Inlägg från: Anonym (Lillskrutten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lillskrutten)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    barnlängtan2021 skrev 2021-01-04 12:22:57 följande:

    Åh va härligt! Nej jag tog ett digitalt med veckor idag mest för att bara få det mer bekräftat än strecken bara :) Har skickat ett mail till kliniken men dom har julstängt till på torsdag så bara vänta :)


    Åååh vad roligt att det digitala fungerade som det ska! Måste kännas skönt när det blir så tydligt :D Grattis igen! Tiden kommer säkert gå snabbt så står du där med fina, stora, runda magen och strax efter det en liten bebis :D
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-12 08:34:57 följande:

    Tog ett supertidigt test idag. 

    det va negativt. 

    Inte helt förvånad. 


    Fantastiskt! Vad roligt att höra :D Nu är ni igång och snart kommer plusset! Lycka till!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-12 13:29:21 följande:
    tack.  :) 
    känns bra att vara igång och lite läskigt. 
    på torsdag blir det undersökning och lite mer info om medicinerna jag ska ta sen. 

    måste tydligen också bättra på skyddet mot röda hund med ny vaccination och då fick man inte vara eller bli gravid inom en månad. tydligen risk för missbildning. 
    syns på blodprov om man inte har fullgott skydd. 

    hur går det för er andra? 
    Ber så mycket om ursäkt, ser nu att jag svarade på fel inlägg så blev jättekonstigt svar. Är väldigt glad att du förstod ändå vad jag syftade på Solig

    Åh vad jobbigt, så mycket att tänka på och så ska det komma upp nytt hela tiden! Hur är man i risk att få röda hund? Tror inte jag är vaccinerad mot det! 

    Min man har varit långledig så vi har varit iväg några nätter hos mina föräldrar, kändes skönt att tänka på något annat. Men nu när vi kom hem sköljde allt över mig, känner mig väldigt ledsen och besviken på förhand. Kan inte känna ett endaste symptom hur hårt jag än känner efter! Inget illamående, inget magont, inga ömma bröst eller något alls. Har mindre symptom nu är förra månaden och då var jag inte ens gravid Gråter
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-12 14:57:21 följande:
    Måste kännas jätte skönt att var igång nu :)

    Jag är idag på äl+8 och har börjat få ont i brösten, precis som vid försöken innan. Dock så är smärtan inte lika intensiv utan finns bara där i bakgrunden. Det gör att jag tänker att det inte tog sig det här försöket heller, även fast det inte behöver betyda att så är fallet. Men har redan sörjt lite och börjat ladda om för nästa försök. Känns som att det blir lättare att hantera känslorna vid ev mens om jag ställer in mig på det nu. Men hoppas ju självklart att mensen uteblir :)
    Vad jobbigt för dig att känna så! Det är absolut inte en garanti för att det inte tar sig nu. Som bekant är symptomen för mens och graviditet många gånger snarlika. Nu kanske det händer för er! Hoppas! Men håller med dig, bättre att ställa in sig och förbereda sig på mens, så blir besvikelsen kanske inte fullt så påtaglig.

    Jag är besviken i förtid jag med just nu... Kom hem från mina föräldrar efter att ha spenderat några nätter där utan att ha tänkt jättemycket på graviditet mer än att hoppas. Nu när jag känner efter känner jag absolut ingenting!! Förra graviditeten hade jag redan börjat få symptom i motsvarande vecka. Känns som att jag borde få symptom tidigare denna gång eftersom det inte är så länge sen. Ledsen och nere, 99,7% säker på att jag inte är gravid. Den där lilla jäkla strimman hopp är nästan bara jobbigare än att inte ha något hopp alls faktiskt Gråter
  • Anonym (Lillskrutten)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-12 15:51:02 följande:
    Ja verkligen. Kan BVC/MVC se sånt? Vände mig till gynmottagningen för att dom ska vara specialister på sånt här men dom nekade mig. Så synd att det ska vara sån stor skillnad på vilket län man bor i. Har en vän nere i Stockholm som direkt fick en tid att kolla hennes ägg. Bor långt uppe i sverige så resurserna är väl inte detsamma men ändå.. :/
    Det beror säkert på som du säger resurserna. Sen kanske de inte är så vana vid att hantera sådana problem heller och därför menar att det är ingen fara. Håller med Litehopplöst att du borde ringa och säga att du har ont och är orolig och måste få kolla upp, orelaterat till graviditet. När du är där förklarar du för barnmorskan att du försöker bli gravid men det tycks inte vilja ta sig och du vill veta om det finns någon orsak till det Hjärta

    Undrar också om de privata inte tar in någon alls mer eller om det är kö? Kön kan gå snabbt, någon kanske hoppar av, det kan vara bara en eller två före, någon kanske blir gravid spontant. Kolla igen och var ordentligt upprörd så kanske de kan göra plats för dig, känns som att sånt händer också ibland. 
  • Anonym (Lillskrutten)

    Jag är väl som många andra, lite naiv... Jag och min man är sådana där, främst jag, som har bestämt att vi skulle göra uppehåll med bebisverkstan mellan februari-juni eftersom jag tänkte att jag helst inte ville ha barn på vintern. Då jag själv är född i februari, rätt nära jul, alltid kallt, i min släkt har vi ofta stora släktfiranden när någon fyller år, oftast utomhus men när jag fyller år blir det alltid lite mindre och just nu av självklara skäl kommer det knappt bli något alls.

    Jag var så naiv att jag föreställde mig aldrig att vi skulle komma till den punkten då vi faktiskt skulle behöva pausa bebisverkstan. Jag antog att jag skulle vara gravid redan... Nu är det visserligen ett försök efter det här "om" det misslyckas. Jag är 99,7% säker på att jag inte är gravid, jag känner mig jätteledsen men försöker se fram emot nästa försök istället.

    Men nu börjar jag tänka, vadå ska det vara vårt sista försök på 5 månader? Det känns inte så bra längre... Tänk om vi kör igång igen då i juli och jag ändå inte blir gravid och så står vi där i februari igen... Då kommer jag verkligen inte vilja pausa. Ju mer jag tänker på det så känns det inte alls viktigt när bebisen kommer. Vi vill ha ett syskon till vår son, strunt samma om det föds på julafton eller 31/12 kl 23:59. Jag vill så gärna vara gravid och ha en bebis! Det här är "bara" tredje riktiga försöket men varje försök känns som en evighet som tynger ner en.

  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-12 20:19:32 följande:
    Röda hund är främst risk att få på utlandsresa så inte så stor risk under pandemin. Men tydligen bör man vara vaccinerad för säkerhets skull.

    Skönt med långledigt.

    Inga symptom kanske är ett bra tecken. Tycker symptomen varierar varje månad och beroende på hur jag mår i övrigt. Tex fick jag mycket mindre symptom när jag slutade med kaffe. Mindre ömma bröst, mindre magont mm.

    Så inga symptom kanske bara betyder att din kropp mår bättre denna månaden. Att din cykel är friskare. :)
    Ah men dåså! Då klarar jag mig nog som aldrig reser någonstans haha!

    Jo så kan det såklart vara, jag har fortfarande 0,3% hopp och tro att jag kan vara gravid denna månad! Men i princip känns det som att mensen redan är här.
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-14 12:05:39 följande:

    Jag har varit på gynundersökning inför ivf idag.

    Tydligen blodfyllda cystor på en äggstocken (pga endometrios) och den andra sidan är äggledaren ev stopp i. Så inte så konstigt kanske att det inte blir pluss.

    Nu är iaf cirkusen igång så blir det inget pluss denna månaden ska jag vaccinera mig och sen börja med sprutorna månaden efter (måste vänta en månad efter vacc). Om inte covid situationen kommer in och förstör.

    Hoppas såklart på ett plus nu ändå.

    Men skönt att veta att bollen är i rullning.


    Oj då var det ändå lite som kan ha satt stopp. Hoppas de reder ut det där nu och ni får ett plus snart! Om du inte plussar nu såklart, det hoppas jag ännu mer!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-12 21:18:46 följande:

    :)

    Förstår. Jag är själv född i november och iof ganska nöjd med det men klart det är roligare med sommarfiranden utomhus.

    Att fylla år mitt i sommarlov eller semester kan inte heller vara helt skoj för då är alla bortresta och klasskamraterna kanske inte kan komma på kalas.

    Nä november är inte dumt alls och ofta riktigt mysigt. :)

    Värt att tänka på. Kan ju bli en prematur.

    Jag skulle tex varit född i januari men kom i november.

    Så det kan vara svårt att planera ändå.

    Skickar styrkekramar


    Det har du helt rätt i, bättre att ta det som det kommer. Vi har bestämt oss för att fortsätta försöka tills det går.
  • Anonym (Lillskrutten)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-12 21:53:20 följande:

    Jag tänkte precis likadant innan. Ville gärna ha bebis samma månad som min son, i maj och framåt 4 månader. Men nu efter snart ett halvår av misslyckande så känner jag bara att bara jag får bli gravid så skiter jag i när bebisen födds.. Vill så gärna bli gravid.

    Känner mig inte heller gravid. 200% säker på att jag inte är det och det gör så ont. Förstår verkligen inte varför det inte går. Sist gick det direkt. Vi är under 30 båda två och på pappret bra odds men har förstått att 100 grejer ska klaffa. Det är bara så oerhört jobbigt att vänta när man vill det här NU.


    Då är vi verkligen i samma sits. Otroligt tufft är det! Hoppas du får komma in snabbt på den remissen du fick! Eller ännu hellre att det tar sig innan.
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu