Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2021-11-10 21:38:25 följande:

    yle.fi/uutiset/3-12159986

    Här intervjuas en överläkare i Seinäjoki. Nio patienter, av vilka en är en medelålders man på intensiven. Tre personer under 20 år är på vanlig avdelning. Den yngsta är 12 år. Enligt den här läkaren är de vaccinerade patienterna som tas in sådana gamla, vars allmäntillstånd skulle rasa av vilken infektion som helst. De får ändå inte lika allvarliga problem med andningen som de unga ovaccinerade får.


    Jo det är likadant här, de extra sköra äldre blir inlagda med smitta trots att de är vaccinerade, men de som råkar värst ut är de ovaccinerade.

    Sverige borde ju verkligen rusta och förbereda nu och inte bara lita på den höga graden av vaccination. Här kommer nya restriktioner igen på löpande band och alla smittofall bedöms som allvarliga.

    Ska kolla din länk i morgon.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-11-10 20:06:26 följande:

    Tyska experter i all ära men vi kommer nog alla att behöva förnya vaccinationen lite då och då med uppdaterat vaccin.

    Detta inte enbart mot bakgrund av att graden av immunitet försämras över tid, viruset förändras också och det kommer fortsatt att finnas ett selektionstryck mot virus som förmår infektera redan vaccinerade.

    Men så småningom blir det nog som den tyske experten tror, men först när viruset blivit betydligt mindre farligt men mer smittsamt.


    Här räknar de med att ge en tredje spruta nu till äldre och viss sjukvårdspersonal, och sedan erbjuda till alla andra i januari eller februari.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-11-11 06:57:40 följande:
    Jag tror inte att det är särskilt annorlunda här. En mig närstående äldre kvinna fick sin tredje dos för cirka en månad sen, blev sen smittad av ovaccinerad personal men lyckligtvis inte särskilt sjuk.

    Men för mig är det en gåta att man inte ser till att knäppgökarna får jobba med sådant de duger till, till exempel plocka fimpar, snus, munskydd och annat skräp folk har för vana att slänga utomhus.
    Herregud, jag skulle ha blivit helt vansinnig! Den gamla damen blev alltså smittad av ovaccinerad personal, trots att damen gjort sitt bästa för att undgå smitta? Det är nästan så att jag tycker att det är bra att min kära gamla moster avled just före pandemin, så hon och jag slapp bli frustrerade över detta.
    Det var illa nog att hon hade viss hemhjälp som var helt handlingsförlamade.  
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-11-11 16:45:10 följande:
    Jo, det verkar så. Det kan förstås vara så att det var såna som hade dött ändå, men det vet man ju inte säkert. Man borde undersöka detta, hoppas bara de gör det! 
    Nej man borde inte undersöka detta, man borde ge tredje sprutan till de äldre och inte tillåta ovaccinerad personal till äldre. 
  • FuckGoggleAskMe

    Ja det finns ju kritik mot Commissionens slutsatser. Men har inte sett någon kritik hittills mot påståendet att Sverige exporterade smitta under pandemin pga öppna gränser. Och inte någon info om hur det kom sig att Sverige hade mer smitta än grannarna i början, eftersom det hävdas. Enligt kommissionen hade Sverige och grannarna lika mycket smitta i början, även om, både siffror om antalet smittade och döda var ju lite vaga då.   

    Dessutom verkar det som om smittade i Sverige, som är vaccinerade och därför inte testas, sprider smitta ? så smart, INTE. 

  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-11-16 22:59:17 följande:
    Som jag uppfattar det håller inte coronakommissionen med om det du skriver.
    Padirac skrev 2021-11-16 21:57:25 följande:
    Kriktik mot coronakommisionens påstående att Sverige och övriga länder i norden hade hade ungefär lika många konstaterat smittade i början av pandemin.

    www.dn.se/debatt/coronakommissionen-ger-fel-b.../

    "I mitten av mars i fjol införde de nordiska grannländerna omfattande åtgärder för att minska smittspridningen. I Norge stängdes skolor, flygplatser och hamnar samtidigt som resande från utlandet sattes i karantän. De svenska åtgärderna var mindre drastiska, men inbegrep bland annat inreseförbud från många länder. Skolor förblev dock öppna och karantän tillämpades inte.

    En utgångspunkt för kommissionens analys är att våra grannländer vid denna tidpunkt hade ?ungefär lika många konstaterade smittfall som Sverige? (sidan 718). Kommissionen tycks dock bortse från att antalet konstaterade smittfall i mitten av mars i fjol inte ger någon rättvisande bild av epidemins sanna utbredning, eftersom omfattningen av tidig provtagning varierade mellan nordiska länder. Norge bedrev till exempel mer omfattande testning än Sverige, vilket bidrog till att smittspridningen framstod som förhållandevis hög.


    Om de länder som jämförs har likvärdig sjukvård och rapportering av avlidna ? vilket kan antas gälla inom Norden ? utgör antalet dödsfall ett mer tillförlitligt mått på pandemis omfattning. Givet att tiden från covidsmitta till symtom i genomsnitt är 5-6 dagar, och tiden från symtomdebut till död är cirka 15 dagar, utgörs säkraste måttet på hur utbredd pandemin var i mitten av mars 2020 av antalet dödsfall i början av april, det vill säga cirka tre veckor efter smittillfället.


    Vi har därför kartlagt covidsmittan i de nordiska länderna i mitten av mars genom att analysera antalet avlidna i covid-19 fram till de första dagarna i april 2020. Kartläggningen visar att den tidiga smittspridningen i Sverige var mer än dubbelt så hög som i Danmark, mer än fem gånger högre än i Norge och mer än 15 gånger högre än i Finland."

    Representanter för cornonakommissionen i replik - de håller med om att smittspridningen inte alls var av samma omfattning - utan att deras kritik handlar om trots att det vid tillfället var uppfattningen att smittspridningen var likartad valde Sverige en annan strategi  - de påstår alltså inte smittspridningen var likartad vid tidpunkten, utan att åtgärderna i de olika länderna var olika vid tillfället och att det förekom en omfattande smitta i Sverige som för tillfället inte var känd.

    www.dn.se/debatt/ni-har-inte-forstatt-kommiss.../

    "Författarna skriver: ?En utgångspunkt för kommissionens analys är att våra grannländer vid denna tidpunkt hade ?ungefär lika många konstaterade smittfall som Sverige? (sidan 718).? Detta är inte vår utgångspunkt för analysen av smittspridningen.  Vi använder jämförelsen med grannländerna för att belysa att i mitten av mars, då Sverige börjar gå en annan väg, skilde sig inte antalet konstaterade fall (via positiva prov) mellan länderna, det vill säga beslutsfattarna i de nordiska länderna föreföll vid denna tidpunkt att stå inför en likartad smittspridning.


    Sverige valde då en väg med mindre ingripande åtgärder samtidigt som den faktiska smittspridningen här i själva verket var betydligt högre. Betänkandets kapitel 2, 3, 7 och 18 beskriver utförligt och på olika sätt varför använda nyckeltal inte varit bra mått på smittspridningen i samhället, särskilt inte under pandemins första våg.


    Egentligen verkar debattartikeln i stort upprepa en del av våra poänger i betänkandet. En av våra viktigaste slutsatser är att smittspridningen under början av mars 2020 förmodligen var betydligt större än vad som framgick av då offentliggjorda uppgifter."




    Jo, det gör dom. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (felix) skrev 2021-11-17 19:13:07 följande:

    Så nu kommer Sverige per 1 dec att införa vaccinpass till arrangemang över 100 pers som:
    1. bara omfattar vaccination, inte test/antikropp/tillfrisknande intyg
    2. visar namn och ålder på innehavaren
    3. bara visar datum för vaccination och tvingar kontrollören att själv räkna ut giltighetsperiod
    4. saknar visuella indikationer på att det inte bara är screenshotkopia
    5. låter varje arrangör själv bestämma om dom skall användas, eller om denne föredrar att implementera några kommande ännu ospecificerade maxantal/avstånds restriktioner som skall vara gällande efter 1 dec.
    6. tvingar alla användare att själva kontrollera vad varje arrangör bestämt i föregående punkt

    Sist av alla och uslast implementerat av alla.


    1. Oj, konstigt ? varför?
    2. Inte så underligt, där jag bor (EU land) är det också så, och så får man dessutom visa leg ibland, för en del lånar vaccinpass av någon annan. 
    3. Här visar det datum, men passet funkar inte om det är för gammalt (alltså vi har elektroniska pass).
    4. Huh? Låter väldigt underligt ? det går inte att fejka här med vår app.
    5 och 6. No comment! Klart som korvspad från myndigheterna, som vanligt!
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-11-17 19:32:41 följande:
    Hahaha! Okidoki, Minitrump! Du avfärdar den kompetenta och opartiska kommissionens gedigna arbete som "fake news"! Nämen, vad oväntat! Och förstås inget du bidrog med ger minsta grund för diskussion, endast ännu ett trött avfärdande faktaresistensen i Knutbyligan. Det är visst fortfarande ända in i kaklet och med dubbla skygglappar, som gäller. Kan du inte variera dig lite? ("dinosaurier levde samtidigt som människor"/"magnetarmband mot psoriasis"/"socialtjänsten kidnappar barn" )
    Vad är väl en Kommission mot en FoHM bal på slottet? 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (felix) skrev 2021-11-17 20:12:28 följande:
    Bor också i EUland och här visar passet bara det allra mest nödvändiga för kontrol.

    Namn och ålder visas inte med innehavaren aktiverar det. Vill en kvinna tex. gilla att visa detta för random personal?

    Datum för test/vaccin visas inte eftersom det indirekt skulle ge ledtråd på om vederbörande är vaccinerad eller bara testad. Passet kan bara öppnas så länge det är giltigt. Är det inte det visas bara en instruktion för hur man kan bli testad eller vaccinerad.

    Därutöver visas bara aktuell tid med skimrande grafik så att det inte fejkas. Det blir validerat med bankid liknande och låst till en mobil. Man kan ju naturligtvis låna någon annans mobil men det vill ju bli taxerat som bedrägeri om det upptäcks.
    Intressant.
    Tror knappast varken kvinnor eller män bryr sig om i fall dörrvakten eller servitören vet hur gammal man är eller vad man heter. Om man inte är helt desperat på att ragga upp dom kanske. 
    Här ser man datum för vaccin och datum för test. Det står alltså ?vaccin 15 juni? ?negativt test 3 augusti? eller liknande. 
    Och appen funkar bara så länge det gäller i detta land.
    Här måste man använda motsvarande BankID för att ladda ner och aktivera appen, men det är inte låst till bara en mobil, har passet både på privat- och jobbmobil. 
    Ja absolut att det är bedrägeri om det upptäcks att man lånat syrrans mobil och pass, här bötfälls hårt för detta. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin