Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-09-20 23:42:56 följande:
    Den diskussionen finns lite längre upp i tråden. Påven Johanna länkar till dels en undersökning från en båt där passagerarna och besättningen bar munskydd och dels en fabrik. I en av undersökningarna påstods 95 procent av de smitatde blivit helt symptomfria.

    Jämför gärna med hur det förhåller sig i verkligheten, det vill säga i länder där man har masktvång. Jag tror man ska se de här undersökningarna som motivationshöjande tillrättalagd forskning.

    Själv blev jag tvungen att ta en stelkraftsspruta nyligen, så jag får väl hoppas att immunförsvaret boostat sig även om det då handlade om vaccin mot en bakterieGlad
    Jo, jag vet att vi diskuterade det. Det verkar ju som om experterna inte är så övertygade än. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-21 10:02:21 följande:
    par ici = här omkring ...
    Knappast. "par" betyder genom, förbi.... det innebär att man förflyttar sig. Hela uttrycket är också det vanliga om man vill visa någon vart de ska gå: "den här vägen".....
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-21 15:02:11 följande:
    Att du inte tror på mig, eller på Pyssel, var ju inget nytt ... tror du på Larousse då?
    Det finns flera betydelser av uttrycket. 

    https://www.larousse.fr/dictionnaires/francais/ici/41363/locution?q=Par+ici#16001733
    Okej, sorry. Det betyder uppenbarligen ganska många olika saker. Jag tycker det är lite ologiskt att samma uttryck betyder både något som befinner sig någonstans och något som förflyttar sig. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-09-21 15:13:12 följande:
    Hmm, själv kan jag ju tycka att det väsentliga i sammanhanget är att pyssel anser att 95 procent av de människor hom möter saknar förmåga att förstå FHM:s rekommendationer såvida de inte instrueras på särskolenivå och då också får lära sig att åtlyda tillsägelser.

    Jag vet inte var pyssel bor om det är i en trakt som fungerar som en magnet för folk som befinner sig på särskolenivå eller om hennes påstående bara var en avspegling av hennes människosyn.

    Men vore jag tvungen att gissa skulle jag gissa på det senare alternativet alla dagar i veckan och det förra alternativet den vecka torsdag följer på fredag.
    Precis! 
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2020-09-21 22:02:32 följande:
    Det kan man tycka om man är lite fyrkantig och har svårt med att ord/uttryck kan ha flera nyanser eller t.o.m. betydelser. Jag kan väldigt lite om det tyska språket men det är kanske mer stram kurs där.

    Äh ja, meine Dame.
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-21 15:02:11 följande:

    Att du inte tror på mig, eller på Pyssel, var ju inget nytt ... tror du på Larousse då?

    Det finns flera betydelser av uttrycket. 

    www.larousse.fr/dictionnaires/francais/ici/41363/locution


    Merci <3
    Det är självklart att ord kan ha många betydelser. Jag har faktiskt två avslutade högskoleutbildningar i just språk. Men det är inte vanligt att de betyder ganska motsatta saker. Dvs. att både vara där och förflytta sig... det hade jag lite svårt att tro. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-21 23:03:39 följande:
    OT, men jag kan faktiskt förstå Andrea i detta, an auf hinter, etc och Durch, fur, gegen etc do Not Match! Befintlighet och riktning, akusativ och dativ, ... nej, med en tysk tolknining är detta konstigt. Men ok, nu var det ju tal om franska ...
    Andrea, jag tycker att du är duktig på svenska, och på språk i allmänhet, men Bitte, om du har klagomål på tex franska, kolla gärna fakta först. 
    Det var ju snällt i alla fall. :)  Jo, det är länge sedan med franskan, och jag orkade liksom inte kolla upp det först. Det var bara en spontan grej. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-09-22 14:09:57 följande:

    Smittan som tonade bort verkar vara på återgång om man ska tro på Tegnell. Och här i Stockholm där vi enligt vissa är så gott som immuna ökar också smittan och det i alla åldersgrupper (minst i 70+). Återstår väl att hoppas på att själva sjukdomen blivit mildare så att vi inte får samma belasting på vården som i våras (och inte samma enorma antal avlidna). 


    Jo, det är inte så konstigt. Det hänger ju mycket på att folk sköter sig och fortsätter hålla distans. Och det gör ju inte alla. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-09-22 14:41:04 följande:
    Jag skrev inget om att det var konstigt. Och det är inte för mig du behöver berätta att alla inte sköter sig, det vet jag redan. 
    Måste du vara otrevlig bara för att man skriver en ganska oförarglig kommentar? 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-09-22 14:42:57 följande:
    378 dividerat med fyra och mot bakgrund av ökat provtagning (enligt statistiken på c19.se)

    Jag tror inte att man ska ta ut katastrofen i förskott - även om det kan kännas frestande.

    Det var väl inte så särskilt längesen du larmade om en som jag minns 30-procentig ökning av antalet inlagda på sjukhus i Stockholm, hur gick det därefter?

    Iofs är det 24 personer som vårdas på sjukhus nu i Stockholmsområdet och tre på IVA.

    Såvitt jag kan se så har det inte skett några direkta förändringar vara sig gällande sjukhusvårdade eller antal konstaterat smittade.

    Jag får dessutom en känsla av att du likt Anders Tegnell i pandemins början inte riktigt har förstått att kollektiv immunitet är en relativ faktor.
    Du har rätt, det var ju så gott som inga fall registrerade dem senaste tre dagarna. Det var ju bra.. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-09-22 18:13:08 följande:
    Jag tycker att du är otrevlig när du skriver dina "oförargliga" kommentarer som går ut på att informera mig om sådant jag givetvis redan känner till. Det är irriterande att du tycks tro att du har en sådan uppgift. Det har du inte.
    Nej, det är snarare så att du tror att du kan styra vem som får yttra sig i den här tråden, och det kan du inte. 

    Och det är sånt som folk ändå gör ibland - tala om sånt som alla egentligen vet. Det är då inte menat som information förstås. Och det brukar anses som ganska trevlig small-talk och i viss mån är det ju också att hålla med. Att det skulle vara otrevlig.... nej, det brukar det inte vara. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin