Inlägg från: Anonym (Fader) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fader)

    Gaza eller Israel?

    Lite bättre kvalitet på bilderna





  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-28 15:51:56 följande:
    Joseph Haddad jobbar för "Israelisk opinionsbildning"...det säger väl allting om hur pålitlig han är. Han är en bloggare som har ganska dåligt utbildning (avslutade studier) och hans anklagelser mot FN är bara skrattretande. Palestinier ser Joseph H. som en förrädare. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-28 15:44:39 följande:
    Det finns inga som helst belägg för det du påstår. Nej, den arabiske juden är inget belägg.
    Andra judiska källor som håller med om att Israel is apartheid.

    www.btselem.org/topic/apartheid

  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-30 14:00:50 följande:
    Och den gruppen är ju känd för att vara mot Israel oavsett. 

    Jag har ställt in flera länkar av araber som inte tycker det. Ständiga upprepningar ger inte mycket. 

    Jag hittade dock en sammanställning av Gazas attacker mot Israel. Det sägs också att palestiniernas tidigare attacker (2008/9, det fanns förstås attacker i alla år) definitivt ansågs vara krigsbrott eftersom de först och främst siktade på civilbefolkningen.

    sv.wikipedia.org/wiki/Palestinska_raketattacker_mot_Israel
    Det är så oseriöst och extremt löjligt att du avvisar tex FN, Amnesty, Human Rights Watch och många andra stora internationellt erkända, oberoende organisationer som icke trovärda men länkar själv till tex en bloggare typ Joseph. :) Man kan inte ta dig på allvar.  

    Och nu menar du också att B´tselem, som är en israelisk oberoende organisation, är ej pålitliga eftersom de kritiserar Israel? haha oj oj
  • Anonym (Fader)
    Anonym (Rob) skrev 2023-11-30 15:24:13 följande:

    Israel har allt begått grymheter dem också, men i det här fallet stöder jag dem fullt ut. De som går omkring med palestinasjala- och flaggan hyllar också massmordet som Hamas begick i början av Gazakriget.


    Nej, så är det verkligen inte. Palestinska flaggan och palestinasjal har ingenting med Hamas att göra. Nästan hela världen ger sitt stöd till palestinier och den palestinska flaggan har blivit till en symbol för just strävan efter rättvisa och frihet. Att inte göra någon skillnad mellan Hamas och palestinier är att kollektivt bestraffa. Det som sker i Gaza just nu är lika hemskt som det som Hamas gjorde tidigare. Israel som så gärna kallar sig för "Mellanösterns enda demokrati" har bevisat att det är ingen demokrati, utan apartheid. Ingen har rätt att kollektivt bestraffa oskyldiga civila och mörda deras barn. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-30 17:10:53 följande:
    Poängen är att man kan kolla upp dessa saker, precis som den här tourguidens videon, som t.o.m. brukar säga: Kolla upp det här! 
    Det är bara fakta som räknas. 
    Det är det som är problemet. Det är inte fakta. Han ljuger och sprider osanningar. Han får betalt för det.
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-30 17:29:31 följande:
    De där B'tselem verkar åtminstone inte vara särskilt smarta. Jag ska titta på deras argument:

    "Roughly 5.5 million Palestinian subjects live in the territories occupied by Israel in 1967: about 3.5 million in the West Bank (including roughly 350,000 in East Jerusalem) and some 2 million in the Gaza Strip. None of them are allowed to vote or run for Knesset, and they have no representation in the political institutions that dictate their lives."

    Nej, det är klart, de har ju en egen regering som de röstar på, så varför skulle de rösta i Israels val? Röstar vi i andra länders val?

    "Israel works to uphold the perception that everyone in the West Bank has a political system in which they can participate: the settlers vote and run for Knesset and the Palestinians for the Palestinian Authority. However, the Palestinian Authority can only govern very limited aspects of life in Palestinian urban centers, and usually requires Israel?s permission even for that, while Israel retains control over all major aspects of life ? including the use of force, incarceration, the justice system, planning and building, freedom of movement (to and from Israel, Jordan and Gaza, as well as within the West Bank), resources, the population registry and many more. Regardless of whether elections for the Palestinian Authority are held ? there have been none in many years ? the true control remains in Israeli hands."

    Orsaken varför det är sånt kaos på västbanken, att det är enskilda byar och att det inte hänger ihop: Israel har försökt få Palestinierna att göra en slutgiltig uppdelning. Men det är ju det som Palestinierna avnån anledning inte vill.

    www.btselem.org/publications/202210_not_a_vibrant_democracy_this_is_apartheid
    Det är ockuperade områden och därför ska de ha rätt att rösta. Läs på innan du skriver något om ämnet. 

    Ja, de ockuperade palestinska områden är splittrade med flyt av illegala bosättare just för att förhindra att palestinier bildar enhetliga områden som sedan kan bilda ett palestinskt land. Israel är aggressor och ockupationsmakt. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-01 08:47:01 följande:
    Som sagt, Israel vill nå en slutgiltig lösning, palestinierna vill inte det. Västbanken har ett eget styre, och folk röstar fram det. Israel är i princip ett annat land, varför ska de då rösta där? 

    Kan hända att det finns regler om ockuperade områden, men här är ju inte hela västbanken ockuperad utan armén är där för att skydda judar som också bor där. 
    Slutgiltig lösning? Exakt så är det. Det uttrycket användes också av nazityskarna.
    Slutgiltig lösning för Israel är att fördriva alla palestinier och de se blir kvar kommer att bombas. Allt annat du skrivit säger så mycket om dig och om hur mycket du kan om ämnet. Det känns meningslöst en att svara.
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-12-02 21:58:22 följande:
    Nu missbrukar DU förintelsen! Du bagatelliserar den! Det är lågt. JAG har inte tänkt på det för att såna uttryck finns i mitt minne på tyska, inte på svenska. Dvs  jag tänkte därför inte på att det användes i det sammanhanget.

    Men DU vill ställa judar på samma nivå som nazister. Det ÄR antisemitism. Och jag börjar nu anmäla också. Uppenbarligen har du ju anmält mig 8 gånger??? Ingen aning för vad. 
    Det är du som gör det. Du använder exakt samma fras som nazisterna gjorde. Varför? Jsg tycker att det kan räknas som hets mot folkgrupp. 

    Återigen jag har inte anmält dig mrn hädanefter kommer jag att göra det.
  • Anonym (Fader)
    Anonym (Enkelt) skrev 2023-12-01 16:21:52 följande:
    Snacka om att vränga ord alltså. Ena parten (israel) är åtminstone lite lösningsorienterade. Andra sidan är bara mordiska.
    Vad exakt är det du tycker är bra med Palestina?
    Att de ?raderar? homosexuella? Att det är lagligt att slå & våldta sin fru?
    Det är synd om barnen där absolut, men det sk landet är inget värdegrundsmål milt sagt
    Menar du att palestinier är mordiska?
Svar på tråden Gaza eller Israel?