Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (haha) skrev 2021-06-07 20:55:01 följande:
    Kan tydligen vara ett case av "saknar kännedom om" också, i alla fall för de i Padiracs ringhörna. Tomte
    Det är ju tänkbart.
    I alla fall så ger det mig lite overklighetskänsla att plötsligt kommer vissa med skitsnack om saker som regeringen totat ihop, och jag försvarar regeringens beslut, när det brukar vara tvärtom. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2021-06-07 21:02:52 följande:
    ?Folkhälsomyndigheten står fast i sin bedömning att även de som varit i norra Italien eller Iran kan gå till sina arbetsplatser om de inte känner av några symtom. Det är nämligen enklare att smittspåra när människor lever sina liv som vanligt, enligt Tegnell.?

    Det första i raden av många märkliga uttalanden.

    omni.se/tegnell-medger-miss-i-virusbedomning-trodde-att-kina-skulle-fa-stopp-pa-det/a/pLkM9E
    Ja mycket märkligt!
    På min arbetsplats och många andra ställen, var man inte välkommen tillbaka till jobbet efter sportlovet i slutet av februari, om man varit i norra Italien. Karantän i 14 dagar var obligatorisk. Även i slutet av mars var det fritt fram att åka från smitthärden i Italien till Sverige, utan andra rekommendationer att om man var sjuk, skulle man stanna hemma. 
    För övrigt borde en smittspårning vara betydligt enklare om man varit i karantän än om man sprungit på stan. Hur tänkte han där?
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (haha) skrev 2021-06-07 21:33:59 följande:
    Och ingen reflux av krav på saklighet alls, märkte du det??!
    Och vad hände med fakta, forskning och röd tråd för att nå consensus? Det lät mer som yttersta änden på den berömda solfjädern. Eller strax utanför. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-06-07 23:01:42 följande:
    Nu gör du mig orolig! Läs grundlagen! Och även dem mänskliga rättigheterna - de trodde jag att folk känner till väldigt bra. 

    Så länge det inte finns någon inskränkning av rörelsefriheten för undantagslägen, så som pandemier, så kommer alla tänkbara pandemi-lagar krocka med grundlagen.
    Hahahaha ... med din tolkning tror du väl att även smittskyddslagen kränker mänskliga rättigheter och grundlagen! Människors rätt att gå var de vill och göra vad de vill, samtidigt som de bär på en farlig smitta. Hahahaha!
    Som din kompis brukar skriva i vart tredje inlägg, läs smittskyddslagen!
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-06-07 23:30:32 följande:
    Visst. men jag kände inte till dem där. Och kollade inte vad som står på siten för övrigt. Dumt om man gör sånt på jobbet och sedan måste göra något och skickar iväg ett meddelande utan att kolla så noga. Tyvärr så brukar den här sidan ju också lätt haka upp sig, framför allt om man dröjer med att skicka inlägget. 
    Är ju ganska bra att kolla innan, så man inte sprider desinformation som du gjorde.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-06-08 14:50:10 följande:
    Javisst, testa att klicka på "Visa endast". Hon har väl inte ordagrant skrivit "Mea culpa" men med lite flexibilitet kan du nog komma fram till att hon bett om ursäkt.

    Till skillnad från padirac skulle jag inte klassa bakgrunden till länkandet som en konsekvens av okunnighet, utan bara slarv. Kollar man inte en källa kan man råka länka till andras grodor, i min värld är det betydligt värre med egenproducerade sådana.

    Hoppas att inte du eller någon annan påverkades alltför starkt i en riktning som innebär att ni tror att pandemin är en bluff. I likhet med många andra knäppgökar försöker man ju på vad de nu kallade sig förmedla dumheterna inom en påstått vetenskaplig ram.

    Det sistnämnda är ju också något som är flitigt förekommande i den här tråden.
    Okunnighet eller slarv ...
    Men om man läser att regeringen baxat igenom en lag som strider mot grundlagen och de mänskliga rättigheterna, och att riksdagen godtog detta - och man tror på detta? - vad kallar man det?
    Varken okunnighet eller slarv kan förklara det.
    Inte ens jag tror regeringen om detta, förstår de inte sig på situationen själva, har de väl en drös advokater som kan säkerställa att de inte föreslår något lagvidrigt. 

    Här har vi en lokal knäppgök som predikar att den så kallade pandemin är uppfunnen av judar och några i regeringen. Judarna får nämligen pengar för varje person som dör av den påhittade pandemin eller av de livsfarliga vaccinerna (lite oklart varför).
    Känner en vars pappa är jude (så räknas av de liberala som halv jude) och han skämtar om att det är konstigt att han inte fått några pengar än för detta - roligt om det inte hade varit så tragiskt allt. Finns tydligen en mängd av intressanta hypoteser. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-06-09 22:25:48 följande:
    Tack. Ja, det är ju det som sas, att det finns inskränkningar vid krig, men inte i fredstider. Man har nog inte tänkt på pandemier. Så man skulle kunna lägga till något sånt i skrivningarna? Varför har man inte gjort det istället för att skapa en pandemilag? För, det är väl en "vanlig" lag? 

    Det man också undrar är ju om det inte hade varit en bra idé att tolka grundlagen lite bredare och tycka att det som gäller i krig också bör gälla vid pandemier och sedan kan man lägga till en sån skrivning? Uppenbarligen måste regeringen ha tyckt att det var riskabelt att göra så? 
    Orkar inte leta fram mitt inlägg från ett antal månader sen, så kör önskereprisen.

    Kruxet med grundlagen är att den hänvisar till att det måste finnas en specifik lag som tillåter begränsning av tex rörelsefriheten. Finns det en sådan lag, får det ske begränsningar (finns sedan krav på denna lag, måste vara förenlig med demokrati etc). Det finns ett särskilt kapitel i regeringsformen (en av grundlagarna) som handlar specifikt om krigssituation, så det är redan täckt. Däremot krävs en speciell, separat pandemilag. Enligt artikeln som du och jag länkade till, tar det ett par veckor att få igenom en ny lag (om vissa krav uppfylls), och som den och din kompis påpekat, tar det lång tid att förändra grundlagen (plus att det inte är nödvändigt, när det kan lösas genom en ny lag). 

    Att tolka grundlagen så att inget specifikt lagstöd behövs för att begränsa fri- och rättigheter, skulle vara omöjligt, och öppna dörren för vilda västen regler. Likadant om man tolkar -krig- som -pandemi- eller annat. 

    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/kungorelse-1974152-om-beslutad-ny-regeringsform_sfs-1974-152

    Förutsättningar för begränsningar av fri- och rättigheter

    20 §   Följande fri- och rättigheter får, i den utsträckning som medges i 21-24 §§, begränsas genom lag:
       1. yttrandefriheten, informationsfriheten, mötesfriheten, demonstrationsfriheten och föreningsfriheten (1 § första stycket 1-5),
       2. skyddet mot annat kroppsligt ingrepp än som avses i 4 och 5 §§, mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång, mot intrång i förtroliga försändelser och meddelanden samt i övrigt mot intrång som innebär övervakning och kartläggning av den enskildes personliga förhållanden (6 §),
       3. rörelsefriheten (8 §), och
       4. offentligheten vid domstolsförhandling (11 § andra stycket andra meningen).


    Efter bemyndigande i lag får de i första stycket angivna fri- och rättigheterna begränsas genom annan författning i de fall som anges i 8 kap. 5 § och i fråga om förbud att röja sådant som någon fått kännedom om i allmän tjänst eller under utövande av tjänsteplikt. I samma ordning får mötesfriheten och demonstrationsfriheten begränsas även i de fall som anges i 24 § första stycket andra meningen. Lag (2010:1408).


    21 §   Begränsningar enligt 20 § får göras endast för att tillgodose ändamål som är godtagbara i ett demokratiskt samhälle. Begränsningen får aldrig gå utöver vad som är nödvändigt med hänsyn till det ändamål som har föranlett den och inte heller sträcka sig så långt att den utgör ett hot mot den fria åsiktsbildningen såsom en av folkstyrelsens grundvalar. Begränsningen får inte göras enbart på grund av politisk, religiös, kulturell eller annan sådan åskådning.  Lag (2010:1408).

  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-06-10 18:54:16 följande:

    De slöaste knivarna* i lådan är igång med att bortförklara sina faktafel, eller gör som vanligt bort sig genom att "inte förstå väldigt lättförståeliga inlägg", samtidigt som ett ihärdigt gnuggande mot utvalda och ett förtvivlat jagande efter bekräftelse av den egna personen och de spekulativa berättelserna.

    *Jag menar förstås och egentligen att de b-e-t-e-r sig som slöa knivar!


    Den - lättförståeliga - grundlagen orkar jag inte ge mig in på mer än de 3-4 ggr det gjorts, men det går ju alltid att svamla bort. Länkar som inte lästes i december lär väl inte läsas nu heller. 

    Slöa knivar, och ibland ägnar sig någon åt att ihärdigt såga upp öppna dörrar med en slö sked. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-06-11 16:27:55 följande:

    Där har du kanske hittat den avgörande punkten! Om man först måste skapa en lag för specifika undantag (ett lag som generellt tillåter undantag gäller då säkert inte), så måste man ju göra det först, innan man kan beordra folk att göra si eller så under pandemin. 

    Det är klart att det är lite riskabelt om man får tolka brett. Det är så den tyska grundlagen ser ut (fast jag har inte läst mig in i den igen noggrant nu, så jag kan ha missat något där också ).  Dvs vad jag har sett så står det bara generellt att undantag kan förekomma med de måste vara nödvändiga och rimliga.


    Precis. Ingen konstig tolkning behövs.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin