Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-05-04 22:36:28 följande:
    "Det är en avvägning i kommunikationen." Haha! *facepalm*
    Ja, varför kommunicera de viktigaste tipsen?
  • FuckGoggleAskMe

    Off Topic kommentarerna här är ju helt gränslösa. 
    Det påminner mig om när jag började skriva i denna tråd och insinuationerna om SD etc började, och om man kritiserade Sveriges handhavande av pandemin blev man insorterad i något nazist-fascistfack och massor av historier om andra trådar följde. Helt Off Topic. 
    Nu kommer plötsligt sånger om Törnrosa som verkar väldigt långt borta från frågan om pandemin. Samtyckeslagen, skrikhögern och en annat massa dravel som inte har med sakfrågan att göra. 
    How low can you go? 
    Ja, stanna här och se. 
    Vanliga argument vore ju trevligare än gubbklubben spekulerar vilt (och drar upp en mängd andra saker från andra trådar).

  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-05-10 19:08:50 följande:
    Det är just det som är skillnaden.
    Ja. Plus att ingen exakt vet vad långa sträckor är. Covidvirus kan spridas en bra bit i luften, vad nu en bra bit betyder. Dvs, man vet att covid inte bara sprids inom en meter, utan kan segla runt en bit. Därför bör man vara försiktig på ett så långt avstånd som möjligt. Använda munskydd etc.

    På jobbet pratar jag regelbundet med ett företag i Tyskland. Ibland samlas dom på jobbet när de ringer oss, i stora rum och dom har munskydd. Med jämna mellanrum (90 min?) så måste vi ta en kaffepaus, för reglerna på deras jobb stipulerar att de måste öppna alla fönster i lokalen och vädra, och gå ut under tiden. Så då har vi en 10 min paus. I Tyskland tar dom det här med att vädra på allvar. Hos oss har vi inte dessa regler men vi jobbar nästan alltid hemifrån ändå, vi får inte vara på jobbet. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-05-11 09:09:02 följande:
    Precis. Covid-virus faller i princip rakt ner. De kan hålla sig kvar i luften ett tag om det är väldigt små droppar, dvs. aerosoler. Luftburna virus så som mässling faller ner först och SEDAN färdas de iväg med vinden, mest. 

    Kanske hänger det också lite på konsistensen/formen av virusmaterialet? Det vet jag inte, det är bara en tanke. Om det är små droppar, så är det ju flytande. Det kan förstås torka när det har fallit ner någonstans, men det är ju inte säkert att det blir "lösa" partiklar kvar som kan flyga iväg. Jag kan tänka mig att det beror mycket på "materialet", alltså om det kan flyga i väg (utan att det måste blåsa mycket för det).

    Jo, jag vet att de vädrar mycket i Tyskland. Men jag misstänker att de inte har samma ventilation som vi har i Sverige. Det är inte säkert att det är jämförbart. Jag skrev det förut - folk i Tyskland vädrar mycket även utan pandemi, det verkar behövas, kanske pga. hur husen är byggda. Att ha munskydd på sig när man inte ens jobbar med människor, när det bara är några kollegor - där tycker jag att det kanske inte är värt det. Dessutom vore det förstås bättre om de jobbade hemifrån, men tyvärr ligger digitaliseringen långt efter Sverige, det har Tyskland märkt många gånger nu under pandemin.
    Nu har jag inte läst alla inlägg nedan innan jag svarar, men - ja, Coronaviruset kan segla runt ett tag och en bit bort med aerosoler, och vad man kallar detta fenomen är ju mindre intressant, huvudsaken är ju att man vet att viruset inte bara smittar på ett litet område. 
    Nja, jag tror ju att mina samtalspartners i Tyskland har en high-tech byggnad och att dom har ett bra ventilationssystem på detta företag som levererar på högsta nivå av  ingenjörsteknik.
    Mina samtalsparters i Tyskland arbetar mest hemifrån (inga problem med tekniken där) men vi har haft lite high-profile möten nyligen och då kan jag förstå att de föredrar att samlas. 
    Mina tyska partners jobbar med människor, deras kollegor är människor, så förstår inte vad du menar med det. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-05-11 08:17:28 följande:
    Ja, det finns förstås anledningar till att WHO, CDC och FHM ändrar i texterna rörande detta. Hade covid-19 aldrig betett sig som en luftburen smitta så hade FHM fortfarande svarat "nej" på den frågan men det är ju uppenbart att det är större risk att smittas på lång avstånd än det är att smittas från en yta. Formuleringen om det sistnämnda kvarstår.

    Nästan så att det hedrar FHM att de åtminstone kunde förmå sig göra en liten ändring. Tur att det jobbar så många på myndigheten.
    Ja, det är ju fantastiskt om FoHM anpassar sig till verkligheten.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-05-11 23:31:37 följande:
    Jo, det sa min man också - att akupunktur kan hjälpa kroppen med immunförsvaret. Inte konstigt att kineser rekommenderar det. DE tycker nog inte att är en tokig fråga.

    Förresten blir jag alltid otålig när folk från vissa länder ställer frågor på engelska. För att det tar en sån jäkla tid!!!  Jag vet, jag är inte snäll nu, men de letar ju först efter varenda ord. Den här kinesiska kvinnan var faktiskt inte så farlig, det var nån från Östeuropa med för länge sedan, som var en katastrof.

    Precis, man får intrycket att de försöker förvirra folk från FHM så att de kanske till slut går med på deras version.
    Va? Nu generaliserar du att folk som ställer frågor på engelska (till vem?) tar lång tid på sig. Någon försöker att förvirra FoHM att göra falska uttalanden?
    Förstår ingenting.
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-05-12 16:39:17 följande:

    Verkar som om FHM får ge med sig angående mätningar av virus i avloppsvattnet. Regeringen vill få en nationell strategi på plats för en systematiserad övervakning av avloppsvattnet både under den här pandemin och inför eventuella framtida. 


    Oj då? Ja här så har de mätt i många månader. Tydligen ger det en bra indikation om läget. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-05-16 10:50:15 följande:
    Nej, de har inte ändrat sig. De tycker att det kanske kan göra viss nytta i vissa situationer, men att folk hellre borde fokusera på att hålla avstånd för att det gör mer nytta. Och det kan jag bara hålla med om. 
    FoHM tillstår nu att munskydd åtminstone har liten till medel effekt. 
    Om de nu bedömer att munskydd kan ha medel effekt (vad nu det är), är det ju ofattbart att de inte listar det bland sina standardråd för hur man undviker smittan, och nedan tycker de inte att detta medelgoda skydd ska användas brett och generellt.
    Ett medelgott skydd borde alltså kunna förhindra en hel del smitta, vilket rimligtvis borde uppmuntras. Vill man ha ett helt säkert skydd, stannar man hemma, vilket inte riktigt funkar tex om man behöver en tandläkare. 
    Bra exempel nedan på förvirrande budskap, munskydd är antagligen väldigt bra, men det är inte motiverat att använda det utom i undantagsfall. 

    Enligt den europeiska smittskyddsmyndighetens kunskapssammanställning ger munskyddsanvändning i samhället en liten till medel effekt på smittspridningen och man betonar samtidigt att det saknas kvalitativa studier för att kunna göra en mer omfattande värdering. Sammantaget bedömer myndigheten att det finns vissa situationer då munskydd tillsammans med övriga åtgärder kan vara av värde för att dämpa smittspridningen av covid-19 men en bred och generell användning av munskydd i samhället är inte motiverad.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-05-16 11:18:55 följande:
    1. Menar du med agerar att man ska köra över alla andra och skita i om andra länder inte får? Det skulle inte ens vara en bra idé här. Hela världen måste ju bli av med det. Och vi är med i EU och man har fördelat vaccinet i EU. Du menar då att vi ska bryta avtal och köra vårt eget race (vilket inte skulle göra nytta här).

    2. Så enkelt är det inte. Israel har haft stora problem under pandemin. Folk har inte alls hållit sig till några restriktioner där och de har haft en gigantisk smittutveckling. De har övervakat människor med mobil-app - något som man verkligen inte får göra här. Och de är förstås inte heller i något sammanhang så som vi i EU. De får klara sig själva. Visst, de har sitt vaccin (som säkert inte var så frivilligt där), men de måste ju ha gjort avkall på en massa andra saker och det lär ta dem många år att komma tillbaka till ett normalt liv. Det finns alltid nackdelar.... 

    3. Du menar ingen diktatur. Visserligen. Vi har en demokrati. 
    Va? Folk i allmänhet har hållit sig till restriktionerna, vaccin har varit och är frivilligt, ja de har haft lockdown och deras app samlar mer info än i många andra länder, men övervakat var väl att ta i. Varför skulle det ta Israel många år att komma tillbaka till ett normalt liv, på vad baserar du det?
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-05-28 16:48:46 följande:

    Vilket vansinnigt beslut. Idiotiskt. 


    Från och med den 1 juni upphör Folkhälsomyndighetens rekommendation om testning och isolering efter hemkomst för symtomfria svenska och utländska medborgare som reser in i Sverige från länder inom EU, EES, Schengen, från Storbritannien och ett antal andra länder, skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.


    För utländska medborgare utom nordiska gäller enligt regeringen fortsatt krav på negativt covid-19-test för att resa in i Sverige.


    Ja, och märkligt att man har samma regler för tex alla EU-länder, när det ser ganska olika ut i länderna nu. I många andra EU-länder tar man beslut om inresa från varje enskilt land, beroende på läget i det landet. Låter mer som ett politiskt beslut, än ett grundat på vetenskap, forskning, consensus, röd tråd och allt det där. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin