Inlägg från: Anonym (Lillskrutten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lillskrutten)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-01-18 11:11:46 följande:

    Ååå!! <3<3<3 Stort GRATTIS!! Gu va underbart =D! När blir bf då? I september nån gång?


    Tack! :D Verkligen alldeles underbart! Ja precis, kanske typ 23/9 enligt beräkningarna men man vet ju aldrig haha
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-01-18 12:25:05 följande:

    [quote=80898090][quote-nick]Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-01-18 10:19:24 följande:[/quote-nick]


    Hur långt blir det mellan barnen? :)[/quote]

    Tack så mycket! :D Ca 14,5-15 månader, läskigt men så spännande!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-19 08:57:16 följande:

    Jo jag vet det kan ta tid och ibland räknar jag med att vi inte kommer kunna få barn alls bara för att på något sätt inte bli för hoppfull inför varje försök.

    Sen självklart pratas det inte tillräckligt om hur många som faktiskt måste kämpa på det här sättet innan en graviditet ens är möjlig för dom.

    Just idag så vart mensen bara droppen som fick bägaren att rinna över. Då jag redan har det ganska tufft mentalt med ett jobb som jag inte trivs med, som hela tiden strular och arbetstider som egentligen blir helt fel för mig personligen. Så inte nog med att det är tufft att försöka få barn, så måste jag försöka komma på hur jag vill göra med jobbet. Fortsätta jobba då jag ändå har ett jobb? Söka nytt? Börja studera? Osv. Känns som att inget val är rätt av olika anledningar just när man försöker skaffa barn mitt i allt. Jag har för mig att några av er pratade om byte av jobb tidigare innan ni plussade. Hur tänkte och valde ni?


    Ååååh nej vad ledsen jag blir för din skull!! Kan förstå att fjärde försöket var en milstolpe, 3 försök då har det gått snabbt, sen på fjärde kan man tycka att det ?bör? gå. Men kom ihåg, snittet är 7, inte ovanligt med ett år. Förstår att det känns som en evighet särskilt då många andra här plussar, en del som redan har barn dessutom. Men din tur kommer, ni får bara kämpa lite extra, men sen har ni er bebis och det är så värt det. Ni vill verkligen ha barn och då kommer ni få det. Fruktansvärt tufft att kämpa, särskilt om det blir flera år (vilket är ovanligt) men det kommer, ge inte upp.

    Usch kan tänka mig in i det med jobbet också. Trivdes inte alls på mitt jobb så tankarna börjar såklart gå, ska man byta eller kommer jag bli gravid snart och då är det värt att härda ut? Vad säger din partner om allt med jobbet? Se till att du har koll på vad som händer med föräldrapenning om du skulle byta jobb eller börja plugga. Måste kännas så tungt för dig idag, sörj och var ledsen. Snart får ni ett nytt försök och när ni minst anar kommer plusset.

    *kramar och kärlek*
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-19 21:49:01 följande:

    Förväntade mig mensen idag då jag hade ÄL den 5e.

    Vaknade typ fem gånger inatt och trodde att nu så kommer den.

    Den har fortfarande inte kommit.

    Hade i en tampong under dagen för jag hade osäker tillgång till toalett under dagen och ville inte bli överraskad och såg endast minimalt med brun-vit flytning.

    Känns iof som den är på gång när som helst. Men vågar jag hoppas? Kan inte låta bli att hoppas lite lite.


    Oj oj men vad spännande!! Låter vääääldigt liknande som jag hade, gick runt med tampong i flera dagar för jag var så säker på att mensen skulle komma, pga rosa och bruna flytningar. Men jag var gravid och det kanske du också är! Skrattande Så jobbigt för man vill verkligen inte hoppas för rädslan över hur besviken man kommer bli men samtidigt går det inte att låta bli. Jättespännande och jag hoppas verkligen att du är gravid nu, underbart vore det!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (4a) skrev 2021-01-19 10:30:52 följande:
    Åh stort Grattis till ditt fina plus <3 så tydligt och fint! Och så kul du får tätt mellan dina barn. Hade jag gjort om något hade jag skaffat mina barn tätare, men jag var lite rädd eftersom jag var snittad och ville låta det läka. De kommer älska det som äldre :) Grattis igen :)
    Tack så mycket! Skrattande Har läst någonstans att för kroppens skull är 3-5 år mellan barnen optimalt så du gjorde helt rätt i att vänta så din kropp fick återhämta sig i lugn och ro. Jag mådde väldigt bra redan några dagar efter min förlossning och förutom bristningar på magen känner jag knappt av att jag fött barn. Det kommer bli alldeles underbart, lite nervös över hur bråkigt det kommer bli men det blir kul, undrar vem som växer där inne, så spännande Drömmer
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-19 10:31:19 följande:
    Jag försöker tänka just på att snittet är 7 månader och att varje bommat försök tar oss närmare det försöket vi kommer lyckas. Men ibland hjälper inte ens dom tankarna.

    Det har ju varit så jag också tänkt att jag hoppas på att bli gravid och då kan jag stå ut ett tag till, men desto längre tid det tar att bli gravid desto längre behöver jag stå ut. Min man tycker att jag ska försöka hitta något annat då han självklart vill att jag ska må bra. Vi får se hur allt urartar sig helt enkelt.

    Tack för att ni finns <3
    Det har du helt rätt i! Tänk för varje gång mensen kommer är ni en månad närmare ert barn. Bra, starka tankar, som jag helt och fullt förstår att de inte räcker alla dagar, särskilt inte då mensen precis kommit IGEN! Så ledsen för din skull... Ta stöd i din man
    Blä känner igen det där! Visserligen gick det snabbt för oss förra gången men redan efter första misslyckade försöket fick jag panik över jobbet eftersom jag redan stått ut längre än jag velat men vi var inte redo för barn tidigare och därför väntade vi men vi har superbra föräldralön så det var värt det i slutändan! Att må så dåligt som du gör när du ska till jobbet är verkligen inte bra, håller med att om ekonomin håller borde du byta. Din sambo stöttar dig diskutera alla alternativ med honom. Det kanske är det bästa att sluta ändå, eller åtminstone sätta upp nån deadline att om du inte skulle vara gravid en viss månad så säger du upp dig och söker annat då. Det löser sig oavsett. Har du A-kassa i värsta fall? Har ni inget avtal som säger att ni måste få schema ett visst antal veckor i förväg? Det borde du kolla upp med HR för så ska det vara och såvida du inte blir beordrad in (typ sjukvården?) så har du rätt att tacka nej till ev. inhopp och byten. Vilken trist chef du verkar ha! Bara det känns som en vettig anledning att säga upp sig.

    Nya tag snart Hjärta
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-20 05:17:30 följande:
    Vi pratade om det en del igår och kom väl fram till att jag ska söka nytt och hoppas på att jag hittar nytt väldigt snart. Sen i värsta fall så har jag ju A-kassa så jag behöver ju inte stå helt utan om det är så jag inte hittar något och väljer säga upp mig innan det.

    Jo dom flesta arbeten har ju så att man måste få veta schemat ca 1 månad innan. Nu är jag en väldigt förstående och allt för snäll person som bara ställer in mig på att jag inte kan kräva så mycket av jobbet, vilket är lite galet jag vet. Varför schemat inte kommer upp i tid är just för det är så struligt med personal. Jobbar som personlig assistent så man får räkna med att man måste hoppa in på kort varsel veckans alla dagar och tider på dygnet. Men det går ju att höra sig för hur vida det är ok eller inte inom mitt yrke att inte få schemat så långt innan.
    Bra där, ni har verkligen tänkt på allt. Jag är precis likadan, vet mina rättigheter men vill inte vara till problem för någon. Hoppas du hinner bli gravid innan!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-22 13:19:16 följande:

    Tack. :)

    Känns lite konstigt att denna cykel undvika ett plus.

    Eftersom jag fyllt på vaccination mot röda hund så måste man vänta en månad.

    Men en månad går väl fort och sen är det dags.

    Hoppas också det tar sig på första försöket.


    Förstår att det måste kännas jättekonstigt att pausa. Men kanske lite skönt också att inte få försöka utan bli tvingade till en paus från all stress och press. Njut nu och sen hoppas vi att det går snabbt när allt sätter igång!
  • Anonym (Lillskrutten)

    Måste fråga om någon här vet. Om man skulle få ett ma, visar det fortfarande plus på test? Jag känner fortfarande inga direkta symptom fast jag gjorde det redan i den här veckan förra graviditeten. Då var det ont i magen och ömma bröst, nu kanske lite trötthet och yr men vem vet om det beror på halvt sömnlösa nätter eller graviditet...

    Om symptomen uteblir kan det betyda att man råkat ut för ett ma eller kommer symptomen ?som dom ska? om kroppen missar att fullborda ett missfall? Lite otydligt kanske men hoppas ni förstår vad jag menar.

  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Skye) skrev 2021-01-23 18:09:37 följande:
    Vad jag har hört kan symtom gå upp och ner. Jag har ju ett barn redan och har varit gravid en gång innan (plus de här 2 veckorna eller vad det blev när jag fick ett väldigt tidigt missfall nu :/ ) och under min graviditet som gick hela vägen hade jag skiftande symtom och faser. Tex gick den där molvärken och kom, fanns inte hela tiden. Jag har också hört att det kan vara olika i olika graviditeter. Av dom jag känner som fått fler barn så har alla graviditeter varit olika :) . Tex knappt några symtom i första men massor i andra.
    Beklagar ditt missfall, hur känner du dig? Hoppas du blir gravid snart igen och får en bebis! Hjärta Jo jag vet det egentligen, att man kan aldrig veta... Å ena sidan är jag inte så orolig, å andra sidan kan jag inte föreställa mig hur hemskt det skulle vara att komma in på ultraljud för att upptäcka ett ma. Tack för ditt svar! Solig
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu