• mamma8212

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jag har tre barn sen innan, försöker få ett fjärde. Fyller 39 i år, min minsta blir snart 4. Är inne på tredje försöket med bim i augusti :) Jag fick komplikationer vid min senaste förlossning som kan göra att det är svårare denna gången.. Innan har jag blivit gravid väldigt lätt.

    Vore kul om vi var fler!

  • Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida
  • Lojsan DN
    Alvedon83 skrev 2024-08-14 06:51:08 följande:
    Men alltså din graf är ju perfekt! Hur kan testet vara negativt? 😓
    Jag vet inte, jag är så förvirrad 😫 
    EJT skrev 2024-08-14 07:56:13 följande:
    Nää, vad tråkigt isf! Din kurva gav ju massa förhoppningar. Är det tidiga tester du tagit?
    Ja det är testa tidigt, men ska få mens om 2 dagar får se vad som händer fram tills dess. 
  • CarolintheQ

    Ingen graviditet den här gången heller.. mensen kom nyss.Får väl försöka nästa månad igen 😞  Känns bara så tråkigt när man lyckats blivit gravid på ägglossnings dagen båda gångerna (en abort och ett missfall) för 3 år sedan. Nu efter 35 så funkar ingenting. Ledsamt.. kör hårt tjejer! Snart är de våran tur ❤️

  • Alvedon83
    Lojsan DN skrev 2024-08-15 05:06:15 följande:

    Nu bara inväntar jag mensen här i dagarna. 


    Samma här😓
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    CarolintheQ skrev 2024-08-15 00:29:11 följande:

    Ingen graviditet den här gången heller.. mensen kom nyss.Får väl försöka nästa månad igen 😞  Känns bara så tråkigt när man lyckats blivit gravid på ägglossnings dagen båda gångerna (en abort och ett missfall) för 3 år sedan. Nu efter 35 så funkar ingenting. Ledsamt.. kör hårt tjejer! Snart är de våran tur ❤️


    Känner precis som du. Det känns som att man kämpar förjäves ibland. 


     

  • Moav

    Hej! Hoppar in här i tråden. Nu är jag inte riktigt 35+ ännu, det är 1 månad kvar tills dess.

    Vi ska testa på att få en sladdis, har inte lyckats hittills även om vi inte fått till det kanske i exakt rätt tidpunkt men i så fall omkring ägglossning. Så nästa cykel ska jag vara mer noggrann med ägglossningstest för att se om jag kan identifiera ägglossningen.


    Jag tycker att jag ofta får kraftig ägglossningssmärta, men kan ju vara bra att identifiera dagarna innan också, för smärtan får jag oftast samma dag som ägglossningen är (enligt NC som jag kör med).

    Våra två andra är 6 och 8 år. Så var ett tag sen jag var gravid (en abort 2019), men förut låg vi och sen blev jag gravid i stort sett. Icke lika lätt när man blivit äldre märks det 😅 

    Lycka till allihopa! 

  • EJT

    Min tempkurva börjar också vända neråt idag ÄL+11. Så trist... Nya tag nästa månad...

  • Anonym (M89)
    Hej, hoppar också in här 🤗

    Kort bakgrund: jag är 35 och sambo 32 år. Försöker få vårt första barn. Blev gravid på första försöket i dec 2023 (då 34 år). Tyvärr missfall i v 10 slutet av januari. Blödde en del så gav kroppen och knoppen några månaders återhämtning. Nu är vi på fjärde försöket och jag skulle behöva lite råd!

    Har BIM nån gång i augusti om jag bara kan tyda om/när ÄL sker 😂 blir inte riktigt klok. Är på dag 20 och har inte fått en tydlig ökning i temp enligt mig. Har tempat länge, minst sex månader, och brukar absolut ha höjning vid dag 20. Brukar inte använda ÄL-tester men har gjort det ändå pga desperat? 

    Bifogar min kurva och ÄL-tester i en ny tråd.


     


    Vad säger ni experter? Har ÄL varit eller kommer ske idag/imorgon? Gud så sent i så fall? har vanligtvis en cykel på ganska precis 30-31 dagar med luteal fas på ca 12 dagar. 


    Tack för pepp och råd! ❤️

  • Anonym (M89)




    Fick inte in bilderna i förra tråden, sorry!

    Här är nuvarande kurva och ÄL-tester. Det översta från igår morgon, mitten från igårkväll och det längst ner från imorse. Loggade positivt igår och idag pga så starka streck. Brukar inte ha det vanligtvis. Men ändå så svårt att tyda när ÄL är eller har varit ?

  • pandarinen

    Ingen bebis den här månaden heller, snyft. Mensen kom exakt som vanlig 2 dagar efter glad gubbe, trots att äl känningarna var ytterligare två dagar senare.
    nu ger jag nog upp (sagt det förut å när äl närmar sig så vill jag igen) men i går tänkte jag mycket på det hela. Jag har haft ett slutdatum, januari ut. Men jag kände starkt igår att blir det ingen bebis nu, så ger jag upp. Då avslutar jag den här resab. Jag har redan det finaste jag kan få, min älskade son. Jag har lärt mig att känna tacksamhet genom den här resan, (4 år kämpande att få ett syskon)  att jag har min son, Han är det finaste som finns och ger mig så mycket glädje varje dag.
    Det känns skönt på någotvis att nu avsluta den här resan och fokusera 150 procent på min son istället. Slippa fundera över om det är farligt att studsa på studsmattan med honom när bim närmar sig, sluta fundera över om jag kan bära honom på min rygg flera kilometer, slippa fundera över att äta olämplig mat som gravida ska undvika eller undvika starka dofter från målarfärg som kan skada ev foster i magen. Nu ska jag bara leva livet å glädjas över min älskade son som jag har. Han är det bästa som hänt i mitt liv Och lägga all fokus på honom. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida