Inlägg från: Thewalk |Visa alla inlägg
  • Thewalk

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Angående illamående. Jag är med er, har känt illamående sedan dagen innan jag plussade i vecka 5. 
    Dock så lättade det lite under en vecka och jag kände inte så mycket, Men så igår eftermiddag kom det tillbaka värre än innan och idag har jag mått ungefär som under någon av mina värsta bakfyllor. Har med nöd och näppe klarat av att jobba och har mått skit sedan dess. Är glad att jag är ledig i fyra dagar nu. Postafen har inte hjälpt på mig, utan bara gjort mig tröttare. Så det är väl bara att låta det gå och hoppas att det går över efter första trimesterm

    Kämpa på allihopa!

  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-05-14 10:49:47 följande:

    Har lite dåligt samvete för jobbet, då jag precis bytt chefstjänst och med det fått en större personalgrupp och större ansvar. Så ska jag snart komma och säga: jag försvinner igen om 5 månader, lycka till! Det känns inte helt 100... :( Känner att där kommer finnas individer som tänker: Varför tog hon jobbet när hon var gravid? Och det känns så himla tråkigt. Samt att jag själv förstår att det inte är optimalt. Men samtidigt, skulle jag avstått för att jag var i en tidig graviditet där vi fortfarande inte visste utfallet? Det kan man ju inte göra.

    Jobbigt känns det i alla fall och jag ser liksom inte framemot att berätta det, känns i nuläget inte som att det kommer bli hurra-rop och massa grattis, om man säger så. Men så är livet antar jag, alla är inte glada för ens skull! 


    Jag förstår känslan. Men du ska verkligen INTE ha det minsta dåliga samvete! Jag tror folk är mer förstående än du tror. 
    Jag känner ändå lite samma. Jag är lärare och ska ta emot en ny klass till hösten. Det har varit svårt att få till tjänstefördelningen och nu är alla nöjda och glada, men så kommer jag snart och ställer till det. Visst får man lite dåligt samvete och jag ser heller inte fram emot att berätta. Jag kommer förmodligen att behöva gå tidigt i höst om jag fortsätter att vänta tvillingar.

    Samtidigt så blir ju de flesta glada för ens skull och jag tror som sagt att de flesta förstår ditt val. Visst kan det finnas individer som tänker saker, men försök att strunta i dem!

    Din karriär ska inte behöva hämmas för att du ska ha barn. Du gjorde helt rätt som tackade ja till tjänsten!
  • Thewalk
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-15 20:18:38 följande:

    Håller med dig! <3


    Är också lärare och vet ej när i sånt fall detta ska meddelas till arbetsgivaren. Vi lärare som är gravida bör ju inte få fortsätta jobba med eleverna i skolan från vecka 20, vilket innebär för min del i slutet av juli, OM arbetsgivaren inte kan tillförse en med anpassade arbetsvillkor (distansundervisning hemifrån osv). Enligt försäkringskassan "förbjuds" man av sin arbetsgivare då att jobba Jag kan ju t.ex jobba hemifrån egentligen med mina elever som går på gymnasiet men eftersom att många inte klarar av distans under längre tid (i mitt fall 3 månader) så tror jag att de kommer föredra att "förbjuda mig" från att jobba helt... Blir nog strul med byte av personal mitt i en termin också ju.


    När kommer du eventuellt berätta för din chef? Jag vet inte om jag bör göra det före sommarlovet eller senare under sommarlovet... Hm...


    Ja, undrar hur det blir med att gå i v.20 framöver. Vet du hur länge bestämmelserna finns? Jag räknas nu mer som riskgrupp (35+) och tror att jag kommer få vaccin ganska snart, så då vet jag inte heller om jag trots allt kan jobba ett tag till efter v.20.
    Jag har lite svårt att se mig vara hemma så länge, rastlös som jag är. Men vi får se vad som händer och hur jag mår förstås. Jag tror att jag oavsett kommer att gå mellan v.25-30 pga tvillinggraviditet. Är inte så orolig för Covid då jag hade det i början av året och förmodligen har antikroppar ett tag till. Men kommer ändå att lyssna på vad råden säger.

    Jag är lärare på lågstadiet och ska ta emot en förskoleklass till hösten...i veckan som kommer ska jag träffa flertalet av barnen som ska börja skolan. Känns lite dubbelt, men man få ju jobba på så länge..
    Jag är bara i v.10 än så länge och har ett tag kvar till KUB, innan det vill jag inte berätta något till någon på jobbet.  (har iofs sagt till närmsta kollegan pga illamåendet. Men henne litar jag på att hon håller för sig själv och hon ska dessutom gå i pension nu till sommaren så påverkas inget av vad som händer i höst) Om allt ser bra ut efter v.12 och KUB tänker jag att jag ska berätta för min rektor. Det blir innan sommarlovet. 

    Även ni som undervisar äldre vet väl inte hur det ser ut med distansundervisning till hösten!? Kanske kommer distansundervisningen till stor del försvinna och som du skriver behövs ni ju fysiskt i skolan med oavsett. Så om bestämmelserna kring v.20 finns kvar så kommer du nog kunna gå då.
  • Thewalk
    Emlan93 skrev 2021-05-17 16:41:01 följande:

    Panik idag, lite ljusrosa/brunt I flytningen idag. Jag vill inte en gång till. Gick in i v 9 idag (8+0). Jag hoppas ju men ush vad jobbigt. Har bokat privat ultraljud i veckan, kunde flytta fram tills på onsdag iallafall iställetför på torsdag. Ush ush ush..


    Åh vad jobbigt detta är. Upplevde samma för 1.5 vecka sedan (när jag kommit lika långt som du). Oftast är det ju ingenting utan som andra skrev brustna kärl eller liknande. Men det är ju omöjligt att släppa tanken på att något hänt. Det tidiga ultraljudet fick mig att slappna av och var värt varenda öre, Hoppas du får bra besked <3
  • Thewalk
    Emlan93 skrev 2021-05-19 10:21:43 följande:
    Hej!! Nu har jag kommit hem från första ultraljudet. Jag fick inte bara se ett tickande hjärta utan två. Jag är helt i chock. Var så beredd på att inte få se någon bebis alls, men så ligger det två i magen. Helt galet. Hon trodde på enäggstvillingar, men lite för tidigt att säga helt säkert. Enäggs-graviditeter är mer riskfyllda än andra sa hon, så om det går bra och de små vill stanna kvar kommer det bli täta kontroller varannan vecka från v.16. Annars såg det fint ut, en i v 8+2 den andra i v 8+3 mätte hon. Ska på första hälsosamtalet hos bm imon, fick en remiss. Så får vi se hur allt går. Men just nu, är jag glad och överraskad!<3
    Åh stort Grattis <3
    Jag var ju med om samma häftiga grej, så jag vet hur chockad man blir :D
    Jag fick också se mina i v. 8+2 och 8+3. Längtar så tills nästa gång!
    Mina är förmodligen tvåäggs- och kan se tydliga skillnader på våra bilder. MIna hade en tydlig skiljevägg och låg liksom i varsin "bubbla".

    Återigen stort Grattis!
  • Thewalk
    Emlan93 skrev 2021-05-19 19:40:10 följande:

    Ja juste ja!!! Så galet! BM visade först bara den ena, och jag frågade om hon såg hjärtljud, hon sa ja det gör jag, så blev jag lite rörd, sen zoomade hon ut lite och frågade om jag såg det hon såg. Jag funderade lite, va är det två? Så sjukt. Som på film!

    Åh kan inte du ladda upp din bild igen så jag får se! <3




    Här är dem för 1.5 veckor sedan. <3

    Min reaktion var att asgarva. Kunde inte sluta skratta, så det tog en stund innan hon kunde fortsätta med undersökningen :)
  • Thewalk

    Lycka till på KUB! 
    Jag har lite av alla symptom känner jag. Illamående (som börjar avta så smått) , trötthet, blödande tandkött, förstoppning, gaser, huvudvärk , ömma bröst och svullna fötter. Dock så är det inget som liksom tar över såsom några av er beskriver, så jag är glad för det. Lider verkligen med er som har migrän och häftiga kräkningar.

