Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Här samlas alla nattugglor!

    Eurydike skrev 2023-10-14 19:46:06 följande:
    Vad otäckt! Hoppas verkligen att du får svar snart på vad det kan vara. Det låter väldigt jobbigt och jag förstår att du blev lite ledsen efteråt, det skulle jag också ha blivit 🥺
    Ja om en dryg vecka så ska jag på undersökning. Ännu lite trött efteråt, men ganska snart blir det förhoppningsvis något svar. Nåja, det är ju helg åtminstone.
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2023-10-15 23:10:09 följande:
    Vad bra! Jag blir lite orolig för dig. Förstår att blev trött efteråt och det får vi verkligen hoppas. Skönt att du kan se det positiva ändå och glädjas åt att det är helg! Nu är ju helgen över, så jag får önska dig en fin vecka utan krampanfall.
    Ja för på helgen kan man vila ut då sådant händer. Ännu träningsvärk efter det i flera muskler, fast det går över, varit en fin dag i dag. Ja, tack så mycket för det, och jag önskar dig en inspirerande produktiv, men ändå vilsam vecka!

    ...

    Stooler ska krya på sig och snart må helt bra igen!

    ...

    Snart kryper det under nollan om nätterna. Frisk oktober blir snart november.
  • fultextad användarhandbok
    Aniiee skrev 2023-10-16 18:55:49 följande:
    Och höstvisa av tove jansson går på repeat i skallen. 
    Helt i samklang med årstiden! Sedan då det blir vinter hittar du nog senast en uppgradering.
  • fultextad användarhandbok

    Det vilda som ville ut har tystnat då det fått sitt lystmäte mättat. Kvar finns endast stillheten, lugnet och nuet. Ögonens stämpeldynor sätter sin prägel på vad de ser, blicken skördar intryck...

    Och tant fultextad ska besvärja er med formler som försänker er i djup vila. Ska nynna på eldens språk utan ord, ska väva norrskenets vilda saga, på flykt ska den vakan och tristessen jaga. Natta tyst, ensam i natt. Skriket i mardrömmens vanmakt. För dig klipper jag av mitt hår och förbinder din själsliga vånda...

    Jag står på isen, strax framför mig är havet öppet och den nedgående solens öga skådar mig. Ingen annan vet var jag är. Isen sjungen ibland, vattnet kluckar, liksom småpratar. Nästan vindstilla och det är så vackert och fridfullt att jag skulle kunna falla på knä inför detta alltet. Vägen hem är lång, men jag vill bli här ännu ett litet tag, på isens gräns.

    Tro på vilan, tro på kylan som kommer, tro på mörkret och lyssna till vinden.

  • fultextad användarhandbok
    Aniiee skrev 2023-10-17 18:57:37 följande:
    Av någon anledning får det mig att tänka på en sång från min barndom. Jag minns inte vad den heter men den börjar "Du är släkt med stjärnor och nattviol, släkt med havet och vinden". 
    Det där var intressant, för visst stämmer textraden också. Efter att ha sökt lite så hittade jag versen som heter Vi är alla ett, av Birgitta Onsell. Det är fint hur associationerna kan gå, ur det kan komma mycket fint. Som den här nya kunskapen till exempel.
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2023-10-18 19:48:47 följande:
    Snälla tant fultextad, besvärj oss med formler som försänker oss i djup vila. Jag skulle verkligen behöva det. Men du måste vara världens yngsta tant? I jämförelse är jag nog en fossil i så fall. Om jag inte kan sova i natt så jag jag läsa den här texten tyst för mig själv och se om det hjälper 🙏
    Funderar lite...Nå jag har aldrig varit äldre än vad jag är nu! Fast nå nä, inte är jag tant ännu, inte du heller, vare sig tant eller fossil. Du får återkomma först då du är ett fossil, om jättemånga år och lite till. Finland är besvärjelsernas och formlernas land där generationer vaggats till sömns av folksjälens kantele. Eller så.  Nationalinstrumentet alltså. Fungerar inte den här så provar vi en annan. 
    Sov du människobarn tryggt i bo. Vila djupt i alltets famn och finn ro. Vildgräs, skog och hyacinter, snart kommer mörker och vinter. Slut dina ögon och sov i nattens mörka hall, vakna i morgonrodnads timma till solens kall.

    Inte ska jag på något vis försöka relativisera bort problem som kanske inte är så lättlösta, fast vi hoppas så klart på det bästa!
  • fultextad användarhandbok
    Aniiee skrev 2023-10-19 16:05:03 följande:
    För att citera en svensk ordsmed:Nytt personligt rekord! Så gammal jag är nu har jag aldrig varit förut!
    Så kan det vara, lite personliga rekord kan pigga upp!
    Aniiee skrev 2023-10-19 16:06:50 följande:

    Tacopaj i ugnen. Hemgjord glass i frysen. Gryta i slökokaren. Livet är gångbart.


    Det låter fast helt gångbart! Jag var också gångbar så det blev en promenad, fint fast med stadens ljus, sjunkande temperatur som vittnar om vinter.
  • fultextad användarhandbok
    Aniiee skrev 2023-10-19 19:21:30 följande:
    Ja, en promenad i höstkylan piggar upp. Enligt en vän snöade det två gånger här söder om Stockholm idag, och det skulle även snöa nu på eftermiddagen, men jag har inte sett någon snö. Jag ser också på SMHI's ankomstkarta att vintern börjar närma sig Luleå och hösten börjar närma sig Olofström (nere i Blekinge)

    Eftersom jag är nördig önskar jag mig årstidskartor för Norge och Finland också, men vet inte om de har. Förmodligen. Får googla runt lite. 
    Jag fick googla lite på orterna riktigt. Det var en fin karta faktiskt, vår motsvarighet är Meteorologiska institutet, fast jag hittade inte någon lika bra karta, men du kanske hittar, allt finns på svenska: sv.ilmatieteenlaitos.fi/klimat
    Annars kan du kanske skriva till dem och fråga om en motsvarande karta. Norge vet jag tyvärr inte mycket om. Startsida: sv.ilmatieteenlaitos.fi/
  • fultextad användarhandbok
    Stooler skrev 2023-10-19 19:32:56 följande:

    Det där med åldrar kan bli kul ibland. Min framlidna farmors storasyster blev fantastiska 103 år innan hon avled i sömnen på sitt 104:e. När hon fyllde 101 år i Januari så fick hon via posten ett tjockt kuvert i med ett tecknat rött band omkring i brevlådan. Kuvertet var dessutom adresserat till henne och ingen reklamgrej.

    När hemhjälpen kom och hjälpte henne att öppna kuvertet så visade det sig vara fyllt med rabattkuponger och fina erbjudanden. Men inte för en 101-åring, för en 1-åring (ja, föräldrarna) var det en glimrande sak, halva priset på Liberoblöjor, tvättlappar gratis från Pampers osv.

    Efter mycket funderande och flera kontakter med Skatteverket (Erbjudandet hade den gamla damens personnummer präglat på kupongerna) så löstes den ena gåtan under stort skratt, den andra gåtan med själva utskicket av erbjudanden var en politisk grej som beslutats för att få upp nativiteten och gynna föräldraskapet och till stor del sponsrad av staten. Den hade familjen koll på.

    När skratten tystnat och luren tillbaka i klykan, kom förklaringen på den första gåtan. Det var första året sedan införandet av personnummer (10 siffror) som det blev årsöverlappning. Systemet hade gett en liten flicka i Surahammar exakt samma personnummer som min farmors syster! Det skrevs om det i tidningarna och jag tror att det hann bli ett 20-tal överlappningar innan man logistiskt kom till rätta med problemet. Men vad fasen, 100 år yngre på en dag...det smäller rätt högt! Solig


    Haha, ja det kan man kalla förväxling! Visst kan man förstå att personnummer används igen. Fast jo, det var en rejäl föryngring och då blir förväxlingarna desto större med.
  • fultextad användarhandbok
    Aniiee skrev 2023-10-19 22:22:21 följande:

    Till våra internationellt boende deltagares i tråden ära har jag spelat Kanarieöarna och Finland på Geoguessr. Det gick.... ganska dåligt, med 14130 poäng för Kanarieöarna och 19420 poäng för Finland.


    Nog bättre än vad jag skulle ha åstadkommit!
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!