• EpicF

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (M) skrev 2021-08-21 19:07:56 följande:

    Frågan går inte att svara på eftersom viruset ger immunitet.


    Du får gärna förklara hur man blir immun av ett virus som inte ger immunitet?

    Nej,ger inte immunitet.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-08-22 22:19:34 följande:

    Fakta om COVID-19 betyder att vaccinen är till stor hjälp att inte dö, och framförallt inte att bli smittad då smitta efter vaccination är lite ovanlig med ett vaccin som skyddar mot smitta 65-90%.


    Det är inte speciellt ovanligt att bli smittad efter vaccinationen, antingen efter dos 1 eller efter dos 2. Faktiskt vanligare än vad du vill tro.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-08-22 22:19:34 följande:

    Fakta om COVID-19 betyder att vaccinen är till stor hjälp att inte dö, och framförallt inte att bli smittad då smitta efter vaccination är lite ovanlig med ett vaccin som skyddar mot smitta 65-90%.

    Och immunitet är angiven med de studierna som är gjorda, den immunitet i studierna är då angiven och säger att smitta sker i en procentsats för immunitet med 65-90% att INTE bli smittad.

    Svårt sjukdomsförlopp har högre skydd, sen har vi skydd mot postcovid också, som är många fler än de döda av COVID-19 och de som dör av COVID-19 berättar USA och Italien att ~99% som dör är ovaccinerade.

    Och givetvis är det som grupp vi pratar om vaccinering, som om det vore inte vore självklart!

    Dock det allra mest intressanta, din fakta, din forskning, din saklighet med en röd tråd och för uppnå din konsensus, saknas och inte kommer.

    Det betyder att din saklighet berättar inte längre nått om immuniteten som har är angiven enligt studierna, och än mindre ändra procentsatserna som är angivna för immuniteten.

     

    Visst är det lustigt med saklighet!!!!!!


    Jag kan tala om för dig att både jag och min kollega testade positivt på covid-19 igår efter att ha haft närkontakt med en smittat patient förra fredagen. Både jag och min kollega är fullvaccinerade sedan maj och har dessutom tidigare haft covid-19. Så ja, man kan fortfarande bli smittad som fullvaccinerad och nej, det är inte alls ovanligt. Man kan även få det två gånger (Kanske även tre eller fyra etc etc). Vi har dock hittills inga symtom mer än lite huvud- och muskelvärk samt lite tröttare än vanligt. Vilket för mig kom idag och för min kollega igår.

    Har ytterligare två kollegor som fortfarande väntar på testsvar och som också är fullvaccineradd.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-08-24 06:44:24 följande:

    Inget ändrar sig efter din mening och dessa 65-90% som har skydd mot att bli smittade, sen för titta exakt så får du följa var justering för var mutation.

    Och givetvis pratar vi om fullvaccinerad och tid som gått för den ska ha uppnåtts.

    Men det borde väl du som utbildad ha fattat?

    Och nej, det är inte vanligare än vad du tror, det är enligt de siffror som är angivna för vaccinen och var mutation.

    Och tills dess ändrar sig, så är detta fakta.

    Och det är som en grupp vi pratar om också, för en del inbillade sig det var på den enskilda individen 


    Jag, med flera vet redan att det är vanligt. Du är den som envist hävdar att det är ovanligt. Jag väntar bara på att du ska påstå att det är "extremt ovanligt".

    Ja, jag pratar också om fullvaccinerad. Vilket man är en vecka efter andra dosen.
    klyban skrev 2021-08-24 06:44:24 följande:

    Rätt intressant att alltid är det de som är antivaccers som råkar ut för det som antivaccern säger.

    Dock vet vi sedan innan att du aldrig tagit vaccin ens och med tanke på vad du säger om vaccin.

    Dock faktum kvarstår, tills dessa 65-90% inte justeras om lägre än vad man gjort på mutationerna.

    Så står vi här fortfarande på samma punkt och 65-90%, och det är som grupp givetvis.

    Glöm inte av skyddet mot svårt sjukdomsförlopp, 50% mindre risk för postcovid, och jaaa, alla döda också slipper man tillhöra med en mycket tydlig ändirng i vem som dör och att det är dom ovaccinerade som till upp till ~99% är just ovaccinerade.


    Varken jag eller mina kollegor är antivaccers. Vi är alla fullvacinerade, sedan mer än en vecka tillbaka. Tre av oss har nu fått corona (en till testade positivt igår kväll). Den fjärde som var närkontakt är negativ men har börjat utveckla symtom.

    Nähä, om jag inte har tagit vaccinet varför är jag då fullvaccinerad efter 2 doser av Pfizer och har även ett digitalt covidpass? Jag blev dessutom mycket dålig av första dosen.

    Ja, jag tvivlar på att jag kommer att dö eller bli extremt sjuk. Är som sagt fullvaccinerad och har enbart milda syntom.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-08-24 07:20:47 följande:

    Jag väntar fortfarande på sakligheten om vad som skulle vara fel med dessa 65-90% och de medföljande justeringarna för var mutation på vaccinen.

    Hade dom ändrat sig, så hade vi haft ny fakta, men eftersom sakligheten har uteblivit, så får vi inga nya siffror heller.

    Men problemet är väl som med luftburet virus och att det aldrig komemr då det inte existerar.

     

    Det jag förutspådde såg vi här, tryck visa endast pyssel.

    Efter detta inlägg betyder det fortfarande att det är ett skydd mot smitta 65-90% på vaccinen.

     

    Och även efter detta inlägg betyder det fortfarande att det är ett skydd mot smitta 65-90% på vaccinen.

    Och även efter detta inlägg inser jag att ingen saklighet med fakta ändrar dessa 65-90% gruppen skydd mot smitta.

    Upprepat detta faktat väldigt länge, så efterkonstruktion är svårt och göra med en så lång upprepning av det svåraste fakta på jorden verkar det som.

    Och fakta är att det är inte 0% som skyddas mot smitta, det är inte 100% som skyddas mot smitta, utan det är 65-90% som skyddas mot smitta och beroende på vilket vaccin det är, osv...

    Ja, det är lite komiskt att även i detta inlägg så försöker du inte sakligt berätta vad som var för fel med dessa 65-90%.

    Och att du pratar om stavningar är talande, men ad hominem är inte sak, och dessa 65-90% är de samma även nu.

    Det är din saklighet jag väntar på vad som skulle vara för fel.

    Men det visade sig inte vara något som var fel om dessa 65-90%.

    Sakligheten utebliv även här som alla kan se på samtliga, vilket nu betyder du postat ett par inlägg, men inte ens försökt att påvisa vad som skulle vara fel med denna procentsats som man har kommit fram till i studierna.

    Ett vaccin fick aldrig godkännande just för denna procentsats mot att bli smitta var för låg, ca50% var inte nog för att godkännas.

    Dock är det mycket intressant att en användare säger "du har fel" till en annan användare, men sen aldrig berättar vad sakligt vad som är för fel.

    Vi alla tar slutsatsen att det inte var något fel, och eftersom du aldrig berättar vad sakligt!!!!


    Oavsett om vaccinet ger 65-90% skydd så kan fortfarande som fullvaccinerad både få det och smitta vidare. Det är fakta. Vaccinet ska enbart reducera allvarligt sjukdomsförlopp, vilket det i de flesta fall gör. Och vi är många som är fullvaccinerade men ändå fått covid-19.

    Hänger du inte alls med i det som rapporteras? Är du blir för fakta som inte stämmer överens med vad du tror?

    Jag har två doser av Pfizer sedan maj, alltså mer än en vecka sedan jag blev fullvaccinerad. Jag testade positivt isöndags på covid-19 efter att ha haft närkontakt med en smittad. Jag ha även tidigare haft covid-19, dock var jag mer sjuk då än nu som fullvaccinerad. Vilket innebär att vaccinet fungerar som det ska.
  • EpicF
    Pope Joan II skrev 2021-08-24 13:49:59 följande:

    Är det helt otänkbart att du och det andra hacket i samma skiva läser igenom det ni har plitat ner innan ni postar det? 

    Menar du verkligen att du är vaccinerad med två doser sedan EN VECKA TILLBAKA som du nu påstått i två inlägg, eller menar du möjligen något annat? 


    Om du läser vad som står så ser du att det står "alltså mer än en vecka sedan jag blev fullvaccinerad". Vilket innebär att det är MER än en vecka sedan jag var fullvaccinerad. Sedan har jag också skrivit att det var i maj jag var fullvaccinerad.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-08-24 15:32:09 följande:

    Så du förstår att man nu måste bara prata om fullvaccinerade, varför ändra dig och varför inte prata om efter en dos.

    Kan det vara för du vet redan den har en annan procentsats 

    Konstigt du skriver en vecka, då FHM säger 3 veckor efter dos så skydd mot allvarliga sjukdom och 2 veckor för förstärkt skydd.

    Det verkar som du googlat fel igen som med vattkopporna du vet, där COVID-19v ar mycket mer smittsamt än vattkoppor 

    Vi är många som vet du inte tagit vaccin och med tanke på all desinformation du ger.

    Dock vet vi redan att skyddet emot att bli smittad är 65-90% beroende på vilket vaccin man pratar om och vilken mutation man pratar om.

    Detta är fakta tills man har nya siffror, det har inte skett och därför gäller 65-90% tills dess.


    Man räknas som fullvaccinerad efter två doser, vilket är det jag hela tiden pratar om. Man räknas som fullvaccinerat en vecka efter att man tagit dos 2.
    klyban skrev 2021-08-24 15:32:09 följande:

    HAHAHAHA, varför skulle inte en smittad föra smitta vidare för?  

    Vad är det för ett galet galet argument, och varför inbillar du dig det skulle ändra faktan att 65-90% har skydd mot smitta?

    OM nu vaccinet är bara till för allvarligt sjukdomsförlopp, varför berättar man då i Tyskland att man har 700000 mindre smittade tack var vaccinen.

    Verkar som du inte följer med fakta som sker kring vaccineringen.

    Udda FHM säger 3 veckor respektive 2 veckor på skyddet uppstår, verkar som dina googlingar har missat igen.

    Men sen efter dessa 2-3 veckor, så är skyddet så stort det kan vara för den enskilda individen och inom gruppen vaccinerade och beroende på¨vilket vaccinen det är och mutation, så har man ett skydd av 65-90% emot att bli smittad.

    Detta kan väl inte vara så svårt för en utbildad inom sjukvård och omsorg väl?


    Vad är det egentligen du pratar om? Dina inlägg ger noll mening.

    Var har jag påstått att en smittat inte för smittan vidare? Det är precis det dem oftast gör, speciellt om de inte vet att man är smittad.

    Vaccinet gör att man, om man blir smittat får ett mildare sjukdomsförlopp. Det är det vaccinet är till för. Det innebär dock inte att alla som är vaccinerade får smittan. Precis som alla ovaccinerade inte får smittan.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-08-25 07:13:08 följande:

    FHM säger tre respektive två veckor, så du vet bättre än dom nu också?

    Intressant du vet bättre än dom.

     

    Inlägget ger mening till att våga sig på ta vaccinen, för man står med valet att få ett skydd mot smitta i en procentsatsnivå av 65-90%, sen har du ett 50% postcovid skydd och sen om du får COVID-19 av de få procenten som det är möjligt, så är det ett skydd mot svårt sjukdomsförlopp som är större än dessa 65-90%.

    Och de som dör är till ~99% ovaccinerade.

    Försök komma runt dessa faktan först som antivaccer, för detta är ju fakta som kommer ut efter de som vågat sig på ta vaccinen.

     

    Dock den mest komiska av alla är att man försöker göra om och antyda dessa 65-90% är noll.

    Fakta är det är inte 0%(Och inte ens nääääääära), det är inte 100%, utan det är angivet som  ~65-90%.

    Och den som kommit upp att man smittar som smittad, den kan ingen ha tänkt igenom en tusendel ens.


    Vad spelar det för roll om det är en eller två veckor?

    Jag är fullvaccinerad sedan maj, och ändå har jag fått korona.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-08-25 11:13:42 följande:

    Det var även tre veckor på en av dessa FHM tog upp.

    Men kanske korrekt information är inget du sysslar i din utbildning?

    Vet du om att vaccinen skyddar till 65-90% och att detta är procent på en grupp, och att detta innebär att 10-35% smittas ändå.

    Eller vad är det du argumenterar för, för där låter du bara som en antivaccer till.

     

    Alla antivaccder propaganda du för ibland, de börjar samla ihop sig till vara väldigt många nu.

    Vart i sjukvården är du där fakta om vad som sker inom den är så ointressant?

    Någon som har koll på hon som sade upp sig för skickat ut desinformation till 30-40st(kanske mer), är hon häktad än?

    Förhörd, hur går det, för ljuga i sitt arbete är ett svårt brott, speciellt när det är av denna typen som det nu var.

     

    Ska bli sjukt intressant om hur ökningen på de som vågar sig på ta vaccinen är idag, det var brutalt många som vaccinerade sig mellan rapporteringarna fred och tis, och mycket mer än de senaste veckorna.

     

    Och snart kommer väl den tredje dosen, den du vägrade tro skulle komma fast än det var så extremt uppenbart och med tanke på hur länge pandemier håller på.


    Jag har hört både efter en och två veckor efter andra dosen. Men vad spelar det för roll? Så länge man har två dose rock det har gått några veckor så är man fullvaccinerad och kan ändå blir smittad.

    Förmodligen blir det ett årligt påfyllning, i likhet med influensavaccinet.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-08-25 11:13:42 följande:

    Någon som har koll på hon som sade upp sig för skickat ut desinformation till 30-40st(kanske mer), är hon häktad än?

    Förhörd, hur går det, för ljuga i sitt arbete är ett svårt brott, speciellt när det är av denna typen som det nu var.


    Varför skulle hon vara häktad? Det är inget brott att ha egna åsikter, även om det är desinformation. Det är dock klantigt att gå ut med åsikterna i sin yrkesroll om inte åsikterna är detsamma som inom yrket.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?