Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-02-17 20:04:55 följande:
    Eller rättare sagt, nyheter om studien :)

    Vi har haft en mängd fall på arbetsplatsen. Ca 20 %, om det räcker, av personalen. Bekräftade fall. Ett icke försumbart antal elever och VH också.
    Oj, det var mycket! Är en hel del fall hos personal och elever på sonens skola också, därför har de haft distansundervisning ganska länge men kanske att de återgår till undervisning delvis på skolan snart. Naturligtvis har även en hel del familjemedlemmar till eleverna blivit smittade också. 
    Såg att Västra Götaland fått fler fall nu, och infört hårdare restriktioner. Synd bara att det måste gå så långt innan dessa restriktioner införs. Tänk om hela Sverige infört dessa restriktioner i mars i fjol ...
    Ja, och nu undanbeder jag mig kommentarer om att det inte fanns lagrum för detta då, det kunde ha fixats. 
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-02-17 21:35:30 följande:
    Nu har vi haft en tredjedel elever åt gången på plats. Nästa vecka tas beslut om vi öppnar ytterligare veckan efter. Det blir ju i så fall före vi ens kan se effekterna av resande och ökad socialisering på lovet. Distans är problematiskt, för vi ser nu hur resultat och närvaro sjunker för många. Vi får även förfrågningar från elever att få vara i skolan där det väcker misstankar om hedersproblematik som skäl att få komma ur hemmet till friheten i skolan.
    Aj det är ju en helt annan femma, här går elever i skolan nu där de har problem med dyslexi, koncentrationssvårigheter etc. eller om båda föräldrar är tex läkare och jobbar hela dagarna. Om ni dessutom har hedersproblematiken att brottas med ... attans, det höjer ju problemet. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-02-18 13:18:47 följande:
    Ja, det är verkligen illa. Ungdomlig hybris och känsla av odödlighet i kombination med pandemi kan ju bli rena katastrofen.  

    Det kommer nog att se ännu värre ut i både backar, köer och affärer vecka 9 när - kan man frukta - en väldigt stor del av Stockholm lyder Folkhälsomyndighetens uppmaning att åka till fjällen. 
    Herregud, man får ju känslan av att bo på en annan planet, när man ser trängseln ... Samtidigt, på min planet, går vi omkring med munskydd, de flesta affärer och ställen stängda, distansundervisning, begränsat på antal personer som träffas ute och inne osv. Smittsiffror går ner men man är livrädd för mutationerna.
  • FuckGoggleAskMe
    Akidoki skrev 2021-02-18 14:28:56 följande:

    Katastrofmegafonerna i den här tråden får mig osökt att tänka på att högerextremismens främst intresse är att skapa kaos och skräck. 

    Undrar varför. 


    Tror nog att du vet bäst själv varför du gör olika associationer. 
  • FuckGoggleAskMe
    Akidoki skrev 2021-02-18 15:37:11 följande:
    You tell me. 
    Nej det där får du lista ut själv. Fast dina associeringsbanor är nog lite off topic här.
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-02-18 21:50:27 följande:

    Tegnell för FHM tycktes inte allför imponerad av vare sig Kim Sneppen eller Danmarks strategi. Sneppen å sin sida tyckte det var övermodigt av Sverige att hålla butiker, restauranger och gym öppna, särskilt nu med tanke på den brittiska virusvarianten. 


    Med tanke på att både FoHM och andra uttryckt att de olika mutationerna antagligen kommer att vara de mest förekommande varianterna snart, och att de verkar vara både mer smittsamma och ha allvarligare konsekvenser, är det ju förvånansvärt att inte mer stängs ner i Sverige. Dessutom stiger antal smittade i tex Stockholm och Skåne. Eftersom fler och fler blir vaccinerade, är det inte så att tuffare tag och stängningar riskerar att bli väldigt långvariga, men det kunde ju verkligen göra skillnad nu, för tredje vågen. 
  • FuckGoggleAskMe

    Antalet smittade stiger, mutationerna ökar, men åk gärna till fjällen och trängs. Kanske ta en tur till alperna, om man hittar ett öppet ställe och har med sig negativt testresultat. Det funkade ju inte i fjol på sportlovet, men kanske går det bra i år, så här några tusen dödsfall senare, när mutationerna florerar. 


    Folkhälsomyndigheten har gett grönt ljus för fjällresor och andra sportlovsresor ? om det sker smittsäkert. 


    Men flera regionala smittskyddsläkare uppmanar nu invånarna att hålla sig hemma de närmsta veckorna.


    ? Risken med resor är att man plockar upp nya virusvarianter som kan vara mer smittsamma, säger Kalmars smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

    https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/regionernas-larm-efter-fhms-rad-om-sportlovet/

  • FuckGoggleAskMe

    Ibland är det bra att komma med samma citat fem gånger inom loppet av några timmar, för någon kan ju tänkas ha missat de första fyra gångerna.

  • FuckGoggleAskMe

    Efter den stora ökningen av smittan i Norrbotten, tar de nu till storsläggan för att bekämpa detta - smittskyddsläkaren vädjar om att folk ska följa de rekommendationer som funnits i ungefär ett år nu ...
    Och liknande sker på andra ställen i landet där smittan ökar, folk uppmanas att hålla ut och tvätta händerna. 
    Vädjade de mindre i våras? Och nu vädjar de mer? Förväntar de sig att denna metod plötsligt blir effektiv? 


    ? Det är en fruktansvärd utveckling och det finns en stor risk att ännu fler kommer att hamna inom intensivvården nu när smittan sticker iväg igen, säger Anders Nystedt.


    Smittskyddsläkaren vädjar nu till att norrbottningar att följa rekommendationer om att håll avstånd och hålla sig hemma vid sjukdomsymtom.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin