Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2021-01-26 12:49:10 följande:
    Det kom ju senare i Sverige, så det var bara på gång i Sverige när det redan var en uppenbar andra våg  i andra länder. Förresten så har flera länder tredje och fjärde vågen numera.
    AndreaBD skrev 2021-01-26 14:42:34 följande:
    Jag pratade ju inte ens med dig! 
    Du menar väl att jag inte pratade med dig men att du trots det kommenterade inlägget jag skrev till den som jag faktiskt pratade med. 

  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-01-26 22:47:51 följande:
    ??? Jag svarade på "mannens " inlägg och du svarade på detta, väldigt otrevligt. Och det fanns ingen anledning då det var en annan persons inlägg, INTE ditt som jag svarade på! 
    Du svarade på mitt inlägg till mannen vilket förstås var upprinnelsen till den här Abbott och Costello-sketchen som ett meningsutbyte med dig alltid innebär. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-26 18:34:44 följande:
    Jag har ju ingen aning om vilken politisk ideologi du känner för, det är väl en av dubbelanonymerna som tilldelar andra skribenter politisk tillhörighet.

    Däremot har jag för mig att jag i tråden sett en del argument av typen jag enbart sett bland alternativhögern och SDs vurmare/svans. Men om det var du elelr någon annan har jag just nu ingen aning om - och således heller ingen uppfattning om heller. 

    Så vitt jag förstår och kommer ihåg har jag inte ifrågasatt någons minne eller förmåga till att minnas, det tyckte jag mig se att någon förstod i alla fall.
    Nej, det är klart att du inte har en aning om det. Och det är väl klart att du har sett sådana argument. Och det är väl klart att du inte har någon aning om det var jag eller någon annan som framförde dem. Det är ju klart att det är för svårt för dig att hålla ordning på. 

    Jag vet inget om din eventuella ideologi heller, men jag kan tänka mig hur den ser ut efter att ha sett dina och den som förstod någots argument i den här tråden och andra. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-26 22:43:34 följande:
    Att kritisera en person med påhopp är vad jag vet inte tillåtet, detta oavsett vilken eller vad för åsikt man klär på personen,

    Att kritisera en åsikt eller ett tyckande är vad jag vet tillåtet, om kritiken är så saklig att den redogör för vad i åsikten eller tyckandet den grundas på är det väl början till en diskussion eller debatt eller samtal - vad man nu vill ha ut av tråden.

    Ingen vill väl utan att bli lyssnad på bli ihopbuntad utan vidare förklaringar med varken plattjordare, kortvuxna, trumpister eller andra politiska åsiktsrörelser, ändå görs det hela tiden.. utan vidare förklaringen eller diskussioner om premisserna för detta ihopbuntande. 

    Alt.right finns väl överalt, säkert också i Österrike.I Österrike räknas helt säkert FPÖ eller delar av FPÖ till alt.right, det finns väl någonting som heter Identitäre Bewegung Österreich..  I Sverige har de dragits fram i ljuset av SD, SDs ungdomsförbund, SDs avsatta ungdomsförbund och deras avknoppningar. SDs och Trumps framfart har dessutom gett dem mer syre.  Alt.rights åsiktsbildning har sedan plockats upp av delar i de traditionella partierna. Även om alla delar av alt.right inte har någon gemensam kanon så finns det en del gemensamma ståndpunkter som verkar drivas överlag i olika omfattningm - det är anti-feminism, anti-etablissemang, anti-PK,  pro-vita män, pro-essensialism, etnopluralism, post-truth, värdekonstruktivism och relativism med tillhörande politisering och önskan om politisering (då neutralitet också är att ta ställning), konspirationsterorier om samhället, myndigheter, regeringar, riksdagar och politiker,  traditionalism och nationalism, och längst ut på alt.right finns identitärer som är eller står nära fascism och nazism. 

    Alt.right och far right bygger på mycket av det som formulerades av nouvelle droite, där 'vänsterliberala' är den fria världens fiender.

    Här finns en intressant rapport signerad försvarshögskolan

    www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1461644/FULLTEXT02.pdf 
    Men vad i hela världen har du emot kortvuxna?
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-27 11:38:20 följande:
    Det var någon annan i tråden som hade något emot kortvuxna eller möjligen ville klä på egenskapen att vara kortvuxen på någon de hande någonting emot.  Du kommer säkert ihåg vem det var bättre än jag kommer ihåg det.
    Det jag har emot folk har jag emot dem oavsett deras eventuella brist på längd. Men det är ju uppenbart att det förekommer en onödig överkompensation hos en del av de kortvuxna. 
    Padirac skrev 2021-01-27 11:47:53 följande:
    Om det känns meningsfullt för dig så går det att med enkla medel undersöka vilka som kommit med den typen av argument - allt finns i tråden så det är väl ingenting som är nödvändigt att lägga möda på att komma ihåg i detalj. 

    Ja, det är väl inte så svårt att se vad jag skrivit som 'enkelanonym' i trådarna - vad andra däremot i trådarna uttryckt att de tänker bygger på deras egna förförståelse och stämmer sällan med verkligheten. Föreställningar om 'den andra' är ofta djupt färgade av de egna föreställningarna om sakernas tillstånd för människor.
    Jag är inte så imponerad av din påstådda förförståelse (eller särskilt mycket annat) som du själv är. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-27 16:54:52 följande:
    Enkelanonym?

    Menar du att du bara skriver under ditt fasta nick i tråden?

    Allt annat vore väl en aning - hmm, kommer inte på något bra uttryck - övermaga, skrattretande, navelförstorande, patetiskt , trumpomegalomaniskt, tycker jag.
    Det är väl inte tillåtet att skriva anonymt i samma tråd som man skrivit med sitt vanliga nick i?
    FDFMGA skrev 2021-01-27 17:12:58 följande:

    Hmm, det finns ju någon som spammar FL med trådar med påståenden att kortvuxna kvinnor saknar möjlighet att attrahera män.

    Det tycker jag är väldigt kortvuxet resonerat.

    Däremot har jag noterat att kortvuxna hundar snarare som regel än undantag är mycket skälliga. När vi möter en kortvuxen hund brukar den ofta skälla en smula avvaktande före mötet men när den ser att vår icke-kortvuxna hund bara passerar förbi i sitt fria liv - brukar den ofta börja storskälla och slita i kopplet.

    Två olika världar som möts där - frihet under ansvar möter ofrihet med tvång.

    Nästan som en parallell till pandemidiskussionen.


    Ja, det är väl med de kortvuxna hundarna som det är med en del av de kortvuxna männen. De är gläfsiga helt i onödan. 
  • Pope Joan II
    Tow2Mater skrev 2021-01-27 18:34:02 följande:
    Bara en viss irriterande person var tydligen tillåten, den andra blev borttagen och bannad i 24 timmar.
    Aha. 
    FDFMGA skrev 2021-01-27 18:54:09 följande:
    Ingen aning - på icke-förekommen anledning har jag inte någon exakt kunskap i ditt första ämne - inte mer än att jag kan tycka att det finns förbluffande stilistiska och intellektuella likheter mellan vissa fasta nick och somliga anonymer.

    Men de kanske bara är stöpta i samma "konform".

    Det senare, kortvuxenheten, kan säkert vara giltigt i de miljöer du rör dig och den som inte blir tagen på allvar måste kanske "gläfsa" för att hävda sig, inte minst den här tråden gör ju liksom syn för sägen om än då för kognitiv kortvuxenhet.

    Själv har jag inte lagt märke till längdfenomenet du beskriver, inte mer än någon enstaka gång t ex en kortvuxen kille när vi spelade ungdomsfotboll som blev pikad, men han hävdade sig inte genom att gläfsa utan genom att oftast vara bäst på plan
    Jo, det tänker jag också på ibland och tycker mig se. Men du och jag tycker uppenbarligen inte samma sak om vilka det är som bär de konformade dumstrutarna.

    Haha! Miljöer jag rör mig i - det låter det! Det är väl snarare en livslång samlad erfarenhet av en del småkillars överkompensation i olika sammahang än det är att jag på någon sorts daglig basis (annat än här då) skulle skrida fram genom ett hav av kortvuxna män som gläfser. 

    "...men han hävdade sig inte genom att gläfsa utan genom att oftast vara bäst på plan"

    Ja, naturligtvis gjorde han det. Men hade den längdutmanade i stället burit munskydd så hade han luktat illa!


  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-27 20:14:20 följande:
    Du har gott minne.

    Ja, jag har ofta använt det lite ohederliga stilgreppet i diskussioner med populister (nej, jag påstår inte att du är populist) i och med att de själva sen står för generaliseringen

    Ja, jag skrev att jag råkade på en person med munskydd - men jag påstod inte något annat - generaliseringen stod andra för.

    Jag såg när jag loggade in en tråd med en rubrik typ: Varför har kvinnor så svårt att bejaka sin sexualitet, eller något i den stilen. Jag läste aldrig tråden men skulle kunna slå vad om att ts träffat någon enstaka kvinna och då blir det enligt samma tänkesätt som tolkningen av min munskyddsbetraktelse tillämpligt för alla.

    Det är väl också en central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.

    Visst, jag bjöd på ett illaluktande munskydd väl medveten om hur det skulle uppfattas.

    Det var inte snällt.
    Okej. Om du är säker på att det var så du uttryckte dig så var det väl så du uttryckte dig. 

    Jag minns det på ett annat sätt.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin