Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-01-03 09:36:55 följande:
    Det borde inte vara omöjligt för någon i tråden att förstå vad du menar.

    Politikerförakt är knappast något att eftersträva - men det innebär ju inte att det inte kan vara berättigat ibland.

    Själv önskar jag att 2021 blir året då pandemin blir mer lätthanterlig, då det visar sig att vaccinen är effektiva och pålitliga och då Löfven äntligen inser att han inte håller måttet och tar sin rakapparat och klocka och går.
    Tack. Jag uppskattar att du bekräftar det. Och jag håller med dig om resterande delen av ditt inlägg.
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-03 14:28:57 följande:
    Ja, den svenska rapporteringen är usel och det är märkligt att SKR, Socialstyrelsen och FHM inte inser eller anser att ett snabbt rapporteringssystem skulle innebära att man fick en betydligt bättre bild av smittspridningen samtidigt som symbolvärdet av att varje dag presentera statistik över en potentiellt dödlig sjukdom skulle vara betydande.

    Det senare vida mer effektivt än sms från myndigheter med maningar myndighetens gd inte har förstånd att följa.
    Håller med! 

    Hörde talas om någon region, minns inte just nu vilken - kanske dessutom finns fler - som återgick till daglig rapportering om aktuellt läge i samma stund som sommarens respit var över och smittspridningen ökade. Då trodde jag att det var självklart att också FHM skulle göra det men icke. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-01-03 15:16:08 följande: 

    Man kan ju inte bara strunta i om det är genomförts på ett smittsäkert sätt eller smittosäkert sätt.


    Råden går inte heller ut på att alla ska stanna hemma, för hade råden varit det så hade ju det varit noll på alla ställen enligt råden.


    UPPENBARLIGEN är det inte så.


    Varför fortsätter du? Jag har förklarat mig och det är hittills bara du som inte vill eller kan förstå mina (och andras) invändningar mot statsministerns agerande.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-01-03 16:09:11 följande:

    Det är viktig fakta som inte får glömmas av, så enkelt är det.
    Så vi inväntar dessa?!!?


    Ja, du får väl vänta på vad du vill. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-01-03 16:14:39 följande:

    Fakta är alltid viktigt och om besöket är gjort på ett smittsäkert sätt.
    Men av någon underlig anledning ska man hoppa över denna fakta.


    Så varför är denna fakta så ointressant för dig, är det för faktan kan berätta att det har gjorts säkert och att detta är nått du inte vill ska ske? 


    Du får be någon annan förklara för dig eftersom du inte accepterar det jag skriver. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-03 16:22:16 följande:
     
    ja, det vore ju onekligen konstigt att komma med ett kontrafaktiskt värdepåstående och dra växlar på ihopblandning mellan olika verksamheter  - det är bra förslag du kommer med, men du är troligen sist på bollen och detta görs redan, det kan säkert variera med region och belastning för tillfället. 

    Om jag kommer ihåg vad som berättats på pressträffarna rätt så är inte alltid administrativ personal för registrering i systemen  i tjänst under helger, det betyder inte att det andra arbetet inte fortsätter enligt plan.

    Regionerna har en eller några smittskyddsläkare som troligen inte är direkt inblandade i vare sig utförande av testning eller kontroll att näringslivet eller annan verksamhet följer ansvisningar och råd, dagliga variationer i antalet smittade är mindre intressant än trender för dem och myndigheterna. Day-to-day work sköts av vårdpersonal, smittspårare, testpersonal, hälsoinspektörer som har mindre intresse av statistik för sina arbetsuppgifter 

    Allmänheten var tidigare i år oändligt less på dessa dagliga rapporteringar eftersom det inte var någon skillnad från dag till dag. Men visst vore det trevligt att kunna läsa rapporterna om läget varje dag - nu är det ju bara tis-fredag det uppdateras och pressträffarna är mer sällan.  
    Jag har för min del inget behov av någon daglig myndighetsgemensam pressträff men jag tycker (och trodde) att det var självklart att ha en daglig uppdatering av information om hur spridningen av sjukdomen och antalet inläggingar på sjukhus fortgår när läget förändrats till det sämre. Jag tycker att det är obegripligt att de inte går ut med sådant precis hela tiden särskilt när följsamheten i befolkningen sjunkit. 
  • Pope Joan II

    Knappt att jag vågar följa presskonferensen idag. Man kan väl anta att det inte ser särskilt ljust ut. 

  • Pope Joan II
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 15:53:13 följande:

    Dan Eliasson skulle beskriva sin resa till Las Palmas men glömde nämna sin vilda fest. Instagram visar hur Dan Eliasson firade nyår på en balkong i Las Palmas tillsammans med bland andra SVT-reportern och gayaktivisten Erik Galli, 29, och medie- och gayprofilen Fredrik Söderholm, 29.

    Hahahaha


    Det var säkert nödvändigt det också. *rolleyes*
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-05 22:26:49 följande:
    Så, en ny måltavla att hacka på Kräks
    Du kan ju omöjligt ha sett eller bemödat dig om att läsa de många inlägg riktade enbart till mig rörande statsministerns och andra regerings- och myndighetspersoners ageranden - eller varför väljer du att se Ella med punkten som den enda "måltavlan" som det "hackas" på?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin