Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-09-02 20:29:58 följande:
    Fast nu var det iof forskare på uppsala universitet som bekräftade den nationalistiska vågen och då förmodar jag att de har bevis och data på det. tror du inte det?

    Tegnell är inte inte minsta ödmjuk, han avfärdar relevanta frågor utan någon som helst vettig förklaring. Men Tegnell är bara en frontfigur för FHM så just hans personlighet är kanske irrelevant för den svenska Strategin.

    Att vara framåt behöver inte nödvändigtvis vara detsamma som att anse sig vara bättre än alla andra.

    Nej, man har DEFINITIVT inte bevis om man håller på med sociologi, eller om det nu var statsvetenskap. I naturvetenskap håller man på med fakta - inte i alla andra områden också. 

    Tegnell är inte ödmjuk för svenskar. För utlandet ÄR det ödmjukt. Och jag pratade inte om hans personlighet, utan om hans uttalande då. 

    Handla det om att vara bättre än alla andra? Jag skulle snarare tolka det som att man inte vill att tusentals människor dör i andra länder. Men du har helt uppenbarligen ett helt annat tänk.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-09-02 21:42:20 följande:

    1 Dumpa en länk utan citat och berätta vad det man vill lyfta, ja, det är att dumpa och springa allt vad man orkar åt andra hållet.
    Du får ta det med pope varför h*n i9nte klarar av att kvantifierat det h*n ville ha sagt.

    2 Är så onationalistisk man någonsin kan bli, och ja, det använts som ett invektiv och ad hominem.

    3 Jo, ett gäng gånger har det använts som ett invektiv och ad hominem.


     


    Programmet blev jag först uppmärksammad om nu.
    För mig handlar inte detta om patriotism överhuvudtaget, kanske en del ser sig själva där, dock ej jag.


    Precis. Det där med nationalism är ett märkligt påhitt av någon. Det handlar väl snarare om att man vill att de ska använda sig av en vettig strategi så att man själv och ens närmaste inte drabbas! Det är ju DET det handlar om. 

    Och om jag tycker att strategin låter som den vettigaste idén, så är jag för den, INTE för att den är svensk, utan för att den låter vettig,
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-09-02 22:45:17 följande:

    Samma här.


    Jag anser Sverige gör rätt, men det betyder inte att det är helt utan problem och har en problematik man måste adressera.
    Dock verkar jag som en del vill ha det som svart och vitt, och inte klarar av gråzoner som finns pga kunskapsluckor.


     


    En sak som får mig undra, och det är en del folks otålighet att invänta fakta.


    Jo, men det finns också en hel del där man inte kommer att få veta mer senare. Som sagt, man kan aldrig prova flera strategier och jämföra. Och det måste också vara väldigt svårt att undersöka alla effekter från t.ex. lockdown. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-09-02 22:50:39 följande:
    Hmmm vem ska jag tro på en forskare eller en okänd personpå ett forum..

    Jag tror inte ett dugg på att utlandet ser på Tegnel så som du gör. Han och Sverige har fått svidande kritik från många håll. Och större delen av världen håller inte med hans tolkningar av data. Sverige står som sagt ganska ensamt i sin sk strategi. Personkulten kring tegnel finns existera nog bara här och är direkt kopplat till nationalism vågen vi pratat om.

    Tja, vad gäller antal döda så har vi ju inte mycket att vara stolta över, men det jag syftade på med tro att man är bättre än andra är FHM och framför allt deras hejarklacks nästan religiösa övertro på att de vet och är så mycket bättre än resten av världens samlade kunskap.
    Har du ens kollat vilket ämne personen var forskare i?  Det var i alla fall inget som är i närheten av medicin eller naturvetenskap, och därför är personens åsikter ju lika lite viktiga som personerna på ett forum.

    Jag TROR inte, jag har läst tidningar. Även utländska där man missförstod Tegnell. Förresten kom det också på svenska nyheterna.

    Och så var resten raljerande utan anknytning till diskussionen igen.
  • AndreaBD

    Tysklands hälsominister är nästan mer utsatt än vad Tegnell någonsin har varit. Folk har hotat honom, någon spottade på honom nyss. Varför? Jo, för att folk tycker att det var helt onödigt med lock-down, och man har ju kommit fram att det skulle ha funkat lika bra att bara ha olika åtgärder, utan att stänga ner. Detta var alltså på tyska tv-nyheterna kl. 20 idag. 

    Folk är aldrig nöjda. 

    Om någon är intresserad och kan tyska kolla från minut 5 ungefär. 


    ">

  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-02 23:16:39 följande:
    Har du ens kollat vad som var fokus för diskussionen?
    Nationalism? Eller vad menar du?
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-02 23:13:35 följande:
    Tegnell:
    "Den har ett antal legala problem med integritetstanken..."

    Nej, den finska appen har inga problem med integritetstanken. Antingen vet han inte vad han talar om, eller så står han där och ljuger.
    Så det skulle innebära att det finns lagar, i Sverige, som går emot, så att man i princip inte kan införa en sån app i Sverige? Jo, det låter konstigt, om det är frivilligt att ladda ner appen. Om det nu inte finns lagar som säger att man inte får samla sån information om folk. 

    Jag vet inte säkert om det kan finnas lagliga problem. Är du helt säker på den saken. Du är väl inte jurist heller? 

    En annan möjlighet vore att han har uttryckt sig lite dåligt och inte riktigt menar så. Men jag vet inte heller hur. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-02 23:47:06 följande:
    Finland har en icke-lockdown strategi. Hybridstrategi, kallas den.

    Sveriges långvariga strategi har ju haft väldigt stora negativa konsekvenser för personer i riskgrupper.
    Jag anser inte att det är strategin som har orsakat detta. Möjligtvis någon miss i strategin, just när det gäller detta.

    Men mer sannolikt är ju att det t.ex. har att göra med brister i sjukvården, eller i beredskapen, eller i omsättningen av åtgärderna. Eller "systemfel", dvs. ett känsligt system inom äldreomsorgen, för många lågavlönade vårdbiträden i äldreomsorgen, karensdagen (som sedan blev avskaffad). Det finns ju såå mycket annat det kan bero på, inte bara på den huvudsakliga strategin. Som verkar väldigt vettig

    Vad innebär hybridstrategi då?
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-02 23:54:40 följande:
    Den finska appen samlar ingen information om folk. Därför finns det inga integritetsproblem med den.

    pcforalla.idg.se/2.1054/1.738843/sverige-behover-en-corona-app
    Nån information måste den väl samla. Eller åtminstone spåra var folk är. Annars vore den ju till ingen nytta. Och man måste också ta hänsyn till om det kan bli integritetsproblem om den t.ex. blir hackad. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-03 00:20:23 följande:
    Jag pratar inte om dödsfallen nu, utan om dem som lever. Den svenska strategin går ut på att äldre personer och riskgrupper ska undvika sociala kontakter. DET har orsakat ett stort lidande i just den gruppen av befolkningen.

    Hybridstrategi: Testa, smittspåra, isolera, vårda.

    Finland har testat barn under hela pandemin, Sverige börjar nu, men bara äldre barn.

    Smittspårningen i Finland är på en helt annan nivå än i Sverige.

    I Finland sätts alla närkontakter i obligatorisk karantän, med full ersättning för inkomstbortfall. Sverige ska nu börja fundera på om familjemedlemmar till smittade borde stanna hemma.

    Vården är väl den enda som fungerar likadant i Sverige och Finland.
    Absolut. Det ÄR ett stort lidande. Samtidigt hade det ju då inte varit bättre med ännu mer isolering genom lock-down. Det hade inte heller gått för de som måste ha hjälp. Sånt måste man nästan hitta lösningar för på lokal nivå. 

    Allt du tar upp här är beroende på hur omfattande smittspridningen är. Så för 26:e gången. Detta funkar i Finland så länge det är få smittade. I Sverige, med många smittade KAN DET INTE FUNGERA. 

    Är vården så lik? Den är i alla fall dålig i Sverige. Tyskland är så mycket bättre. Och det är självklart kopplat till hur mycket pengar man investerar i den och hur mycket personal man har. Man får ingen bra vård med billig-lösningar. Men just i pandemi så var det också chefer som inte fick till att sätta om i praktiken det som rekommenderats av FHM. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin