• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-05-07 08:36:31 följande:

    Usch vad tråkigt Hjärta Låter sunt att sörja ihop och bara låta sig själv få känna allt som kommer med ett minus.


    Det är fortsatt minus här för oss med. Vi får hoppas på tredje gången gillt helt enkelt. Har ni hunnit tänka så långt än eller tar ni det dag för dag?


    Jag pratade med landstinget igår, förra gången sa de 8 månaders kötid från inkommen remiss, igår sa det 5-6 månader, så känns inte lika tufft längre. Förhoppningsvis kanske man blir kallad efter semesterstängningen, då har det gått 6 månader från remiss för mig.


    Ja precis, viktigt att låta känslorna som vill få kommaHjärta. så trist att ni inte heller verkar få ett plus denna gången, det är ju lite av ett lotteri som sagt. Nja alltså jag funderar lite på vad som skulle kunna göras annorlunda i mitt fall. Det enda jag inte testat hittills är ju långa protokollet, (är ju egentligen bara 2 veckor längre) men man måste ju liksom tro på att det skulle kunna bli bättre och då vill man ju gärna att någon rekommenderar det också och min klinik har ju sagt att vi kan testa men känns inte övertygande. 

    Skulle jag åka till Prag igen så får jag ju också berätta för dem om mina misslyckade försök här i Schweiz, kanske har de då någon annan plan, jag vet inte. Uppenbarligen har vi fått väldigt få befruktade ägg under våren (har ändå fått ut 12-13 ägg) och om det beror på omogna äggblåsor så tycker jag ju att kliniken gjort ÄP för tidigt.. sen är det så otroligt mkt pengar vi pratar om här också.. jag vet helt enkelt inte vad planen är, men känner mig själv rätt så har jag nog en om några timmar Flört

    hade ni inte en blastis i frysen? vill du vänta med den? KramHjärta
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-05-07 09:12:53 följande:
    Fy vad tråkigt att höra! Du förtjänar ju också att få ditt plus nu och då börja baka ett syskon till din dotter <3

    Ta lite tid för att ladda om batterierna. Dessa försök tar så mycket på, både emotionellt och fysiskt. Och för er del också finansiellt då det är mycket pengar att lägga per försök.

    Om ni landar i fler försök så är det kanske klokt att testa en annan klinik. Er klinik i Prag eller kanske Olgakliniken i S:t Petersburg? De ska vara bra på kvinnor som är lite äldre och har lägre odds att uppnå graviditet.

    Ta hand om varandra, sörj och försök hitta saker som ni kan göra för att må bra trots att det känns svårt just nu <3
    Tack vännen, det var fint sagt. Ja jag är inne på att testa en annan klinik, men då blir det nog Gennet i Prag då jag gillade dem, de känner mig, och är väldigt proffsiga och det har lyckats förr.
    Har också hört gott om kliniken i St Petersburg och även i Riga så det var bra tips annars,

    Funderar på vad jag själv kan göra för att försöka förbättra min äggkvalitet, och tänkte be min läkare här skriva ut DHEA tabletter och Q10 i alla fall så får jag se om det kan förbättra om jag äter under en längre tid. 

    Jag håller tummarna och är väldigt nyfiken på ditt test i morgon!!Glad
  • Inalina
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-07 09:30:29 följande:

    Grattis till er som plussat! 

    Inalina och Dibella ledsen för era minus :(   <3

    Här kom mensen igår så smått och idag blöder jag rejält och tempen dök så för min del är det också kört denna gången. 

    Ringde Sahlgrenska igår och ville höra vad nästa steg är och om man kan få prata med en läkare om vilka möjligheter som finns. Men se nej det går visst inte för sig. Att få telefontid med läkaren kan ta 1-2månader och eftersom vi har två kvar i frysen så gör man dem först en i taget på precis samma sätt som nu och utan progesteron eller annan behandling. 
    Så sjukt oflexibelt och opersonligt! 
    Jag fyller 40 i november och efter det får man inte göra fler behandlingar bara insättningar, och ska jag ens ha en chans att hinna tre behandlingar så behöver man köra en omgång sprutor till innan sommaren. ''Men så brukar man inte göra'' 
    Sen ska det ju ha semesterstängt 4 veckor också och när jag räknar efter så är sannolikheten väldigt stor att jag kommer ha två av mina ägglossningar under dessa semesterveckor..... så sjukt typiskt!!! 

    Ska försöka tjata mig till Lutinus denna gången iaf. Va så sjukt kåt i mitten på lutealfasen och svajjig temp och det ska vara ett typiskt tecken på högt östrogen och lågt progesteron så tänker att min kropp trots allt behöver hjälp. 

    Enda fördelen just nu är att pms-en släppt och livet känns ljusare i allmänhet. Så nu börjar jag ladda för nästa FET. 

    Kanske inte det gladaste meddelandet här heller en fredag. Men nu har jag skrivit av mig och ondgjort mig lite över den kassa sjukvården. 

    Håller tummarna att ni andra får plus nu. 

    <3


    Hej, så tråkigt att du inte fick plus denna gången =( förstår att besvikelsen är stor. 

    Jag förstår att du känner att kliniken är oflexibel, dock har jag hört att folk fått fortsätta med sina försök när man är inne i IVF svängen redan så det skulle jag inte räkna som helt kört även månaderna efter att du har fyllt 40 om du gör ett frysförsök först. (eller har kliniken sagt att det absolut inte går?) Dessutom är gränsen vid 40 i Sverige oerhört låg så jag skulle bli förvånad om den inte höjs snart).

    Det är ju dock logiskt att man använder sina frysta ägg när man fått fina blastocyster istället för att behöva gå igenom behandling, äp etc igen när det redan finns en ganska stor chans till graviditet som det ser ut nu med 2 fina i frysen. 

    Skönt att du känner dig positiv trots allt och kan blicka framåt, sa de när nästa FET kan bli? Min dotter blev till på FET så jag tror på snöflingorna!!
  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-05-07 09:35:55 följande:
    Kram till dig Hjärta du sprider sån positiv energi här och peppar alla, tråkigt att det inte gick. Det skulle vara så mycket enklare om man kunde veta varför blev inte plus. 

    Det är ok att ta en dag för att vara ledsen, gråta och vara förbannad på allt och alla men sen börja tänka positivt och fundera på nästa steg. Kanske Prag ändå, när ni redan har positiva erfarenheter. 
    Tack snälla du, ja om alla kunde få svar på varför det inte blev något så slapp man googla tills fingrarna blev avdomnade Flört 

    Har du redan börjat planera för FET för lilla snöflingan?
  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-05-07 10:37:58 följande:
    Ja, jag var där imorse och har redan ägglossning på gång. Nu vill dem följa det och se när det blir återföring. 
    Jag är inte så påläst. Gjorde FET bara en gång, och då hade jag Ovitrelle för att få tajma in ägglossning. Nu kanske sker naturligt...ingen aning. Men ska tillbaka på måndag nästa vecka :) 

    Vi planerade att resa bort nästa vecka, men nu kanske kommer inte att gå. Det är svårt att hitta på en anledning, vi har inte berättat för någon. Man kan väl alltid säga att det är Corona Skrattande
    åh så spännande, skönt att vara igång igenGlad nej det finns ju alla möjliga olika protokoll att gå efter och ingen vet vilket som blir bäst. 

    Skulle ni resa utomlands? oj vad jag själv längtar tills när man kan ta en långhelg nånstans eller åka en vecka till havet.. ujujuj känns ändå som att det närmar sig nu!

    Vi har heller inte berättat för någon, och som du säger, med ändrade planer går det ALLTID skylle på Corona..
  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-05-07 10:54:30 följande:
    Vi ska bara resa inom Sverige. Även om det går, jag måste ha med mig mina Ovitrelle sprutor i kylen. Hur ska det gå med alla andra människor i samma hus?? Förvånad

    Jag är också sååå sugen på solsemester. Har sänkt alla mina krav, behöver bara strand och sol (och gravidmagen Oskyldig ) Solig
    ah ok jag förstår, jag läste detta om Ovitrelle, vilket betyder att så länge du bara har den i rumstemp när du får hem den och inte tar in och ut ur kylen verkar det lugnt. Du tar väl bara en Ovitrelle? Gonal F funkar på samma sätt sa min klinik, man kan ha dem i 25 dagar i rumstemp.

    Store in a refrigerator (2°C - 8°C). Store in the original package. Ovitrelle 250 micrograms solution for injection may be stored at room temperature (at or below +25°C) for up to 30 days without being refrigerated again during this period, and must be discarded if not used during these 30 days.

  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-05-07 11:38:41 följande:
    Vännen!! <3 Jag känner så mycket med dig! Det är så fruktansvärt tufft och orättvist att behöva gå igenom misslyckanden. Räcker det inte med att ha fått gå igenom hela IVF-processen kan man ju tycka. Jag förstår att du känner dig ledsen och förlamad efter att det inte gick den här gången. Jag tror (talar av egen erfarenhet) att du kommer att ladda om igen inom ett antal dagar och se framåt. Förtvivlan och sen nytt hopp om nästa försök. Det som är positivt är att det faktiskt har fungerat för er en gång, och det borde innebära att det ska fungera igen <3 Känns Prag som nästa steg för er?

    Jag har mått bra sedan jag fick beskedet om blastocysterna, men känner redan nu att oron börjar komma inför ruvarperipden om ca 2veckor och tankar snurrar om det någonsin kommer att lyckas. Hoppas verkligen att vi alla ska få uppleva ett plus, en graviditet och ett barn <3 Massor av kramar till dig!
    Tack snälla! ja ingen förstår ju så väl som ni i den här trådenHjärta det känns redan bättre ändå, man bryter ju ihop o kommer igen liksom. Jo Prag känns ju mest troligt, men man har ju ett tvivel där också, varför skulle det funka där men inte här liksom? om vi kör samma protokoll (som de föreslog)? Är de mkt bättre på att göra ICSI, är deras labb bättre, är de bättre på ÄP? svårt att veta Obestämd... 

    även om du känner lite oro så måste du ju ha en del förväntan och hopp blandat i känslokompotten också, och lite jävlar anamma misstänker jag - att nu SKA det gå!!!Solig jag hoppas du får uppleva plusset och allt därtill denna gången! så har ni 2 syskonförsök i frysen senGlad!!kram o ha en fin helg!
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-05-08 08:09:17 följande:

    Kan knappt fatta att jag skriver detta, men jag är gravid!!!! Helt sjukt!!! Jag väntade på att testet skulle vara lika blankt som alla andra gånger och istället kom strecket direkt!! Jag bara skrek rakt ut till min man! Tror vi båda blev väldigt chockade. Jag har ju noll symptom och var helt övertygad om att det inte blev något denna gången heller, men tji där fick jag!! Och det är helt fantastiskt att bli motbevisad Tack för allt fint stöd i tråden! Kommer fortsätta följa er <3


    Åh så härligt!! Vad glad jag blir för din skull!!<3 jag visste att det skulle ta sig denna gången, kände på mig ett plus för dig!!! Njut nu i helgen och tillåt dig att vara lycklig =) Kram!
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-05-08 11:25:21 följande:

    Grattis Jenzia!!! Superkul! Jag delar din lycka, för idag på testdagen testade vi positivt- GRAVID 2-3 v!!!!!! Tog först en sticka som visade ett svagt streck bredvid så vi var först osäkra. Som tur är hade vi köpt ett digitalt. Så vi testade igen som då visade klart och tydligt att jag är gravid. Helt ofattbart! Chockad! Ah, vilken pina hela processen med IVF är. Till alla ruvare därute, kämpa! För er som känner att mensen är på väg. Håll ut. Jag hade inga symptom på graviditet förutom mensvärk, som visade sig vara växtvärk. Kram


    Stort grattis!!! <3
  • Inalina
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-09 22:53:41 följande:

    Hej alla fina! 

    Tack för ert stöd och fina ord. <3 
    Jag behövde lite distans från tankarna på ivf en stund och nu känns det mycket bättre igen.  :) 

    Nu blir det nya tag med återföring nr 2 denna cykeln. Sen ska jag hetsa SU att försöka tänka utanför boxen lite :p 

    Grattis igen Jenzia och Frida till era plus. Hoppas verkligen det går fint för er nu. 
    Lider tillsammans med er andra som också fick minus denna gången. <3 
    Inalina, ska du försöka i Prag igen nu?  

    Nån som har tips på att få upp kvaliteten på gulkroppen och progesteronet i kroppen?  Verkar vara där jag behöver hitta nåt sätt att förbättra. 
    Tacksam för tips. 


    Hejsan! Ja skönt att ta en liten timeout ibland (även om de inte blir så långa hehe) men skönt att det känns bra för dig. håller alla tummar att det ska gå bra för dig som det faktiskt gjort för många andra nu!!Hjärta

    Jag har funderat lite i helgen och kommer boosta med olika vitaminer och tillskott för att göra vad som går för att förbättra äggkvaliteten. Kommer försöka naturligt (HAHA men vem vet) nu under sommaren, och även äta kortisontabletter i fall det är där mitt problem ligger för att befruktningen ska funka. funderar på att spola äggledarna en gång till (gjorde detta för 3-4 år sen och det var fruktansvärt (!!) men kanske skulle det kunna vara värt det så att man ser att de inte är blockerade..) Kanske är jag lite naiv att tänka att det skulle kunna gå naturligt men jag kände att jag behöver prova några månader i alla fall och sen förmodligen ge mig av till Prag i höst om jag inte får något resultat.Tungan ute
    Jag kommer helt enkelt göra som i mina IVF-cykler, men utan IVF ;) så kommer tillsätta progesteron efter ÄL, ta blodförtunnande och kortison i mina egna cykler istället. (och ha MASSOR med sex vilket jag känner helt har hamnat på efterkälken här hemma!!!Förvånad Stor kram! 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021