Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-09-18 11:58:22 följande:

    Dansk forskare: Pandemin i Sverige är kanske över

    www.dn.se/varlden/dansk-forskare-pandemin-i-sverige-ar-kanske-over/


    Kan ju inte läsa mycket av det där, men det var väl ganska osannolikt att vi skulle ha hög flockimmunitet? Lite grann, visst. Egentligen tror jag snarare att vi helt enkelt fortfarande är i en första våg, där antalet sjuka har gått ner och nu håller sig på samma nivå. Och jag skulle förvänta mig att det fortsätter på den nivån tills vi har vaccin. Kanske med en liten minskning med tiden. Eller med en ökning om folk slarvar.

    Däremot verkar det här kunna vara en delvis förklaring till Sveriges ganska många döda.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/mB63GO/tegnells-teori-far-stod--men-andra-ar-tveksamma  
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-09-18 13:42:14 följande:
    Haha, informationsunderskott.

    Kim Sneppen, professor vid Niels Bohr-institutet menar som vissa här i tråden ansett, att kollektiv immunitet inte är ett absolut begrepp utan ett relativt och att det kanske räcker med en betydligt lägre grad av immunitet än sig 50 procent av befolkningen för att immuniteten ska vara en faktor att räkna med.

    Han menar att även immuniteten uppträder i kluster såtillvida att socialt rörliga personer i betydligt större utsträckning är immuna än mer tillbakadragna, alltså attdu om du ger dig ut i partylivet kommer att möta avsevärt högre andel immuna än om du jobbar inom hemtjänsten och besöker äldre.

    Han menar heller inte att Sverige har uppnått en kollektiv immunitet som enskilt är tillräcklig för att dämpa smittan - men att immuniteten tillsammans med vår frivilliga och hållbara distansering räcker för att smittan sakta men säkert ska tona bort.

    Ungefär utifrån ovanstående gissar han att pandemin kan vara över i Sverige såtillvida att Sverige inte kommer att dras med i den europeiska smittovåg som nu sprider sig.

    Det verkar vettigt tycker jag, vi kommer säkert att få lokala utbrott av covid-19, men samtidigt kommer trenden fortsatt att vara nedåtgående.
    Jo, det var det som jag också menade - det kommer att bli mindre och mindre smitta, ju fler som blir immuna, men det kommer att ta ganska lång tid tills det möjligtvis skulle kunna stanna upp helt. Men vi lär ju ha vaccin innan dess. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-09-19 10:36:57 följande:

    Det faller nog i glömskan som andra liknande virus, och blir en del av vardagen.

    Jag har haft 2 virus som betett sig som COVID-19, första mådde man rätt bra, men orkade inte gå upp för 2 trappor utan stanna och vila, det var verkligen udda känsla, så inte svårt och empatisera med de som har dom problemen i dag.
    Detta var många år sedan dock.

    En på jobbet han har tappat smaken efter sin corona, och har bara kommit tillbaka lite lite, kan i princip bara känna de 5 smakerna.
    Och hon är nu jätte orolig att det kommer förbli så, då det har gått par månader nu.
    Hörde att 15% får aldrig tillbaka smaken, är det så många? Förvånad
    Låter hemskt, för en annan skulle ju det vara att ta bort en stor del om vem jag är och med tanke på all mat man gör, som KRÄVER smaklökar på sin topp.


    Det där är svårt att förutsäga. Och det hände med andra virus också. Min man hade något virus för några år sedan. Först tappade han smaksinne, sedan var det någorlunda tillbaka men han kunde inte äta ägg längre. De smakade väldigt illa. Det tog ungefär två år tills det gick över. Så nu äter han ägg igen. Det går inte att veta i förväg. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-09-19 08:56:22 följande:
    Inte ens med ett eller flera fungerande vaccin kommer vi att bli av med viruset.

    Men det verkar ju bli snällare över tid - så vi kan nog lära oss leva med viruset.
    Inte helt och hållet och med en gång. Men det kommer ju ganska snart att minska smittan så långt, så att mest kommer att bli enskilda fall som dyker upp. Det blir ju mycket svårare att sprida det vidare, om många är immuna. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-09-20 18:56:45 följande:

    Nu blir jag lite osäker vad detta inlägg har med munskydd och göra.
    Är det ett resonemang du kan expandera?


    Jag skulle inte lägga möda på personer som bara vill jävlas. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-20 19:16:47 följande:
    Ja den svenska strategin var kanske korrekt, om man nu ska bortse från alla de tusentals människor som dött ... Skönt att inte platserna på sjukhuset tog slut, men det är ju den detaljen att massor dog, och tar man det med i beräkningen är det svårt att tycka att strategin var korrekt. 
    Var den amerikanska bättre där 200.000 dog? Man måste ju tänka inom rimliga ramar! Särskilt när det var en svag influensa året innan, så att alla de som då inte dog i influensa (det brukar vara dem äldsta och svagaste som dör av det) då, dog av covid-19 i år. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-20 19:25:44 följande:
    Att jävlas, är det tex att påpeka att man skrivit något om ämnet som vederbörande inte verkar förstå, eller har missuppfattat? Och uppmana till att läsa igen. 
    Synd att Klyban tydligen inte förstått Pyssels inlägg ... men jag tycker ju inte det är att jävlas om man påpekar detta. 
    Det var just inte meningen att han skulle förstå det. Eller de flesta andra. Jag förstår det inte heller. Iofs har jag inte heller lagt möda på det, men ändå. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-20 19:51:10 följande:
    Om inläggen gått över huvudet på dig och Klyban kan du fortfarande inte lasta den som skrivit inläggen för det. Jag förstod precis. Du hävdar alltså att de flesta inte förstod detta, skulle vara intressant att veta vad du baserar detta på, låga tankar om folks läsförståelse kanske. 
    Ähhh.... fel. Man kan säga/skriva hur avancerade saker som helst, och ändå uttrycka dem klart och tydligt. Jag baserar det snarare på att författaren inte vill att det folk ska förstå. Folks läsförståelse har inte med saken att göra. Det som är tvetydigt kan man inte tolka entydigt. Det här är dock lite generellt menat nu, jag har som sagt inte läst det här i detalj. 
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2020-09-20 20:22:49 följande:
    Ännu en som missar nyckelord, särskilt när de utgör essensen.

    ----HÄR----HÄR---HÄR---

    När du kom med dina erfarenheter av coronabeteenden med och utan mask skrev jag "här".

    Här omkring

    Around here

    Par ici

    Por aquí

    ... und so weiter

    Först var det ett par som smittats av språkförbistringen i klustret, men nu är ni tre som fått er beskärda del av Klybans språkfest.
    Par ici? Genom här? 

    Äh ja...... 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-09-20 23:01:11 följande:
    Jag tror att det är så enkelt att det är frivilligheten som skiljer, att man här i Sverige litar på folk.
    Hmm... vad som gäller munskydd, så sa tyska epidemiologen Hendrik Streeck, att det KAN vara så att man får lättare sjukdomsförlopp om man får i sig mindre virusmängd, att det är så med några sjukdomar.... Så, jag tolkar det som att det är möjligt, det kan inte uteslutas, men det är inte på något sätt bevisat eller ens mycket sannolikt. 

    Förresten så rekommenderade han också att vaccinera sig mot influensa. Såna vaccinationer boostar immunsystemet i allmänhet och det ger en bättre möjlighet att klara av en eventuell infektion med covid-19. Det var väl en konkret möjlighet! Jag ska ta och göra det! 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin