Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Här har jag just kollat dagens aktuella siffror för nysmittade och avlidna. Så synd och så märkligt att man inte verkar kunna göra det varje dag I Sverige. Här går siffrorna neråt, men blir fler och fler fall av mutationer, så inga lättnader av restriktioner i sikte. Verkar som om siffrorna även går nedåt i Sverige (?), hoppas ... även om det med eftersläntrandes i rapporteringen och inte dagliga rapporter, så är det svårare att se. 

  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-06 18:56:21 följande:
    Det är märkligt  - i ordets riktiga bemtydelse - att du tycker det är roligt att du har en strategi som går ut på att hoppas att klara sig - men alla är ju olika.

    Så här står det förresten i artikeln du länkar till

    "Förra året bidrog sportlovet till spridningen av coronaviruset i Sverige.

    Men statsepidemiolog Anders Tegnell tror inte att årets fjällresor driver på smittan ytterligare.


    ? Vår bedömning hittills är att om man hanterar sportlovet som vi gjorde över jul så kan det fungera bra."

    " Under julperioden hade vi också rätt mycket resande upp till fjällen, och det kunde genomföras på ett bra och klokt sätt, väldigt välplanerat, och det gav inte så mycket ökad smittspridning. Vår bedömning är att det nog går att hantera även sportloven på det viset.


    Anders Tegnell stänger dock inte dörren för nya restriktioner inför sportlovet.


    ? Det beror helt och hållet på hur utvecklingen ser ut. Nu ser utvecklingen rätt positiv ut för tillfället, men det beror också på hur det går med den nya varianten och sådant. Det här är hela tiden ett rörligt mål, vi har vant oss vid att det inte går att lova vad som händer om två-tre veckor. "

    Det sägs att hoppet är det sista människan förlorar - jag håller inte med Solig


     


    Tror du verkligen att någon enda människa skulle tycka om en strategi som går ut på att hoppas? Det har aldrig fallit dig in att detta eventuellt var ironiskt menat?
    Jag hade ju trott att du var smartare än så, men ok, jag kan ju inte alltid ha rätt.

    Fascinerande eller rent av perplexerande att Tegnell tydligen någon gång har trott att man kunnat lova vad som händer om två-tre veckor. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-06 19:18:28 följande:
    Du missar vad Tegnell säger enligt artikeln du länkat till - en gång till då..

    "Det här är hela tiden ett rörligt mål, vi har vant oss vid att det inte går att lova vad som händer om två-tre veckor"

    Ingenstans står det du tydligen tror att Tegnell säger om att någon kan lova vad smo häder om några veckor eller ens dagar. Tvärt om har de flertalet gånger i intervjuer, på pressträffar (fler av dem länkade till i tråden) sagt att de hela tiden anpassar råd utifrån hur läget förändras.
    Om nu Tegenell känner att det är behövligt att konstatera att de nu lärt sig att de kan inte lova vad som händer om två veckor, låter ju det som om de innan trodde att de kunde göra det.
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-06 23:35:54 följande:
    Padirac skrev 2021-02-06 19:18:28 följande:
    Du missar vad Tegnell säger enligt artikeln du länkat till - en gång till då..

    "Det här är hela tiden ett rörligt mål, vi har vant oss vid att det inte går att lova vad som händer om två-tre veckor"

    Ingenstans står det du tydligen tror att Tegnell säger om att någon kan lova vad smo häder om några veckor eller ens dagar. Tvärt om har de flertalet gånger i intervjuer, på pressträffar (fler av dem länkade till i tråden) sagt att de hela tiden anpassar råd utifrån hur läget förändras.
    Att ha vant sig är knappast samma sak som att ha lärt sig - det är en ganska grov språklig miss där, medvetet eller inte får du berätta.

    Appropå de där kognitiva funktionerna med att ha förmågan eller sakna förmågan att planera fjällresor eller ledigheter så hittade jag lite mer om just kognitiva funktioner 

    www.fasportalen.se/St%C3%B6d-R%C3%A5d/Skola-och-f%C3%B6rskola/Kognitiv-f%C3%B6rm%C3%A5ga-och-intelligens 

    "Med kognition menas förmågan att minnas, orientera sig i tid och rum, lösa problem, använda siffror och språk med mera. Kognitiv förmåga är inte det samma som intelligens men den har betydelse för hur man kan använda sin intelligens eller begåvning.

    Brister i den kognitiva förmågan hos personer med FASD skapar problem i vardagen, bland annat:


    Inlärningssvårigheter Dåligt minne Svårigheter att förstå sammanhang, orsak och verkan, motsatser och likheter Dålig förmåga att generalisera"
    Här var det tvära kast, plötsligt diskuterar du kognitiva funktioner. Menar du nu att endast de med FASD är oförmögna att planera och genomföra en sportlovsresa  utan att träffa nya personer och undvika smittspridning, eller citerar du detta av någon annan outgrundlig anledning?  
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-07 16:04:36 följande:
    ironi? sarkasm?  sammanhang? orsak och verkan?  motsatser och likheter?

    Menar du att personer med eller utan kognitiva funktionshinder klarar av att resa till fjällen med inte mer än enbart hoppet om att inte frottera sig med andra människor än de i den egna bubblan?  
     
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-06 18:39:55 följande:
    Vilken tur att inte sportlovet kommer att innebära någon risk i år. 
    Bara man inte träffar nya människor när man reser till fjällen (hur undviker man det?) och så hoppas man tydligen på att färre reser utomlands. Kul det där med att ha en strategi om ett livsfarligt virus som går ut på att hoppas. 

    .../
    Off-topic svammel? Igen?
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-02-07 19:38:52 följande:
    Han verkar väldigt långt ifrån att vilja gå, tvärtom står han till förfogande igen och känner ett mycket mycket stort engagemang försäkrade han oss lyssnare i Ekots lördagsintervjun. 
    Ja och vid senaste presskonferensen jag hörde på, där han medverkade, kunde uttalandet lika gärna ha skrivits av tex en mellanstadieelev - situationen är allvarlig ... håll i och håll ut ... vi måste alla bidra ... det går bättre men för tidigt att tro att det är över ... jag tar detta seriöst ... jobbigt för sjukvården ... ta sitt ansvar ...
    Man hade ju kunnat förvänta sig ett något mer faktaspäckat innehåll och lite mer djup.
    Fast vänligt av honom att stå till förfogande. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-07 20:18:00 följande:
    Jag tror att det var du som drog upp fjällresor? Rätta mig om jag har fel.

    Planering och att göra mer än att hoppas på att inte frottera sig med okända människor i fjällen uner en pandemi ;är det off topic eller on topic tycker du?
    Naturligtvis drog jag upp sportlovsresor. Du började sen att svamla om FASD och koginitiva förmågor av oklar anledning. Det är inte så väldigt on topic. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-07 23:02:57 följande:
    Ja, det var det där med att du trodde att det enbart var att hoppas att man inte träffade andra som jag ansåg att ha med att ha eller att inte ha kognitiva förmågor. 

    Så vilken nivå av kognitiva förmågor anser du att det krävs för att det ska vara mer än att enbart hoppas på det ena eller andra?

     
    Ja när hell freezes over och jag har absolut inget annat att göra, kan jag ju diskutera totalt ovidkommande detaljer om kognitiva förmågor med dig, och vilken roll FASD spelar i det hela. Tills dess vore det ju skönt om du slutade att haka upp dig på detaljer, fabulerade över dessa detaljer och kom med dina hemsnickrade idéer om detta. Samt lägger till tex FASD I beräkningen av någon outgrundlig anledningen.
    Du verkar fixerad vid detaljer i mina inlägg, vilket ter sig väldigt underligt, släpp det! Jag har gjort språkliga slarvfel i mina inlägg, get over it! Sluta tjata om det. Även du har gjort språkliga slarvfel i somliga inlägg, vilket jag aldrig påpekat tidigare, sånt händer. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-10 09:59:14 följande:
    Intressant att en bild över smittspridning och lockdowns i Österrike kan användas som belägg för det falska påståendet att de ekonomiska effekterna är viktigare än att pressa siffrorna i Sverige.

    Det är desinformation du sprider.
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-10 00:23:00 följande:
    https://kurier.at/coronavirus

    Tydlig illustration av effekterna av lock-down i Österrike. 
    Men i Sverige räcker det tydligen med håll i, håll ut, halli hallå och de ekonomiska effekterna är viktigare än att pressa siffrorna. 
    Då för jag väl skriva om mitt inlägg så att även du förstår det.

    Detta är en tydlig illustration av att lock-down i Österrike har haft gynnsamma effekter. Det finns även liknande kurvor från andra länder. Sverige har inte haft lock-down, och verkar inte tycka att de positiva effekterna uppväger de negativa.
    Det talas i Sverige mycket om vilka hemska följder en lockdown skulle innebära för ekonomin. 
    Jag tycker att i Sverige lägger man för stor vikt på teorierna om ekonomiska följder av en lockdown, och för lite vikt på de gynnsamma konsekvenser nedstängning har haft i andra länder. 
    Som Klyban brukar påpeka, den svenska strategin tar inte bara hänsyn till smittospridningen utan även andra faktorer i samhället som ekonomin, arbetslösheten etc. Har inte sett att du protesterar mot hans inlägg.

    Det jag skriver är varken falska påståenden eller desinformation, det är min åsikt. Har inte sett att så många inlägg här innehåller disclaimers av typen detta är min personliga åsikt, så här tolkar jag situationen, jag tycker att, jag anser att detta tyder på ... osv. Det borde väl vara ganska uppenbart att den som skriver på FL förmedlar sin åsikt, och jag trodde faktiskt att du visste vad desinformation innebär, men tydligen inte. Tolkar du alla inlägg som (des)information?

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Desinformation

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin