• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Iväntanpåivf skrev 2021-05-10 15:53:31 följande:

    <3 

    Det låter som en bra plan. Kommer kanske funka i sommar :) 

    Imponerad av ditt driv och goda humör hela tiden. Bara därför kommer det säkert funka när som helst <3

    Hur får man tag på kortison och blodförtunnande?  

    Ja sexet hamnar helt klart efter när man är mitt uppe i ivf-andet. :(


    Tack, jo som alla andra kan ju jag också bryta ihop och bli knäckt i den här processen men jag tycker det är viktigt att kunna glädjas med andra också, jag har ju fått uppleva det där plusset, graviditeten och bebisen så man vet ju liksom vad folk har framför sig som äntligen får ett positivt test <3

    Ja planen känns bra :) man får ju liksom upp hoppet lite ändå när man har en plan att följa även om den är utan ivf i några månader. Det svåra är också att jag inte riktigt vet om jag litar på min kliniks kompetens gällande äggplock och befruktning, jag tror att de har plockat äggen för tidigt båda mina gånger nu i vår då jag fick så otroligt få befruktade. Jag ska faktiskt dit imorgon och tala med läkaren om vad de har för teori om det hela och höra om de endast skyller på min äggkvalitet eller om man skulle väntat och låtit äggen mogna eller liknande. Det är det tvivlet som gör att vi funderar på Prag istället.

    Min läkare på kliniken skrev ut kortison/prednison och när jag kom till apoteket frågade de om jag ville ha ett litet eller storpack så jag köpte 100 tabletter så jag har för 3 månader i alla fall.. ;) sen tar jag aspirin vilket är lite blodförtunnande men en dos på 75mg. (Mellan ÄL och tills man får ett plus...)

    Kram!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-05-10 16:23:57 följande:

    Låter som ni har kommit fram till en bra plan  boosta kroppen med vitaminer, sol och förhoppningsvis lite lugn, så kommer kroppen vara fit for fight till hösten när ni äntligen kommer få ert plus  Inbillar mig att det alltid finns någon liten chans att det händer på egen hand med, vem vet? Får du utskrivet prog, kortison och blodförtunnande från kliniken eller finns det o köpa receptfritt?

    Köpt på mig ett halvt apotek och funderar på att hitta nån att tjata till mig letrozol eller något annat ÄL stimulerande att försöka på lite på "egen" hand i väntan på hösten. Men kostar väldigt mycket att bara få tabletterna utskrivna tycker jag. Så försöker nå en vanlig MVC/gyn just nu för att se om de skriver ut sånt gratis haha.


    Hehe ja precis så tänkte jag att det skulle gå till ;) när man inte fått domen att det aldrig kommer funka pga av ditt eller datt så har man ju liksom ett litet hopp till den egna kroppens kapacitet ändå :) jag fick utskrivet kortison och aspirin av läkaren, i Sverige kan ni köpa något som heter barnalbyl som är 250mg som ni kan dela i 3 delar så blir det ca 75mg per dos. Kortison måste man alltid få utskrivet. Progesteron har jag sjukt många kartonger kvar då jag köpte upp en massa i Prag 2018 som går ut i år;) så jag har väl en hel arsenal med Ivf-medicin hemma.. även en hel låda med blodförtunnande sprutor som jag tog vid ivf i Prag, men den låter jag nog vänta ett tag..

    Jag funderar också på Letrozol, tog det några gånger 2017 tror jag och det mognade fina äggblåsor då, ska höra med kliniken i morgon om de kan tänka sig att skriva ut det för att man då försöker på egen hand. Kan tänka mig att de vill ha lite koll på en dock om man ska ta det..?

    Jag har dessutom gjort en ny beställning på mina hemsidor för naturläkemedel... tar nu Melatonin 3mg varje kväll innan läggdags vilket visat sig gett en del resultat i studier på äggen.. vad tar du?

    Hoppas du kommer in så snart som möjligt med landstingsförsöken! <3
  • Inalina
    Bula2021 skrev 2021-05-11 07:32:46 följande:

    Testdag i dag. Dag 14 med en femdagars färskåterföring. Och jag är gravid.

    Helt ... ofattbart! I över två år har vi försökt på egen hand och så gick det nu på första ivf-försöket. Vågar nästan inte tro på det eller att det ska gå vägen, men ska verkligen försöka slappna av nu.


    Jättestort grattis Hjärta helt rätt inställning att slappna av nu, visst ska det gå vägen! Kram!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-05-11 08:29:10 följande:

    Skönt att läkarna utanför sverige verkar ha en helt annan syn på att man kan få det som kanske kan hjälpa utskrivet.. även om det inte är någon 100% chans/studie/god knows. Här ska allt gå 10 varv runt först..


    Jag tror nog att åtminstone första gången man tar Letrozol så vill de ta en kik på äggblåsorna så man inte lossar fler än 1, man vill ju kanske inte stå med 4 ägg som lossar hehe. I mitt fall känns det långt bort, men man vet ju aldrig. 


    Jag har köpt på mig vitamin D3, B12, vitamin E, melatonin 3mg, bisolvon Drömmer Q10, zink och magnesium. Stod i valet och kvalet om jag skulle klicka hem DHEA utomlands, men jag är lite feg... Hade hellre fått det utskrivet, men finns nog no chance in hell. Men känns som den är den viktigaste delen i pusslet nästan, men nojad att man ska få hem något konstigt, folk som försöker sälja fel eller luras.


    Zink & magnesium läste jag i nån tråd här på FL att någon fått utskrivet som hade funkat för vissa, och de andra hittade jag i "it starts with the egg" boken, som rekommenderade  doser under låg AMH.


    Så tänker jag att skulle vi råka bli gravida på egen hand, så är det skitbra, även om jag inte tror att det finns så stor chans alls, men annars så är man riktigt preppad inför 3e IVFen sen, som förhoppningsvis kommer bli den sista på ett antal år! 


    Kanske vi kommer samman till hösten med våra nästa omgångar Solig fyllda av energi och nytt hopp.


    Ja jag kan väl förstå om de är restriktiva med att rekommendera saker de inte anser sig 'bevisats' vara bra, de vill väl inte verka oseriösa eller liknande kanske..men ja som patient är det ju tråkigt :/ 

    Jag var och hade ett möte med kliniken i morse, de rekommenderar inte att jag kör på som vi gjort nu 2 ggr under våren med väldigt hög dos med gonal f eller pergoveris. läkaren berättade att det som händer under en ivf med hög dos stimulering är ju att flera ägg ska mogna, men det är inte de äggen som 'vanligtvis' hade mognat vid en vanlig ägglossning utan man väcker ägg som förmodligen aldrig blivit en ägglossning annars, vilket kan göra att det blir sämre kvalitet på äggen under en ivf (om man redan har rätt kass kvalitet ändå vilket jag verkar ha).

    Så de tycker inte att det är 'a numbers game' för mig, då jag får 12 ägg men endast max 1 som går till dag 5 ändå, så om vi ska köra med dem igen efter sommaren så vill de att vi kör en liten annorlunda approach och mer naturligt, och provar med Letrozol i 5 dagar, och sedan går på med Menopur fast en låg dos. då kommer jag förmodligen få 3-4 ägg men som förhoppningsvis är bättre kvalitet.. 

    alternativet med långa protokollet tyckte de man kunde göra om det inte skulle funka med det alternativet, men de trodde mer på att göra allts så naturligt som möjligt. så tja jag vet inte ritkigt, känner att jag borde ta ett snack med min klinik i Prag och kanske ställa dem mot varandra och sedan välja hur vi går vidare sen.

    jag fick i alla fall recept på DHEA med mig, knaprar ju allt du nämnde ovan och har även beställt hem något som hette NAC som också skulle kunna förbättra äggen något. nu lägger jag ner min roman här, ja jag hoppas vi får joina många andra i nya gravidtråden på ett eller annat sätt i år Hjärta 
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-05-11 14:42:06 följande:
    Hej! Vad bra att de kan dra en slutsats av de två försöken som ni har gjort nu under våren. Man är ju så fokuserad på att få ut så många ägg som möjligt, men det verkar inte vara det som räknas med tanke på det stora bortfallet som oftast blir.

    Spännande med en lite ny taktik att inte stressa fram äggen utan att istället fokusera på att få fram ett mindre antal riktigt bra.

    Ni gör rätt i som utvärderar två alternativ och sedan tar beslut. Efter sommaren är ni utvilade och redo att starta igång igen, om det inte sker ett litet mirakel under sommaren :)
    hej! ja precis det är ju bra att inte fortsätta stånga huvudet mot väggen i alla fall Flört Precis, i mitt fall verkar det som att det 'höga' äggtalet inte ger något vidare resultat tyvärr, konstigt ändå hur mkt det har ändrats på 3 år tycker jag men jag måste nog ändå lita på kliniken att det är där problemet ligger och inte i deras sätt att hantera mina äggObestämd  

    Nu måste det snart vara dags för återföring?? 
  • Inalina
    MeAndMyself skrev 2021-05-14 09:49:14 följande:

    Går det lita på detta testet? Jag tog min ovitrelle för 16 dagar sen. Ruvar på en 5 dagars blastocyst som vi alltså satte in för 9 dagar sen. Har testdag på tisdagÄr de för tidigt att testa?


    Men wow stort grattis!! Det där kan du absolut lita på!! :)
  • Inalina
    endotjej92 skrev 2021-05-14 17:54:41 följande:

    Hej! Ny i allt detta kan du snälla förklara vad ET och FET betyder sett det så mycket i tråden men förstår verkligen inte haha


    Hej! ET står för embryo transfer (i färsk cykel) och FET för frozen embryo transfer :)
  • Inalina
    Lillaälta skrev 2021-05-17 07:28:54 följande:

    RD 7 idag och testade. Jag ser svaga linjer (den nedan ska vara testa tidigt men syns mindre ironiskt nog).

    Vad tror ni?


    Hej! Jag ser streck på båda =) (man är ju lite av en expert på att tyda svaga streck här haha!) ruvar du på blastis? 
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-05-17 08:33:48 följande:
    Kollade igen! Har faktiskt fått positivt cd15 två månader och en gång cd22...så helt kört är det nog inte. Håll tummarna!
    Åh snart är ni igång! Jag är säker på att det kommer en stegring närsom!! heja heja!!Solig 
  • Inalina
    Lillaälta skrev 2021-05-17 09:17:22 följande:
    Haha åh det blir så efter ett tag! Jag fick ett 3-dagars, så inte blastis. Dag 12 efter Ovitrellen.

    Detta är det starkaste jag någonsin fått på graviditetstest, så det är väl en vinst i sig, men skulle vara så kul om det var positivt.
    jaha ja men det verkar ju lovande, bara att följa starkare streck några dagar. fortfarande väldigt tidigt att se något egentligen så jag håller tummarna för starka streck i slutet på veckanHjärta
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021