Inlägg från: Thewalk |Visa alla inlägg
  • Thewalk

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej på er!

    Hoppas ni mår bra, tänk snart är det dags för oss alla att föda barn, så coolt!

    Jag är just nu inlagd med diagnosen havandeskapsförgiftning då mitt blodtryck varit förhöjt ett tag och stack iväg ordentligt idag, samt protein i urin. Var på ultraljud idag, det visade sig tyvärr att flödet till ena tvillingen var påverkat, dock inte akut.

    Så nu har jag fått medicin, ska kolla trycket var 4e h, och ska få kolla flödet på ultraljud igen imorgon. Utifrån resultat sätts jag ev. igång

    Jag är inte så orolig för min hälsa, men är orolig för tvilling 1 som verkar påverkad. Dock var CTG bra och även aktivitet i magen. Jag känner att det vore skönt om förlossningen fick starta då jag fått olika besked under ett tag nu och då vi har väldigt mycket extra kontroller nästan dagligen. Men vi får se, litar på att de fattar beslut som är bäst för bebisarna.

    Detta är första gången jag ligger inne på sjukhus, så bara det känns lite konstigt?

  • Thewalk
    VirrePirre06 skrev 2021-11-23 18:40:16 följande:

    Det är så spännande att tläsa om allas förväntningar och längtan efter sin lilla bebis :) Själv har jag fått högt bt, så har börjat med medicin sen 2 veckor tillbaka. Ska på en förlossningsplanering hos spec-mödravården som jag väntar kallelse till, samt på ett tvk pga bt. Min bm säger att man oftast inte får gå över tiden med högt bt, så kommer nog få ett datum för igångsättning om det inte kommit igång av sig själv, har bf 22/12 så inte roligt om hon väljer att komma på julafton xD Får helt enkelt se vad som sägs på mötet :)


    Nyfiken, har medicinen gett effekt för dig? Jag började medicineras idag och de vill se snabb effekt. Tar du tabletter 3ggr/dag? Tror att jag ska göra det om jag nu ska fortsätta vara gravid..

    Hoppas du får besked om datum snart! Alltid skönt att ha!
  • Thewalk
    VirrePirre06 skrev 2021-11-23 22:18:24 följande:

    Jag tar 1 tablett trandate 100mg 1 gång per dag, och nu ligger det stabilt :) Jag har än så länge inte haft något protein i urinen som tur är, men måste vara väldigt uppmärksam på symptom av havandeskapsförgiftning :O När jag var till FL-akuten var mitt bt på 158/100 och efter det ligger det nu på 135/80, har alltid legat lite högre sen jag blev gravid. Får man fråga hur du misstänkt havandeskapsförgiftning, eller var det via någon kontroll? :O Hoppas allt går bra för er isf, och tur att de har koll så inget drastiskt händer :)


    Jag har faktiskt inte misstänkt havandeskapsförgiftning, utan det upptäcktes på en av alla mina kontroller. Anledning att jag fick diagnosen var bt/protein tillsammans med att en tvilling är något tillväxthämmad. Hoppas dom kommer ha lite extra koll på dig nu med blodtrycket. Det är ju ofta första tecknet. Medicinen har hjälpt mig med och jag är nu nere på ok bt igen :)
  • Thewalk
    Bula2021 skrev 2021-11-23 22:52:32 följande:

    Åh men heja både dig och tvillingarna! Hoppas att du får bli igångsatt snart som du önskar så att de är ute på utsidan hos er snart. Stort lycka till med allt!!


    Grapefrukt89 skrev 2021-11-24 12:42:34 följande:

    Hej! Oj! Läskigt... <3 MEN va bra att de har stenkoll på dig. Förstår att om man inte varit inlagd på sjukhus så kan det ju kännas sjukt dramatiskt och märkligt att man liksom plötsligt är där.  Hade känt likadant... Jag hoppas också att de tar och kanske startar igång dig så att du får lite lugn o ro plus att tvilling 1 kan tas hand om ordentligt utanför magen (om det nu skulle behövas) istället för som det är nu. Men bra att tvilling 1 ändå mår bra, trots omständigheterna. Det är ju det viktigaste! 

    Håller tummar och tår att du får din vilja igenom <3


    neongirl skrev 2021-11-24 15:05:49 följande:

    Usch då! Skönt ändå att du är inlagd så att de har koll på både dig och bebisarna. Hoppas medicinen hjälper snabbt eller att du blir igångsatt snart. Tror också de tar det beslut som är bäst för er alla. Håller tummarna för att allt går bra! <3


    Sellerin skrev 2021-11-25 07:16:01 följande:

    Hoppas allt är bra inne på sjukhuset! Tryggt att de har sådan koll nu på dig. Inte lång tid kvar tills du får träffa dina två små! <3


    Tack för era fina ord och pepp!

    Mitt blodtryck har stabiliserats med hjälp av medicinen och vid koll igår var flödet till tv 1 ok,men fortfarande lite påverkat. Jag fick åka hem igen, men denna gången bara för att mellanlanda :) på lördag har jag fått tid för igångsättning. Känns så overkligt och svårt att förstå. Är glad att få vara hemma och sova i min egen säng tills dess. Ska på CTG- och ultraljudskontroll imorgon och sedan är dags på riktigt på lördag. :)
  • Thewalk

    Hej på er alla!

    Våra killar är här! Det är så magiskt och overkligt men ingenting har någonsin varit mer självklart! Vi mår bra alla fyra i familjen. En obeskrivlig kärlek

    Jag sattes igång strax efter 10 i lördags morse och processen blev ganska snabb, fick mycket sammandragningar vid 14 och vid 19 hade värkarna satt igång och strax efter 7 i söndags morse föddes dem. Det var en del motgångar på vägen. Bl.a när jag väl bestämde mig för att sätta epidral och det tog 5 försök innan det lyckades, samtidigt hade jag starka värkar. Och några h senare hade tv 2 puls legat högt länge. Så länge att man var på väg att göra ks istället. Jag var helt ok med det innan,men efter allt slit ville jag verkligen fullfölja en vaginal förlossning. Och precis i rättan tid stabiliserades hans puls igen.

    Jag är imponerad över mig själv och min kropp och jag hade en helt magisk barnmorska som jag klickade så bra med. Är henne evigt tacksam. Vi plus min sambo var ett jäkla bra team. I slutet av förlossningen var det 7 personal i rummet, standard vid tvillingfödsel. Men inget jag tänkte på. Grabbarna kom mitt i skiftbytet, men bm valde att stanna kvar. Så fint!

    Tvillingarna var små som förväntat. Strax över 2kg och 44 resp 46 cm. De mår prima men behöver hjälp med matning och värme bland annat. Just nu är de i ett övervakningsrum på neo och jag och min sambo bor på bb. Men vi är där nästan hela tiden och personalen är fantastisk. Imorgon hoppas vi på familjerum på neo :) det dåliga samvetet skaver varje gång jag lämnar dem.

    Längtar till att få höra om alla kommande bebisar här i tråden :)

  • Thewalk

    Hej på er! Fint att läsa era inlägg, både ni som blivit föräldrar (stort grattis till er som Jag inte skrivit det till) och er som är i väntans tider.

    Vilken vecka det har varit. Vi fick äntligen komma hem igår efter en vecka på sjukhus, en vecka som varit som en bergochdalbana. Men nu är vi hemma som sagt, och första dygnet gick bra då killarna synkat sömn. Det är det som är viktigast för oss just nu. Första dagen vi fick bo tillsammans på neo hade de olika matscheman. Så vi var tvungna att mata dem varje timme under dygnet med 4 undantag. Det var den tyngsta dagen hittills. Vi måste fortfarande mata dem med som längst 3.5 h intervaller även om de sover. Men det är överkomligt, jämfört med hur det har varit är det rena lyxen.

    Jag har börjat amma en tvilling vid varje måltid. Det börjar komma igång, men går lite trögt. Hade ingen möjlighet att pumpa regelbundet i början.

    Men känner ingen stress då vi kör på ersättning som huvudmål. Så amningen har blivit något mysigt och båda killarna gillar det verkligen.

    Hoppas ni som behöver får bra hjälp.

    Om någon tänker mata med ersättning måste jag rekommendera en babybreezer. Visserligen dyrt, men finns bra på andrahandsmarknaden också. Den är vår nya bästa vän här hemma ;)

    Någon mer som är svullen efter förlossningen? Jag upplever mina anklar och fötter mer svullna nu än under graviditeten. Kör med stödstrumpor men det hjälper inte fullt ut..

  • Thewalk
    Bula2021 skrev 2021-12-10 19:19:45 följande:

    Hallå ni som fått era barn och ammar! :)

    Har någon av er kört med ersättning helt eller delvis?

    Jag funderar på att köpa hem och ha - ifall amningen inte skulle funka. Vår plan är att jag helammar och pumpar så att min sambo också kan vara delaktig i matstunderna, men om det inte skulle funka så skulle det kännas skönt att ha ersättning hemma redan.

    Vilken märke/sort av ersättning har ni köpt? Om ni provat flera - vilken har gått hem bäst hos bebisen? :)

    Tack på förhand!


    Hej hej

    Jag deltidsammar mina tvillingar. Vi kör på NAN pro 1 och det funkar kanon. Kruxet tycker vi är att hitta rätt flaska. Vi har testat en del och vi har just nu MAMs till den ena och herobility till den andra. Vi har lite problem med att den ena sväljer mycket luft och blir väldigt orolig i magen. Men man får prova sig fram och se vad som passar. :)

    NAN har även sensitive som alternativ, men vi har kört på ?vanlig?

    På sjukhuset fick de både NAN och Semper. De accepterade båda.
  • Thewalk

    Svårt med storlekar! Våra är fortfarande så små att strl 44 är lite stort. Men de växer, den lille som vägde 2045 är nu uppe i 2300 och våra andra stjärna har precis passerat sin födelsevikt igen.

    Vill inte stressa er andra som har problem med viktuppgång. Våra matades ju varannan h första veckan då man inte ville att de skulle gå ner något eftersom dem är så små. Men det är vanligt att det tar ett tag innan vikten vänder och att de bajsar mycket med outvecklade tarmar. Hoppas ni får bra hjälp av BVC! Vår bvc-sköterska har själv tvillingar, så det känns jättebra att träffa någon med den erfarenheten

  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-12-12 07:42:14 följande:

    Kämpa Neongirl!! Snart sitter du med din fina bebis i famnen. Och kanske till och med önskar du kunde få en sekund UTAN bebis i famnen. <3 :D

    Skulle ni vara intresserade av en fb-grupp förresten? Vi är ju ganska få nu så det skulle vara bli en minigrupp men det är lite enklare att skriva där tycker jag. En helt privat alltså, utan fler insläpp än dom som är kvar i tråden eller har varit i tråden tidigare. Säg vad ni tycker :)


    Jag är gärna med i en liten Facebook-grupp. :)
  • Thewalk
    Bula2021 skrev 2021-12-15 19:16:48 följande:

    Ni som nu fått era barn, vad har ni använt för bindor hemma efteråt? Man har ju förstått att nättrosorna som finns på förlossningen är en dröm, men jag tänker sedan, hemma till avslaget. Vanliga nattbindor av större (största :D) modell eller något specifikt? Tipsa gärna på märke och modell som funkar för er!


    För mig har det räckt med vanliga nattbindor från dag 3 ungefär, jag var ju på sjukhus i en vecka men efter att jag kommit hem har jag bara haft vanliga bindor. Nu har jag normal storlek på dagen och nattbinda på natten.
  • Thewalk
    Storm01 skrev 2021-12-16 08:52:21 följande:

    Liten uppdatering från min sida. I fredags 10/12 (bf + 1) fick vi våran lilla baby booy (var ju en överrraskning hehe). Förlossningen blev inte som tänkt med vattenförlossning i badkar pga tidigt vattenavgång. Mitt vatten hade gått två dagar innan utan kraftiga värkar, fick tid för igångsättning på fredagen ifall inget hände innan. Vi drog iväg samma dag fast tidigt på morgonen för värkarbetet hade börjat. Hade värkar ganska länge men trots det så gick det segt för livmodertappen att öppnas sig. De hade även extra bevakning på bebben pga höga hjärtlag. Efter typ en heldag så bestämdes dt för akut kejsarsnitt (pga av att bebben var stressad allt för länge samt att han inte skulle orkar med fler värkar samt risken för infektion vid tidig vatten avgång). Jag blev sååååå känslosam när de berättade detta samtidigt som jag fick en lättnad då jag själv bara ville slippa alla värkar och göra dt som krävs för att bebben ska må bra. Det hade ju gått en längre tid och jag hade varit vaken väldigt länge. Kejsarsnittet gick superbra. All personal som fanns med oss under hela förslossningen var fantastiska och tog hand oss så bra!

    Nu är vi i vår babybubbla och jag förstår nu vad man menar när man säger ta vara på tiden <3 Önskar er alla som inväntar er förslossning ett stort lycka till <3


    Stort Grattis <3
  • Thewalk
    neongirl skrev 2021-12-21 20:45:24 följande:

    I morse kom vår lilla kille äntligen till världen 10 dagar efter BF. Blev igångsatt igår vid 10 med Angusta tabletter. Var två cm öppen när jag kom in och efter fem doser tabletter gick äntligen vattnet vid 20.00. Därefter blev det 11 timmars slit innan han äntligen kom ut. Han låg högt upp så fick kämpa för att jobba ner honom. Han hade nog gärna stannat någon vecka till men mitt blodtryck hade gått upp så de ville inte vänta längre. Så skönt att äntligen ha honom här. Världens bästa julklapp! Vi är redan så kära i honom. <3


    Stort Grattis <3
  • Thewalk
    VirrePirre06 skrev 2021-12-22 07:13:29 följande:

    Tackar som frågar, har inte haft några känningar men blev skickad till FL-akuten igår igen pga mitt höga bt, fick höjd dos och har preliminärt igångsättning idag, dem ska rings från förlossningen under dagen om det finns plats eller ej så fortsättning följer :)


    Håller tummarna för dig idag!
  • Thewalk
    KNAS2 skrev 2021-12-31 00:38:58 följande:

    Trodde inte att man kunde känna sig såhär värdelös och otillräcklig som förälder. Vår tjej har skrikit från 21 och håller på fortfarande. I N G E N T I N G hjälper. Vi har haft några sådana här kvällar nu och det tär på en.

    Varje gång hon ligger själv, slutar amma, eller ja vad som egentligen så börjar hon gråta. Hon blir helt röd och varm och gråter tills hon inte orkar mer. Vi kör med magdroppar och miniformat men vet i katten om det hjälper.

    Det är väl som alla säger att man ska bara ta sig igenom de tre första månaderna så blir det bättre sen, men just nu känns det övermäktigt.


    Du är inte ensam <3 vi har haft några riktigt tunga dagar med skrik nu, även om det var bättre i förrgår. Men igår eftermiddag och framåt så har det varit skrikfest. Man mår så dåligt och det blir ju inte bättre av sömnbristen :( bara att bryta ihop och komma igen. Hoppas ni får en bättre dag idag. Varma tankar och gott nytt år.
  • Thewalk
    mandarincurd skrev 2021-12-31 04:38:08 följande:

    Hallå ballå hörrni!

    Stort stort grattis till er som fått era bäbisar nu. Inte många kvar! Hoppas ni haft en fin jul också, ni som firar :)

    Här kom en liten grabb i raketfart och förlossningen gick hur bra som helst. Det gjorde sjukt jävla ont pga att det blev så intensivt men hann med epidural och det var ju verkligen en gåva från ovan.

    Vi är fortfarande i vår bubbla och stannar i den några veckor till. <3

    Ha det så gott nu och LYCKA TILL till er som inte fått ännu, det känns helt orimligt där ett tag att ungen ska ut men det går!!! Lyssna på barnmorskorna, andas tyst och go with the flow <3


    Stort Grattis!

    Så underbart :)

    Håller verkligen med om epiduralen :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET