Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-01-19 16:20:17 följande:
    Vi ser så olika på det där med hur man vill bemöta andra.

    Jag utgår från åsikter och har under hela min tid här sällan eller aldrig varit odelat vänlig gentemot personer som haft för vara att kalla mig och andra för stenkastande vänsterextremister, kommunister, socialister eller som nu senast nazist.

    Men det finns folk till allt och om du tolkar ett svar utan invektiv eller avsiktligt illa dold föraktfull ton som en vänskapssignal så kan du ju göra det.

    Det finns tre personer som skriver här på FL som jag under årens lopp etablerat en slags nätvänskap med - ingen av dessa är aktiv i den här tråden.
    klyban brukar kalla mig för högerextrem och/eller fascist. Det gör mig sannerligen odelat ovänligt inställd till honom. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-19 20:22:13 följande:
    Okej, jag har inte den kollen men utgick från att Påven Johanna hade underlag för det hon påstod.
    Han kan naturligtvis inte påminna sig om att ha gjort det, och så får det vara då. Jag uppskattade inte hans inlägg första gången jag läste dem och har inte för avsikt att sitta och gå igenom dem för att kunna posta underlag för mitt påstående. Du får antingen tro mig eller klyban. Vem "pave" är vet jag inte, det kanske visar sig att han förväxlar mig med någon. 

    Att han påstår sig inte kunna veta om jag är högerextrem eller fascist är ju som med allting annat han skriver - helt fel. Jag har ju vid ETT FLERTAL TILLFÄLLEN tillbakavisat den typen av anklagelser och jag har, eftersom jag inte är högerextrem/fascist, aldrig någonsin skrivit något inlägg som av NÅGON ANNAN ÄN KLYBAN kunna tas för att jag skulle vara det heller. 

    Fruktansvärt osmakligt och oförskämt. Rent förtal. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-20 07:00:12 följande:
    Jag beklagar men Påven Johanna har själv förklarat att hon inte är högerextremist. Du får vända dig till henne med din reprimand.

    Angående att jag kallar Påven Johanna för Påven Johanna så kommer jag självklart att skriva Pope Joan om hon själv skriver att hon föredrar detta. Jag ser alltså inte anonymer som hennes talespersoner eller hjälpredor.

    Däremot tror jag att dina forskningsresultat är en smula opålitliga - jag tror inte att hon heter Påven Johanna precis som jag inte heter FDFMGA. Signaturer elelr nick brukar det annars kallas och Påven Johanna var ett av hennes tidigare nick, det syftar på samma historiska person som Pope Joan. Om du har tid att slita dig från din forskning så finns det en hel del att läsa om den historiska påven Johanna.

    Därmed inte sagt att det inte är underhållande att ta del av din forskning.
    Precis. Jag är ingen högerextremist och ingen annan extremist heller. Jag har för övrigt aldrig röstat på SD, KD, V, S, C eller MP och det har jag - trots att man inte vad jag vet måste uppge sin partitillhörighet - berättat flera gånger förut när klyban kommit med sina märkliga anklagelser om "agendor". 

    Jag var väldigt nöjd med nicket Påven Johanna och ledsen när jag var tvungen att ändra det. Bland dem som inte gillar mig, mina inlägg och åsikter brukar det sägas att jag förlorade mitt nick efter att ha blivit bannad, vilket inte heller det är sant. Jag har, många gånger, varit avstängd under ett dygn eller två men aldrig blivit bannad. Jag avregistrerade originalnicket när forumet föreföll ha blivit hackat. Moderator lovade vid det andra tillfället det inträffade att återställa mitt nick men det gjordes sedan aldrig trots den glädjande utfästelsen.

    Vad gäller politisk hemvist framöver så är jag inte alls nöjd med mitt eget partis oppositionspolitik vare sig före eller under den här krisen men jag tycker inte att de för mig få möjliga alternativen har någon direkt imponerande politisk vision heller. 
  • Pope Joan II

    Olyckligt att Tegnell uttrycker sig i termer av att det "kanske inte är jättefarligt att personalen inte är vaccinerad" när det redan förekommer ett påtagligt motstånd mot att vaccinera sig bland gruppen sjukvårdspersonal med lägre utbildning. 

  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-21 22:32:18 följande:
    Det var så att du inte tog del av perssträffarna va? Detta och mycket mer har jag hört på pressträffarna eller läst i material från FoHM.

    Det var i mitt tycke fint att det delades fakta i ett inlägg - och det var ännu finare att det var en av kritikerna som delade fakta (som varit uppe på presssträffarna och i tråden tidigare)

    Det var nästan lika fint som här om dagen då en av kritierna delade en länk med ett påstående från CDC att Sverige inte kunnat nå ner dödstal som var 10 gånger högre än de andra nordiska ländernas dödstal även om Sverige infört alla restriktioner som de andra nordiska länderna införde. (jag är inte säker på att den kritikern förstod innebörden av denna delade länk)

    Hur om helst är detta ingenting att vara sams över Solig
    Det är väl fastslaget - i alla fall av vissa - sedan länge att jag inte förstår i princip något av vad jag läser och det är väl lika självklart att du och klyban får lämna negativa recensioner om min dåliga fattningsförmåga som det är att jag inte får göra detsamma. 

    Du använder förresten "begåvningsreserven" på ett märkligt sätt. Men men, intellektuella giganter kan väl ta sig friheter med språket, det har vi fått många exempel på i den här tråden. 
  • Pope Joan II

    Soo Aleman påtalade i en intervju att det är många av de som fått ett lätt förlopp av Covid-19 som senare utvecklar hälsoproblem de inte hade innan sjukdomen.

    Med det i åtanke så kan man ju frukta att det kommer att bli väldigt svårt för sådana människor att få hjälp och ersättning eftersom FHM från början gick ut hårt med att det inte spelade någon roll vad folk var sjuka i/av - de skulle bara stanna hemma vid symptom och alltså var det många som inte testades men som i det längre perspektivet nu visar sig fått kvarstående men från insjuknandet. 

  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-01-22 09:20:19 följande:

    Kan du förklara vad man ska ha gjort för dessa i sjukvården då?
    Och vilka test skulle man ha fastställt detta?
    Då man knapp hade test för den medicinska nyttan.


    Men självfallet för de lyfta blicken till dom också.


    Jag menar att man istället för att säga "De allra flesta får ett mycket lindrigt förlopp", "Det spelar ingen roll om det är covid-19 eller någon annan förkylning/influensa man har", "Finns ingen anledning att testa" och liknande om en sjukdom de inte hade kunskap om borde de sagt något i stil med det här: 

    "Vi vet mycket lite om Covid-19, vi vet inte om sjukdomen ger men på sikt - vi saknar i dagsläget tillgång till testning och lämnar därför öppet för att det i framtiden kan vara så att människor som inte idag kan testa sig ändå kan komma att bli föremål för och i behov av diverse stöd- och hjälpinsatser. DET är vad vi måste ta höjd för. Eftersom vi vet för lite och därtill saknar utrustning och tester så måste vi uppmana befolkningen att vidta alla åtgärder som går att vidta för att undvika att bli smittade!"

    Den typen av besked uteblev och det som istället kommunicerades ligger till grund både för stor spridning men framför allt, i det sammanhang jag nu refererar till, till att det kan komma att bli svårt både för de långtidsjuka men också för de som fick ett lätt förlopp med en efter tillfrisknandet återkommande besvärsbild att få hjälp och att få rätt hjälp. 
  • Pope Joan II

    Nu har jag igen fått ett meddelande med ärendenummer. Det är obegripligt att jag ska behöva bli avstängd för det jag skrivit i den här tråden idag. Totalt orimligt. Och någon annan tråd har jag inte deltagit i.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin