Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-10-22 15:38:23 följande:
    Ja, Britta Björkholm klarade inte att redogöra för det där, så förvirrat är det. Presschefen fick avbryta och pressa fram att de har information på hemsidan om vem som ska testa sig. 

    802 nya fall från igår till idag, låter för mig som början på en ny våg. Men jag hoppas så klart att Tegnell har rätt! Det hoppas jag alltid. Särskild med tanke på att om han haft det så hade det här ju varit över så otroligt mycket längre än det varat. 
    Hittade en lista på vaccinerade som ska testa sig ändå, där speciellt nedanstående kategori var intressant. Så i alla fall om man tex blir inlagd på IVA, bör man testas, där ser man.
    Denna nya strategi lär ju åtminstone förbättra statistiken på antalet smittade, annars torde väl antalet smittade stiga nu även i Sverige, precis som i de flesta länder i Europa.  

    Personer som behöver vård eller behandling för symtom på covid-19.
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-10-22 18:10:18 följande:
    Jag skulle tro att så länge inte antalet använda sjukvårdsplatser och intensivvårdsplatser för covid19 och döda i covid19 skjuter i höjden så är detta det 'nya normala' 

    Inte så märkligt.
    Ganska märkligt om andra länder i Europa uppmanar alla med symptom att testa sig, för att smittspåra, förebygga och kunna ha tillförlitliga siffror över antal smittade, medan Sverige går sin egen väg. Men FoHM gillar ju att särskilja sig. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-10-22 18:32:32 följande:
    En utmärkt sammanfattning av hela diskussionen i den här tråden och i många, många andra sammanhang också.

    Somlig sneglar på hur andra gör och rättar sig därefter medan andra fattar självständiga beslut.
    Ok, då skriver jag om mitt inlägg i hopp om att fler förstår vad jag menar. 

    Märkligt att andra länder i Europa kommit fram till liknande, självständiga beslut om att alla ska testas och att allt ska smittspåras, medan Sveriges självständigt fattade beslut går ut på något helt annat. 

    Även märkligt om du tror att endast Sverige fattar självständiga beslut, och att alla andra länder nervöst sneglar på varandra och härmar grannländerna. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-10-22 20:15:25 följande:
    Det är långt från klart än - hur det ser ut om en månad eller två med sjuka, allvarligt sjuka och döda vet vi ännu inte - om ett par veckor vet vi kanske åt vilket håll det går.

    Covid19 kommer troligen att finnas kvar i alla världens samhällen i olika omfattning under en lång tid, så länge sjukvården och samhället inte kollapsar så kommer åtgärder att vara mindre omfattande. Om det är så att en omfattande vaccinering leder till att alla som inte är extra sårbara eller ovaccinerade får en mild sjukdom är det viktigaste att fortsätta vaccinera.

    Att FoHM fortsätter linjen som de har att förhållas sig till förefaller inte märkligt i mina ögon. 
    No shit, vi vet inte hur det kommer att utvecklas. No shit, COVID19 kommer att finnas kvar länge, om det blir färre incidenter, blir det färre åtgärder. No shit, viktigast att vaccinera fler. Berätta mer. 

    Vad jag ifrågasatte var att det inte verkar vara så viktigt nu att testa alla tänkbara fall, att smittspåra, eller att få en överblick över mängden faktiska fall. Och detta i en situation när konstaterade fall är runt 1000 per dygn. 

    Detta är i bjärt kontrast till hur många andra länder i Europa reagerar. FoHM följer kartan, men om den inte stämmer överens med terrängen, bör man anpassa sig efter terrängen i stället. Antagligen står det inte heller på deras karta att de ska sluta testa eventuella fall bland vaccinerade eller inte göra allt de kan för att smittspåra. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-10-22 21:56:48 följande:
    Nähä, ifrågasatte du FoHM - det hade jag aldrig trott

    Tror du att låga smittal eller få allvarligt sjuka är det viktiga i fråga om att skydda befolkningen enligt FoHM?

    Vilken karta tror du att FoHm har? Inte baseratpå dina känslor, utan baserat på vilka åtgärder de rekommenderar
    Bara för att kolla, är dina frågor alltså så här?

    Tror jag att FoHM tycker att det är viktigare att ha lågt antal smittade, eller att ha få allvarligt sjuka?

    Tror jag att FoHM följer de riktlinjer de har enligt lag, eller tror jag att de följer någon karta som jag har hittat på alldeles själv, eftersom jag är styrd av mina känslor och inte av logik?

    Det var länge sedan jag sett så förminskande frågor.
    Vet inte om det speglar dina ouppfyllda aspirationer att jobba på dagis, eller om du verkligen genuint har en så låg uppfattning om kvinnors slutledningsförmåga. Kanske inte någon slump att de enda kvinnofientliga män jag träffat på mitt jobb, var svenskar. 

    För övrigt har dina frågor inget att göra med mitt inlägg. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-10-22 22:35:24 följande:
    Det finns väl bara två svar på inlägget:

    Tryck på Visa endast Padirac

    och

    Tryck på Visa endast FuckGoggleAskMe
    Ok, så du tyckte det var för pinsamt att svara, det är ok, det är också ett svar. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-10-23 02:25:11 följande:
    Näää.

    Det är inte jag som tycker att än det ena än det andra är pinsamt, tex att prata om Sveriges inte nazisympatiserande regering under andra världskriget med Ungrare som hade nazi/fascist-regering under samma tid.. eller att Sverige inte har en universitetsutbildad akademiker som statsminister - om jag kommer ihåg något rätt från allt i tråden rapporterat som upplevt pinsamt..

    Jag har nog inte alls samma upplevelser av insamheter som du kanske har, eller tror att andra har - men det är inget att skämmas för, alla är vi olika och det är inget fel i det.

    Men för att då svara på dina frågor: 

    Jag har ju ingen aning om vad du tror eller inte tror  - därav frågorna

    P; Tror du att låga smittal eller få allvarligt sjuka är det viktiga i fråga om att skydda befolkningen enligt FoHM?

    F; "Tror jag att FoHM tycker att det är viktigare att ha lågt antal smittade, eller att ha få allvarligt sjuka?"

    P; Vilken karta tror du att FoHm har? Inte baserat på dina känslor, utan baserat på vilka åtgärder de rekommenderar

    F; "Tror jag att FoHM följer de riktlinjer de har enligt lag, eller tror jag att de följer någon karta som jag har hittat på alldeles själv, eftersom jag är styrd av mina känslor och inte av logik?"

    F; "Det var länge sedan jag sett så förminskande frågor.
    Vet inte om det speglar dina ouppfyllda aspirationer att jobba på dagis, eller om du verkligen genuint har en så låg uppfattning om kvinnors slutledningsförmåga. Kanske inte någon slump att de enda kvinnofientliga män jag träffat på mitt jobb, var svenskar. "

    Du behöver inte förminska dig till en representant för en grupp - du kan ju representera dig själv. Förminskande påståenden om Tegnell, FoHM, myndigheter och de som inte hör till kritikerklustret och de som hör till kritikerklutret är annars tråden full av. Klicka på visa endast på vem som helst så hittar du säkert detta utan längre sökningar.

    Har jag någonsin aspirerat på att jobba på dagis? har detta varit ouppfyllt?  Vem vet, inte du - men jag Solig

    Jag vet inte om det är menat som förminskande - men det är i så fall lika illa som den där historien om coopbutikens anställda du talade illa och nedsättande om..   det verkar som att föraktet för de som inte har en utbildning och ett yrke som kan mätas med det du anser vara gott nog är bottenlöst. Gråter

    Jag har för mig att jag tidigare i tråden sa att vi alla hade saker att skämmas för (vilket du uppfattade som oförskämt) och det inget att skämmas för, vi är alla bara människor med våra styrkor och brister.Skäms

     
     
    Det var mycket otrevligt Off Topic svammel, så synd att det inte går att diskutera Sveriges handhavande av pandemin här, som jag försökte göra. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-10-23 11:45:48 följande:
    Jag har inte haft några synpunkter på hur andra länder fattar sina beslut och vad detta innebär.

    Däremot brukar jag ofta ha synpunkter på inlägg som ängsligt sneglar på hur andra gör och där man anser att vi ska måste göra likadant - med motiveringen att andra gör så.
    Motiveringen var, som jag skrivit tex i citatet nedan, att jag förstår inte varför FoHM inte vill smittspåra, förhindra spridning och få mer korrekta siffror på antal smittade, i och med särbehandlingen av vaccinerade. Testa inte, gå till jobbet när du känner dig ok. Inget test utan individen ska bedöma när man kan gå ut bland folk. 

    Samtidigt konstaterade jag att de flesta andra länder väljer att testa alla med symptom, smittspåra så mycket som möjligt osv. Majoriteten har inte alltid rätt, men i detta fall tycker jag det.

    Hoppas du förstod denna gången, trots att du inte lyckades tidigare. 

    Vad jag ifrågasatte var att det inte verkar vara så viktigt nu att testa alla tänkbara fall, att smittspåra, eller att få en överblick över mängden faktiska fall. Och detta i en situation när konstaterade fall är runt 1000 per dygn.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-23 11:52:42 följande:
    Frågan är ju: Kan man själv skilja på om man har en förkylning eller covid? Om man kanske knappt märker. Har själv känt mig  lite hängig sen igår. Ingen hosta, ingen snuva, inte ens huvudvärk, bara lite hängig. Vaccination kan ju  också göra att det blir så lite symptom att inte går att känna igen.

    Jag hade iofs också velat att man testar, så fort man har några förkylningssymptom. Eller är det så att vi redan går in i en tid där det är endemiskt, och normalt. Men då vore ju en ganska lik och lagom låg nivå på smittspridning nästan en förutsättning? 
    Ja det är ju många som trott att de haft en förkylning och sedan har en test visat att det var COVID19. Jag skulle då inte lita på att jag själv kan bedöma vad jag har, om jag får milda symptom. Antagligen tänker fler så, och kanske isolerar sig i ett par veckor för säkerhets skull, om det nu är COVID19. Och kanske var det bara en förkylning så det hade räckt med att hålla sig inne i fyra dagar eller så. 

    Så länge runt 1000 personer per dygn smittas av en potentiellt dödlig sjukdom, tycker då inte jag att det är normalt. Tycker inte heller att någon nivå av COVID19 smitta är lagom. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-23 13:22:39 följande:
    Det var precis det jag tänkte! HUR kan det vara off-topic nu om det var on-topic tidigare?`
    Var det verkligen On Topic tidigare, eller nu, att skriva om Ungern, nazisympatier, andra världskriget, universitetsutbildad akademiker, coopanställda, förakt för outbildade eller yrkesgrupper, representant för en grupp, saker att skämmas för etc etc?

    Dessutom innehöll inlägget några infantila frågor om jag tror att FoHM bryr sig om antalet allvarligt sjuka människor och att jag uppmanas ge svar om min uppfattning om FoHMs uppdrag, som inte är baserat på mina känslor. 

    Förklara gärna hur tex Ungern och Coop är relevant när jag försöker diskutera att vaccinerade med symptom inte ska testas. Vad tror du själv är viktigare för FoHM, få antal smittade eller få antal allvarligt sjuka? Eftersom du inte verkar tycka att det är en underlig fråga, får du gärna svara själv på det, även fast P sparar sina fåniga s.k. frågor till mig och andra som inte håller med honom.  
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin