Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Här samlas alla nattugglor!

    Hoppas att ni har haft ett bra veckoslut. Jag var till en kompis i fredags på kvällen och fick ett krampanfall, efteråt kände jag mig dålig först, sedan började jag gråta då jag blev ledsen. Sedan blev det bra och i lördags spelade vi lite bordtennis och jag förlorade, fast inte utan motstånd. I veckan som kommer ska jag till läkaren. Önskar er en bra start på veckan.

  • fultextad användarhandbok
    FredrikLiksom skrev 2023-10-22 21:59:55 följande:
    Jag hoppas det ger med sig snart, att läkaren har lösningen! Förstår att det måste vara påfrestande.

    Ha en toppenvecka!
    Tack snälla! Det ska du också ha.
    Eurydike skrev 2023-10-22 22:00:58 följande:
    Tack så mycket! Det har jag, men vad ledsamt att höra att du inte har haft det. Jag förstår att det måste kännas väldigt obehagligt och dramatiskt att kunna drabbas av krampanfall när som helst. Otäckt! Det är inte alls konstigt att du blev ledsen, utan helt naturligt. Jag hade också blivit det. Men vad bra att du kunde återgå till det normala och spela lite bordtennis. Skönt att du ska till läkaren snart! Jag önskar detsamma till dig/er Solig
    Då kanske jag inte är helt så konstig då. Åtminstone något plus. 

    God natt alla!
  • fultextad användarhandbok
    Stooler skrev 2023-10-22 22:37:04 följande:
    Håller såklart också alla tummar jag har för tant! Flört Du är dessutom långt ifrån konstig om man då bortser från ditt valda användarnamn! Tvärtom faktiskt, jag tycker du representerar friskvården i strängen på ett jättefint sätt!
    Tack så mycket för det! Ja alltså användarnamnet har också en bakgrund, men det får kanske ses som lite udda.

    ...

    Grattis till Eurydike till välförfattat och jämt inlägg där singulartusental möter pluraltustental.

    ...

    Aniiee ska krya på sig snarast möjligt.

    ...

    Jag kom precis in från en liten kvällslänk här i området, kändes ganska bra. Hoppas att jag kan återkomma i morgon kväll och förtälja vad läkaren då har sagt. Snart är det jul igen, och så!
  • fultextad användarhandbok

    Hej alla medskribenter, jag hoppas att ni har det bra och tack för fina inlägg. Jag har epilepsi. Orsaken okänd. Ska få medicin, med diger biverkningslista, så den kommer jag inte våga ta. Jag nådde inte riktigt fram till neurologen gällande det, hur rädd jag faktiskt är för sådant. Så ensamsegling ska jag kanske inte ge mig ut på nu, fast jag tror att det hade gjort gott. Det är inte så mycket kvar av mitt tillfälliga arbete heller.

    Ofärdsåren sträcker sina händer mot oss, trevar målmedvetet. Stordåd i vardagens enkelhet. Ryggar inte för den hand som sträcks ut och berör mig. Viker inte för de ord som tar på mig.

  • fultextad användarhandbok

    Tack för era fina svar, det uppskattar jag. Jag borde ha lagt mig redan fast blev mer känslosam under kvällen. Jag ska höra av mig till neurologen och förklara min situation så gott det låter sig göras. Livet, så skört, så storslaget. När jag fick beskedet var det som att det var väl ingenting, men sedan har det blivit jobbigare. Det kanske är ett tecken på att jag borde skärpa mig helt enkelt. Ja det är inte så bra att arbetet slutar om ett tag, fast det får jag ju lösa, det är inte andras ansvar. Får se om jag kan få läkarintyg ens för den utbildning jag är intresserad av. En handlingsplan måste jag utforma, ja det är viktigt. I svåra situationer kan man inte bara apatiskt lägga sig ner och vänta, utom ibland kanske, om det ingår i planen. 

  • fultextad användarhandbok
    Aniiee skrev 2023-10-25 01:46:56 följande:
    Nej, det är inte tecken på att du behöver skärpa dig. Det är tecken på att du är människa. Du kommer tycka att det är ingenting och du kommer tycka att det är Över jävligt, I omgångar. Det är en process, och det är ok att känna lite allt möjligt. 
    Du har säkert rätt i det, och då får det vara så ett tag. Just nu är det lite bättre och det tar jag vara på.

    ...

    Du är ute på havet, runt dig är fri horisont. Det blåser upp, vågorna går höga och det är bara början. Vad gör du? Lägger dig ner och låter det gå som det går? Nej, för fatalisten i en har ingen plats där. Man måste agera. Att överlämna sig till något så odefinierat som ödet är att ge upp och det är inget alternativ, tror jag inte åtminstone. Då bordtennisbollen kommer farande försöker man slå den tillbaka. Man måste positionera sig, slå listigare. Att stå och titta på bollen och tro att dess parabel inte går att påverka är att ge upp. Det är man själv som skapar parabeln.

    Jag ber om ursäkt för att jag kapade tråden med personliga problem och jag tackar alla er som har svarat.
  • fultextad användarhandbok
    RaYzLeR skrev 2023-10-25 02:13:59 följande:
    Det var tråkigt att höra att han söp ihjäl sig, och att ni inte hade en bättre relation.

    Jag dricker ju bara folköl, men efter två sexpack så blir man allt full ändå, så därför har jag beslutat mig för att börja med Antabus.

    Min familj ställer upp för mig med och bestämt sig för att det ska bli en nykter julafton. Det blir alkoholfri glögg på julafton till alla. 🙂
    Också kan du kanske hitta något annat, en hobby eller aktivitet, så att tomhet inte uppstår efter alkoholen. Fast det där vet du nog bättre. Lycka till!
  • fultextad användarhandbok
    FredrikLiksom skrev 2023-10-25 18:10:25 följande:
    Som du vet så tar jag upp personliga problem jag med och personligen anser jag att tråden kan tjäna oss på det sättet. Det bästa är att man är Lite friare här i tråden eftersom vi inte känner varandra.

    Så ut med det du behöver få ut!
    Ja det är en bra poäng, fast du är nog mer filosofisk än jag kanske. Hur som helst, tack för det. Jag får se vart det här tar vägen, jag är ju ingen helt lyckad person av flera anledningar, fast jag har ju mina goda sidor med som väl är. Så det här får bli ännu en i samlingen av misslyckande. Det känns inte så bra, men nu är det ju en gång så. En förhoppning är ju att det kanske går över på sikt. Det verkar som att det kan bli problem under rådande omständigheter att få ett läkarintyg så att jag kan komma in på en intressant utbildning. Jag är inte helt säker ännu, och annars får jag väl försöka hitta något annat. Och så Island, om det inte blir nu så kanske det blir en bra vinter för isbildning åtminstone. Nu ska jag ta kväll.
  • fultextad användarhandbok
    Stooler skrev 2023-10-26 00:06:48 följande:
    Jag har inget intryck av att ett sjukdomsfall skulle vara ett misslyckande? Livet pendlar ju alltid mellan misär och lyckorus, det är vi alla här i tråden levande bevis på, på ett eller annat sätt. Jag kan enkelt förstå att om man drabbas av epilepsi så kan känslan vara överväldigande, sjukdomstillståndet kan vara väldigt obehagligt.

    Min bästa kompis från barndomen fick sitt första epileptiska anfall vid 34 års ålder. Efter medicinsk utredning (5-6 månader) så trodde läkarna att orsaken var stress och sömnbrist och deltids-sjukskrev min kompis och han fick ett dygnsschema att försöka leva efter. Killen blev såklart av med körkortet. På det halvår som utredningen pågick fick kompisen ett 10-tal anfall, men längd och intensitet minskade sakta men säkert.

    Kombinationen av en fungerande dygnsrytm och medicinering gjorde sedan att det året han fyllde 42 återfick han körkortet och kunde sluta att medicinera. Nu är han 55 och har inte återfått några anfall. Jag minns att han berättade att runt hälften av alla personer blir helt friska igen. Så jag tycker att du kan se mer pragmatiskt på din situation. Lyssna på din kropp men lyssna också på läkarna. Kämpa! Du har ju ett mål att se fram emot, Island.....
    Du har allt som oftast en upplyftande erfarenhet att dela med dig av! Det var faktiskt fin läsning, tack för det. Jag kan ju inte skryta med någonting egentligen, du har tagit dig till GC, det gör man inte hur som helst. Eurydike har studerat en svår utbildning och bestämmer sina egna arbetstider, för det krävs en hel del. Aniiee kan svänga ihop maträtter, säkert både som yrke och annars, sådant som uppskattas av många. Fredrik verkar ha fast anställning och klarar sig bra. Jag har ju inget av det där. Men jag blev inspirerad av det här och ska försöka lägga upp något liknande om jag kan! Ja, åtminstone har jag något mål och jag vill inte heller bara ge upp, tvärtom.
  • fultextad användarhandbok
    FredrikLiksom skrev 2023-10-25 20:58:45 följande:
    Jag håller tummarna för att allt löser sig på bästa sätt!
    Tack för det!
    Aniiee skrev 2023-10-26 01:37:01 följande:

    Ligger här med 40 graders feber och kollar på en på Youtube som kollar på Schindlers list. En bit familhehistoria, once removed. Mina släktingar var inte Schindler-judar men väl.överlevare, de som gjorde det.

    Egentligen borde jag se något mer upplyftande och äta lite glass men det enda andra jag har lust att se just nu r en anime som heter Banana Fish, och jag vet inte vilken som är blodigare..... 


    Det är inte bra, något av det. Snart måste du bli bättre! Det här med överlevarna är tragiskt, hur man än vänder på det. Min första tanke var att det var bra att de överlevde, men sedan tänker man ju att de ens hamnade i en sådan situation. 
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!