• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro skrev 2023-12-27 10:31:07 följande:

    Då var jag tillbaka. Jag är i vecka 19+ dvs vecka 21 nu på fredag. Idag var vi på rul. Minns att en medlems vatten gick i vecka 19 och att det slutade hemskt. Har känt på mig i några dagar att något är fel trots att vi precis var hos specialistmödravården (som i och för sig inte tittade på fostret). Är smal från början och fortfarande smal och känner inga fosterrörelser alls. Måste ju inte vara något fel för det. Men idag på rul konstaterades för lite fostervatten samt att moderkakan låg illa dvs att det kan sluta med kejsarsnitt som jag ju helst slipper. Ingen idé att älta men nu väntar vi på tid hos fostermedicin inom en vecka och sen ett till rul då de inte såg kön och så. 


    Håller tummarna för att det går bra ändå ❤️🙏❤️
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2023-12-28 08:11:18 följande:
    Vad tror ni om detta, spökstäck eller något på G? har Ingen erfarenhet av RFSU. Ingen aning var i cykeln jag är eftersom jag har oregelbunden och har Inte påbörjat en ny ivf-runda än.. känner mig lite skum och tog därför detta test, men kan ju bero på vad som! 
    Grattis! Ser positivt ut! Skaffa ett ClearBlue testa tidigt så du får svart på vitt!
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-12-28 15:51:23 följande:
    Testade negativt igår 💔 har slutat med progesteron och inväntar nu mensen. Vågade knappt hoppas att det skulle vara positivt men känns rätt sjukt att tänka att de satte in 2 st, med 8 celler, som klarade nedfrysning och upptining och ändå fäste inget av dem. Önskar jag visste var i processen det gått fel. Skulle vilja prova något nytt inför omgång fyra men vet inte vad mer man kan göra.
    Beklagar HjärtaHjärta 
    Håller tummarna för att ett klinikbyte gör skillnad! Med tanke på den stora %-skillnaden så känns oddsen lovande! Hjärta
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2023-12-28 18:41:04 följande:
    vilka kliniker har du varit i kontakt med i danmark? 
    CvL svarar nog inte då de har stängt under julen två veckor de är tillbaka den femte :)

    jag har sprayat i en vecka nu och gud vilka humörsvängningar är så känslig och blir arg och ledsen för lilla minsta haha. riktigt jobbigt!
    jag har också så mkt ångest för jag har ätit eikrigt dåligt hela december socker gluten varje dag. Så dålig timing med ivf under jul. ah men föslker att inte tänka på det
    Har haft kontakt med Vitanova. Triangeln, Copenhagen Fertility Center och Sellmer som jag har fått återkoppling och förslag på olika behandlingsupplägg. Haft kontakt med CVL men inte med en läkare än. Olga-kliniken har seminarie i Malmö 18/1 så tänkt gå dit och planerat in att få rådgivning då samtidigt av en av deras läkare.

    - CFC rekommenderar Menopur 150 i kort protokoll med mål på 5 ägg ut. Inget behov av karyotypning. De föreslår 3-pack, men kan även börja med 1 försök och konvertera till 3-pack sen. ICSI.

    - Vitanova rekommenderar kort protokoll med Menopur. Karyotypning innan. Göra split med 50/50 sambons sperma och donator-sperma, återföring på dag 3 eller 5. Om färre än 8 ägg ut - enbart donatorsperma. ICSI. 

    - Triangeln rekommenderar kort protokoll. Göra karyotypning då de uppgav att det inte var ngt ovanligt fel som de fann hos sitt klientel, att det är vanligare än man tror. 

    - Sellmer rekommenderade långt protokoll med Synarela, Fostimon 150 och Menopur 75. Split med 50/50 sambons/donatorns sperma, ICSI. Läkaren hade läst på värdena ordentligt i våra sperma-analyser och Danmark har andra, lägre gränser än Sverige. DNA-fragmenteringen som ligger på 19% var ok i Sverige (<25%), men högt i Danmark (<15%). Även morfologin var på gränsen till ej godkänd på 4%, vilket de aldrig sagt i Sverige utan där sa man bara att det ser bra ut. För att försöka optimera sambons sperma så vill de genomföra TESA på honom för att bla sänka mängden fragmentering ordentligt. De har gjort det en hel del med bra resultat. I samband med befruktningen rekommenderar de att tillsätta calciumjon, som boost då ägg och sperma tydligen kan ge ifrån sig det. Genomföra ett försök och utvärdera resultatet från det innan vi går vidare - om vi lyckas få rätt på våra egna gemeter eller om donation av ena eller andra delen. Doktorn såg ingen mening med karyotypning i dagsläget. Ville vi ta det så får vi, men inget läkaren ansåg nödvändigt. 

    Kände ett stort förtroende för Sellmer efter deras grundliga genomgång och förslag på optimeringar som skulle kunna passa vår situation. Så därför har vi valt dom! De enda som var intresserade av långt protokoll också av klinikerna. Hade dessutom cykeldag 20 igår under mötet, och om vi ville gå med deras plan så kunde vi få börja med Synarela idag - vilket vi har gjort!! Känns så skönt att vara på gång igen. En plan och försök till uteslutningsmetod! 

    Nu är jag igång med sprayen sen imorse och även att söka efter klinik som kan översätta de danska recepten för oss här i Skåne.. Fått 5 nej hittills.. Hoppas på bättre lycka imorgon! Är beredd att åka lite längre också om man hittar på annan ort. Hörde om en klinik i Stockholm som gick om man flög upp, undersöktes och fick recepten, sen räckte det med telefonkontakt för kommande recept. Så finns med som plan C, men minns inte vilken klinik det var. 

    Ush stackare! Jag mådde riktigt bra, hoppas det känns bättre snart för dig! Snart är ni igång i stimuleringen istället! 
    Är du orolig för vikten eller att kosten ska ha påverkan på andra saker?
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-01-07 16:35:21 följande:

    Hej alla! Efter en lång paus är jag nu tillbaka! Påbörjat vår andra stimulering! Första kontroll på tisdag och supernervös! Denna gång testar jag menopur ist för final-f, och lite mindre dos än sist( fick då 25 ägg och totalfrys)
    haft 3 insättningar varav 2 blivit biokemiska! 


    äggplocket sist gick bra med mkt smärtstillande men så nervös ändå( är livrädd för sjukvården) 
    och rädd för att få för mkt ägg denna gång med:( behöver lite pepp❤️❤️❤️


    Välkommen tillbaka! Beklagar att ingen av dom tog sig, men vilket bra resultat att få 3 till frysen och 2 även blev kemiska redan efter första rundan! Håller tummarna för nya rundan med Menopur! 
  • Mathilda88
    HannaHQ skrev 2023-12-30 09:08:41 följande:

    För vår del kom äntligen en glad gubbe idag på ägglossningsstickan, återföring 5/1 som också råkar vara min födelsedag..🥹 äntligen är väntan över och vi skall få göra ett riktigt försök!❤️ 

    Det är verkligen en berg och dalbana i denna gruppen med positiva och negativa besked och olika öden. Det är väl dock så när man genomgång IVF och vill skicka lite extra omtanke till dig Zaro ❤️❤️


    Så spännande att vara ruvare! Gick allt bra? När har du testdag?
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-12-30 15:49:43 följande:
    Förstår det, hade nog också varit nöjd om jag fått  blastocyster 😅 Jag fick vänta två cykler men då var det efter plock. Hoppas du får göra återföring i januari, blir det i naturlig cykel?
    Tänker likadant Flört
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-01-03 09:23:41 följande:
    Kanske som du skrev att de är flertalet äldre som går på vår klinik. Har du frågat? Kanske man kan göra annars. Gjorde ju stimulerade första + andra när jag fick avbryta och bara på några veckor hade ju mitt myom vuxit till sig (vilket de kan göra) så det är nog därför vi kör naturlig denna och hoppas på att det inte sker på en helg.

    en annan fråga, som egentligen är till alla. är det någon som har upplevt ökad mensvärk i samband med IVF. Jag har aldrig haft mensvärk men efter vi började så har jag fått sjuka smärtor 1-3 dagar så jag behövt ta värktablette, vilket aldrig varit ett problem. 
    Vilken klinik är det ni går på?

    Nej upplever inte mer än vanligt. Hjärta
  • Mathilda88
    HannaHQ skrev 2024-01-05 17:15:36 följande:

    Idag har vi äntligen gjort FET av ett embryo, 6 dagars blev det 🌟känns så mäktigt och spännande samtidigt som tankarna är överallt!

    Testdag 17/1, det kommer vara några långa dagar tills dess men tänker att det finns en anledning till att testdagens ligger såpass långt fram? Totala antalet dagar blir fler än vid en naturlig graviditet där man brukar kunna testa dag 12-14 efter ägglossning. Någon som vet orsaken till skillnaden?:) 


    Man brukar testa sig 15 dagar efter en ägglossning vid naturlig graviditet {#emotions_dlg.flower} Tiden till testdag efter återföring är senarelagd för att säkerställa att även de som har en långsam utveckling skall kunna hinna få utslag på stickan - så man inte riskerar att avbryta försöket i förväg och förstår ngt som är på gång. Så har jag fått det till mig iallafall.
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-01-09 10:39:04 följande:
    Det är på Eliva Clinic i Stockholm. 

    Nej, så konstigt, hoppas det försvinner! Fick info igår dock att jag inte får göra återföring denna cykel, då de vill att jag ska läka ordentligt. Vilket iofs är bra, så man har rätt förutsättningar. Så blir om en månad.

    Hur går det för dig?
    Okej!
    Hoppas verkligen det för dig! Okej, ja det kan kännas jobbigt att vänta men låter samtidigt väldigt klokt Hjärta Stort lycka till om en månad istället!

    Jo vi har valt Sellmers och är igång med nedregleringen! Äggplock preliminärt i början av februari om allt flyter på fint. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023