Inlägg från: Anonym (Fader) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fader)

    Gaza eller Israel?

    AndreaBD skrev 2023-11-22 11:17:41 följande:
    Ett pyttelitet område land med 2 miljoner människor varav 70 % extremister??? Ingen stat i världen skulle vilja ha sånt.

    Om du ska komma med påståenden som du inte kan belägga - hur vore det med att åtminstone hitta på trovärdiga såna?
    Det är ett ockuperat område som urskillningslöst bombas av Israel och där Israel dödat över 12 000 oskyldiga civila, bara på en månad. Är det då extremt att palestinier hatar Israel? 

    Det finns nog inget annat land som är så extremt som Israel just nu. Alla extremister/sionister från hela världen har flyttat in till Israel. Det är därför Israel har "utvecklats" till en apartheidregim. 
  • Anonym (Fader)
    felix le chat skrev 2023-11-22 13:55:44 följande:

    Hamas massakrer den 7 oktober var ett förräderi mot den palestinska saken, mot decennier av politisk kamp. De anslöt sig till samma antimänskliga raseri som IS och al-Qaida. Den dagen avskaffade de sitt existensberättigande som politisk rörelse. Deras mål blev klargjort: en hänsynslös etnisk rensning baserad på antisemitisk revanschism. 


    Israels armé har liknande rätt att slå sönder Hamas i Gaza som de irakiska och kurdiska styrkorna hade att utplåna IS i Mosul och andra städer. Jag hoppas att de lyckas. Det finns situationer när våld är nödvändigt för att försvara människorätten.


    Ja, efter de terrorattackerna har Hamas ingen rätt längre att existera som politisk rörelse. 

    Varför nämner du inte att Israel har i decennier fördrivit och mördat palestinier? Varför nämner du inte illegala bosättningar och att Israel är apartheidregim och ockupationsmakt som olagligt ockuperar palestinska områden? Varför nämner du inte att Israel har dödat över 12 000 oskyldiga civila palestinier, 6 000 barn? Inser inte du att Israel egentligen gör mycket värre saker än Hamas? 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-22 14:26:12 följande:
    Du måste ju veta bättre. Du vet att det där är bullshit. 
    Kan du argumentera istället för att bara spy känsloutbrott? 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-21 23:50:39 följande:
    Ingen vill ha Gaza! Varken Israel eller Egypten. Israel skulle vara glad om Egypten tog det, men det vill de ju inte. 
    Vad menar du med det? Varför skulle Egypten ta Gaza? Gaza är palestinsk! Palestinier vill ha Gaza! Låt de leva i fred, sluta ockupera Gaza och döda deras barn och oskyldiga civila.

    Israel ockuperar Gaza och Israel vill ha Gaza! Det de gör just nu är etnisk rensning och folkmord. Det skrivs redan i medierna om att illegala bosättare är redo att flytta in. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-23 16:29:34 följande:
    Ingen skulle vilja ha Gaza. Och Gaza är nog för liten för att kunna bygga upp något bra där. Vore bättre om det tillhörde Egypten. 
    Så du tycker inte att palestinier ska ha ett eget land?
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-23 17:27:00 följande:
    Jo då, men ett större och sammanhängande. 
    Men snälla du vadå större och sammanhängande när du tycker är Gaza ska tas över av Egypten. Vilken hyckleri! Pslestina var stor och sammanhängande tills Israel började ockupera och splittra de palestinska områden.

    Du säger mot dig själv..igen.
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-23 17:55:44 följande:
    Nej, det var det ju inte. Det fanns alltid den där lilla enklaven, även om den var något större i början. Men den delen är inte med längre, jag tror det är där beduinerna lever? Och de är ganska nöjda med att leva i Israel.

    Det var ju inte särskilt praktiskt med lite land här och där. Jag tänker bara pragmatiskt där. 
    haha men vad pratar du om? Vilken enklav? 
    Palestinierna fördrivs från sina områden och Israel ockuperar palestinska områden. Sedan tar man in illegala bosättare för att splittra de ockuperade områden ännu mera. Det är olagligt på all sätt och vis. Israel gör det just för att förstöra alla chanser till att palestinier någonsin får ett eget land. 

