Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-02-27 22:27:07 följande:
    Nej ,det gör ju inte det. Men så är det i alla fall man gör.

    "Hur ska jag kontakta dem jag tror jag kan ha smittat?

    Du ska kontakta dem du tror att du kan ha smittat så snart som möjligt. Du väljer själv om du ringer till dem eller skriver ett sms, mejl eller annan digital kontaktväg."


    Otroligt ... här så ringer någon när man fått positivt testresultat. Någon ringde min son och mig om detta. Det frågades om vilka han träffat, var han kunde ha fått smittan ifrån, och vilka han träffat efter detta. Sen sköter dom resten. Dvs smittspårning, det är normalt. Bl.a. för att se vilken roll hans skola spelat i detta, han hade blivit smittad av en kompis på skolan. Vi fick inga instruktioner om att göra något själva, rmyndigheterna sköter smittspårningen. 

    Låter helt otroligt att Sverige överlåter detta till de smittade.

    Apropå smittspårningen i våras, så påpekar jag åter igen att jag känner någon som kom till Sverige från Italien i slutet av mars, och han fick noll information på flygplatsen i Sverige. Han självisolerade 14 dagar efter ankomsten, och blev inte sjuk, men det fanns verkligen ingen info eller uppmaning från myndigheterna där. Han kunde ha kommit tillbaka smittad, och ingen ens rekommendation fanns om karantän eller test etc. 
  • FuckGoggleAskMe

    Tragiskt att se ökad smitta på så många ställen.
    I Stockholm, där ökningen är väldigt stor, tar dom nu i med hårdhandskarna och regionen rekommenderade i går både att undvika trängsel och att hålla avstånd till andra. Fast lite déjà vu, eller déjà entendu, över det kanske ... hoppas att folk rättar sig efter de nya restriktionerna, trots att det klagas på att de är otydliga. I en del fall vore det väl enklare att bara stänga igen ställen, i stället för att personal och besökare ska gissa sig till hur det fungerar, och personal får agera polis och hålla ordning på kunder.   

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Hm) skrev 2021-03-15 18:00:59 följande:

    En tjej jag känner med Masterexamen (smart) ska under påsk resa till sitt släkt hus i Spanien.

    Är det ok trots pandemin?


    Hur är det relevant att hon har en masterexamen? Tegnell och många andra har en fin akademisk examen, men kommer ändå med underliga uttalanden. 

    Folk i alla länder avråds från att resa pga att det innebär större risk för smitta. Man träffar på främlingar och det går inte alltid att hålla avstånd. 

    I allmänhet sköter sig folk i Spanien bra, håller avstånd, använder munskydd etc. men det funkar ju inte alltid. I en del regioner är allt stängt, i andra regioner är allt öppet, om än med vissa restriktioner, utegångsförbud efter viss tid etc.

    Jag vet inte hur det är nu när man åker till Spanien, men finns väl antagligen krav på tester och karantän.  

    Om man kunde teleportera från Sverige till en ganska öppen zon i Spanien, och undvika flygplatser, taxi, buss etc, vore det nog ok. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-03-18 18:14:48 följande:

    FHM behöver tydligen några dagar på sig för att ta ställning till Astrazenecas vaccin och hur/om det kan användas. Det var överraskande måste jag säga. 


    Tja fast eftersom de inte tror på WHO eller olika utländska experter, så varför skulle de lita på EMA? FHM vet ju bäst. 
  • FuckGoggleAskMe

    I mars/maj ska dom tydligen få till ett digitalt vaccinationspass i Danmark. Hoppas att Sverige lyckas bättre på den fronten, än vad de gjorde med smittspårningsappen. Fast ja, det kan ju knappast bli sämre resultat. 
    Beträffande den frågan så lär det väl också dras i långbänk och stötas och blötas i det oändliga, innan något materialiseras, sådär ett år efter alla andra Europeiska länder. Börjar skönja ett mönster, apropå stoppet av AZ vaccinet också. 

  • FuckGoggleAskMe
    Karibeate skrev 2021-03-23 21:25:27 följande:
    Det är fortfarande inte någon tävling mellan de nordiska länderna.
    Nej, verkligen inte, men om ett land med liknande möjligheter är mycket snabbare och effektivare med t.ex. smittspårningsapp och digitalt vaccinationspass, kanske man ändå undrar över varför Sverige halkar efter. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-03-25 08:01:00 följande:

    FHM genom Tegnell är inte oroade över det kommande påsklovet trots att smittspridningen är mycket hög och därtill stigande från dessa höga nivåer. Det finns ingen anledning att oroa sig över lovet eftersom de tidigare loven inte adderat till högre spridning. Det finns heller ingen särskild anledning att oroa sig över varianterna eftersom de restriktioner som finns på plats motverkar spridningen oberoende av variant. Utbrotten i skolorna behöver man heller inte vara så oroad över eftersom barn och ungdomar inte driver smittan i någon särskilt hög grad. 

    Bör man oroa sig över att följsamheten minskar då? Tja. Jag kan ju tycka det, inte minst med tanke på de mycket mer smittsamma varianterna, det kommande påsklovet och det faktum att det förekommer relativt många utbrott på skolor. Att flera regioner rapporterar att allt fler av de som behöver den mest avancerade vården är allt yngre tycker jag personligen också är mycket bekymmersamt och i mina ögon tillräckligt för att försöka göra något annat än man hittills gjort.


    Visst, smittan ökar våldsamt, men fira gärna påsklov och håll skolorna öppna trots alla fall bland ungdomar, som verkar behöva vård i större utsträckning än tidigare. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-03-25 10:34:48 följande:
    Precis som det var når Region Stockholm gick ut med riktlinjer som ledde till att många äldre sjuka varken fick någon läkarbedömning eller medicinsk behandling så har regionen tagit till metoden hemligstämpling av hur man kom fram till prioriteringsbesluten.

    Men av artikeln framgår att Region Stockholm slöt ett avtal med ett privat bolag om vaccination av 58.000 personer anställda inom vård och omsorg, inklusive föräldralediga. (Säkert därför min kompis som jobbar på sjukhus men inte med riskgrupper fått sina doser).

    En  hel del av de som dött i covid nu i år i Stockholm hade säkert varit vid liv om Region Stockholm satsat på att vaccinera riskgrupper i stället för personal.
    Obegripligt att inte regeringen gett direktiv om turordningen som regionerna ska följa. Det verkar finnas väldigt varierande tolkning om vilka som ska vaccineras, när, hur etc. Mina gamla föräldrar har blivit vaccinerade, skönt! Men andra äldre släktingar som bor i andra regioner har inte kommit på tur än. 

    Där jag bor finns en tydlig plan för hela landet. När vaccination av olika grupper ska påbörjas (har uppdaterats kontinuerligt i och med försenade vaccinleveranser), vilka vaccin de ska få etc. Viss typ av sjukvårdspersonal har prioriterats, men det finns tydliga riktlinjer om detta, bara de med närkontakt med COVID19 patienter osv. Därför har jag inte heller läst något om mygel, sjukhusdirektörer eller säkerhetsvakter som gått före i kön etc. Det går inte att sluta lokala avtal om något som inte följer regeringens regler. Varför måste Sverige krångla till det och låta regionerna tolka vaga direktiv? (Nu undanbeder jag mig gärna svar om att Sverige inte har ministerstyre ...)

    Här är alla äldreboenden anslutna till en speciell husläkarklinik, och husläkare har bedömt tex om äldre ska tas till intensivvård eller om andra åtgärder ska sättas in. Det har varit och är större beläggning här på intensivvårdsavdelningar än i Sverige proportionellt sett, kanske pga detta. Och proportionellt sett, har färre dött av COVID19 här än i Sverige. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-03-25 21:06:22 följande:
    Ja, i praktiken behöver det inte innebära annat än att man i regioner med låg smittspridning får möjlighet att anpassa undervisningen till detta medan de med hög smittspridning kan behålla distansundervisningen.

    Jag skulle tro att det är regeringen som önskat förändringen och då som en signal om att skolan är utomordentligt viktig och att många barn mår dåligt i Sverige och i världen av smittskyddsåtgärderna.

    Det är liksom inte helt fel att det blir skolorna som får öppna först och återgå till "normalläge", det vill säga läget som uppkommer efetr att vi accepterat att coronaviruset inte kommer att försvinna.
    Ja, de flesta barn mår inte bra av att inte få gå till skolan och träffa kompisar och lärare, men de skulle må ännu sämre om de blir sjuka, måste få vård på sjukhus och smittar morfar så han dör. 
  • FuckGoggleAskMe
    Karibeate skrev 2021-03-25 23:02:21 följande:
    Vad är meningen med en sådan här kommentar?
    Meningen med min kommentar var att jag ville förmedla just det som står i kommentaren. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin