Inlägg från: Thewalk |Visa alla inlägg
  • Thewalk

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-10-24 19:15:10 följande:

    Fint att höra att jag inte är ensam om att vilja klaga av mig. Också fint att höra att ni mår bra

    Jag fortsätter jobba på och rider fortfarande men det blir nog slut på det snart, börjar känna mig tung. Har även fått tilllbaka sendrag nattetid vilket är FRUKTANSVÄRT!!! Det gör så fucking ont, ursäkta språket.

    Angående att folk ska kommentera magar. Jag stör mig så innerligt på det. Bara för att man är gravid så ger det inte någon annan människa rätten att kommentera hur en ser ut. Aldrig okej. Säg istället snälla komplimanger men säg för guds skull inte VAD STOR DU ÄR eller VAD LITEN DU ÄR, gahhh blir pissed off!

    Jag har en liten fråga till er. Jag velar hur jag ska göra med amningen. Finns det någon av er som bestämt sig för att amma, eller bestämt sig för att köra ersättning från start? Tanken av att någon ska suga på mina bröstvårtor nu får mig typ att framkalla en lite lättare ångestattack då mina bröst fortfarande är så fruktansvärt ömma. Det känns som att mina bröstvårtor ska trilla av, bokstavligen.

    Hur går era planer? 


    Krya på dina krämpor!

    Jag kommer att deltidsamma om det funkar. Känner redan att det är skulle bli för övermäktigt för mig att heltidsamma två bebisar. Jag vet att vissa klarar det bra, men jag tror inte det skulle funka för mig. Om det går väldigt trögt eller blir mycket problem så är jag helt fine med ersättning fullt ut, jag har också väldigt ömma bröstvårtor just nu. Men ska ge det ett försök med amningen iallafall. :)
  • Thewalk
    Bula2021 skrev 2021-10-24 23:01:02 följande:

    En trist grej: har börjat få jordens sura uppstötningar när jag halvligger i soffan eller i sängen på kvällen. Bränner verkligen bakom bröstbenet och känslan är att vilja rapa högt och ljudligt - men så kommer det inget alls eller bara lite magsaft i värsta fall :(

    Ytterligare en rolig sak att bara härda ut :)


    Tycker att Losec (20mg) som finns receptfritt på apoteket hjälper mig bra mot mina sura uppstötningar. Har haft det i nån månad. Tar medicinen när jag börjar känna av och det brukar ge sig snabbt då.
  • Thewalk

    Igår var jag på TUL för våra små. De är fortsatt just små, ligger en bit under förväntat (-26 och -20%) men de ser ut att må finfint ändå.

    Hon som utförde UL var egentligen förlossningsläkare och räknade ut preliminära födelsevikter till 2300 resp 2400 g om de stannar till v.38 (vilket är så långt jag får gå) så vi får förvänta oss små bebisar när dom kommer. Fick även lite mer info om förlossningen så det kändes bra.

    Ska på en extra kontroll om 2 v.

    Kände också att det närmar sig. Tror det blir senast 3/12 som jag läggs in. :) bara lite drygt en månad kvar :)

  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-10-26 11:16:50 följande:

    Nån mer som är less på att allt tar så lång tid att göra med en gravidkropp? xD Enkla sysslor, gå, kliva upp ur sängen.. jag ska måla ett litet element idag och måste redan lägga mig och vila pga sammandragningar och en rygg som är som gelé. Har bara hunnit lägga ut plast och ställa upp alla grejer jag ska använda. :D

    Jag älskar att jag kan vara gravid, och resultatet, men inte hur begränsande det är. Längtar efter att få tillbaka (typ) min rörliga kropp!


    Håller med, saknar min kropp också och allra mest saknar jag att träna och känslan efter ett bra pass. Även saker som att ta på sig strumpor utan att det ska bli omständigt längtar jag till, för att inte prata om att sova på mage :)
  • Thewalk
    Bula2021 skrev 2021-10-26 20:15:00 följande:
    SÅ spännande!!! :) Vilken vecka är du i nu?
    Är i v.33 (32+5) nu :)
    Grapefrukt89 skrev 2021-10-27 11:53:13 följande:
    Fint att höra! Det viktigaste är ju att det går framåt för dem. Och din läkare/BM kommer göra allt de kan för att hålla koll och lugna/rådgöra osv. :) Sverige är ett av de säkraste länderna att föda i, så jag tänker vi alla har goda "grundläggande" förutsättningar allihopa <3

    Kul! Då har du ett BF väldigt nära mitt! (jag har 1/12) :) Så spännande! Hoppas du har ro och kan i lugn o ro återhämta dig så mycket du kan medan du väntar på den 3/12.... Din kropp skapar inte bara 1 liv, utan två! <3
    Tack :) Jag känner mig också trygg med sjukvården kring födseln. Vi får ju dessutom extra resurser från start (det är alltid en läkare med och förlöser tvillingar) så det känns tryggt. Dessutom ska jag föda på Östra sjukhuset i Gbg där det finns väldigt mycket expertis i samma byggnad. Så jag är lugn med det.

    Ah vad kul att du också närmar dig bf :D Hoppas du också får chans till återhämtning kommande tid. Jag vilar mig mest hela tiden, men försöker komma ut en sväng varje dag. Mår bäst av det :)
    bananmilkshake skrev 2021-10-28 07:30:40 följande:
    Bula2021 skrev 2021-10-27 22:01:18 följande:

    Eller att sätta sig i bilen! Herregud, har aldrig känt mig mer osmidig!


    Exakt!! Jag har börjat förstå varför gubbar med ölmage cyklar så bredbent också. XD
    Hahaha :) 
    bananmilkshake skrev 2021-10-28 11:57:20 följande:
    Åh, förstår precis! Jag går som en 80-åring här hemma. :p Jag läste att vagga sig fram är det mest skonsamma sättet att gå på när man har tex foglossning, så vagga på! :D
    Relaterar till 80+  jag med :D
  • Thewalk
    VirrePirre06 skrev 2021-10-28 14:52:15 följande:

    Svara alla utan att tagga xD men håller med om att gångstilen, att man börjat vagga fram haha. Har idag varit på ul gällande om min moderkaka vuxit med livmoder upp då den varit lågt placerad och den hade nu vuxit upp så jag slipper kejsarsnitt :) Hon kollade även tillväxten och hon beräknade bebis om hon växer som hon ska, kommer väga ca 3,800. Hon ligger 10% över kurvan, väldigt skumt då båda jag och min sambo är 170cm, båda föddes runt vikt på 3000 och ingen i våran familj var speciellt stora heller så ja vad ska man säga hahaha


    Vad skönt att det såg så bra ut och att moderkakan flyttat sig :) Ja vi fick höra att våra är så små kan vara genetiskt, men min sambo vägde nästan 5 kg och jag 3.6, så lite tvärtom mot er :)
    Sellerin skrev 2021-10-28 21:22:26 följande:
    Så mysigt!! Vad snabbt tiden trots allt gått, tycker jag i alla fall!

    En fråga! När man säger att tvillingar ligger under sin kurva, jämför man då med andra tvillingar eller med förväntad kurva för foster rent generellt? För tvillingar är väl nästan aldrig lika stora som de barn som ligger och växer till sig ensamma i magen?

    Ja tiden går både snabbt och långsamt tycker jag. Idag går jag in i en ny vecka igen, känns inte som längesedan sist. Men det känns som jag varit gravid lääänge nu.
    Tvillingar förväntas växa precis som ett barn i magen fram tills v.34 då de växer något långsammare. Så svaret är att de är på samma kurva som ett foster. Att tvillingar ofta är mindre är också för att de alltid föds innan v.40 och att de växer lite långsammare i slutet :)

    När var det du har BF igen? Jag vet att det är i november så snart är du i rätt månad :D Så lite kvar nu,  vad spännande!
  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-11-03 20:07:19 följande:

    Heeeeej vänner! Idag kom datumet för mitt kejsarsnitt! 

    30 november blir det, så ännu en november-bebis! 

    Jag orkar inte leta upp bf-listan, kanske framöver. :) Är så glad! 


    Åh vad roligt och skönt för dig att ha fått datumet :)
  • Thewalk
    Storm01 skrev 2021-11-06 00:55:28 följande:

    Spännande att det närmar sig för vissa av er nu! Tänkte kolla med er som är nära nu om ni känner någon "mensvärk"/ molvärk? Jag är själv i v.36 och har börjat för ngn vecka sen känna den typen av värk i nedre delen av magen. Har aldrig gjort det tidigare under grav. Men antar att det är tecken på att livmodern förbereder sig.


    Jag känner exakt så sedan ca 2 v. Tycker det är svårt att beskriva känslan då både mens- och molvärk är lite diffust. Jag frågade bm sist och det är olika om/när i graviditeten det kommer. Men visst är det ett tecken att det ändå närmar sig :)
    Bula2021 skrev 2021-11-06 18:47:49 följande:

    I förmiddags fick jag en ?Nä men är det vattensvgåmg jag känner???!?-panikkänsla. Meeeen tror det bara var en väldigt stor/vattnig flytning som plötsligt kom :D Alltså herreguuuuud vilken panik jag hann känna. Är ?bara? i vecka 31 ju!


    Har hänt mig med några gånger. Jag har haft rikliga flytningar hela graviditeten, men också varit med om att det kommer mycket på en gång och det gått igenom trosan. Men sen inget mer. Lurigt är det!
  • Thewalk
    Bula2021 skrev 2021-11-06 18:47:49 följande:

    I förmiddags fick jag en ?Nä men är det vattensvgåmg jag känner???!?-panikkänsla. Meeeen tror det bara var en väldigt stor/vattnig flytning som plötsligt kom :D Alltså herreguuuuud vilken panik jag hann känna. Är ?bara? i vecka 31 ju!


    Kan tillägga att ring och rådgör om det händer igen och du känner dig osäker! Jag har ändå konstaterat att mina varigt flytningar, men om man inte vet så finns det rådgivning. Kan ju vara skönt att dubbelkolla om man är orolig.
  • Thewalk

    Tack så mycket för bra tips- eko våtservetter ska vi allt testa! Behöver köpa babyolja. Men tror vi har det mesta som behövs för ?starten?.

    Igår var en turbulent dag för mig då jag var på extra TUL och vår ena tvilling vuxit så dåligt att läkaren övervägde igångsättning. Man tror att att han ska växa bättre på utsidan. Efter lite övervägande så bestämde hon att vänta en vecka, då göra ett UL igen och utifrån det ev starta förlossningen. Så länge är jag på sjukhuset och gör CTG varje dag. Så de har koll på att dem har det bra i magen så länge, idag såg det jättebra ut. Igår fick jag även sitta många h på akuten för gravida för att göra en massa tester. Så känner mig himla trött nu. Är dock glad över att inte bli inlagd och över att dem har så bra koll. Nu hoppas jag att tvilling 1 lägger på sig ( han uppskattas nu väga 1.6 kg) tvilling 2 är över 2kg vilket känns bra. Ganska troligt att även dessa blir novemberbarn alltså :)

    Ska bli spännande att följa er alla kommande veckor- snart är bebisarna här!

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET