• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-06-08 11:15:49 följande:
    Haha, håller tummarna för att det ska gå naturligt! :)
    Hehe tack, man griper ju efter halmstrån här men större mirakel har nog skett ändå Tungan ute
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-06-08 18:21:19 följande:

    Jag ger mig in i denna tråd igen då jag varit gravid genom IVF, fick redan på i vecka 8 att embryot stannat av i utvecklingen, fått sk tyst missfall. Dvs kroppen har inte uppfattat det ännu och ingen blödning har kommit. Var på kvinnokliniken för ett vul som konstaterade samma sak, men de ville inte starta igång en abort då utan vänta en vecka. Så ska dit på fredag för medicinsk abort. Jobbigt, varit ledsen ett tag men det blir lite bättre för varje dag som går. Ja, på fredag och dagarna framåt kommer inte vara så trevliga då. Gjort mitt 3 ivf. Är 41 år så känner mig stressad. Men vi har två blastocyster i frysen så jag får hoppas på dom. Kan dock inte starta igång förrens blödningen från missfallet upphört och efter nästa mens, så förhoppningsvis i början av augusti. Hopp, förtvivlan, glädje, sorg, väntan och väntan. Ni i den här tråden vet hur det är. Kämpa på!


    hej vännen, åh vad ledsen jag blir att läsa det här :( så otroligt orättvist Gråter att man ska behöva gå igenom ett missfall när det äntligen blivit plus på stickan efter flera IVF, det finns liksom ingen rättvisa Rynkar på näsan 

    bra att det finns en plan för dig nu nu i alla fall så du får börja se framåt efter fredagen. förstår stressen men som du säger, 2 blastocyster i frysen låter faktiskt väldigt bra så förhoppningsvis får du en 'enkel' väg nästa FET. varma kramar till digHjärta
  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-06-09 10:28:37 följande:
    Det stämmer. Ett äggplock - ett försök. Oavsett resultat. 

    Kom precis tillbaka från äggplocket, 11 st ägg! Låter bra Glad det gick jättebra, som förra gången. Kände ingenting. Nu hoppas jag på minst tre befruktade 
    Hej! Så skönt med ett äggplock som gick bra, 11 ägg låter super! Håller tummarna för fin befruktning! kör de frisim eller ICSI på dina? Kram, nu ska det gå!!Hjärta
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-06-09 15:21:20 följande:

    Hej vännen :) Hur mår du? Jag mår bra!

    Känner inte mycket, eventuellt lite molande och minimal känning i brösten. Inget illamående och ingen trötthet. Testet var väldigt starkt igår, lika starkt som kontrollstrecket. Det känns så sjukt efter att tidigare ha letat med blåslampa efter minimal antydan till streck. Nu är det bara att hålla huvudet kallt i tre veckor tills det är dags för VUL.

    Härligt med full rulle i helgen, tänk om det är nu det går. Hoppas hoppas!!! Kramar till dig


    Men åh alltså fan va glad jag blir att allt verkar bra!!! Det är så sjukt välförtjänt att det är din tur nu (jag vet att man inte kan prioritera någon, speciellt inte i den här tråden!! men herregud jag tyckte du hade gjort många insättningar med fina blastisar, så nu får pyret hålla i sig hårt i 9 månader =)!!!

    Så skönt med ett starkt plus!!

    Vid min graviditet kom illamåendet lagom till första VUL men jag fattade inte att det berodde på graviditeten ;) Jag gjorde VUL v 6+3 den gången, antar att du har i 7+ något då? Försök njuta av tiden innan alla symptom kickar in skulle jag säga...

    Åh ska bli roligt att följa din resa och hoppas jag kan joina så snart som möjligt!

    Jag tycker min cykel har blivit mkt kortare de senaste månaderna så kanske tyder det på att jag släpper ifrån min omogna ägg..? Får se om kliniken kan göra något åt det, men kan ju vara bra vid stimulering då att man även tar Fyremadelsprutan som tvingar äggen att växa vidare utan att släppa.. (ja du hör, nya gissningar hela tiden...) har i alla fall ÄL idag typ så man gör ju det man kan här hemma!

    Stor kram!!!
  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-06-10 10:50:47 följande:

    Fick precis samtal från kliniken - alla 11 ägg blev befruktade! HjärtaSolig 


    MEN WOW!!! sjukt bra ju! då måste de plockat i exakt rätt ögonblick, gud så skönt o höra, hoppas det blir flera blastisar både en till dig nu och till frysen!Hjärta
  • Inalina
    AndraSladdis skrev 2021-06-10 16:38:21 följande:

    Roligt att höra att testerna hade ökat och att du känner dig nöjd med testningen nu. Låter klokt. Lycka till på ultraljudet!

    Min klinik ville ha ett VUL väldigt tidigt, så i går (i vecka 6+3) fick jag se ett normalstort embryo med tickande hjärta!!


