Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-01-27 22:01:50 följande:
    Jag har inte kontrollerat, men ungefär så minns jag det.

    Hursomhelst så inbillar jag mig inte att personer som bär munskydd luktar mer illa än personer som inte bär munskydd.
    Nej, det får vi väl inte tro att du inbillar dig. 

    Så här skrev du: 

    "Mot bakgrund av att det relativt ofta händer att det omisskännliga stanken av smuts gör sällskap med ett munskydd som tränger sig så kan man faktiskt fundera på hur vanligt de är att vissa bärare tror att det räcker med en helig talisman kring snoken - att den liksom skyddar mot allt som andra måste göra, som att tvätta sig - och då inte bara om händerna - eller hålla distans till folk."
  • Pope Joan II

    Tänk FDFMGA att du var du som var katalysatorn för den peruanska solfjädern! 

    klyban: Har Peru munskyddstvång eftersom du kallar det så :D Och de haft en okontrollerad spridning av viruset även med mask?

  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-28 07:05:42 följande:
    Padirac skrev 2021-01-28 00:20:39 följande:
    Jag tror att Noren också var ganska kortvuxen..
    Där ser man.

    Nu har jag iofs aldrig bedömt människor utifrån deras längd på samma sätt som t ex den där personen som spammar FL med trådar om att kvinnor under medellängd väljs bort av oss män, det finns nog andra egenskaper som är viktigareSolig

    Definitivt. I alla fall i det långa perspektivet. Själv pratade jag enbart om de överkompenserande gläfsarna.
    FDFMGA skrev 2021-01-27 23:44:19 följande:
    Jag är väl medveten om det också - men själv föredrar jag att jämföra Sverige med ett större urval av mer jämförbara länder, det vill säga EU/UK.

    Däremot så stannade jag en gång till vid trappan till Sergels torg för att lyssna på en fantastisk peruansk grupp, en kort stund av ren lycka att få uppleva dessa gatumusikanter.
    Jag hade helt glömt bort att det var du som var den röda tråden! 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-28 08:44:19 följande:
    Jomenvisst - men jag är skeptisk till att vacklande självförtroenden är en längdfråga.

    Nu har jag iofs inte någon kunskap om de bakomliggande orsakerna till gläfs, tumföring och annat jagsvagt duttande i den här tråden - men inte tror jag att längden har någon större betydelse.

    Tja, den röda tråden när jag jämför Sverige med EU sträcker sig nog hela vägen tillbaka till min gamla mormor som brukade säga att navelpetande kan vara beroendeframkallande och ge upphov till svårläkta skavsår.
    Det är en teori lika god som någon av de andra som presenterats av vissa gläfsande i den här tråden. 

    Visst. Men Peru visade sig bara vara en navelsträng och det var förstås lustigt i all sin enkelhet. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-28 09:15:57 följande:
    Nja, jag tror nog att din är den smalspårigaste av de teorier som presenterats här i tråden - vilket i sig närmast kan ses som en bedrift, mot bakgrund av att konkurrensen är monumentalGlad
    Ja, naturligtvis tror du det. Du är ju strax över medellängd.
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-28 13:44:23 följande:
    Vi har väl alla våra käpphästar - men att storleken är av avgörande betydelse är inte någon av mina. Jag tycker närmast att det är pinsamt med alla dessa trådar som startas av mannen eller kvinnan som av något skäl vill hämnas på kvinnor under medellängd genom att ständigt upprepa att kvinnor under medellängd ratas av alla män.

    Tillvägagångssättet för tankarna till andra trådar, ts blir genast konfirmerad av en eller flera anonymer som råkar ha samma stilistiska särdrag som tsSkrattande

    En av mina käpphästar är att man ska kunna klara av att föra ett resonemang som hänger ihop och man ska kunna stå för sin åsikt utan att behöva gömma sig bakom andra - ur detta perspektiv är jag kritisk till kritikerkåren i den här tråden, i synnerhet dess anonyma falang.
    Ja, det har vi garanterat. Och hade jag "rört mig i miljöer" där de korta ettriga gläfsarna varit många så hade det säkert varit en käpphäst. Nu är det en observation jag gjort över tid och varken mer eller mindre än så. Mycket likt de observationer du gör och finner för gott att meddela oss. 

    "Längdkvinnan" och hens trådar brukar jag anmäla.
  • Pope Joan II

    Ja, det är ju synd att oppositionen gör ett så dåligt jobb att deras egna väljare är missnöjda med dem, annars hade vi ju haft ett bra slagläge nu när förtroendet för Löfven sjunker efter det att han bröt mot de regler han själv fört fram. 

  • Pope Joan II

    Upprörande att FHM valt att inte ställa frågor om hur länge coviddrabbade haft symtom i sitt frågeformulär som kommer ut under februari. Det ligger i linje med vad jag befarat hela tiden, att det kommer att bli svårt för de människor som kanske får dras med men av sjukdomen.

    Tegnell säger att det skulle vara för svårt att hantera data om man ställde den frågan, men i Storbritannien har den ställts i en liknande enkät och där visar det sig att var tionde som haft sjukdomen har haft (och kanske fortfarande har) långtidscovid (symptom i över 12 veckor). Det rör sig med andra ord om stora volymer människor och ser bilden i Sverige ungefär likadan ut så är det många människor som riskerar att få både livskvalitet och ekonomi lidande. 

    Tegnell säger vidare att de valt att ha så få frågor som möjligt för att öka svarsfrekvensen och det verkar väl rimligt. En annan sak som hade varit rimlig - i alla fall i mitt tycke - är att exempelvis frågan om folk varit ute mer i naturen under pandemin bytts ut till frågan om hur länge de dragits med sina symptom. 

    Försiktighetsprincipen hade varit bra. Extra bra om den åtminstone använts mer explicit när det stod klart att vi låg efter många andra länder i det berömda tidsspannet - då hade vi i alla fall kunnat minimera andra vågen istället för att lida av inbillningen att den inte skulle komma. 

  • Pope Joan II

    Undrar om statsministern tar ansvar för att hans agerande allvarligt fått förtroendet för hans regering och för honom själv att dala?

    "Till bilden hör att Stefan Löfven, trots regeringens uppmaningar om att undvika trängsel i julhandeln, besökte affärer i Stockholms city flera gånger under december, något som fick stor uppmärksamhet i medierna. 

    Nicklas Källebring är opinionsanalytiker på Ipsos.

    Stefan Löfven är den främsta företrädaren för regeringens hantering av coronakrisen och vi vet att förtroendet brukar påverkas negativt när politiker inte lever som de lär, säger han." DN. 

    Snällt av dem att inte påpeka att statsministern inte nöjde sig med att tala om för medborgarna att de skulle undvika trängsel utan att de helt skulle avstå från att besöka butiker utom de allra mest nödvändiga som apotek och matbutiker. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin