Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-03-26 18:58:40 följande:

    En 80-procentig ökning av intensivvårdade patienter i Stockholm under senaste två veckorna och majoriteten av de iva-vårdade är nu under 70 år. Fredrik Sund verkar dessvärre veta vad han talar om, till skillnad från både expertmyndigheter och en hel del andra.


    Usch, 80%? Det borde ju verkligen vara ytterligare en anledning att få lite fart på vaccinationerna.
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-03-26 19:39:52 följande:
    Vi får väl se om det över huvud taget kommer att finnas personal tillgänglig som kan administrera vaccindoserna om/när vi får några större mängder. Med den här spridningstakten och det raskt ökande antalet sjukvårdsbehövande är det svårt redan som det är med personal. Krislägesavtalet är aktiverat och barnsjukvården har ånyo måst låna ut personal. 
    Ja, och vilket mardrömsscenario det skulle ha varit om inte vaccinationen hade börjat, prisa Gudarna (eller kanske vetenskapsmännen) för att den kommit så snabbt som den gjorde! Sverige går på knäna som det är. Ruskigt med den snabba spridningen nu, och det ökade antalet på intensivvården, verkligen en kapplöpning med tiden. Hemskt att barnsjukvården får lida av detta!
    Har läst om detta nu, en riktig rysare! 
  • FuckGoggleAskMe
    Karibeate skrev 2021-03-26 23:00:44 följande:
    Du är inte snäll.
    Tack för ditt omdöme, som var ungefär lika påkallat som betydelsefullt. Tror att vi inte har så mycket mer att säga varandra. 
  • FuckGoggleAskMe

    Jaha, det verkar alltså som att flera påpekade riskerna på ett tidigt stadium, och föreslog åtgärder, men FHM slog ifrån sig och trodde inte att även de lättaste rekommendationer skulle hjälpa, de åtgärder de förespråkar numera. Så vansinnigt att inte FHM brydde sig mer om att skydda människor.

    https://www.expressen.se/nyheter/sverige-var-sist-med-atgarder-for-att-fhm-inte-tror-att-det-hjalper/

  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-04-06 22:06:37 följande:
    Läste också Karlstens ettårssammanfattning och blev ånyo påmind om Folkhälsomyndighetens underliga agerande. 

    Som jag skrivit tidigare så är det min åsikt att myndigheten på grund av sina kommunikativa svårigheter, sin nonchalans och sin totalt ogrundade tvärsäkerhet om sådant de uppenbarligen inte vet något om och hela tideni förlängningen haft fel om drivit på smittspridningen och därmed också den ohållbara situation i vården de säger sig vilja främja. Och, som socialstyrelsen nu påtalar, så dör människor på grund av att vården är överbelastad. 
    Precis. Och jag tror inte att organisationen i Sverige hjälper, regeringen ger inte regionerna fasta linjer för genomförandet av vaccinationerna, det verkar som om det finns utrymme för tolkningar vilket är helt vansinnigt i dessa tider. 
    Argumenten i denna tråd om att Sverige haft en tidig, stor smittspridning och därför hamnat i en särsituation, borde ses i ljuset av att Sverige hade tidigt information om faran och valde att inte vidta några åtgärder. Alls. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2021-04-08 19:42:52 följande:
    1. Det är viktigt att följa rekommendationerna och man ska absolut använda munskydd.

    2. Munskydd har förmodligen liten effekt, det säger de flesta experterna.

    Detta måste vara ett praktexempel på misslyckad kommunikation.

    I Finland bär experterna själva munskydd under presskonferenserna. De sitter så att säga i samma båt som medborgarna som förväntas följa alla rekommendationer.

    yle.fi/uutiset/osasto/news/international_survey_finns_most_committed_to_observing_coronavirus_restrictions/11874796

    abounderrattelser.fi/forskning-finlandarna-mer-positiva-till-att-halla-coronadistans/

    ?Riktad information som beaktar medborgarnas bakgrund behövs för att främja att de engagerar sig i restriktionerna, konstaterar Tella Lantta, forskardoktor vid Åbo Universitet, som deltagit i projektet.?

    Jag tror att beteendevetare snarare än epidemiologer borde sköta kommunikationen.
    Ja i Karlstens artikel framgår ju att FohM inte alls tror på några åtgärder, och AT har uttalat sig väldigt skeptiskt mot tex munskydd. Men alla ska använda det ... otroligt blandat budskap. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-04-15 21:29:19 följande:

    Ja, så här illa blir det när man har en folkhälsomyndighet som inte är sanningsenliga om smittspridningen och om hur människors benägenhet att följa deras rekommendationer minskat (förmodligen till följd av det förstnämnda). 

    www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/varden-gar-pa-hogvarv-sa-ser-det-ut-i-covidvarden-pa-akademiska


    Usch, vilken bedrövlig situation!
    Läste nyligen att den stora ökningen av smittade i september tonades ner för att inte alarmera folk, vilken strategi!
    Här är de helt öppna med förändringar i antal smittade, vårdsituationen etc - varje dag, inkl. helg. Det är aldrig så att på nationellt plan har man en version, och på regionalt plan en annan. Det pratas även öppet om hur många som inte följer de olika lagarna och rekommendationerna, vilka-var-varför försöker de också att kartlägga, och det diskuteras hur man förbättra folks attityd.
    Det finns också detaljerad info om vaccinationer som genomförts eller planerats, vilken sort, vilka som fått, var de getts etc etc. Och hela landet följer en tydlig plan beträffande vaccinationen, för att undvika tolkningar, misstag med information, kategorier etc.   
  • FuckGoggleAskMe
    Tow2Mater skrev 2021-04-17 23:58:28 följande:

    Positiv nyhet:

    "Sweat sensor could alert doctors, patients to looming COVID cytokine storm"

    "scientists report preliminary results on a sweat sensor that acts as an early warning system for an impending cytokine storm, which could help doctors more effectively treat patients. '

    www.eurekalert.org/pub_releases/2021-04/acs-ssc032221.php


    Intressant. Undrar också hur det går med hundarna de tränar för att upptäcka svåra tillstånd. I Finland?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin