Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-02-10 16:19:48 följande:
    Endera gör vi det lätt och då säger jag att jag tycker att du sprider desinformation, så var det inget mer med det.

    .....

    Eller så gräver du och jag djupare i ditt påstående om att du _tycker_ att i Sverige är det så att  _ de ekonomiska effekterna är viktigare än att pressa siffrorna_

    Om du vill ta Klybans ord om att den svenska hanteringen av smittan inte bara handlar antalet smittade utan om fler saker så följer av det påståendet _inte_ att  de ekonomiska effekterna är viktigare än att pressa siffrorna.

    Debatten i tråden kan naturligtvis reduceras till enskilt tyckande utan att premisser och belägg för påståenden synas. Detta kallas normalt inte för debatt. Om du hellre vill påstå att verklighetens beskaffenhet ska reduceras till ett personligt tyckande så är det kanske en sofistisk eller postmodernistisk hållning du presenterar?
    Låt oss göra det lätt, du tycker att det är desinformation, jag håller inte med. Inga fler frågor om samtalspartners för diskussioner om andra världskrigen, plötsliga inlägg om FASD eller andra underliga saker.

    Det är inget påstående - det är fakta att jag tycker att Sverige är för mycket intresserad av att hålla ekonomin i gång. Finns inget att gräva i, jag tycker att de prioriterar fel. Du håller antagligen inte med.

    Klyban har upprepade gånger skrivit att strategin inte bara är till för - de med virus -, utan även tar hänsyn till arbetslösheten, ekonomin etc. Det tolkar jag på mitt sätt, och du på ditt. Jag skulle föredra en strategi som enbart fokuserar på att minska antal smittofall och dödstal. 

    Blablabla - naturligtvis är alla inlägg någons personliga tyckande. Grunderna för detta tyckande, eller tolkningen av premisser kan och ska naturligtvis diskuteras, det är väl det som sker här. -Verklighetens beskaffenhet - är ju något som det kan råda olika tolkningar om ibland. Vad smittoskyddslagen säger eller att det inte finns landsting, det kan man knappast ifrågasätta, men även om Sveriges strategi officiellt inte är att smitta i lugn takt för att uppnå flockimmunitet tidigare, finns det ju vissa som hävdar det, pga av vissa saker. Förstår inte riktigt varför jag skriver detta, det borde vara uppenbart, men tydligen inte för dig. Kul att du definierar debatt, eftersom du tydligen inte tror att någon annan vet vad det är, i alla fall inte jag haha.

    -Verklighetens beskaffenhet ska reduceras till ett personligt tyckande - ta nu inte i så du spräcker dig, fast det låter ju i och för sig som en analys av Klybans peruanska solfjäder.  
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-02-10 19:35:53 följande:

    Det är betydelselöst hur du tolkar det(elelr vilken åsikt du har) och om du inte kan påvisa det med nått som går ta på.
    Annars blir det bara ord på en rad utan betydelse för nått om COVID-19.

    Det är inte Peru som en solfjäder, utan forskningen om munskydden, och där en del av solfjäderns forskning om munskydd är bevisad i Peru.
    Intressant att en omtolkning sker om vad jag säger, är det din åsikt och tolkning igen?
    I så fall kan jag berätta att den är felaktig, så du får nog formulera om dig om du vill ha sagt nått.

    Hur du kan ha missat strategin är för oss alla en gåta.


    Vilka är oss alla?
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-10 20:14:29 följande:
    Det här var nog enligt mig trådens roligaste inlägg - tack.

    Ja, jag vet inte varför du tar upp samtalen om andra världskriget - även om jag kan tänka mig fler olika skäl.  Om du missade vad inlägget om kognitiva funktioner handlade om så säger jag tack för det med, men jag vet inte riktigt vad jag ska tro om det.. 

    Det sätt du använder bilder av smittan och lockdowns i Österrike för att visa vad du tror om Sveriges strategi får mig att fundera mer på detta ...

    Oavsett vad du eller jag tycker om Sveriges prioriteringar så är detta tyckande inte någonting som gör ditt påstående sant.   

    Min fråga om hur du ser på verklighetens beskaffenhet är som jag ser det inte alls obefogad om det inte är en fråga om desinformation eller felaktiga uppgifter.
    Varsågod!
    Jag missade totalt hur FASD hörde hemma i denna tråd, men förväntar mig inget svar, och förstår inte heller dina frågor om mina konversationer om andra världskriget, då fanns inte ens COVID-19. Men skit samma.

    Har jag sagt att mitt påstående ÄR sant? Jag skrev ju att det är min åsikt, vad jag tycker är sant. Vad är så svårt att förstå? Det är bara du som hävdar hela tiden att du vet vad Sanningen och Ljuset är. 

    Om du inte kan skilja mellan åsikter och desinformation eller felaktiga uppgifter, är det ju tragiskt. Verklighetens beskaffenhet? Har det undgått dig att just detta har debatterats i tusentals år? 

    Hej då, nu räknar jag med att du anmäler mitt inlägg igen, och att jag får ytterligare en avstängning på några dagar. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2021-02-10 19:46:45 följande:
    Ett exempel på vilseledande information, eller desinformation:

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/1249ec40eb2345d4a4b2416d8c0239de/covid-19-forskole-och-skolbarn.pdf

    ?Sammanfattningsvis så har skolstängning eller fortsatt öppna skolor inte påverkat antalet rapporterade fall bland barn i vare sig Finland eller Sverige.?

    ?? Skolstängningar har liten påverkan på antalet fall av covid-19 bland barn.?

    Samtidigt säger man att barn i Sverige inte testades, och man presenteras en tabell som säger att 1 barn i Finland och 14 barn i Sverige har intensivvårdats.
    Ja, här där jag bor, har det varit massor av smittofall på skolor, som naturligtvis även spridits till föräldrar och deras föräldrar. Därför har skolor varit stängda i omgångar. Här har konstaterats att skolbarn ofta varit smittdrivande, trots att så inte är fallet i Sverige, enligt FoHM, som inte verkar bry sig så mycket om vad de kommit fram till i andra länder. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-02-10 23:31:20 följande:
    JA, alla som vet vad den Svenska strategin är, vem annars?
    Ok, så typ alla som är läskunnig, även jag då. Ok. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-10 21:54:49 följande:
    Jag missar nog att det finns någonting i ditt inlägg att anmäla, men jag ser inte allt du skriver eller menar med det du skriver i alla fall. Det är säkert inte mitt fel och inte heller ditt fel. 

    Åter igen var det du som tidigare drog upp andra världskriget i diskussionen om covid-19, jag uppfattade att det då var en inte oviktig del av argumentationen och du ville förklara hur viktigt detta och andra saker var för utlandssvenskar.

    Att påstå att 'månen är en ost' är naturligtvis inte samma påstående som att säga att man 'tycker att månen är en ost' eller 'tror att månen är en ost'  - om du skriver att 'månen är en ost' så ska jag då underförstå att du menar att du tycker eller tror detta eller ta ditt påstående på allvar och tror att du faktiskt avser att påstår att 'månen _är_ en ost'? Och sen visar en bildserie på andra planeter....eller ostar... 

    Ditt troende eller tyckande kan ju i så fall möjligtvis debatteras utifrån den personliga verklighetsuppfattningen, eller så kan påståendet debatteras om det har förankring i verkligheten, appropå sanningen och ljuset som du har någon teori om då.

    Byt ut 'månen är en ost' mot att sveriges strategi är att hoppas på att smittan inte sprids eller att de ekonomiska effekterna är viktigare än att pressa siffrorna.

    Så du säger att du tycker att det är sant - menar du att ditt tyckande kan avgöra vad myndigheter och regering har för proriteringar och hur dessa viktas?   Kan du skilja mellan vad du tycker och vad som är de faktiska förhållandena? Uttrycker du bara påståenden om det ena eller andra eller båda sakerna?
    Kan du skilja mellan att ställa meningslösa frågor till andra och att göra inlägg som faktiskt innehåller något och kanske intresserar någon?
  • FuckGoggleAskMe
    Sista länken var ny, tack.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-02-11 22:39:21 följande:

    Hur kan de sista vara ny?
    Och du nyss sade om NL och finns det en liknande översikt för Sverige, och sen vet redan om 4 av dessa länkar.
    Jag  börjar bli mer och mer frågande om du vet nått om Sverige ens, och just för du verkar inte veta mycket om nått kring COVID-19 och det som sker i landet.


    Ja, hur kunde den sista länken vara ny för mig? Oförklarligt att jag inte hittat den innan.
    Översikten för NL var mer detaljerad än översikterna jag sett om Sverige, tyckte den var tydlig och bra, även om de svenska översikterna också ger en hel del information. 
    Nej, korrekt, jag vet inte något om Sverige. (OBS, ironi!)
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin