Inlägg från: Thewalk |Visa alla inlägg
  • Thewalk

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    VirrePirre06 skrev 2021-11-10 19:19:53 följande:
    Jag hade oxå en orolig dag igår :/ Var på vanligt besök hos bm på morgonen, där var mitt BT lite högre än det brukar (har legat på lite över varje gång) samt att bebis hjärtljud var för snabbt, ska ligga runt 150-160slag/minut och bm mätte upp till 180-190. Så fick åka in till FL-akuten, och kopplas upp på ctg och kolla BT igen, och nu var det högt 158/100. :/ Bebisen var det absolut inga fel på, hon var nog bara lite för livad xD Men fick prata med en läkare och fick konstaterat graviditets-hypertoni. Så måste verkligen vara uppmärksam på symptom nu för havandeskapsförgiftning :O Fick iaf BT sänkande medicin och ska till bm på fredag igen för att kolla så det gått ner. Så hoppas på det bästa :)
    Åh förstår att det var oroligt, hoppas din medicin hjälper och att du slipper havandeskapsförgiftning! Vad skönt att lillans hjärtljud var bra vid kollen senare. Hoppas det fortsätter så. Jag har också högt BT, men inte över 150 än så de sätter inte in medicin. Däremot kollar de av trycket varannan dag när jag ändå är inne på sjukhuset nu. Jag har inget annat som tyder på havandeskapsförgiftning, fick du göra andra kontroller med? tänker på urinprov osv, protein i urin är ett tecken med. Hoppas det går bra hos bm i morgon!
  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-11-11 11:21:11 följande:

    Thewalk och Virrepirre, hoppas lilla bebisen växer till sig och att du Virre har bättre blodtryck till nästa besök! <3 

    Jag hade en dålig dag med, igår. Fick plötsligt så starka och täta sammandragningar och blev lite nojig. Dom kom var 3-4 minut och även under vila. Ringde förlossningen och åkte senare in för en koll eftersom det inte slutade. Men allt var bra, tappen var lång och bebisen glad. Jag är lite uttorkad bara, kanske det påverkat. Fick till och med ett vul! Läkaren visade var huvudet var och sa "dom där vita strecken ni ser där, det är en frisyr". Skrattande Haha, trodde han skulle nämna nån tråkig hinna eller nåt! 

    Älskar för övrigt när man träffar snälla och fina läkare, det syntes att han hade mycket att göra men han tog sig verkligen tiden att lugna mig och prata om vad som händer med snittet om det startar tidigare, osv. 

    Idag är det iaf bättre. Magen blir hård ofta som vanligt men inte så där kraftigt och ont som igår. Hoppas ni alla mår bra idag! Snart heeeeelg! Kyss


    Tack för peppen! Läskigt med så täta sammandragningar, vad bra att du fick sådan bra hjälp och fint bemötande! Håller med om hur viktigt det är. Jag träffade många i personalen i tisdags och kan säga att jag fick uppleva allt från riktiga proffs i bemötande till de som lämnade mig i sticket och fick mig att känna mig rädd och obekväm. Det spelar verkligen roll!

    När vi fick beskedet om tv 1 dåliga tillväxt var det iaf en jättebra läkare och på det UL fick även min sambo vara med. Så tacksam för det. På andra avdelningar är inte partners välkomna. 

    Vad spännande nu att se vad för frisyr bebisen har :D
  • Thewalk

    Tack alla för era fina ord och pepp. Vi är inställda på att vara på Neo-avdelningen ett tag och där vårdas ju även betydligt mindre bebisar. Det känns bättre nu när man landat lite i det och CTG har varit toppen sedan i tisdags, så det känns som att de har det bra där inne.

    Jag har också kompisar som satts igång och varit på förlossningen några dygn innan bebisen kommit, så det kan ta tid.
    Jag bävar lite för det, i dagsläget ser det ut som att jag kommer föda vaginalt då tvillling 1 borrat ner huvudet, men inte helt säkert ännu. Hoppas att det inte ska bli en alltför långtgående process för någon av oss :)

    Även jag har blivit lös i magen senaste veckan. har varit hård hela graviditeten, kanske är det ett tecken. Dock har jag inga andra tecken kroppsligt på att nåt skulle vara på gång i dagsläget. :)

  • Thewalk

    Hej på er!
    Hoppas alla mår bra. 
    Jag var på ett extra TUL idag på specialistultraljudsmottagningen. det innebär en mer träffsäker apparat jämfört med tidigare TUL. Våra små är fortsatt små men den som var väldigt liten sist har lagt på sig och är nu tillbaka på sin egna kurva. Så de får stanna i magen ett tag till om inget händer av sig själv. Tvilling 1 har fixerat huvudet långt ner så han är ganska redo. Jag fick annars 4/12 som datum för igångsättning. Även den lille var nära 2 kg nu, vilket känns himla skönt. Beräknad födelsevikt i v.38 var 2.5 och 2.6 kg vilket känns lugnande mot det vi hört innan. Fram tills igångsättning har jag CTG kontroller 2 ggr/v, en extra kontroll så att flödet är bra och även ett till UL om 2 veckor. 

    Angående amning så tycker jag att du Grapefrukt89 skriver så himla bra, håller med dig om varenda ord. Jag har bestämt mig för att som mest deltidsamma, har fått lite varningar från vänner som fött barn på samma sjukhus som jag ska föda på att personalen på BB kan vara väldigt påstridiga om amning. Så ska verkligen försöka stå på mig. Och det finns inget rätt eller fel med amning eller ersättning, bara det känns bra för mamman och att barnen växer så blir det bra!

    ta hand om er! 

  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-11-16 15:21:07 följande:

    Så fint att höra, Thewalk, att den lilla knubbat till sig lite! Hjärta

    Jag har lite av en panikdag idag... om två veckor har vi antagligen vår bebis och det liksom bara slog mig, "vad fan har vi gjort, hur ska det här gå, jag ångrar miiiiiiig!" Skrikandes 


    Åh den känslan är så jobbig. Har också haft stunder när jag fått panik och blivit väldigt stressad över hela grejen. Det är ok att känna alla känslor, och det ÄR skrämmande. Vi kan omöjligt veta vad som väntar, snacka om livsomvälvande! Hoppas du får en bättre dag imorgon, och vad häftigt att bebisen är här om två veckor! 
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-16 17:09:29 följande:

    Wow va härligt! Om de både väger runt 2,5 så är ju det superbra! Runt 2,5kg är ju det man förväntar sig att ett barn (som inte är tvilling) minst ska väga. Så detta låter ju fantastiskt :D Så HIMLA bra att de har stenkoll på dig! Många känner sig svikna/bittra på vården i allmänhet men jag tycker att när man väl kommer till rätt ställen/person osv så är den ju faktisk helt fantastisk här i Sverige. Din resa är ju ett bevis på det. Skönt och betryggande att höra :)


    Ok... Visste inte om att det fanns BB-avdelningar som är påstridiga kring just amning? Men som sagt i ett annat inlägg, så ska du absolut göra det som känns rätt för dig/er. Du får hitta din väg igenom det, oavsett vilket sätt det blir på. ^^


    Då är du också en av dem som är på tur med förlossningen osv! Så spännande! :D


    Ja jag är så glad att han närmar sig 2 kg, känns betryggande. Och ja, jag har verkligen blivit bra omhändetagen och jag upplever att de inte tar några risker. Är verkligen tacksam för all hjälp jag fått. Sedan märker jag av stressade bm ibland och lider med dem. Jag som väntar tvillingar kommer prioriteras, t.ex. skulle de aldrig be mig stanna hemma ett tag om vattnet går. Önskar att alla gravida fick känna den tryggheten och önskar att arbetsmiljön för barnmorskorna blir bättre i hela landet!

    Jo det med amningspressen på BB har jag hört från flera olika personer. 

    Och spännande för dig med bara 2 veckor till BF! Snaaaaart dags! :D
  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-11-18 13:15:43 följande:

    Hej alla!

    Min bebisflicka är här <3 <3 <3

    Satan i gatan vad jag älskar henne och vill skydda henne från allt ont i världen!

    Förlossningen var en fantastisk upplevelse! Tipsar alla om att göra allt ni kan för att slappna av och bara hänga med i värkarna, istället för att jobba mot dem. Jag kände dem som en urkraft som skulle hjälpa mig och sambon att äntligen få träffa vår dotter. Det var nästan som att jag inte ens såg värkarna som smärta, utan mer som en stor kraft som välde in inom mig i omgångar.

    Så spännande att det snart är dags för er andra också! Läst ikapp i tråden och ja; vilken grej det är att gå i väntans tider och sedan få träffa sitt barn <3


    Hurra! Stort Grattis <3

    Så underbart att hon är här och att du fick en sådan fin förlossningsupplevelse!

    Njut och ta hand om er!
  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-11-18 13:15:43 följande:

    Hej alla!

    Min bebisflicka är här <3 <3 <3

    Satan i gatan vad jag älskar henne och vill skydda henne från allt ont i världen!

    Förlossningen var en fantastisk upplevelse! Tipsar alla om att göra allt ni kan för att slappna av och bara hänga med i värkarna, istället för att jobba mot dem. Jag kände dem som en urkraft som skulle hjälpa mig och sambon att äntligen få träffa vår dotter. Det var nästan som att jag inte ens såg värkarna som smärta, utan mer som en stor kraft som välde in inom mig i omgångar.

    Så spännande att det snart är dags för er andra också! Läst ikapp i tråden och ja; vilken grej det är att gå i väntans tider och sedan få träffa sitt barn <3


    Hurra! Stort Grattis <3

    Så underbart att hon är här och att du fick en sådan fin förlossningsupplevelse!

    Njut och ta hand om er!
  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-11-20 11:06:26 följande:

    Tack alla för era gratulationer :) <3

    Såg att någon läst föda utan rädsla, det gjorde jag också och jag tänkte mycket på andning och avspänning. För egen del behövde jag inte så mycket hjälp av min sambo, För mig var det enklast att slappna av själv, men att sambon var nära mig så att jag kunde få kyssas lite med honom när jag behövde lite extra energi. Inget jag visste i förväg att det var så jag ville ha det, det bara blev så.

    Känner verkligen att ha läst på inför förlossningen gjorde att jag visste hur jag borde göra för att underlätta för mig själv. Hade nog varit spänd och haft en hög flyktinstinkt ifall jag inte känt till olika verktyg att använda och framförallt då att låta sig svepas med. Nu var jag istället beredd och kunde hantera krafterna som kom, när kroppen gjorde sig redo att föda barn. Väldigt coolt. :)

    Hade för övrigt rent för mkt grejer med mig i den där BB-väskan. Hahaha, man behöver ju knappt hälften av vad de rekommenderar på olika sidor! Kläder till sig själv och barnet, necessär, samt något att äta och dricka. Ska man amma så lite kompressorer och krämer, samt kanske amningsnapp, för det gjorde lite ont i början!

    Wah, ser framemot att få läsa om när nästa person i gruppen har fått träffa sin lilla älskling :)


    Så himla fint du beskriver din förlossning! Och så himla stark du har varit, kvinnokroppen är fantastisk! Grattis återigen!
  • Thewalk
    VirrePirre06 skrev 2021-11-21 03:43:36 följande:

    Alltså jag blir galen, har börjat snarka så fruktansvärt mycket och det är värre nu efter en förkylning som inte vill ge med sig. Vaknar av att hela halsen vibrerar och är slemmig, man dreglar och allt är bara så jobbigt :( Skriver nu mitt i natten, då jag inte kan sova pga detta. Vaknar var 10 minut, så sjukt drygt. Är bara i v.36 och känns som detta aldrig kommer ta slut, och stackars sambo som får sova i ett annat rum. Jag hoppas någon annan oxå har problem med detta, men man känner sig så ensam :( Förlåt för deppinlägg....


    Jag snarkar också nåt så fruktansvärt, har aldrig snarkat innan jag blev gravid. Jag degglar också massor, så du är inte ensam. Min sambo sover ofta på soffan och jag förstår honom. Det kan t.o.m. vara så att jag snarkar till när jag vilar men är vaken. Det ska bli enormt skönt att slippa detta! Om du dessutom är förkyld förstår jag att det blir jättejobbigt, och det är nog orsaken att du vaknar så ofta. Jag sover också kasst, men inte så illa som du beskriver. Hoppas det blir bättre med sömnen. Snarkningarna får vi nog dessvärre leva med tills bebisarna kommer. Kämpa <3
  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-11-21 15:23:34 följande:
    Båda!! Men mest ska det bli skönt ändå, det är mkt krämpor nu (i feel you med foglossningen!). Och även att få sluta vara nervös! Att få landa i det nya ser jag fram emot. Det är jobbigt med ovisshet liksom. Jag vill bara få träffa den lilla personen, att hon ska vara frisk och att få snittet avklarat. Jobbigt att inte veta hur påfrestande det kommer vara liksom, och jag kan tänka mig att man känner samma inför en vaginal förlossning också, just det där att inte veta!

    Hur känner du, och ni andra? :)
    Åh vad kul med ensiffrigt, jag har 13 dagar tills igångsättning :) 
    Känner mig ganska lugn kring själva förlossningen, jag vet fortfarande inte om det blir vaginalt eller ks, men känner mig ok med båda. Min oro är hur bebisarna ska må, tror det är det här med deras storlek osv. Längtar så efter att få träffa dem och hoppas såå att dem är friska. :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET