• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-07-20 07:58:46 följande:
    Annna84 skrev 2021-07-19 21:12:59 följande:

    <3 <3


    Ni är så gulliga...det känns fint att ha er här. Ska verkligen försöka att tänka på annat. Inalina och Dibella, vi ses här igen i höst. Anna84 stort lycka till! Kram på er!

    hejsan! Hur är det med dig? och har du haft en fin sommar trots allt? Några planer när nästa FET kan bli av?

    vi har haft en toppen-sommar men skönt att vara tillbaka hemma nu med sina egna grejer, garderober och sin egen vardag. har ju bott 5 veckor med en liten resväska på olika ställen i sverige;)


    Jag är igång nu igen (även om det inte känns så innan man börjat med sprutorna..) men fick en nedregleringsspruta förra veckan som tydligen ska sätta en i klimakteriet (vilket jag inte alls märkt någonting av...) har dock inte fått min mens så den verkar ju ha gjort något med systemet i alla fall. ska göra ett VUL på måndag för att se om jag kan börja med sprutorna då!

    Kram och nu kör vi så det ryker!

  • Inalina
    endotjej92 skrev 2021-08-16 13:46:26 följande:
    Hej tjejer! Har så mycket känslor just nu, vet inte hur jag ska tänka alls..
    Jag har testat mig sedan RD3 och aldrig i mitt liv ens sätt ett såhär svagt streck. Tror ni jag kan ha turen att vara gravid? Ser ni strecket? Kan de vara ett spökstreck?
    Detta var morgon urinen, väntade sedan i 4h och tog ett till och det såg likadant ut.
    hejsan!!! Åh vilken RD är du på? jag ser ett tydligt streck!!! Glad just nu ser du absolut ut att vara gravid, stort grattis! är det första IVF?
  • Inalina
    endotjej92 skrev 2021-08-16 14:05:45 följande:
    Åhhh tack! Hoppet växer blir helt känsloladdad!! Har inte känt någonting i kroppen så jag trodde allt var kört tills imorse när jag såg dedär svaga strecket
    Jag är idag på RD6 om jag räknat rätt gjorde återföringen 10/8.
    Min absolut första IVF och jag blev överstimulerad i juli då de plocka ut 18 (4 till frys) ägg så fick inte göra en ET då, så nu vart det en FET.
    Hoppas verkligen det håller jag och min man började försöka för exakt två år sen att bli gravida och det har tagit så mycket på mig psykiskt att det inte gått. Vilket jag tror e vanligt att de händer de flesta såklart :(
    Så häftigt det är med första plusset nånsin!! Hjärta (ja eller strecket då ;)) jag har också fått positivt på RD 6 när jag fått tillbaka en fryst blastocyst tidigare (som blev min dotter!) 

    jag vet hur tufft det är med hela processen (vi är nog alla smärtsamt medvetna om det här inne..) vi försökte i 4 år innan dottern blev till på 3:e återföringen! Nu ska jag köra igång med 3:e IVF:en för i år med syskonförsök där det inte gick så bra i feb och maj, men hoppas nu på att hösten blir min tur igen! Jag håller tummarna för att ditt lilla pyre håller sig kvar i 9 mån! Solig

     
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-08-16 15:27:51 följande:
    Hej! Fint att se dig här igen (även om jag såklart önskar att vi slapp vara här). Tiden efter missfallet var tuff. Vi har funderat fram och tillbaks hur vi ska göra (är berättigade att göra en missfallsutredning men avstår för nu) men landat i att göra ett fet så snart mensen kommer (tror jag hade ägglossning i helgen). Så det borde bli i mitten-slutet av september i så fall! Spännande med nedregleringen och att du snart kan vara igång med sprutorna igen! Ser fram emot att följa dig här framöver och hoppas på att vi blir gravid båda två i höst!
    Hej vännen, förstår att det var tufft för er, den mentala bergochdalbanan är inte att leka med i den här processen :( . Visst har ni 2 snöflingor i frysen? 

    jag har ju inte fått min blödning som tydligen ska komma efter man tagit Zoladex-sprutan som jag tog för en vecka sen, och jag får inte göra mitt första VUL innan blödningen är över, och min VUL är bokad till måndag så jag börjar bli nervös att allting ska skjutas på :(
    och jag sitter liksom fast lite då min man kommer åka bort på kurs i 2 veckor i mitten av sep så jag måste ha gjort återföring senast 12 sep så jag MÅSTE liksom börja med sprutorna senast mån, så nu går jag o nojar att något är fel för att blödningen inte kommer eller att vi måste skjuta på det etc etc etc... fasen alltså aldrig får man slappna av i den här processen...Obestämd

    ska du göra naturlig återföring eller stimulerad?
  • Inalina
    IVF2021 skrev 2021-08-16 20:03:45 följande:
    Ja, alltså äntligen fått något tillbaka. Hade inte i min vildaste fantasi trodde det skulle ta så lång tid från första sprutan till ett återförande. Men nu så! RD 3 idag och längtar tills test kan tas eller något symtom börjar visa sig.

    Verkar som du lyckats med att då den där sprutan i Sverige! Skönt. Hoppas nya protokollet gör susen och att covid inte ökar så det ställer till det för er.
    nej jag förstår det du har verkligen fått vänta länge! Förvånad måste kännas som flera evigheter ;) så mysigt med ruvartider, har du tänkt att vänta till testdag eller BIM eller ännu tidigare? 

    jo jag lyckades få den där sprutan i sverige förra veckan, inga större problem ändå, sköterskan som gav den hade gett den till många patienter innan (då efter cancerbehandling), men den var en HELT annan historia än de små fjuttiga sprutorna man tar under stimuleringenTungan ute denna var nog 5 ggr så tjock och man lägger liksom in ett inplantat precis innanför huden, men sköterskan var duktig så jag hade ingen anledning att oroa mig för det. dock märker jag inte av några speciella tecken på klimakteriet så kanske kommer det plötsligt bara eller så får inte alla några biverkningar Drömmer
  • Inalina
    Lilio skrev 2021-08-17 12:07:02 följande:

    Hej! :)

    Jag är ny i tråden och har precis påbörjat fertilitetsutredning. Jag skulle vilja höra om det är vanligt i Sverige (jag bor utomlands) att de rekommenderar alla att genomföra genetiskt anlagsbärartest innan första IVF? Oavsett om ni inte har några kända sjukdomar eller anledningar att tro att det behövs.

    Där jag bor är det rekommenderat, men det tar också 8 veckor...

    Tacksam för svar :)


    hej!
    i sverige har jag aldrig hört talas om någon som gjort ett sånt test om du inte bett om det och haft flera missfall eller att man har gjort något genetiskt test för att se risk för Downs Syndrom eller liknande, min väninna fick göra ett i Sverige när de först fått ett sent missfall och sedan fick reda på att deras bebis hade DS. Jag bor i Schweiz och har gjort IVF här och i Tjeckien och det är inget jag har fått rekommenderat. 
    nyfiken på vilket land du bor i?

    misstänker att du ändå får bestämma själv om du vill göra det eller inte?
    Lycka till!Glad
  • Inalina
    GlitterLina skrev 2021-08-17 21:25:50 följande:

    Nu är allra sista slutgiltiga sprutan tagen! Ovitrelle ägglossnings sprutan den skulle tas prick 20.30 eftersom äggplock är 08.30 på Tors

    Är så rädd att äggen släpper innan själva äggplocket :(

    Har ni oxå fått äggplocks tid 36 timmar efter Ovitrelle sprutan??


    hej! lycka till på ÄP imorgonHjärtanervositeten är alltid stor att äggen ska släppa, man tycker ju liksom att de borde ta in en 35 timmar efter sprutan för att vara på SÄKRA sidan, men jag tror att det är 37-38h egentligen, det är därför man skickas in 36h efter sprutan, har läst det nånstans!GladPå alla mina äggplock (4 st) har jag också fått ÄP 36h innan!) 
    Hur många ägg har de sett på VUL?
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-08-17 19:20:17 följande:

    Hej, är det någon här som gjort mens utredning i Aten? Jag har gjort det och mina nivåer av laktobaciller låg på 23 %, ska ligga på 90 %. Nu vill de behandla med en del mediciner/antibiotika. Jag orkar inte. Vad hände med att ?råka bli på smällen?


    Hej! Nej men jag har läst en del i Atentråden innan när vi försökte med IVF 2018. Då funderade jag också på att göra det där mensblodtestet, men jag gjorde aldrig det för IVFen funkade 3:e gången och det blev en dotter. ja du att råka bli på smällen är det nog få härinne som lyckats med Flört på ett sätt är det ju bra om de faktiskt hittar något som är hyfsat enkelt att behandla, visst får mannen också antibiotika då? det ska väl göra miljön så bra som möjligt för en bebis att frodas i misstänker jag, men det är svårt att veta vad anledningen till barnlösheten beror på. Jag antar att ni inte fått någon annan förklaring? KramHjärta
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-08-18 11:57:20 följande:
    Usch ja, vilken berg-och-dal-bana detta är! Tur att man inte alltid är på botten...då hade det varit tufft. Vi har ett embryo kvar i frysen (två från början). Sen är våra regionfinansierade försök slut! :-/ Blir nog stimulerad cykel även denna gång!

    Åh vad jobbigt. Kan du fortsätta spraya annars och göra behandlingen direkt när din man är klar med kursen? Förstår att det är sjukt pressande att ha denna deadline. Tänker på dig och håller tummarna stenhårt för blödning idag eller imorgon!
    Hej! Jag hade sån tur att jag fick blödningen igår eftermiddag!Drömmer Fick även alla andra möjliga symptom på sprutan jag tog förra veckan, med sjuk huvudvärk och idag har jag kräkts 2 ggr så känns ju som att det är starka grejer :/
    blev ändå lättad över blödningen och får väl acceptera att jag mår dåligt i största allmänhet kanske. tack för tankarna, de kanske hjälpte till på vägenSkrattande
    jag tycker stimulerad cykel var bra när jag gjorde det, de kan ju som sagt hålla koll på en och bestämma då när allt ska köras igång så det passar med scheman etc! Kram!
  • Inalina
    Lilio skrev 2021-08-18 17:59:36 följande:
    Hej, tack för ditt svar. Det var det jag misstänkte :) Jag bor i Tjeckien och de har rekommenderat det (för att kliniken rekommenderar alla det) men de har också sagt att det inte är tvunget.

    Känns som att om man inte gör testet så kommer något bli tokigt, och gör man testet visar det säkert ingenting haha. Dilemma
    Hej! Vad spännande, jag gör också min IVF i Tjeckien denna gången, på Gennet! Vilken klinik går du på? Jag fick min dotter genom Gennet i Prag när vi gjorde IVF där 2018, älskar verkligen den staden! (kan ju hjälpa lite att de hjälpte oss att få ett barn hehe).

    Eftersom jag inte bor där är ju inget subventionerat för oss så kanske rekommenderar de det där testet för de som är invånare i landet...  

    Nja jag förstår att 8 veckor är länge för att vänta på provsvar.. men har ni ingen anledning att tro att ni har någon genetisk sjukdom så kan ni ju avvakta och köra med IVF och se hur det går, tror det är rätt ovanligt att man har genetiska anledningar varför det inte blir bebis. 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021