    Det är så mycket ologiskt skit du skriver att man bara undrar om du verkligen har någon aning om vad som händer.
  • Anonym (Fader)
    Anonym (All religion är hjärntvätt) skrev 2023-11-23 19:26:50 följande:

    Jag är inte på någons sida i denna konflikten men känner definitivt mer empati för de stackars civila i Gaza även om jag mest av allt avskyr Hamas och alla jihadister och även religion överlag för all skit detta elände ställer till.

    RELIGIONSFRITT & FRED är min melodi.


    Du är inte ensam om det. Alla normala människor fördömer Hamas och förstår att det som Israel gör är minst lika dåligt.
  • Anonym (Fader)
    Anonym (All religion är hjärntvätt) skrev 2023-11-23 22:05:36 följande:
    Tyvärr har det visat sig finnas väääldigt många onormala människor i vårt land.
    Ulf Kristersson blev väl utbuad i veckan för denna synpunkt. Många hatiska som gottar sig i konflikten.
    Ulf Kristersson blev utbuad eftersom han stödjer Israel när man slaktar civila i Gaza. Han får kritik eftersom han inte fördömer att över 13 000 oskyldiga civila har dödats i Gaza, och han tycker att det ska fortsätta eftersom "Israel har rätt att försvara sig". Det är inte försvar att mörda barn. Under bara den senaste månade har Israel mördat över 6 000 barn. 
  • Anonym (Fader)
    Anonym (N) skrev 2023-11-23 22:36:57 följande:

    Vissa missar en väsentlig del gällande uppdelningen...

    Det upprättades en arabisk stat samtidigt på marken som ingick i Palestinska Mandatet. Nuvarande Jordanien. Området delades upp utifrån antalet människor - muslimer vs judar. Ett område långt större än Israels nuvarande del och alltså roffade Israel inte till sig någon större område, snarare tvärtom. Det är smidigt att inte räkna med denna såklart i nutid för den fortsatta kampens skull. Faktum är också att Jordanien la beslag på Västbanken fram till 50-60 talet.. så mkt brydde man sig om palestinernas hem då... 

    Sen behöver vi ju inte vara så okunniga att vi blandar ihop filistinerna som nämns i bibeln m.m med dagens palestinier. Praktiskt men felaktigt. 

    Och ni som skriver apartheidstat får nog ta och besöka Israel. 25% av befolkningen är muslimska araber med samma rättigheter som vem som helst. Skyltar i Israel står på bägge språken. Det finns arabiska sjukhus, skolor m.m.. På israeliska public service arbetar araber i höga positioner. I riksdagen sitter muslimska partier som inte ens erkänner Israel som stat (snacka om demokrati..) och tills nuvarande regering klev på ingick ett av de arabiska partierna i regeringen. 

    Men, jag lider med de oskyldig palestinierna som hamnar i mitten. Vanliga människor som vi som bara vill leva i fred och se sina barn växa upp. Tyvärr är det ingen som bryr sig om dem på riktigt. De är bara en bricka i ett spel. Varken arabländerma vill hjälpa dem eller vi i väst. Folk är bara så uttråkade att de hoppar på demonstrationståget nu tills nästa innegrej dyker upp. 


    Transjordanien ingick ALDRIG i FN:s delningsplan. Det Palestinska mandatet delades i två delar 1921 och det var då Transjordanien blev ett eget emirat.  Transjordanien blev självständigt land 1946 och invånarna där var ca 99% muslimer, inga judar. Den andra delen av de Palestinska mandatet var tänkt att dela upp mellan judar och palestinier. Förslaget var att judar som var bara 30% av den totala befolkningen skulle få mer än hälften av området. Palestiner tyckte med all rätta att det var orättvist. Israel struntade i att palestinier protesterade och utropade Israel 1948. Sionisterna hade planerna redan på början av 1900 talet att skapa ett judiskt land i Palestina, och redan då var de medvetna om att de skulle vara tvungna att fördriva palestinier för att skapa judisk majoritet. Resultatet ser vi idag, Israel har i decennier fördrivit, mördat och förtyckt palestinier allt i syfte att skapa ett land, etniskt rent, bara för judar. 

    Så, det du skrev är egentligen historieförfalskning. 
Svar på tråden Gaza eller Israel?