Inlägg från: Thewalk |Visa alla inlägg
  • Thewalk

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Fjaril90 skrev 2021-05-26 19:15:21 följande:
    Åh vad härligt att du fick kika in! Min barnmorskemottagning gör inte ultraljud så kommer inte få den turen, men vad skönt att er hade det så! Vad underbart att allt var bra också!
    Ja det var väldigt uppskattat! Stort lycka till imorgon, så spännande för er!
    mandarincurd skrev 2021-05-26 19:46:01 följande:
    Åh vad mysigt att få se dom och skönt att allt såg bra ut! Vilken vecka är du i nu? Vad är det för tester man gör på inskrivningen? Jag vet inte om jag varit på inskrivning ännu haha, men jag har varit där och tagit blodprov, vägt mig och lite annat. Kanske bara är hälsosamtal?
    Jag är i v 11. (10+4 resp 10+5) 
    Jag gjorde alla blodprov nu, inga på hälsosamtalet. Det verkar vara olika på olika ställen dock. Men har du ett besök inom snar framtid är det nog inskrivning :) Kanske ska de komplettera med fler prov för dig på nästa besök, för mig tog de fem rör idag. 
    Några prov gav direkta svar, medan andra dröjer någon vecka. Inräknat i de fem rören var också blodproven inför KUB. :)

    De tog även blodtrycket och urinprov.
  • Thewalk
    Emlan93 skrev 2021-05-27 08:43:21 följande:

    Alltså funderar så på när jag ska berätta för mina (och min mans) föräldrar. Vi är säkra på att vänta till efter kub för våra vänner. Men funderar på om vi kanske ska berätta för föräldrarna i helgen, är då i (v.9+6) så nästan v.11.

    Men vet inte om vi ska vänta lite till iallafall.. För mina föräldrar är det typ denna eller nästa helg, helgen efter det ska vi köra en stor flytthelg för mitt syskon. Så då hade det ju varit skönt att de vet om att jag kanske kan må illa eller bli extra trött. På onsdagen efter den röj-helgen är det kub. Tänker att till mitt syskon får jag berätta den helgen.

    Hur gör ni? :)


    Vi har berättat för våra närmsta vänner. Känns naturligt då vi delar med- och motgångar om det nu skulle hända något tråkigt på vägen. 

    Igår, efter att jag fått se tvillingarna, berättade jag för mina syskon. Min bror ska ha barn några veckor innan och berättade för ett litet tag sedan, så det kändes lite extra kul att berätta för honom.
    Jag ska till mina föräldrar som bor några timmar bort i helgen och då blir det naturligt att berätta. 

    Min sambos föräldrar bor utomlands, så vi väntar någon vecka till där. Om 8 dagar har jag gått 12 hela veckor, så antingen då eller efter KUB. (har inte fått min tid för kub än, börjar bli otålig)

    Eftersom vi väntar tvillingar kan det också bli lite svårare att dölja magen, den här veckan har det börjat synas på mig. Tror inte man tänker på det om man inte vet något, men kanske kan det snart bli svårt att hålla hemligt :)
  • Thewalk
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-27 20:53:46 följande:

    Hej allihopa! <3


    Har följt er i tystnad sen en vecka tillbaka och inte varit superaktiv på senaste pga oro.Vill ändå säga att jag finns i bakgrunden och peppar på!  Efter min störtblödning 4/5 så var det lugnt och det bekräftades med UL. Sedan en 10 dagar sen började jag dock blöda brunt dagligen, som en mindre mens, och det fortsätter även nu.. Har därför känt mig extra orolig och låg, samt spänd inför KUB...


    Men idag hade jag KUB och pyret lever loppan där inne! BF är precis som beräknat av mina appar, 1/12 och nu är RUL inbokat. Eftersom att allt såg fint ut på ultraljud försökte BM lugna mig med våra siffror vi fick för just trisomi 21.


    Fick där en sannolikhet för trisomi 21 på 1:811, vilket i Skåne gör att man går vidare med NIPT (för allt under 1:1000) om man nu vill det. De andra värdena såg bra ut. Det var tydligen mitt blod som drog ner siffran rejält, trots att snittet för kvinnor i min ålder enligt BM ligger på 1:531 typ. Så då har jag lite över snittet som förväntas för min ålder tydligen... Hm... De flesta i mina kretsar och i min ålder, 31 ,som precis fått barn eller är gravida har fått superbra siffror (typ 1:20.000 osv) så jag och sambon hoppas att NIPT kan ge oss lite mer tydlighet och ro.


    Går och gör prover på tisdag morgon och får reda på resultat inom 2 veckor efter det. :)


    Massa pepp till er från mig ^^ <3


    Åh vad skönt att du fick se pyret leva loppan :D <3 Förstår verkligen att du varit orolig!