    Dock lider jag av sömnrubbningar. Somnar tidigt (21-22) och vaknar sedan vid 1-2 tiden pga kissnödig. Sedan har jag jättesvårt att somna om. Ofta är jag vaken några timmar och när jag väl somnar om så är det snart dags att gå upp igen. När klockan ringer vid 6 är jag därför helt förstörd. Jag har aldrig haft problem med sömn innan. Någon som känner igen sig? Någon med bra tips?

  • Thewalk
    Nugget skrev 2021-05-25 12:08:20 följande:

    Läste precis att partner får följa med på ultraljudet, började gälla igår!! (Bor i Västra Götaland) Såå lycklig just nu! Hoppas det stämmer!


    Woho. Hoppas det stämmer, Bor också i Västra Götaland. Ska till bm imorgon ( sen inskrivning v.10+4) och sedan KUB förhoppningsvis de kommande veckorna. Hade varit så skönt om partner får följa med då!
    Sellerin skrev 2021-05-25 18:07:20 följande:
    Har tyvärr inget tips. Finns väl lite teorier om att det eventuellt har att göra med att kroppen förbereder sig på kommande sömnlösa nätter? Vem vet! :) Har samma problem. Vaknar och är kissnödig och får svårt att somna om. Är ibland också illamående hela natten (känns det som), samt ibland helt vrålhungrig så att jag bara måste äta något, typ en banan eller så. Men har fortfarande svårt att somna om. 

    Haha ja det kanske är så att kroppen ska vänja sig :) Det får ju vara värt det, men så segt det är! Vissa nätter är jag också tvungen att äta något. Man får ta igen det lite med massor av powernaps på helgerna helt enkelt,
    Sellerin skrev 2021-05-25 18:13:39 följande:

     


    Igår fick jag tillbaka NIPT-testet som visade på ett normalt resultat av kromsomerna 13, 18 och 21. Var väldigt skönt. :) Idag berättade jag för min chef, och han tog det himla bra! Det såg nästan ut som att han blev lite blank i ögonen och började prata om egna upplevelser angående att vänta barn. Han såg på mitt kroppsspråk att jag hade lite dåligt samvete med tajmingen att precis ha bytt tjänst, men han försäkrade mig att han ju haft med det i beräkningen att jag förr eller senare skulle komma med ett sådant här besked, att vi har gott om tid att planera för min frånvaro. Kändes väldigt skönt :) 



    Åh vad skönt med normala resultat på NIPT, grattis till det!
    Vilken härlig reaktion från din chef, typiskt att man oroat sig i onödan. Jag berättade nämligen också för min chef, det var i fredags. Hamnade i en liten pressad situation när det pratades om hösten så jag valde att ta samtalet. Hon tog det också så himla bra! Hon blev genuint glad verkligen. Sedan är jag fortfarande bara i v.11 så övriga på jobbet vet inget än på ett tag :)
  • Thewalk

    Idag var jag på inskrivning, gjorde alla tester osv.
    Jag hade också turen att få göra ett snabbt UL. 
    Jag var lite orolig att något ev. skulle ha hänt en av tvillingarna och ville verkligen se att båda vuxit. Det var så häftigt, och jag är så tacksam mot barnmorskan som lät mig göra detta fast det egentligen inte "ingår" i detta besök
    Fullt ös var det. Den ena var väldigt livlig och det såg ut precis som att den vinkade, den andra lite lugnare men allt med tillväxt och hjärtslag såg bra ut :)

    Det är verkligen otroligt att få se de små liven! Obeskrivligt :) 

  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-05-26 17:40:46 följande:
    Men så härligt, och vad fint gjort av henne. Glad Och vad kul att dom var så aktiva! Måste varit fantastiskt att se. Hjärta Min lilla låg rätt stilla, den kanske sov, haha.
    Det var verkligen fantastiskt :) 
    Stort Gratts till de bra resultaten på KUB, så skönt att allt var bra :D
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET