• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-10-09 09:17:33 följande:
    Och de som säger att det är bara att inte klia sig i ansiktet vet inte vad de pratar om. Det kanske varierar lite mellan olika fabrikat, men det finns masker som verkligen GÖR så att det kliar. Och jag vägrar ha tygmask. Det ska vara FFP2, annars är det meningslöst.
    Jag kände mig nog mest obekväm, som en bankrånare som sadlat om och gått över till att råna äldreboenden.

    Men jag tycker att man ska respektera folks tro, i synnerhet om de är gamla och svaga, så även om jag inte tror på maskeradeffekten så gjorde de båda jag besökte det - men jag höll ordentligt avstånd, även om en av dem tyckte att det inte behövdes eftersom jag bar mask.

    Omedelbart efter besöket demaskerade jag mig och andades ut.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-10 21:53:41 följande:
    Jag svarar inte alls längre på grund av att jag annars är ständigt avstängd. Det kan knappast ha med avsaknad av saklighet att göra då jag själv anmälde två märkliga inlägg om öl men utan framgång. 

    Hur som helst så får vi väl faktadrivet vara glada över att smittan tonar bort nu och att de som är säkrast att umgås med är oss stockholmare, kommer vi resande så kan folk vara säkra på att vi är immuna. Experter i tråden har låtit förstå detta. 
    Har verkligen experter i tråden förklarat detta?

    Nåja, hursomhelst så hoppas jag att det jag uppfattar som din och klybans hatkärlek till varandra ska få ett lyckligt slut.

    För den som är intresserad av pandemin så finns det en intressant artikel i SvD som dels ger lite mer tyngd till det gamla antagandet att vanlig coronaförkylning kan ge ett långvarigt t-cellskydd mot allvarlig covid-19 och dels antyder att ett t-cellsbaserat vaccin skulle kunna ge ett mycket långvarigt skydd mot covid-19.

    Jag länkar till den artikeln för den som till äventyrs har tröttnat på det personligt privata i tråden.

    www.svd.se/korsimmunitet-kan-forklara-milda-symtom
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-10-10 22:51:10 följande:

    Samma dag som föredettingen skolkade ifrån krisövningen i riksdagen för dela ut flygblad i Turkiet och få ett inreseförbud, var samma dag vi förstod att inget ifrån SD kommer bry sig om smittan.
    Utan bara handla om populism utan mening eller mål, mer än vilja ha makt.


    Ja, det är trist att influensers som Åkesson, Busch och Margaux Dietz så tydligt demonstrerar att smittskyddsrestriktioner inte gäller dem, bara andra.

    I och för sig hade jag inte förväntat mig annat av Åkesson och Busch och Dietz vet jag inte mycket om.

    Jag håller förresten inte med dig om att man ser fler munskydd nu än tidigare och att bärarna är bättre på att hantera munskydden nu. Det gäller åtminstone inte här i Stockholm där munskyddsbärandet är på väg att bli en mycket sällsynt aktivitet.

    Fast så sent som igår så blev jag tvungen att backa för ett munskydd som ville prata hund med mig och eftersom hennes hund ville hälsa på min så tyckte munskyddet att typ en halvmeter var lämpligt samtalsavstånd.

    Jag tror förresten att det är den första hundägare jag sett bära munskydd under hela pandemin, vilket indikerar att hundägare är ett förnuftigt släkteSkrattande
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-10-11 18:22:47 följande:
    Varför refererar du till dig själv som "vi"? (Både när du inte förstår kritik mot just dina utsagor och när du refererar till något du hört eller läst.)

    Är pronomenet "jag" för pyttigt och litet för dig? <-------<-----<--------<---------<----- Ja, föregående har med Covid-19 att göra för det är metaprat om hur du förstör debatten om myndigheternas hantering av pandemin.

    Varför använder uttryck som används på högersajter och av andra extremister? Där trodde jag faktiskt inte att du positionerat dig, men nu vet jag bättre. Du vet bland de som bygger sin retorik med ord som "pk", "etablissemanget" och "faktadriven".
    Fast något som är än mer kännetecknade för sajter mycket långt ut på högerkanten - eller för Familjelivs högeryttrar - är kunskapsföraktet, snarstuckenheten och den gråtmilda klagosången över att tillvaron inte är rättvis.


  • FDFMGA

    "12 mars utlyste Tjeckien undantagstillstånd, skolor, restauranger och stora delar av det övriga samhället stängdes ned. En vecka senare blev man det första europeiska landet att införa obligatoriskt munskydd utomhus med dryga böter som följd för den som inte täckte munnen och näsan /.../ I dag har Tjeckien flest antal nya coronafall i Europa per capita med över 400 fall per 100.000 invånare.".

    www.dn.se/varlden/fran-avskedsfest-for-corona-till-europas-hogsta-smittal/

  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-10-11 22:50:16 följande:
    Tyckte den "avskedsfesten" lite komiskt då, än mer nu Tungan ute
    Komiskt, ja kanske om man enbart ser till pangdemismen som trosuppfattning.

    Men knappast komiskt om man ser till att över 8.000 tjecker smittats på en dag, en del av dessa kommer att bli svårt sjuka.

    DN har förresten en bra artikel som utgår från det som vissa i den här tråden hade lite svårt att förstå för någon vecka sen, alltså hur vanskligt det är att försöka jämföra smittspridningen över tid.

    www.dn.se/sverige/smittspridningen-okar-igen-det-ar-skillnaderna-fran-i-varas/
  • FDFMGA
    Disa35 skrev 2020-10-13 19:46:39 följande:
    Vi tryckte inte tillbaka någonting, vi hanterade det - men det kanske vi gjorde bättre än en del andra.

    Det är faktiskt ett antal länder som har haft samma strategi som Sverige, inte minst här i öst.
    Välkommen tillbaka till coronadebatten.

    Det har inte hänt mycket i den sen jag såg ett inlägg rån dig senast.

    DN: Maciej Zaremba skriver idag en bra artikel som ger en förklaring till varför så många äldre dog i Stockholmsregionen.

    www.dn.se/kultur/varfor-fick-de-aldre-do-utan-lakarvard/

    Men om jag inte minns fel så var det väl du som inte hade tillgång till DN. Kortfattat handlar artikeln om de direktiv, det styrdokument för sjukvård, Region Stockholm hade som innebar att många äldre förvägrades sjukvård.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-10-15 12:45:31 följande:
    Den artikeln är väldigt vinklad, tycker jag. Och så himla dåligt skrivet.....  vad är det här? 

    "Folkhälsomyndigheten bra resurser för att gå igenom och värdera dem"

    Har de resurser kanske? Eller har de inte?

    "? Covid-19-strategier som strävar efter flockimmunitet förespråkas av vissa, det är framför allt det som detta brev vänder sig mot."

    Ja, men det är ju då inte FHMs strategi! 

    "Det finns inga vetenskapliga belägg för att sådana strategier har en bra effekt vad gäller covid-19"

    Flockimmunitet har ingen bra effekt??? Det är väl självklart att sjukdomen är borta när flockimmunitet är uppnått. 

    "I den svenska strategin har man hela tiden varit tydlig med att det inte är något vi satsar på, säger Kristina Alexanderson. "

    Då så. Då gäller det inte den svenska strategin. (Men författaren skäller ju just på den). 

    "Även WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus har varit kritisk till flockimmunitet som strategi."

    Som strategi är väl även FHM kritisk mot den?

    "Men Sverige fortsätter att kopplas samman med flockimmunitet. Den brittiska tabloiden Daily Mail exemplifierar brevet med Sveriges outtalade strategi om flockimmunitet."

    Det är väl inte Sveriges fel att den där blaskan skriver vad som helst? Det gör de ju i regel. Daily Mail är ungefär lika illa som the Sun. 
    En vanlig kvällstidningsartikel som var uppbyggd så att den som har svagt utvecklad  läsförståelse och vurmar för att Sveriges strategi är flockimmunitet får sitt och den som behärskar lättläst tidningssvenska kan konstatera att en av de 80 forskarna twittrat om svensk flockimmunitet.

    Det skulle nog inte vara så dumt att skeptikerklustret fokuserade på egna läsförståelsebefrämjande åtgärder i stället för allt ankdammssnattrande om klybans brist på läsförståelse.

    Nåja, även Donald Trump har ju fått för sig att Sveriges strategi är flockimmunitet
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2020-10-15 14:04:55 följande:
    Majoriteten av jordens befolkning lär ha svag läsförståelse, så man kan inte ignorera deras uppfattning om saker och ting.

    En annan mycket allvarligare missuppfattning är den att aborterade foster används för att producera covid-19 vaccin. Den missuppfattningen kan få konsekvenser även för de läskunniga.
    Nej, det vore mig främmande att inte ta hänsyn till att kritikerklustret här på FL inte precis ligger i framkant med avseende på läsförståelse.

    Men detta innebär knappast att jag tillmäter en lässvag tolkning av en text någon annan betydelse än just att den är lässvag.

    Hur många av dessa personer - dem du kallade toppepidemiologer tror du anser att den svenska strategin är flockimmunitetSkrattande
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin