Inlägg från: Anonym (Första) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Första)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-12 19:25:38 följande:

    Tänkte uppdatera lite nu med hur dagen varit. Sen jag fick blod-slemtråden på pappret vid 11 har det bara kommit en svag svag nyans när jag torkat mig. Nu vid 18:30 var det lite brunrött i trosskyddet men efter det bara svag nyans av rödorange igen.

    Jag pendlar verkligen mellan hopp och förtvivlan. Att det tycks avta, ingen smärta och blir mer brunt och rosa ser jag som riktigt goda tecken och tänker att allt kommer se bra ut på onsdag. Sen börjar jag tänka men om fostret dog i torsdag när jag började få blödning och kroppen segar ut det så spelar det ju ingen roll om det verkar avta för då är det redan förlorat. Detta är tortyr, vet inte vad jag tar mig till om det visar sig att lillen i magen dött på onsdag, eller om jag får missfall innan :( Hoppet tänds verkligen när det verkar gå åt rätt håll. Hemskt.


    Kan inte säga annat än att det låter fruktansvärt att pendla mellan hopp och förtvivlan. Måste bli skönt för dig att få det kollat på onsdag så du slipper den här berg-och-dalbana. Vi finns här för dig oavsett vad resultatet visar <3
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-13 10:10:50 följande:

    God förmiddag fina vänner på internet. Nu har det inte kommit ens en nyans på pappret sen igår kväll så hoppas verkligen att blödningen är helt över. Nu gäller det bara att hoppas att inte bebisen dog i torsdags när blödningen började. Försöker tänka positivt :) 3 dagar kvar till vul. Symptomen hänger kvar som vanligt.


    Hoppas, hoppas, hoppas nu att det ser bra ut på onsdag. Tänker så mycket på dig så är lika spänd på väntan till onsdag som dig tror jag :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-14 20:12:28 följande:

    Hoppas hoppas med hela mitt hjärta att det är så!

    På onsdag kl 13. Verkligen dags nu. Min man börjar märka av att jag springer på toa mycket hehe.. hoppas nu bara bebisen lever och allt ser bra ut. Annars vet jag inte hur jag ska gå vidare. Alltså rent praktiskt. 95% av mig tänker att det är lugnt och bra. 5% känner sig förtvivlad över att bebisen kanske är död och har panik hur jag ska gå tillväga då. Vart ska jag ringa, måste jag berätta då för min man. Vad gör jag? Vill bara att allt ska vara bra!!


    Har tänkt på dig hela dagen. Hur har det gått idag?
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-16 14:58:27 följande:

    Det gick jättebra!! Hon kunde se ?en levande graviditet med blodflöde?. Bredvid den kunde hon se att det varit en blödning och att det var en del blod kvar så hon sa att jag nog får räkna med en till blödning snart. Hon trodde att det varit ytterligare en graviditet där. Så jag förlorade antagligen en tvilling. Frågade om nästa blödning då var ofarlig men hon sa att om jag blöder mycket och får som mensvärk ska jag kolla upp det. Så lite orolig är jag fortfarande men så lättad, tacksam och lycklig!

    Min man blev jätteförvånad och glad, mest förvånad att jag lyckats hålla det hemligt. Han sa att jag betett mig konstigt och att nu när jag berättade det tycker han att min mage har strular under väldigt lång tid haha.

    Var enligt mensen i vecka 9+4 idag, beräknad 8+6 eller 9+0 enligt vul (resultatet var oklart). Med min son blev jag framflyttad 6 dagar så det här kändes super!! :D


    Oh va glad jag blir. Har också hört flera som varit gravid med tvillingar och fått mf på bara en och som det gått bra med den som är kvar så det låter väl lovande :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-16 17:30:16 följande:

    Tack :D Ja jag har också läst det! Trist att förlora en av älsklingarna som skulle blivit men är oerhört tacksam och lycklig över att en bebis lever och mår bra!


    Ja det klart att det hade varit ännu bättre om det fanns två där inne som såg ut att må bra. Men det måste ändå kännas bra som du säger att inte båda har gått förlorade! Hade ju varit en dröm att få tvillingar:)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-16 20:27:51 följande:

    Minns när jag skrev det här. Jag började misstänka att det kanske var tvillingar, fick en känsla bara. Tänk att det var så? :)Ja jag har sagt sedan vi började försöka igen att jag skulle bli väldigt glad om vi fick tvillingar denna gång. Hoppades på det. Tror jag är lite besviken just för att det var tvillingar men så blir det inte det ändå. Alla känslor är tillåtna antar jag, det betyder inte att jag är mindre glad för bebisen vi förhoppningsvis får men får ändå lite dåligt samvete för att jag känner så. Jag är så glad och tacksam att en bebis lever, hoppas lill*n klarar sig hela vägen!

    Ni har verkligen varit ett superbra stöd, tack så mycket!<3


    Självklart har du rätt till alla känslor och behöver inte trycka undan någon för att det skulle vara fel på något sätt. Häftigt ändå att du kände det på dig att det var två. Vi alla hoppas att bebisen som är kvar klarar sig <3
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-16 21:36:24 följande:

    Ja jag har läst om kvinnor som känner att de är gravida med tvillingar. Tänkte kan det verkligen stämma nu eller är det för att jag vill det så mycket haha.

    Åh ja tack, det känns så skönt att ha sett en levande bebis och jag tror jag såg hjärtat ticka, jag är så lycklig! Känns som en evighet till vecka 18 när jag får se bebisen igen. Tror dock om det kommer igång en blödning igen och det är mycket så åker jag in till gynakuten för att se om allt ser bra ut.


    Det kanske är så för en del att dom bara känner det på sig :) Förstår det måste kännas långt borta. Men tiden går fort och om det inte blir en jätte blödning så behöver du ju inte oroa dig allt för mycket eftersom hon sa att det säkert skulle bli en till. Bara hålla hoppet uppe nu! Måste för övning vara skönt att din man vet nu också :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Första) skrev 2021-06-16 21:47:14 följande:

    Det kanske är så för en del att dom bara känner det på sig :) Förstår det måste kännas långt borta. Men tiden går fort och om det inte blir en jätte blödning så behöver du ju inte oroa dig allt för mycket eftersom hon sa att det säkert skulle bli en till. Bara hålla hoppet uppe nu! Måste för övning vara skönt att din man vet nu också :)


    För övrigt skulle det ju stå såklart!
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-16 22:12:12 följande:

    Ja hoppas tiden flyger iväg! Nu kan morgonkräkningarna gärna börja avta lite också haha nu när jag vet att det ser bra ut :D Verkligen jätteskönt! Han verkar tycka det är jättekul, kramas mycket och får som lyckorus och säger fina saker haha

    När får du din andra vaccindos? :) Känns det fortfarande bra med en paus?


    Men så gulligt av honom :)

    Nästa vecka på torsdag får jag den. Det har varit mycket känslor i kroppen nu de senaste två veckorna. Jag är väl inne i en period där jag tänker ganska negativt. Typ som att vi står kvar på exakt samma ruta som vi gjorde i höstas och har inte kommit ett enda steg närmare en graviditet någon av alla dessa snart 9 månader så gått. Så varför skulle det gå nu helt plötsligt efter alla dessa försök. Tankarna går ju tyvärr så långt som att vi aldrig kommer nå det där plusset. Men någon gång är det kanske våran tur ändå. Vi har bestämt att vi testar tre gånger till nu, alltså över sommaren, och har det inte blivit nått då så får vi söka till utredning. Det känns ju ändå som något positivt, som att man har ett mål att ställa in sig på så inte allt känns så hopplöst. Men det är tungt ändå vissa dagar.

    Sorry för det långa utlägget men kändes som det behövde komma ut :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-17 09:21:07 följande:

    Skönt att ha det gjort. Förstår att tankarna snurrar iväg till det negativa, tror det är vanligt att det blir så. Du har upplevt mycket negativt i 9 månader så det är väl svårt för dig att se en positiv utväg. Har du googlat något på lyckliga historier med folk som försökt ungefär lika länge som er? Hoppas verkligen ni lyckas nu när ni sätter igång! Ny energi och kropparna har fått lite paus<3 Men som du säger har du nu en klar målbild framför dig när ni tar nästa steg, så slipper det kännas som att ni ska försöka i oändlighet.

    Tänk på Litehopplöst som försökt i över ett år och nu är gravid på andra försöket ivf så kanske det ändå känns som att ni i alla fall kommer få ett plus inom en inte allt för lång framtid. Plusset kommer till er också och en liten bebis, kämpa på så kommer ni snart ha er skatt hos er och då kommer det säkert kännas alldeles självklart med allt som hänt för då fick ni precis det barn ni skulle få.


    Nej jag har inte googlat på det då jag inte orkar med lyckliga historier just nu, låter kanske dumt att säga så men känner hellre jag håller mig borta från dom för att inte tänka så mycket på våran egna resa. Jo, vi ger inte upp i första taget :)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-06-17 11:09:19 följande:

    I vissa perioder kommer det mycket negativa tankar. Det är nog normalt i denna process. Allt tar sån tid och man bara förflyttas mellan ägglossning-mens-ägglossning-mens osv. Och ibland känns det just lite hopplöst (därav min signatur :) ) 

    Skönt att ni bestämt hur ni ska gå vidare. Det har hjälpt mig en del att ha en plan, om än en otydlig sådan. Typ, om detta inte har funkat innan då så gör vi så och om det sen inte funkat då så gör vi si. 

    Hur gammal är du om jag får fråga?  Det avgör lite hur snart ni bör be om utredning. Är du närmre 39 så rekommenderar jag att börja med en gång. För landstingsfinansierad ivf skall utredningen vara gjord innan man fyllt 39 och sen får man inte fler ivf behandlingar (bara eventuella insättningar) via landstinget efter man fyllt 40. Detta gjorde mig stressad då jag fyller 40 i höst :) 

    Det kommer bli er tur snart. På nåt sätt. <3 


    Jag är 27 år så måste försöka ett år innan vi får söka. Men har dock hört att om det ser bra ut på utredningen så får man ingen remiss till ivf innan man är 30 år och har försökt i minst 2 år. Iaf vad gäller i den regionen jag bor i nu, fick höra det av en annan som gjort utredningen här för ett tag sedan. Så kommer man så långt som en utredning och det ser bra ut så är det ju bara att fortsätta kämpa utan en plan i några år till. Därav vet man ju inte riktigt vad man vill hoppas på för resultat vid en eventuell utredning. Men önskar ju såklart att vi aldrig ens behöver söka utan att det går av sig självt nu i sommar :)
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu