• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Annna84 skrev 2021-08-24 18:12:17 följande:
    Skönt att du är igång! Fick du till det så att det fungerade med din mans jobbresa? Började du med sprutor nu efter nedregleringen? Det känns hoppfullt med Prag tycker jag :)

    Idag gick jag in i v17 och nu har jag berättat för familj och de flesta vännerna, har legat lågt och varit osocial hela sommaren för att slippa grejen med alkohol, Haha! Jag har mått bra hela tiden, har egentligen inte känt någonting alls. Vi gjorde nipt för att säkra upp och fick svar att det var normalt. Däremot ska vi hålla oss ifrån att ta reda på kön (lite frestande med tanke på att vi har svaret en knapptryckning bort) Det får bli en överraskning dagen den kommer efter allt kliniskt planerande de senaste åren ;) Nu hejar jag på er och alla andra som kämpar <3
    Hej!! Ja än så länge ser vi ut att klara min mans jobbresa, men läkaren i Prag har satt in i prelbokningen att jag förmodligen får återföring lördagen den 11 maj om allt går som det ska, och han måste ju åka söndag kväll den 12:e Drömmer eventuellt blir det ju en tidigare återföring ändå om jag inte har en massa fina embryon på dag 5. Håller med om att Prag känns hoppfullt, har alltid en viss nervositet innan första VUL där man kan se om blåsorna vuxit något, så det är på måndag förmiddag! Vet ju inte alls om det långa protokollet är bra för mig men måste ju testa :)

    Jag började med sprutorna i måndags, och det är ju en barnlek nuförtiden ;) Ser ut som att jag slipper ta Fyremadel/Cetrotide sprutor också, antar att den där nedregleringssprutan gör så att äggen inte släpper ändå...

    Men vad fantastiskt att du mått bra hela tiden!!!!!!Solig (det där är ju min nästa oro - att jag ska må ännu sämre än förra gången om jag skulle bli gravid och försöka jobba och ta hand om en tvååring) men men det 'problemet' får jag ta när det kommerFlört så härligt att ni berättat för nära o kära nu, snart kommer det kanske börja synas också!! så underbartHjärta det är ju jätteroligt att höra om dem det gått bra för i tråden, det ger oss andra massor med hopp! kram!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-08-25 06:37:25 följande:
    Åh vad skönt att det var okej att dra igång! :) Kommer du göra första vul på hemmaplan och sen åka till Tjeckien bara för äggplock? Stannar du där då tills återföringen är gjord eller vad är planen? Håller tummarna!

    Håller med om vaccinet. Jag är fullvaccinerad nu! Så skönt att slippa oroa sig för den biten.
    Dibella skrev 2021-08-24 14:43:35 följande:

    Va skönt att det var okej  nu är det bara o köra! Förstår att det är en del att ha koll på och stå i, får hoppas det sammanfaller bra med jobbet så du smidigt kan smita undan. Förhoppningsvis flyter det på smidigt, även flygen! 

    Ja jag tror också det kommer kvitta en vecka hit eller dit sen, får förhoppningsvis komma igång ändå, ska bli skönt att få komma igång efter sån lång paus. Alla i ens närhet är gravida just nu, så är svårt att sitta lugnt i sin barnlöshet känns det som.

     

     


    Typiskt att du fick nej nu! Men jag tror det löser sig till nästa. Det är ju jättevanligt att mensen diffar lite. Så har det ju varit för mig som inte har helt regelbunden mens vi varje stimulering. Förstår precis din känsla!
    Hehe ja det var en lättnad! Jag kör första VUL på måndag, på dag 8, efter det så säger läkaren när nästa VUL blir som de egentligen vill att jag gör i Prag men jag försöker övertala dem att jag ska göra det i Schweiz. (annars blir det så många nätter borta).
    Jag tror det kommer att gå och att jag får som jag vill ännu en gång.. så jag bara åker dit för plocket ja.

    min tanke är att jag åker hem samma dag som äggplocket (inte jättebra egentligen kanske då man vart nersövd, )men att åka dit snabbt igen när jag vet hur befruktningen har gått och ev återföring. Vi frös in min mans simmare 2018 när vi gjorde IVF där så den grejen är redan avklarad i alla fall vilket är skönt, och just därför åker jag själv denna gången. 

    Hur är det nu, väntar du på nästa ÄL? När är den?
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-08-26 21:46:29 följande:
    Åh spännande! Hoppas att de går med på att du gör även det andra ultraljudet i Schweiz. Förstår att det skulle underlätta saker och ting! Smidigt att din man inte behöver åka dit denna gång. Innebär det att de gör icsi?

    Jag väntar på mens nu. Sen ägglossning och återföring. Mensen borde komma vilken dag som helst nu. Har också lite tidspress så börjar med Provera i veckan om den inte kommer i helgen....
    hej! ja de verkar gå med på att andra VUL också körs här i Schweiz, så skönt! japp de kör alltid ICSI på kliniken i Prag om man inte ber om att få göra 50/50 eller av någon annan anledning vill kör simtävlingen istället ;)

    åh visst är det sjukt vad man kan längta efter mensen helt plötsligt! när man bara vill sätta igång! ja eller helst längtar man ju efter att den aldrig ska komma igen (på 9 mån) men då det aldrig hänt naturligt hade man nästan hoppats att hjärnan skulle stänga av den delen och förstå att 'nä, du kan faktiskt inte bli gravid naturligt - så du kan lika gärna njuta av att aldrig behöva använda preventivmedel igen' Drömmer men så funkar det ju inte...

    Vi bokade i alla fall en resa till solen i mitten av okt igår! kände liksom att jag vill se det riktiga havet äntligen (inte östersjön...) och gud vilken energi jag fick efter det! så var vaken halva natten haha, älskar att ha resor att se fram emot och att bara få komma till semesterkänsla!! (kul att man bokar det 2 veckor efter att man precis haft 5 veckors semester haha!)
    Hejar på din mens härifrån nu (eller helst inte men du fattar!) 
    Kram!Hjärta
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-08-26 18:23:57 följande:
    Har du med återföring nästa vecka? Kul! Jag har inbokad återföring FET på måndag. Så himla nervös för att det ens ska bli någon, dvs upptiningen som du nämnde. Gud, det är många gånger som jag undrar hur man orkar med allt som man gör..psykiskt påfrestande.
    hej vännen, vad spännande med återföring på måndag!!
    det är VÄLDIGT ovanligt att embryona inte klarar upptining (då de endast fryser de med god kvalitet) men visst har ni flera i frysen? Minns inte men hade för mig att du fick ett ganska bra resultat vid senaste ÄP?

    och ja det psykiska spelet i den här processen gör en smått galen, men oj vad det är värt det i slutändan..
    Kram det kommer gå fint!!{#emotions_dlg.flower} 
  • Inalina
    Michan9 skrev 2021-08-25 15:39:05 följande:

    Hej!
    Jag och min sambo genomgår just nu också IVF-behandling. Har maniskt följt alla IVF-trådar här känns det som :) Så nu tänkte jag att jag kunde dela med mig av min IVF-resa.
    Anledningen till IVF är få och slöa spermier. Vi har nu genomgått vår första behandling med det korta protokollet och min sambo har gjort TESA/PESA där vi tack och lov hittade rörliga spermier.
    Vid äggplock fick vi ut 19 ägg varav 12 var mogna och injicerades med spermier, (ICSI). Av dessa fick vi 8 normalt befruktade embryo, och tre dagar senare återfördes ett embryo med 8 celler. Resterande embryo fick odlas vidare, där ett embryo (blastocyst) kunde frysas ner. 

    Tyvärr ledde den färska återföringen inte till någon graviditet. 
    Så nästa steg blev FET där vi höll tummar och tår att vår enda blastocyst i frysen skulle överleva uppting, vilket den gjorde!
    Insättning skedde förra veckan och jag är nu på ruvardag 7. 
    Natten till ruvardag 6 fick jag ganska jobbig "mensvärk" och var bombsäker att det inte fungerat denna gången heller. Jag bestämde mig för att ta ett gravtest och det visade positivt(!), helt chockad. Har även testat idag (ruvardag 7) och det visar fortfarande positivt. Alla signaler på mens har försvunnit, och känner endast en ovanlig spänning och lätt molvärk i livmodern. BIM är imorgon.
    Nu ska jag invänta min officiella testdag som är om 5 dagar och hålla tummarna att ingen mens dyker upp och att det visar positivt då med :)


    hejsan! så roligt med fler i tråden! (även om du kanske inte blir så långvarig då du är GRAVID redan!!!FörvånadSolig!) STORT grattis!

    det är häftigt när man efter allt kämpande äntligen får ett plus, något mer overkligt finns ju knappt! mensvärken får du nog vänja dig vid, den hade jag ganska länge till o från när jag väntade min dotter 2018. Håller alla tummar att allt går fint nu och att det blir bebisgos i maj nästa år! {#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-08-27 20:02:30 följande:
    Tack! Ja, jag hoppas ju verkligen. Jag kommer ihåg när vi skulle på vårt första ( och enda) vul vid graviditet. Min pojkvän trodde nog att allt skulle vara okej, jag försökte förbereda honom på att det kan hända att hjärtat inte slår etc. Och det gjorde det inte. Jag hoppas på det bästa nu men i min ålder ( 41 ) är det svårt, och det ska mycket till för att allt ska fungera. Jag hoppas, hoppas men samtidigt måste jag ha med mig-kommer embryot klara upptining/klara ej/fäster/fäster ej/ bibehållen graviditet. Givetvis är jag förväntansfull och glad. Försöker hålla mig till det.
    Ja det är så otroligt orättvist att ni ska både behöva kämpa med IVF och sen dessutom får man MF eller MA. nu är det verkligen eran tur för bebis, även om allt känns som ett lotteri och inte någon rättvis kö direkt.. förstår att man inte vill ha för höga förhoppningar men ni försöker ju i alla fall med allt ni kan bidra med så får vi hoppas att lilla snöflingan fastnar och växer! Kram{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-08-28 08:03:24 följande:
    Åh förstår! Vi kör ju också icsi även om det egentligen inte finns någon anledning till det men fått så få befruktade utan det. Verkar som mensen kommer nu. :) Ska meddela kliniken det! Hehe, precis. Hoppet är det sista som överger än. Man undrar ju vad felet är ändå!

    Låter underbart med resa till solen i oktober. :) Perfekt inför hösten/vintern. Förhoppningsvis är du ju gravid då! Men är det inte alltid så att man börjar planera nästa semester så snart den förra är slut, haha.
    Låter bra att mensen kom, och synd man aldrig blir klokare på hur ens kropp fungerar!
    då får du börja räkna ner nu! 

    jag har nog haft ALLA teorier om varför det inte blir några barn naturligt hos oss men alla verkar liksom falla med varje behandling vi gör. jag lyckades ju få några st befruktade med 'vanlig' IVF i våras när jag trodde att mina ägg o makens simmare helt enkelt inte tyckte om varann, och sen att mitt immunförsvar varit boven - men senaste året har jag vart sjuk rätt mkt. En annan teori att båda mina äggledare är blockerade, men enligt en operation 2018 var det genomgång fint i åtminstone ena, vilket ska räcka. så just nu är jag väl inne på att kroppen släpper omogna ägg vid ÄL som därför inte befruktas (med tanke på hur dålig befrukting jag haft på senaste IVF) så nu är det nog äggkvaliten ändå.. men det återstår ju att se efter nästa ÄP som blir nästa vecka nångång.

    vad är din teori med dig och din partner? vet ju att du också äter en del tillskott så äggkvaliten där med kanske?
    Kram!
  • Inalina

    Hej alla! kom hem från första VUL nu på dag 8 och jag hade 11 äggblåsor i hyfsat lika stl.

    Tar ju väldigt hög dos Gonal F (350ie) men verkar ju omöjligt att bli överstimulerad ändå så det är ju bra.
    Är ganska nöjd över resultatet, måtte det nu bli en bebis av en av dessaBaby!!! Lycka till ni andra mitt i processen, har förstått att det är en del återföringar och ÄP denna veckan så nu händer det grejer! Jag har skickat in resultatet till min klinik så jag hoppas jag får ett prel. datum för äggplock nu så jag kan boka min resa till Prag! Kram på er alla kämparHjärta

  • Inalina
    Dibella skrev 2021-08-30 13:07:20 följande:

    Åh, låter som bra resultat! Blir det ICSI och embryoglue på dessa förhoppningsvis fina ägg? Hjärta


    ja precis, det blir det! (bra du påminde mig, måste ju säga till kliniken om embryoglue..) och även något som heter Embryoscope så de kan se hela tiden hur embryona utvecklas utan att ta dem utanför labbet.. Min läkare skulle nog skriva ut Prednison också (kortison) då jag fick det förra gången när det gick vägen, skadar inte heller så värst mkt har jag förstått! Sen får man ganska starka doser med Progesteron från min klinik men det shoppar jag på mig när jag är i Prag..
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-08-29 17:55:33 följande:
    Tack. Vad snällt av dig. Är så nervös. Hur ska man kunna fokusera på jobbet på förmiddagen?
    hejsan!! hur gick det idag???Glad
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021