att du inte har någon aning om vad som hände? 

    Varsågod, mera info. Läs och förstå!

    www.reportrarutangranser.se/israel-utplanar-journalistiken-i-gaza-tio-reportrar-dodade-pa-tre-dagar-48-doda-sedan-krigets-borjan/

Svar på tråden Gaza eller Israel?