    Men åh stort grattis! Första stora milstolpen!!(efter plusset vill säga haha)! Så underbart <3
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-06-11 09:16:15 följande:
    Jag hoppas för fullt på att augusti inte är fullbokat redan,  men känns lite så när de lägger prel början i september, men har möte på måndag för att veta mer förhoppningsvis.
    Clemmentina skrev 2021-06-11 08:24:19 följande:
    Jag hade möte med en barnmorska och då bestämdes det när vi skulle börja. Har du inte haft mötet ännu har de nog bara utgått från det du uppgett och hur deras planering ser ut men allt är ju preliminärt. Klart du ska ringa in när mensen kommer i augusti och kolla om möjlighet finns. Det kan såklart vara fullbokat men det kan också uppstå luckor. :)
    Jo precis, jag har möte på måndag med en bmsk som skulle gå igenom när vi skulle börja, därför jag blev lite paff igår när jag fick hem ett brev med ett redan "klart datum". Vill ju så gärna få börja i augusti, redan en pina att vänta ut sommaren. Men får kolla närmare med henne på måndag, får panik av varje bakslag ju längre tiden går in i processen känns det som. Att få börja i september istället för augusti är som ett oöverstigligt berg..

    hejsan! förstår precis hur du tänker att man vill komma igång så snart som möjligt, kanske kan du försöka styra barnmorskan lite på mötet på måndag så du blir prioriterad, typ att säga att din man ev ska vara bortrest i sep en del etc... vem vet, kanske är de schyssta så du slipper vänta längre än nödvändigt då.. ;) 

    ha en fin helg! Kram =)
  • Inalina
    MeAndMyself skrev 2021-06-13 22:55:36 följande:
    Jag blev opererad på gynakuten på sjukhuset. Min ivf klinik ligger 25 mil bort, men gjort via landstinget så ivf kliniken gjorde bara äggplock och insättning, så sjukhuset här hemma tog över nu när jag blev sjuk.
    hej vännen, har läst om din dramatik här i tråden, och fy så otäckt! kan inte ens föreställa mig smärtan och dessutom en rädsla för att förlora bebisen såklart.

    Håller alla tummar att du slipper mer smärta och kan njuta av din graviditet snart med pyret i magenHjärta stor kram
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-06-12 09:57:04 följande:

    Hej vännen,


    Ja jag får hålla tummarna på måndag helt enkelt och se vad som sägs. Läkaren som jag träffade och hoppas få träffa mer var väldigt fin iallafall. Rätt hemskt att man känner att man bara vill att sommaren ska gå snabbt, man vill kunna njuta med. Men ni hade ert ÄP redan inplanerat i augusti eller?


    Hoppas du får en fin helg med!


    hej! skriv o berätta vad de säger på mötet idag! jag tror nog att du kommer njuta av sommaren, när du vet ett ungefärligt datum när du ska börja igen så kanske du kan släppa barntankarna under sommaren och bara ha det bra Solig det planerar jag att göra!

    Nja alltså min klinik i Prag (Gennet) är ju ganska enkel och har nog 'inte råd' att neka folk att börja, utan de tar in mer personal i så fall skulle jag tro. jag väntar fortfarande på svar från dem om ändring i mitt stimuleringsschema. och vi kommer att vara i sverige hela sommaren så jag måste göra mitt ultraljud på dag 22-25 i cykeln innan jag sätter igång, i Sverige.. inte det enklaste att få en tid då jag varken är skriven i sverige etc, så tja lite småstressad över det är jag väl ändå, men ska ringa o jaga ultraljudskliniker nu....
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-06-14 20:07:47 följande:

    Det var inte något nytt på mötet idag utan de räknar med mitten av september för att sätta igång med nästa omgång, ge eller ta en vecka beroende på när mensen kommer såklart. De var fullbokade i augusti, men jag kan såklart ringa in och rapportera mens, men troligtvis bli nekad. Inte vad jag hade hoppats på såklart, men det finns ett garanterat startdatum iallafall :)  Bättre än att famla i mörkret. Känner mig så oerhört stressad på något sätt, man vill inte fylla år, få ett nytt år och allt sådant.. utan att vara gravid. En av mina vänner/närmsta kollega som jag jobbar närmast med är gravid i vecka 6 och allt jag känner är stress över att jag också ska hinna haha. När hon och hennes man började "försöka" för någon månad sen så skämtade man att man skulle ta FL ihop, men nu hamnar man återigen på efterkälken istället. inget race visserligen, men frustrerande som bara den.


    Ah, låter meckigt att hitta någon som ska göra VUL i Sverige om du inte är skriven här, men borde ändå fungera hyfsat hos de privata? När är det planerat att du ska börja med sprutorna? Hoppas du får tag i en klinik som vet vad de håller på med och har öppet {#emotions_dlg.flower}


    hej! ok, jag förstår din stress (även om en månad hit eller dit aldrig spelar någon roll egentligen, men just det här att 'alla andra' blir gravida och man vill liksom gärna vara gravid samtidigt....Obestämd men det går ju uppenbarligen inte att styra så bättre att inte fokusera så mkt på det. Ni kommer få ert barn det är jag säker påHjärta (och förmodligen flera om ni vill det!) och visst har ni en fin snöflinga också?

    jag hörde av mig till min klinik i Prag förra året i sep, och hade allt klart med nytt protokoll, hur jag skulle resa etc etc, men en vecka innan så blev det lock down i hela Tjeckien, med skyhöga smittotal och jag skulle behöva sitta i karantän i 2 veckor om jag åkte dit. så det blev uppenbarligen inget av det. nu blir det liksom ETT ÅR senare, så ja - stressen känner jag igen då många av mina vänner som har barn i samma ålder som min dotter nu är gravida (eller har fått!) tvåan. Sen har jag ju inte bara suttit o väntat utan gjort det som vart möjligt med nya tag här i Schweiz etc så man kan liksom inte göra så mkt mer..

    Vi får försöka att vara tacksamma och glada för det vi har så länge, njuta av det fina vädret och att ta ett glas vin (även om jag vet att man gärna skiter i vinet för att få barn såklart!) och så är det vår tur att bli gravida i höst (eller så kallar vi det sensommaren haha!) Solig
    (jag hittade en klinik som kan göra ett ultraljud så förhoppningsvis kan jag tajma in allt i slutet av semestern i Sverige också, men mycket kan ju hända på vägen, beror ju på om mensen kommer när den ska också, som det ser ut nu blir det mens runt 13 aug och vi åker från sverige den 14 !)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021