Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-09-04 08:30:56 följande:
    Ur ett praktisk perspektiv har det ingen betydelse om asymptomatisk smitta faktiskt innebär bokstavligen just precis det, eller om personen ifråga trots allt hade någon liten känning någonstans i kroppen. Stress, sinnesstämningar, trötthet, olika kroniska symptom, allt det påverkar hur bra man lyckas uppfatta kroppens signaler.

    En person som uppfattar sig som symptomfri är ute bland folk och bidrar till att smittan sprids. Det är den verklighet man måste förhålla sig till då man planerar olika åtgärder som ska minska smittspridningen. Sen kan man diskutera sig blå om huruvida asymptomatiska smittspridning existerar eller inte, verkligheten är vad den är ändå.
    Det ligger något i det förstås. Ändå kan jag tycka att en del människor då bör vara mer uppmärksamma, så att de kanske ändå märker att de har symptom. Många leds nog för mycket av önsketänkande där, om de har i bakhuvud att just idag vill de inte vara borta ifrån jobbet så övertygar de sig själva att det inte är något. Men där bör man kunna skärpa till sig lite mera. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-09-04 09:34:28 följande:
    klyban säger det i den del av inlägg #5420 som riktar sig till mig. Han vet kanske inte om att det är det han säger i inlägget, men så är det i alla fall. Du kan läsa det själv. 
    Jo, det stämmer. Och jag läste det då också och tänkte att han nog menar andra. Han måste ju mena de som tjafsar med honom. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-09-04 09:37:27 följande:

    Jag roade mig med att leta efter vad google gav för svar om jag fråga de efter hidden symptoms - inget av svaren var att symptom inte märktes.

    Hidden symptoms är inte det du tror att det är.

    Så asymptomatisk smittspridning från affärsmannen från Johannesburg var det inte fråga om.
    Nu gjorde jag också det, av ren nyfikenhet, och det är som jag själv också hade tolkat det - symptom som ANDRA människor inte märker. Personen själv är nog medveten om dem. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-09-04 09:54:54 följande:
    Ja, så kan man ju tänka, och så är det kanske också. Man kan också tänka och tycka att det är han som tjafsar med andra och att en person som gör den sortens tankevurpor och skrivfel kanske skulle avstå från att så ofta slänga ur sig sådana här saker:

    "Och nej, det är du som säger det, vet du inte vad du skriver längre?"
    Om du skulle vara jättetrevlig mot andra, så skulle jag kanske förstå att du klagar. Men du är ju inte alltid so trevlig heller mot andra. 

    Och så är det ju lite knepigt att jämföra skrivfel som personen inte gör med flit, med en kaxig attityd, eftersom andra också har sån attityd mot honom. Skulle han då inte ha någon rätt att vara kaxig tillbaka, bara för att han råka ha lite problem med att uttrycka sig i skrift? Tveksamt...
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-09-04 10:07:25 följande:

    Ser fel ord kommit in där, torde vara uppenbart att jag inte menade dig och FDF.


    Pope Joan II skrev 2020-09-04 09:54:54 följande:
    Ja, så kan man ju tänka, och så är det kanske också. Man kan också tänka och tycka att det är han som tjafsar med andra och att en person som gör den sortens tankevurpor och skrivfel kanske skulle avstå från att så ofta slänga ur sig sådana här saker:

    "Och nej, det är du som säger det, vet du inte vad du skriver längre?"

     


    Förstår det. Men som lärare kan jag inte låta bli: Skulle det inte vara en bra idé om du läser det du har skrivit en gång till? Det gör faktiskt många för att kolla att det inte finns slarvfel - jag gör det ibland. 

    Jag vet att det inte alltid hjälper, jag är medveten om att det kan bli så att man faktiskt "läser" det som man tänkte, inte det som står där. Men även då kan man hitta sätt att fokusera mer på det skriva (läsa lite mera mekaniskt, eller högt), så att man kanske ändå upptäcker fel.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-09-04 10:25:36 följande:

    Ja, helt klart, men så blir det inte alltid, inte i dessa personangrepps inlägg, de lägger jag extremt lite tankekraft på, och väldigt lite korrekturläsning på.
    Dock är det berättande att pope väljer märka ord och undviker sak, och här var ju det faktiskt rätt uppenbart.


    Ställer mig alltid till förfogande, dock ej för popes nya frågor, då hon aldrig svara på några själv.
    Med tanke på den besatthet av min person istället för sak, så undrar jag faktiskt varför pope är här.


    Jo, jag vet vad du menar. Det händer mig också att jag skriver fel och sen blir jätte-diskussioner om det istället för att fokusera på ämnet. 

    Dock har pope skrivit ett längre inlägg om ämnet nyss, så jag tror faktiskt jag ska titta närmare på det, för då kan det vara något vettigt. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-09-04 13:11:26 följande:
    Var är denna undersökning?

    Du ser - inga problem för dig, inga problem för mig, så varför skulle majoriteten vara negativ? Vem säger det liksom, vem har bestämt åt svenska folket att vi inte vill ha en egen smittspårningsapp?

    Tvärtom - vi älskar appar i Sverige! Klart folk skulle uppskatta en svensk sådan...
    Det är ju mitt ansvar att leta fram en viss undersökning. Jag hör nästan varenda gång på presskonferenserna att socialstyrelsen att det har gjorts nån enkät igen. Så jag säger - det finns säkert en undersökning om det också. Poängen är ju: Om man är intresserad av det i detalj, så får man väl gå in på socialstyrelsens sida och kolla om man hittar något sånt. Jag känner inte behov att kolla det i detalj. Jag utgår ifrån att de skulle göra det om det var en bra idé. 

    Det är förstås mycket möjligt att flera orsaker kommer ihop här. Och jag tror att det finns gott om folk som är misstänksamma mot allt som kan innebära "spårning". Även om det är anonymt. Folk tror ju på mycket mer långsökta konspirationsteorier. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-09-04 13:26:23 följande:
    Lunds universitet har en covid-app. Har inte provat den än, men kanske gör.
    Intressant! Varför gör man inte mer reklam för det då, så att folk vet att det finns? 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-09-05 05:55:36 följande:
    Mina fem öre. Pratade normalt med användaren, sen började personangreppen hagla. Lita inte på mina ord, scrolla - allt finns i tråden. Försökte att fortsätta prata normalt men sen måste man ju välja:

    1. Bara ta det.

    2. Svara med samma mynt.

    3. Sluta prata med personen.

    Jag SKULLE kunna svara med samma mynt men känner mig fredlig, harmonisk och ovillig att bråka med någon. Så vad ska jag välja? Och vem hade "attityden" mot vem nu igen?
    jag förstår inte riktigt det här som svar på mitt inlägg som ju var till pope? Är det bara allmänna funderingar, eller trodde du det var till dig, eller? 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-05 10:36:24 följande:
    Också Karin Tegmark Wisell uttalade sig om smittspårningsappar på den senaste pressträffen, enligt henne finns det problem med integriteten.

    Hur kan vara möjligt att hela FHM är ovetande om hur den finska appen är uppbyggd? De påstår ju sig vara i kontakt med myndigheterna i andra länder?
    Vi kan bara gissa. Vi vet inte. Kanske vet de mer? Kanske finns det problem som vi inte tänker på? 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin