Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tow2Mater skrev 2021-10-31 19:08:56 följande:
    Intressant, vad WHO och USA bekymrade sig om vad gäller resande var tydligen ingen risk i Sverige. Inga flyg mellan Sverige och Kina ;)
    Nej Sverige var länge osårbart, finns ju få kineser där ?

    Sedan fortsatte det på det spåret, bara för att WHO påbjuder munskydd, testning, smittspårning, karantän etc finns det ingen anledning till att Sverige borde lyssna på det. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-31 20:30:07 följande:

    Detta är avhandlat sedan länge, och då får ställa frågan till dom varför de inte kommer ihåg vilken strain det var, och varför de använder en rapport som inte är anpassningsbar till vår initiala hand vi blev tilldelad oss.
    DU får faktiskt lyfta blicken lite, så missar du inte såna här saker, eller är det medvetet?


    Kommissionen har efter ett gediget arbete kommit fram till att efter vecka 9 kom smittan för första gången till Sverige och den kom från Österrike och Italien. Samtidigt kom den till Norge, Danmark och Finland. 
     
    Påstår du att du vet bättre än Kommissionen? 

    Rapporten ska inte anpassas till någonting, den redovisar vad som faktiskt hände efter en detaljerad undersökning om detta. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-31 22:56:37 följande:

    Varför grundar man sig på en rapport som inte är för Sveriges situation och den hand vi blev tilldelad oss?


    Det blir en inkorrekt analys när man använder fel material, strainens var inte IT och alp, utan FR/GB/USA.
    Och IT och alp-strain tryckte man tillbaka bra.


    Du menar alltså att Coronakommissionens rapport om Sverige inte är för Sveriges situation? Du menar att det är en inkorrekt analys som Kommissionen gjort när de analyserat allt tillgängligt material för Sverige? De har efter åtskilliga analyser och studier kommit fram till att coronavarianten som kom först gav stora problem och stor smittspridning, och den varianten kom från Österrike och Italien.

    Och den blev inte alls stoppad i Sverige, bara i grannländerna där man införde restriktioner.

    Du vidhåller alltså att du vet bättre än alla experter i Kommissionen?  
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-11-01 00:47:07 följande:

    Som du förstår är det reda preciserat, och vad du pratar om vet jag inte ens.

    Vet du?


    Nej att du inte förstår vad jag pratar om är uppenbart.

    Du har alltså inte förstått Kommissionens rapport men tycker ändå att den är felaktig och att du vet bättre.

    Vilken överraskning.

    Inte mycket fakta, saklighet och forskning för att hitta en röd tråd och uppnå konsensus där inte.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-11-01 12:07:31 följande:
    Du ignorerar då helt att vi inte har/hade lagar som tillåter sånt? Så då skulle regering/myndigheter agera mot lagen? 

    Sedan anser jag att vi måste vänta på mer säkra, detaljerade uppgifter, för just nu är de lite motsägelsefulla. FHM säger att de har följt upp alpresenärer och sett till att smittspåra dessa noga, kommissionen verkar ha hittat något som tyder på motsatsen. Det kommer att bli tydligare när de är helt klara.
    En del info om smittspårning finns redan i Kommissionens material, men du anser alltså att mer uppgifter behövs? Om vad exakt? 
    Noga smittspårning? Nej. Och Appar har ju inte används heller i Sverige. 

    Nog hade det varit klädsamt om FoHM åtminstone hade rekommenderat inresande att gå i karantän när de återvände från riskområden våren 2020, även om de inte hade symptom. 
    PCR-testning
    Under de första veckorna av pandemin var strategierna för testning och kontaktspårning likvärdiga i alla sex länder. Fokus lades på att upptäcka fall hos resenärer, och deras kontakter, från områden med dokumenterad smittspridning, d.v.s. framför allt från Kina och senare också från Österrike och Italien. Från mitten av mars ökade dock testningen i relation till antalet invånare snabbare i Norge, Danmark, Finland och Spanien än i Sverige och England. Antalet tester i Danmark ökade mest och var från mitten av april och året ut 2-3 gånger högre än i något av de övriga länderna. England nådde samma testningsnivåer som Norge, Finland och Spanien i början av maj, medan det dröjde till mitten av juni för Sverige att nå dit.
    Kontaktspårning
    Under hela 2020, rekommenderade samtliga fem jämförelseländer att spårning av nära kontakter skulle genomföras kring alla covid-19-positiva personer. I Sverige, trots att sjukdomen var smittspårningspliktig sedan början av februari, rekommenderades från mars att sådan skulle prioriteras till nära kontakter till positiva personer arbetande inom hälso- och sjukvård eller äldrevård. Dessa rekommendationer utvidgades under juli, men fortfarande så att smittspårning skulle prioriteras till miljöer med stor risk för allvarliga konsekvenser vid en smittspridning. I alla sex länder följdes nära kontakter till en person med covid-19 under 1-2 veckor. I jämförelseländerna var regeln att den nära kontakten skulle isolera sig i hemmet, oavsett om personen hade några symtom eller ej. I Sverige rekommenderades under första halvan av året varken isolering eller testning av nära kontakter utan symtom, utan dessa fick instruktionen att hålla social distans och om möjligt arbeta hemifrån. Först från slutet av september rekommenderades även asymtomatiska hushållskontakter hemisolering i 7 dagar och PCR-testning.

    Appar för kontaktspårning kom aldrig i bruk i Sverige, till skillnad från i de övriga länderna. Data från både Danmark och England talar för att sådana appar kunde leda till att ett ökat antal nära kontakter nåddes och därmed kunde isolera sig i hemmet. I en studie från England och Wales uppskattades att för varje covid-19-positiv person som använde sig av appen kunde 1 nytt fall avvärjas. England var det enda land som kunde visa nationella data på hur kontaktspårningen fungerade. Från det att ?Test & Trace?- organisation introducerades där i slutet på maj nåddes 80-90% av de positiva fallen för kontaktspårning. För varje positivt fall kunde 2-3 kontakter identifieras, av vilka mer än hälften av kunde nås och informeras om hemisolering.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-11-01 13:03:42 följande:
    Allt det här har vi förstås redan diskuterat, och inte lite heller. Apparna har sina brister, de gör inte mycket nytta  - om de inte går så långt att de spionerar efter folk. 

    Och det andra som du skriver har vi också diskuterat. Man kan inte spåra efter tusentals nya smittade om dagen. Finns ingen chans att hinna med. Att Finland och Norge hann med är förståeligt, de hade ju inte så många. 
    Apparna ja, det har diskuterats, och exempel har getts på länder där de har varit till stor nytta för smittspårning och inte har spionerat ett dugg. På vad baserar du ditt uttalande om att de inte gör mycket nytta? Källa? Kommissionen verkar inte hålla med dig och de är nog lite mer insatta än du. 

    Enligt Kommissionens rapport hade Sverige och grannländerna samma antal smittade först, sedan satte de in restriktioner men inte Sverige och det ökade i Sverige. Är det inte bättre att se till att hinna med att spåra, än att tusentals fler dör och blir svårt sjuka, är det en rimlig prioritering att fimpa smittspårningen? Verkar inte som om Kommissionen tycker det. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-11-01 17:00:22 följande:

    Enligt FHM så HAR man smittspårat så långt man har hunnit med. Sedan blev det för många och man kunde inte längre göra det. Och det har vi diskuterat tidigare. 


    Samma med apparna, vi har diskuterat det så mycket då att jag inte inser varför jag ska ta fram belägg ännu en gång. Man kan tycka olika om det. Både Sverige och Tyskland kom fram till att nyttan inte var särskilt stort. 


    Jag tar endast upp dessa saker för att de finns i Kommissionens rapport och diskuterar utifrån den. Gubbarna i Kommissionen hängde nog inte så ofta i denna tråd, så nu blir det liksom en ny diskussion.

    Konklusionerna här i tråden från dig och dina polare är ganska oväsentliga nu, utan jag diskuterar vad experterna säger. Kommissionen belyser att Sverige inte använder spårningsappar, samtidigt som de påtalar att dessa appar hjälpt att spåra många i GB, dvs, hade Sverige också använt Appar hade Sverige klarat sig bättre. Har du något konkret att komma med här, som motsäger Kommissionens uppfattning? Om så är fallet, borde du kanske informera dem. Sverige fattade beslutet på falska premisser, hur det gick till i Tyskland vet jag inte. 

    Enligt FoHM så har de smittspårat så långt de hunnit med. Enligt Kommissionen smittspårade Sverige mindre än grannarna vilket hade som påföljd att vi fick mer smitta, dvs de kritiserar detta. Sen spelar det ingen roll vad du och kompisarna skrivit om detta innan i tråden. Om du inte håller med Kommissionen utan vill försvara FoHM när det gäller detta, får du nog vända dig till Kommissionen med ditt försvarstal, jag har ingen lust att diskutera detta mer med dig. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-11-01 13:24:29 följande:

    IT och alp strains var inte den dominerande, utan den som man såg i FR/GB/USA var.
    Det är detta felet vi pratar om, vi var rätt framgångsrika på trycka tillbaka IT/Alp strains.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-01 08:34:27 följande:
    Nej att du inte förstår vad jag pratar om är uppenbart.

    Du har alltså inte förstått Kommissionens rapport men tycker ändå att den är felaktig och att du vet bättre.
    Vilken överraskning.

    Inte mycket fakta, saklighet och forskning för att hitta en röd tråd och uppnå konsensus där inte.

    Vi har tex många ggr försökt få berätta om denna kritik om  1Nov, och ingen vet än vad det är riktigt, då du bara väljer prata om annat hela tiden.


    P R E C I S E R A dig, annars är just den sakligheten helt omöjlig ge dig.
    Gillar den glömskan om vilken strain som tog iag här, den var fastställd i tråden sedan innan genom just fakta.


    Jag och ett antal andra har redan skrivit vad vi anser om de testrekommendationer som gäller fr.o.m 1 november. Till skillnad från dig ser jag ingen anledning att upprepa mig beträffande detta. 

    Du verkar ha missat det, men just nu rör sig diskussionen mest om vad resultaten i Kommissionens delrapport säger.

    Där står det att varianten från Österrike och Italien var den dominerande i början av pandemin. Samt att Sverige inte var bra på att bekämpa de fallen. 

    Du verkar ha en annorlunda uppfattning, baserat på tidigare diskussioner i denna tråd, utan vetenskaplig förankring. Du verkar tro att det som fastställdes här i tråden av dig och dina polare väger tyngre än Kommissionens analyser. Du tror dig alltså veta bättre än Kommissionen eftersom du motsäger den. Hybris!

    Fakta och saklighet hittar du i Kommissionens rapport, men du vägrar att ta det till dig. Det du säger är inte fakta och saklighet. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-11-01 21:05:05 följande:
    Det är ju enkelt för SVT att säga detta - men vad SVT säger har mycket lite med vad FoHM hr och hade att förhålla sig till i fråga om lagar och aktuellt kunskapsläge.

    Det har tidigare i tråden förts fram kritik baserat på kontrafaktiska förhållanden - det är kritik som är vare sig är saklig eller relevant.

    Så frågan kvarstår - vad kunde FoHM göra med tanke på kunskapsläget och de lagar som styr vad FoHM kan och får rekommendera?
    Nu var det inte mig du frågade, men utan att inveckla oss i diskussioner om smittskyddslagen, kunde inte FoHM åtminstone ha uttalat sig om att WHO är oroliga för att Corona sprids över hela världen och ha rekommenderat att man inte samlar ett stort antal människor tillsammans? Det skulle ju verkligen inte ha gått utanför ramarna för vad de kan göra. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2021-11-01 22:17:39 följande:
    "Folkhälsomyndigheten står fast i sin bedömning att även de som varit i norra Italien eller Iran kan gå till sina arbetsplatser om de inte känner av några symtom. Det är nämligen enklare att smittspåra när människor lever sina liv som vanligt, enligt Tegnell."

    omni.se/tegnell-medger-miss-i-virusbedomning-trodde-att-kina-skulle-fa-stopp-pa-det/a/pLkM9E

    Jag är av annan åsikt än Tegnell. Det hade varit enklare att smittspåra om folk hade stannat hemma.
    Ja det var ju länge som FoHM höll fast vid att endast de som hade akuta symptom kunde sprida smitta. Därför behövdes ingen karantän. Hade man varit i Italien och kände sig ok, var det bara att springa runt i samhället som vanligt.
    En bekant till mig återvände till Sverige i mitten-slutet av mars från Italien. Han bestämde sig för att gå i karantän i 14 dagar, men det fanns inga rekommendationer eller uppmaningar till karantän, test eller liknande. Ingen tillstymmelse till informationsblad på flygplatsen eller liknande. 

    Kommissionen verkar konstatera att smittan från Iran inte var så drivande, fast det visste man ju inte då. Inte mycket av rather safe than sorry. Kommissionen säger ju även att smittspårningen hade varit mycket enklare om det funnits restriktioner. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin