• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    J000ssan skrev 2024-01-17 22:58:44 följande:
    Tack🙏ja jag var sjukskriven längre sist, är väldigt trött men försöker så gott jag kan iaf! Har kontorsjobb och kan jobba hemma så det gör jag ❤️ men när bortfallsblödningen kommer blir det Nog att pausa igen! Sist fick jag den dag 5! När kom den för dig sist?
    Tacksamt att ha sådant jobb då ja ❤️! Själv är jag sjuksköterska så det är mkt tid på benen fram och tillbaka.. 
    Den har kommit runt dag 11 för mig har jag för mig, men hann då ta progesteron i några dagar också innan besked om att det inte blev återföring. Under ruvningen kom den på ruvardag 19.
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-01-20 10:28:37 följande:

    Jag är helt förkrossad. De ringde precis och sa att inte ett enda av tolv ägg har blivit befruktade.
    de befruktade alla med isci. just nu vill jag bara ge upp det måste vara försent för mig om det ens någonsin har gått


    Men åh nej stackare!! 😢😢 Lider med dig! ❤️ Säger dom varför? Hur var det nu med sambons spermier? Hört att de kan vara orsaken, men såklart undrar vad kliniken har sett? ❤️ Hugligen vilken pärs för er! ❤️😢😢
  • Mathilda88
    Mikkans skrev 2024-01-22 16:49:00 följande:

    Någon av er som återfört fet på bortfallsblödningen efter ivf stimuleringen ?:)


    Nej då de vill ge kroppen chans att återhämta sig och den cykeln efter bortfallsblödningen inte bedöms som en normal cykel ❤️. Ibland kan de ta en eller ett par extra cykler också innan kroppen är i balans och redo att ta emot ett embryo - man vill ju inte riskera släng ngt guldkorn i sjön ❤️
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-01-21 08:46:40 följande:

    Tack 🙏
    jag har orecis bytt till carl von Linné  så var första gången där Nu.

    dom skulle återkomma idag så vet inte exakt hur nästa omgång kommer se ut med de föreslog i alla fall icsi på alla framöver. 


    har köpt tre pack där och sån tur är räknas inte den första gången som man inte får ngt tillbaka så har fortfarande tre försök till. 


    Men åh så enormt tacksamt att det inte räknas utan en återföring! ❤️
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-01-20 15:42:19 följande:

    Hej alla fina tjejer❤️❤️❤️
    nu fick vi resultat och 5 till frysen även denna gång🙏🙏vi är såååååå glada och lättade! Låt nu vårt guldägg finnas där🙏❤️


    Wow, fantastiskt resultat! ❤️❤️
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-01-20 08:42:32 följande:

    Ja mkt🙏åh jag förstår det! Då är det inte lika lätt:( ❤️
    ah okej! Jag tror typ min kommit, men det var samma som sist! Fick ca 5 dagar efter plock! Men skönt och bli av med den! På ruvningen fick jag den inte förrän jag slutat med lutinus och några dagar efter! 


    idag hoppas vi få veta hur många eller om ens ngt kunnat frysas! Sååååå nervös❤️😔
    då är det ultraljud för dig nästa vecka? Hur mår du?


    Ja skönt att få bocka av den och närma sig nästa mål!

    Yes ultraljud kl.09 idag! Så åker direkt från nattjobbet och dit. Ska bli spännande att träffa dom igen, prata och se mer av kliniken. På söndag blir ultraljud nummer två inkl blodprovstagning 😊. 


    Jag mår bra, lite förkyld men fine, haft en del huvudvärk dock sista veckan vilket jag inte hade förra rundan. Antingen pga Synarelan eller förkylningen. Hoppas allt ser bra ut under morgonen, isåfall blir det start av Fostimon och Menopur ikväll ❤️. Så tacksam för att jag fick tag i en klinik i Göteborg för att skriva om recepten. Betalat knappt 2 400 kr istället för över 9 900 kr för alla medicinerna nu. 

  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-01-24 13:09:19 följande:

    Tack! Vi är så tacksamma🙏❤️❤️❤️ äntligen börjar blödningen lägga sig med!! 


    åh hur gick det på ultraljudet?! 


    håller tummarna du mår bättre och inte blir mer sjuk! Jag förstår verkligen det 🙏❤️❤️❤️

    själv har jag sjukskrivit mig 50% nu! det kom som e våg över mig(lider av ångest i vanliga fall) först covid hela julen, sen direkt på ivf och sen har vi värsta tid på jobbet nu detta halvåret så det blev för mkt för mig!❤️❤️


    Härligt! Min Synarela/mens-blödning är inne på 10e dagen, aldrig haft så lång förut. Hoppas den är slut snart. 

    Ultraljudet gick bra! Såg fint ut och har nu tagit Fostimnon + Menopur sen itisdags kväll. Tack Hjärta Har lite slemhosta då och då, fortsatt huvudvärk men fin effekt på alvedon. Hoppas det släpper snart. 

    Det låter väldigt klokt att ta deltidssjukskrivning! Låter verkligen som att du behöver den! Stort lycka till nu Hjärta
  • Mathilda88

    LSMS: Svårt att säga. Studier visar på att man tex kan få förbättrat resultat med att köra tre cykler i rad (alltså tätare än du erbjuds nu). Tänker att om det funnits vetenskap som visar på försämrat resultat vid täta stimuleringar så tror jag inte att de hade föreslagit det. Med tanke på din ålder och äggreserv så hade jag kört på med deras förslag och börjat. Men i slutändan måste du själv känna vad du orkar och vill. Hjärta

  • Mathilda88

    LMSM skulle det stå, inte LSMS, sorry!

    Femling: Lider med dig Hjärta Välkommen tillbaka Hjärta Hur lång tid beräknar de att det tar för att få svar på kromosomutredningen?

    Har idag pratat med Carl von Linné-kliniken. Hon frågade om inte min sambo var testad för kromosomfel med tanke på att ena spermaprovet var under 5 milj, men det är han inte. Så känns som att det kan vara legitimt att testa framöver ifall försöket hos Sellmer inte funkar. 

    Diskuterade sambons historik med missfall/inga barn och våra resultat med IVFerna. Hon var positiv till mina äggreserv och att åldern var ok. Hon misstänkte till viss del äggen då de ändå befruktas och att det kan vara tal om en dold äggfaktor. Jag kan tycka tankegången är lite märklig då man ofta kan hitta kromosomfel bland fina blastocyster när man gör PGTA? Så varför inte kromosomfel även vid befruktning och tidigt celldelningsstopp? Men det var så hon förklarade sina misstankar, om än lite svävande då som hon sa att det är omöjligt att säga ngt säkert. Dock tänkte RMC Malmö likadant angående äggfaktorn och att bara vi gjorde fler plock så skulle det leda till de bra äggen.

    CvL ville isåfall köra korta protokoll med hög dos och försöka plocka så många ägg det kunde gå per gång. Kort protokoll för att kunna byta Ovitrelle till annan spruta (gonapeptyl?) för totalfrys och motverka överstimulering - ngt man inte kan med långt protokoll. Hon förvarnade därför också att det kunde resultera i totalfrys och om man inte får ut bra ägg den rundan så kan det bli som det gick de två första rundorna för oss med inget till frys/återföring. Hon hade dock god tilltro till deras labb och att de skulle kunna göra det bästa utifrån situationen. Men såklart kan de inte trolla med knäna så att säga. Om vi inte lyckas hos Sellmer och går över till CvL så skulle de ta upp vårt fall och diskutera det ihopa och återkomma med en fastställd plan för att lyckas.

    Uppskattar helt klart Danmark  som har en helt annan tilltro till mina ägg! Men vi får se vem som har rätt i slutändan.. Har trots allt tankar på att gå över på svensk mark som plan B för att få det att fungera ekonomiskt med 3-pack.

  • Mathilda88
    Femling skrev 2024-01-25 16:44:48 följande:

    Mathilda88:


    vi gjorde testerna i mitten av december och nu idag kom svaret att ingen av oss har någon kromosomavvikelse så det känns jätteskönt. Hade det visat något så hade vi väl fått gå igenom en ny stimulering med gen-testning på de nya embryona men nu fick vi boka in en ny återföring vilket förmodligen blir i slutet av nästa vecka. Får se om vi har lika tur igen att det tar sig direkt, annars hoppas vi iaf att något av de 9 embryon vi har ska kunna bli en bebis ❤️


    Va skönt att höra att ni båda är fria från kromosomavvikelser Hjärta.
    Håller alla tummar och tår för att det fungerar hela vägen denna gången, känns betryggande med deras plan som de lagt upp för er inför denna gången! Hjärta Inte bara köra på som om inget hänt och hoppas på det bästa. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023