Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Här samlas alla nattugglor!

    FredrikLiksom skrev 2023-10-04 20:15:50 följande:

    Jag blev onekligen lite sugen på segling. Jag kikar förtjust på över atlanten och på nåt sätt tilltalas jag av att befinna sig ute till havs utan möjlighet att nå land. 


    Men hur ska man börja liksom? Jag vet inte skvatt ju?

    Det känns som att du vet vad du vill! Vilket är bra. Själv rör jag mig ganska planlöst och impulsivt va det gäller vilka jobb som tilltalar mig. Men när jag utför själva arbetet är det tvärtom. Då har jag snarare ganska klara  regler och planer.

    Man kan säga, grovt förenklat, att jag jobbar inom industrin, med försäljning.


    Ja okej, då förstår jag!

    Det är väl så nära man som ickereligiös kan komma religiösa upplevelser, då stjärnkatedraler tänds högt ovanför en och runt omkring finns bara vatten och åter vatten, som böljar och vindens sång och i allt detta uppgår man liksom, där och då. 

    Ska försöka att inte skriva en roman till inlägg om det här i respekt för de andra, men det finns introduktionskurser även för vuxna. Då jag gick, fast inte som vuxen, fick vi lära oss att ta ut och planera en rutt och uppskatta hur lång tid det skulle ta och så där. Då får du lära dig hur en segelbåt fungerar. Utöka med att lära dig om navigation och kanske sjösäkerhet. Segla med någon som kan mycket om det, som är erfaren. När du själv börjar kan det vara bra att göra det inomskärs och inte bli sur över misstag. Var inte rädd för väder och vind, det finns en hel del påståenden som egentligen inte stämmer, men som blir självuppfyllande gällande vågor vind och väder. Atlanten har jag ännu inte korsat, kommer senare nog, men väl till Färöarna, Norge, Nederländerna, Sverige, andra Östersjöländer och Bottenviken och så där. En kommande dröm är förutom Jan Mayen, Falklandsöarna och därifrån Sydpolen, åtminstone att få skåda delar av den. Det går nog att lägga hur mycket pengar man vill på det, eller så gör man som jag och budgetseglar, man blir påhittig och lär sig mycket. Vill du ha mer handfasta tips kanske jag kan vara behjälplig.
  • fultextad användarhandbok
    FredrikLiksom skrev 2023-10-04 21:59:32 följande:
    Jag hittade faktiskt en klubb i närheten nu när jag googlade. Jag kanske drar iväg ett mail 🤔, impulsiv som jag är. 
    Gör det, du kan få mer information och sedan ta ställning till huruvida det kan vara något för dig. Så småningom kan du bli en friryttare och segla dina egna vägar på egna villkor om det känns bra.
  • fultextad användarhandbok
    FredrikLiksom skrev 2023-10-05 20:56:48 följande:
    Ja precis! Jag är en ensamvarg så hoppas det funkar.
    I så fall har du nog hittat rätt! Du behöver inte ha en stor eller lyxig båt för att segla långt ensam, däremot sjöduglig och sjösäker. Det du kan behöva är livlina och någon form av självstyrning, som till exempel vindroder, men de är dyra och det går att lösa på billigare vis. Plus en hel del annat, men det blir bra. Vi kanske ses där ute någon gång. Välkommen till en fantastisk hobby och livsstil om du beslutar dig för att utforska det mer.
  • fultextad användarhandbok
    Aniiee skrev 2023-10-09 05:50:15 följande:

    Jättemärklig fråga, jag vet, men om ni skulle tilldela följande saker varsin färg, vilka färger skulle det då vara:

    Kaos
    Magi
    Sanning
    Rättvisa
    Kreativitet
    Vishet
    Beskyddande
    Tid


    Kaos, grått och vitt.
    Magi, rött, orange och gult.
    Sanning, blått.
    Rättvisa, grönt.
    Kreativitet, silverfärg och svart.
    Vishet, guldfärg, vitt och blått.
    Beskyddande, brunt, blått och grönt.
    Tid, alla färger, som regnbågen.
  • fultextad användarhandbok
    FredrikLiksom skrev 2023-10-10 22:38:01 följande:

    Regnet trummar på rutan
    och sömnen verkar jag bli utan.
    Men jag är glad ändå
    för då har jag nåt att hoppas på.

    Jag ligger här och funderar,
    om det är kroppen som protesterar,
    Mot hur jag sköter mitt sinne,
    och glömmer allt som ska finnas i mitt minne.

    😂


    Natta mig med dina andetag. Försänk mig i vacker dröm. Älska mig lite grand. Gå din väg med morgonens ljus utan att det med dig. Bli mina tårar, bli mitt skratt. Så ska jag ta dig över skiften och djup bortom villeldars lockande fördärv. Bli mitt liv, så blir jag ditt. Bli min undergång, så blir jag din. Och så där. Bra att du somnade ändå!

    ...

    Den här månaden ska jag hamna igen på undersökning, kanske få något sorts svar. Det blir nog inte på svenska heller, nåja det går ändå. 
  • fultextad användarhandbok
    FredrikLiksom skrev 2023-10-11 20:04:40 följande:
    Du behärskar skrivkonsten du!

    Jag håller tummarna för att undersökningarna ger det resultat du vill ha. 
    Tack för de fina raderna! Vi får se vart det tar vägen, fast hoppas att det blir bra måste man så klart. 
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2023-10-11 22:13:11 följande:
    Vackert skrivet! Jag önskar att någon kunde natta mig med sina andetag, men än så länge har det haft motsatt effekt. Många har hållit mig vaken med sina andetag. I närheten av mig och min sårbara sömn får man inte ens andas.

    Jag håller tummarna för att svaren du får är positiva!
    Du har faktiskt rätt! Det kan nog gå, fast i de flesta fall vill man sova ensam.

    Tack så mycket för det!
  • fultextad användarhandbok

    Julstress, julmat man inte vill ha. Samlas med flera, som låter snapsar och öl ta fram nedtryckta känslor och upplevda oförätter. Få frågor om vad man lyckats med och vad man har för framtidsplaner. Skämmas för att man inte är som de, utanförskapet och misslyckandet personifierat. Ta emot vägledning och förmaningar tills man blir ointressant i jämförelse med uppblossande debatter som tar fart av dryckernas hämningslösande effekter. Nej, inte.

    Istället kan man ta anslutningsfärjan till barndomshemmet som är kallt och ouppvärmt och det så där knäpper i virke och fönster då värmen är igång. Kanske gör man upp brasa och sitta i fåtöljen och ha den lite för stora fleecejackan och må bra. Ensamhetens underströmmar pressar fram tankarna, klara och rena, helt i fas med omgivningarna. På juldagen tar man en promenad i det fadda dagsljuset. Allt det här går att göra med en nära vän också, det kan vara trevligt.

  • fultextad användarhandbok

    Kort tillägg: Inte meningen att beskylla någon, utan det är hur det kan vara då många samlas. Att fira hemma enbart med familjen kan vara riktigt trevligt och tryggt!

Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!