• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger skrev 2024-02-06 17:40:36 följande:

    BaeA; förstår det, ja förstått att det är 3 dagar efter stegring.
    Det gick ändå bra idag, men dom skrämde mig så mycket innan, dom ringde mig ca 1 timma innan jag skulle dit. Missade samtalet och telefonväxeln var stäng över lunch så kunde inte ringa upp, men i ca 20 var jag och sambo helt säkra på att embryot inte klarat upptiningen. Var helt förstörd, sen ringde dom igen och sa att om jag hade möjlighet så kunde jag gärna vara där 10-15 min tidigare. 
    De var bland dom längsta minuterna i mitt liv.
    Sen gick insättning bra, slemhinnan såg jätte fin ut och nu ska jag börja med progesteron. Hade gärna börjat innan, men igång nu i alla fall.
    Nu är det bara väntan. Testdag 21/2 så 15 dagar. 
    Men kommer testa nästa fredag 16/2. Våran årsdag ❤️


    Åh fy tusan vilken ångest!! Tack o lov att det inte var ngt illa och att ni fått ert embryo åter! HjärtaHjärta
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-06 11:45:49 följande:

    Äggdonation-

    Vad tänker ni om det?

    Jag har inte tänkt på det alls egentligen, men när läkaren på Stork nämnde det igår så började ju tankarna rulla lite. Spontant känns det lite konstigt att använda 2 donatorer!! Förstår absolut äggdonation om man har en partner..  Men om jag skaffar barn själv och gör äggdonation, då blir det ju verkligen att designa ett eget barn.. välja olika egenskaper hos äggdonatorn... välja egenskaper hos spermadonatorn ... Spontant känns det lite... märkligt!  Och hur förklarar man för barnet...??? 

    Och eg, varför inte adoptera om det inte är ens gener alls ..? För att kunna försöka få fram de egenskaper man vill ha hos ett barn genom att välja donator . Eller mer att hoppas få ett annat band av att bära barnet...?

    Hoppas det inte ska behöva gå dit men bara nyfiken om ni andra tänkt kring detta och hur ni känner i så fall


    Jag är rätt inställd på att det kan bli en kommande aspekt och framtid för oss ifall det visar sig att jag har dåliga ägg. Har övervägt det sedan första misslyckade äggplocket. Tom inställd på att försök 4 skulle vara äggdonation. Men omvärderat det efter att ha rekommenderats att göra fler plock och att klinikerna tror att vi kan lyckas. För egen del så vill jag hemskt gärna bära ett barn, uppleva graviditeten och hela den biten, därför är jag öppen för att det kan bli antingen äggdonation eller dubbeldonation ifall att sambons spermier inte kan ge barn. Hon som har podden Jag vill ha barn har fått göra en dubbeldonation då hon är singel och inte ägg bra nog för att lyckas dom, hon är väldigt inspirerande! Adoption är fantastiskt på så många sätt, men vill för egen del som sagt bära barnet och föda själv, så det står inte på vår lista över alternativ i dagsläget. Har däremot vänner till familjen som valde adoption och har fått världens finaste tjej. 
    Kör man på i Sverige så får man ju inte välja, då kan man slippa känslan av att designa ett barn, men utomlands kan man. 

    Hoppas inte heller du ska behöva komma dit! Hjärta
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-02-07 08:02:47 följande:

    BaeA och Mathilda88. Ja de var riktigt emotionelt stressande, ush. Nu ligger jag nedbäddad med feber och hosta hemma, vet inte om de ställer till det eller är bra för chansen att de tar sig. 

    BaeA: lycka till idag, hoppas allt ser bra ut. 

    Mathilda88: Förstår att det varit skönt med fler med fragmenterade ägg för att kunna bolla och hjälpas åt på ett annat sätt. Men tycker du varit aå himla stark och positivt trotts allt du varit igenom. 
    Hoppas du så mycket att du ska få uppleva en graviditet och allt det kommer med. 
    Vart finns podden du skrev om att lyssna på? Lyssnat på IVFpodden men kan tycka att den är lite skeneräll och lite för saklig.


    Borde inte vara okej för dom att ringa innan utan att lämna ett meddelande iallafall eller försöka ringa åter direkt igen för att inte lämna en i den ångesten..

    Åh, tack så hemskt mkt!! Hjärta Det värmde ända in i hjärtat Hjärta.  
    Tack Hjärta Önskar dig detsamma Hjärta!

    Jag lyssnar på "Jag vill ha barn" via Spotify. Gissar att den kan finnas på fler ställen som sänder poddar {#emotions_dlg.flower} 
    Ja håller med om att IVF-podden är mkt mer medicinsk och saklig i generella drag. Så de kompletterar varandra fint med en medicinsk och andra med mer erfarenheter och känslor {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-02-07 09:52:23 följande:
    Tack fina, nu har jag precis varit där och allt såg bra ut. ingen ärrbildning efter operationen och slemhinnan såg tjock ut. Jag ska börja ta progesteron från fredag morgon, och sedan återföring på måndag, pirr!
    Åh så spännande! {#emotions_dlg.flower}Hjärta
  • Mathilda88

    Fått återkoppling från kliniken!
    15 ägg ut, 14 av dom var mogna! {#emotions_dlg.flower} Så 7 av vardera injicerades med sperma från sambon resp donatorn. {#emotions_dlg.flower}
    Av dess 14 tog sig 8.
    Idag på dag 2 har alla 8 delat sig vidare. 5 av dom är med sambon och 3 med donatorn. Oklart om alla delat sig vidare korrekt eller olika delningsgrad (som vi haft alla tidigare gånger).

    Men.. Stort Men.. Fragmenteringen är hög på alla. Gråter Precis som alla andra gånger utom senaste gången med de två ofragmenterade som vi fick åter på dag 2. Att äggen såg ut till att ha det ngt kämpigt. 

    Så baserat på våra senaste försök så är oddsen väldigt dåliga för återföring på lördag Gråter, ärligt talat nästan obefintliga. Men embryologen skulle återkomma imorgon med uppdatering om hur de ser då. Så bara till att hålla tummarna hårt {#emotions_dlg.flower}

  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-02-07 14:39:25 följande:

    Hade plock nr 4 idag och till min lättnad och förvåning fick vi ut 16 ägg. Räknar dock med att flera kommer vara omogna. Sist vi hade så många var nästan hälften omogna. Men fick nu med lägre dos 300-375 menopur samma antal som med maxdos (300 menopur + 150 gonal-f) så glad att jag inte körde maxdos i onödan. Min sambos prov var normalt också så de föreslog vanlig IVF för första gången men vi bad om ICSI, vågar inte riskera något.. Högsta drömmen vore en blastocyst så hoppas på minst 5 befruktade imorgon så vi kan testa odla till 5-dagars ❤️


    Åh så underbara nyheter! Hjärta Ja förstår det, man vill inte chansa i detta läget. {#emotions_dlg.flower} Så skönt att inte behöva högre dos! Håller tummar och tår för fin mängd befruktade och vidareodling till dag 5! Hjärta
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-02-07 14:47:11 följande:
    Åh fint på något sätt att flera delade sig fint med sambons spermier! ❤️ Det var alltså ingen skillnad i fragmentering mellan embryon med sambons eller donatorns spermier? Vet du vilken grad av fragmentering? Du får ut så många mogna ägg, känns som att det borde gå att hitta något eller några bra om det nu är äggen som skapar fragmentering?! Håller tummarna att du får bra nyheter imorgon ❤️❤️❤️
    Ja, så hoppas de tar sig hela vägen. Sen vet man ju aldrig vilka man befruktar - de bra äggen eller de som oavsett inte klarar sig till dag 5 så vet ju inte fördelningen, men med tanke på den höga fragmenteringen redan så känns det som att det kvittar - nu vet vi att de är äggen som strular och calciumjonen har tyvärr inte lyckats boosta de ngt bättre för att undkomma det Gråter. Men nu har vi iallafall testat det och behöver inte fundera mer över det. 
    Hon preciserade inte vilken grad tyvärr, bara att det var rätt hög (it is quite high today).
    Ja det är det RMC Malmö säger, att det borde finnas fina att få ut, bara till att plocka på tills dess. Men det blir både dyrt och smärtfyllt (fysiskt och psykiskt). Då kan jag lika gärna avstå dyra kliniker som i Danmark, Carl von Linné eller Olga utan ta en närmare klinik som Lunds IVF, Nordic IVF eller Livio i Malmö. 

    Tack så mkt Hjärta Verkar på embryologen som att det kan svänga, men har inte gjort tidigare tillfällen så hoppet är lågt, men hoppas såklart ändå. 
  • Mathilda88
    Femling skrev 2024-02-07 15:53:48 följande:
    Hej tjejer, 
    jag är på RD 4 idag och fick för mig att ta ett test nu på eftermiddagen egentligen enbart för att vi hade sex samma dag jag fick positivt ägglossningstest (tänkte inte riktigt i stunden..) och skulle då vara på 10PDO nu så ville bara utesluta att jag blivit gravid på naturlig väg denna månad efter att vi också gjorde en FET i lördags. Detta test ser dock positivt ut eller?? Har lite svårt att tro på det själv. Kan det redan visa positivt på RD 4 tror ni Eller kan det till och med vara att jag blivit gravid på naturlig väg? Förra återföringen testade jag första gången på RD 8. 
    Stort grattis!! Hjärta Har hört om de som fått positivt på RD4 så det är en väldigt bra fråga faktiskt, kan vara vilket som! Eller båda två {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower} Inplantationsdagen bör ju vara densamma oavsett Hjärta
  • Mathilda88
    Femling skrev 2024-02-07 16:17:47 följande:
    Tack! Lyckades pressa fram några mer droppar urin och tog ett digitalt som visade gravid 1-2. Helt otroligt. Men det är hela 8 dagar kvar till officiella testdagen så ett positivt test nu hinner ju absolut tyvärr ändras tills dess så får se hur det utvecklar sig. Vilken känsloladdad dag det blev, grät ett tag på förmiddagen för tänkte så mycket på vår lilla son i himlen som jag saknar nåt enormt och sen nu ett positivt test på eftermiddagen. 
    Häftigt!! Hjärta 
    Då är vi två om känslomässig dag, {#emotions_dlg.flower} fast för att jag insett att även detta äggplock ser ut till att bli misslyckat och inte leda till något livsdugligt embryo nu heller. Och bekräftat dålig äggkvalité Gråter
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2024-02-07 20:55:20 följande:

    Det är också synd att många verkar undvika CFC när de är så fantastiskt duktiga på de som de gör.

    Nu vet jag 9 personer som lyckats hos dem sista halvåret. 7 över 40 år med låg AMH alla utom en med 2 dagars. 2 under 40 båda med blaston. 3 med fragmentering och många med även manlig faktor.
    Och de fortsätter lyckas med stadiga 75% på 3 försök samtidigt som de är öppet typ året om och har bra priser. Och så gulliga och omhändertagande.

    Jag träffade också nyligen en embryolog i Sverige hos en gemensam vän. Han hade ett väldigt annorlunda men intressant perspektiv. Enligt honom är det kliniker som proppsar på att alltid odla vidare som försöker tjäna pengar på oss och det ligger något i det. Tänk er själva.. om man får sätta in ett 2 dagars och sen odla resten så får man både kakan och äta den så att säga för samma kostnad medan om man ska odla vidare alla så finns risk för inget att sätta tillbaka och mängder med ägg förloras på vägen = inget till frys = fler försök att köpa...

    Nu går jag snart in i vecka 29 med mitt livs endaste plus och är så enormt tacksam att vi valde CFC eftersom jag samtidigt vet hur låg AMH jag hade och hur halvkassa mina gamla ägg var. Och ändå lyckades dem trots bara 3 överlevande 2 dagars 🙏

    Har ni det svårt att lyckas så sök er till dem säger bara lilla jag 😇 


    Va intressant aspekt, har inte ens tänkt på situationen på det sättet. Det ger ju definitivt en tankeställare. Sen i mitt fall med fragmenterade ägg vette tusan om livmodern gör situationen ngt bättre än ett labb? Men nu teoriar jag bara hej vilt, kanske är mkt bättre. Men då borde vi ha blivit gravida naturligt kan tyckas..? Nej Ush nu spinner tankarna iväg, man har ju ärligt talat ingen aning.  Själv funderar jag över att gå tillbaka till Sverige för trepack. För blir för dyrt med tre försök på Sellmer. Eller Olga. Men ångest över att lösa alla filmade VUL, prover etc. Rädd att det blir för mkt för mig. Superstressad bara av tanken 😅. Vi får se hur veckan utvecklar sig. För egen del vill jag gärna odla till dag 5 för att se skillnaden mot tidigare behandling, men kanske får be om 2-dagars framöver. Nu när vi vet mer iallafall. Eller annan klinik i Köpenhamn som är mer prisvärd. CFC kanske är värd att kolla in på igen. Nu erbjöd som inte det vi sökte för vårt fjärde försök, men kanske för kommande.
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023