    Håller tummarna för NIPT, det går säkert bra. Hoppas du får lugnande besked snart och får börja njuta fullt ut!
  • Thewalk
    Emlan93 skrev 2021-05-28 09:36:54 följande:

    Men åh vad roligt att få dela resan med sitt syskon!! Så spännande ändå att få berätta, det blir nog lite mer verkligt då!

    Ja alltså tycker du att du har mage nu?? Jag upplever en kula på magen som inte varit där så länge (tror jag) i appen FLO verkar typ vara den ända där man kan välja inställning på tvillingar och då stod det för denna veckan(v.10) att nu är ungefär livmodern lika utvidgad som en singelgraviditet i v.13/14. Ingen aning om det stämmer. Men mina byxor börjar sitta åt alltså! :P


    Jag tycker mig ha lite mage. Inte så stor skillnad, men lite. Dock så tyckte jag nästan den var borta imorse, så det beror säkert på svullnad och annat också. När jag böjer mig framåt är magen liksom lite i vägen. Så lite skillnad är det allt! :D

    Har inte använt FLO appen, men kanske är bra då jag saknar funktionen att ändra till tvillingar i mina appar, även om det finns lite artiklar och så. Är den bra tycker du?
  • Thewalk
    MrsXy skrev 2021-05-31 20:45:48 följande:

    Hej kära ni 
    Jag har extremt tråkiga nyheter. 
    På KUB idag märkte man att barnet inte hade några hjärtljud, dog för en vecka sedan..... Extremt ovanligt med missed abortion............
    Helt förstörd. Gråter


    Åh kära du, ord räcker inte till. Beklagar sorgen! Är såå ledsen för din skull. All styrka och varma tankar <3 
  • Thewalk
    KNAS2 skrev 2021-06-01 21:06:03 följande:

    KUB-test idag. Allt såg fint ut och det var härligt att få se hen stimma på där inne :)

    Fortfarande overkligen men samtidigt liiite verkligare!


    Åh vad fint :D 
    Så härligt att allt var bra!
  • Thewalk

    Godkväll.

    Idag ringde min barnmorska och sa att resultaten av blodprovet förra veckan visade på låga värden på de testen som har med sköldkörteln att göra. (minns ej vad de heter)
    Jag behövde bara åka in och göra om proven för att se om det skulle se likadant ut igen. Undersköterskan sa att det var vanligt, men jag blir ändå lite orolig. Någon som varit med om samma?

  • Thewalk
    mandarincurd skrev 2021-06-01 22:51:23 följande:

    Min barnmorska sa att det var väldigt vanligt och är det så att man har sämre värden så kommer de bara hålla stenkoll på dig, alternativt att du får äta levaxin. De vill säkert bara extrakolla så att de inte medicinerar dig i onödan. Inget att vara rädd för, jättevanligt under graviditet och bra att de håller koll! <3


    Tack för ditt svar, känns genast bättre :)
  • Thewalk
    mandarincurd skrev 2021-06-02 08:27:36 följande:

    Hur känner alla för covid vaccin? Jag är lite nojig faktiskt... hade jag inte varit gravid så hade jag såklart tagit det utan problem. Nu däremot är jag som sagt lite nojig...


    Jag är också kluven. Först tänkte jag att det bara var positivt, men plötsligt har jag börjat känna mig lite tveksam. Vill gärna ha lite med evidens att det inte påverkar fostret tänker jag.
    Jag tror att jag kommer att ta det, men har två dagar till 12+0 och har inte bokat tid än, jag vill fundera lite mer. Har i övrigt fullt förtroende för myndigheterna och rekommendationerna. 
    Jag hade dessutom Corona i januari så har med största sannolikhet fortfarande antikroppar ,och risken för svår sjukdom är ju väldigt liten om man får det en andra gång.
  • Thewalk
    neongirl skrev 2021-06-03 14:46:32 följande:

    Nu har jag äntligen fått se den lilla knodden. GladHjärta Var så fruktansvärt nervös innan och blev ännu mer nervös när hon fick leta ett tag. Det lilla pyret ville inte riktigt komma fram utan stod på huvudet nästan nere vid höften. Så hon kunde tyvärr inte mäta vätskespalten i nacken utan jag måste komma tillbaka för ett nytt ultraljud på tisdag. Men hjärtat slog i alla fall och fostret har växt som det ska. Så nu känner jag mig ändå lite lugnare. Bara hoppas att hon kan mäta på tisdag. Har lovat att försöka ha en full blåsa då, vilket jag inte hade nu.


    Åh vad mysigt! Det kommer säkert bli jättebra på tisdag också :) 
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET